Vårbilder!

Här kommer lite vårbilder från idag! :)
Jolinn är ute och plumsar i snön på vår uteplats!
Det finns mycket att luckta på! :)
Vi har börjat skotta upp lite runt omkring vår uteplats så det tinar fortare!
Vår fina Jolinn! :)
Efter lite skottande satte vi oss och vilade i solen! Det var väldigt skönt att sitta efter husväggen :)
Mats i skottar-tagen!
Det blir varmt att gå och plumsa i snön så Jolinn gick och la sig i skuggan en stund :)
Vilken härlig dag det var idag! Såhär skulle man alltid få ha det :)
Till lunch blev det varma mackor i ugn som vi åt ute på uteplatsen! Kan det bli bättre alltså ;)

Sol, plussgrader och en glad hund!

Åh vilka härliga dagar det är nu! Sol och plussgrader! Vi verkligen njuter för full, och helst Jolinn, hon vill vara ute hela tiden. Vi har varit ute på baksidan i nästan två och en halv timme nu, det blir så varm efter husväggen så man kan sitta här utan problem. Jolinn är ute och plumsar i snön och tycker det här är toppen! Man får mycket mer ut av uteplatsen när den är på markplan jämfört med förrut då vi bodde en trappa upp. Så det känns jättebra att vi flyttade :) Nä, nu ska jag, Jolinn och Sara gå ut och gå! Lägger ut lite bilder från idag lite senare :)

Grillpremiär!

Igår blev det grillpremiär för oss! :D Det var väldigt gott! Här ser ni grillmästarn :)
Det hann bli mörkt ute så pannlampan åkte på!
Nu sitter jag och ritar, har en rituppgift som ska vara klar på torsdag som jag håller på med! Uppgiften går ut på att rita tre bilder på vårt drömvardagsrum. Rolig uppgift men det tar mycket längre tid än vad man tror :P

Vilken härlig dag!

Sol, nollgradigt och vindstilla! Kan det bli så mycket bättre?! Vi har varit ute i stort sett hela förmiddagen. Jag och Jolinn började dagen med en promenad! Vi följde först med Sara hem och sen gick vi ut på isen, var nästan ute och gick en timme! Sen när vi kom hem så satte jag på Jolinn långlinan så nu har vi varit ute på uteplatsen någon timme. Jag har skottat litegranna medan Jolinn har undersökt vad som finns här på vår baksida :)
Jolinn är och upptäcker vår uteplats!
Det finns mycket att titta på här på baksidan!
Jolinn håller koll!
Nu har vi fått upp bordet och stolarna så nu kan vi sitta här ute
på vår uteplats och njuta av alla vårdagar som är påväg! :)
.
Mats har varit duktig och fixat bagageluckan medan jag har skottat! Så han har stått i garaget någon timme och fixat och håller fortfarande på :) Än så länge har det blivit en riktig utedag för oss! :) Och om vi har tur så ska vi grilla till middag :D

En toppenhelg och toppenträning!

Vilken toppenhelg det har varit! I fredags blev jag och Mats och Fredrik och Lisa bjudna på trerättersmiddag hos Anton och Jenny. En jättetrevlig kväll var det! :) På lördagen så for jag och Mats en sväg på Storheden och kikade på soffor och lite annat. Vi hittade en soffa på Möbelhuset som vi blev väldigt sugna på så nu ligger våran soffa och fåtölj ute på blocket ;P Sen på lördagkväll så kom mina tjejkompisar och tittade på vår nya lägenhet! Så det blev tjejsnack och lite tittandes på Melodifestivalen :) Och sedan avslutade vi helgen med en Ikea-resa igår, så vi kan sammanfatta helgen som en toppenhelg! :)
.
Nu efter att Familjen Annorlunda var slut så gick vi tre ut på en promenad och passade på att träna lite! Vi tränade "gå fot" utan koppel, "gå fot" med koppel, hit, hundmöten också blev det självklart bus :) Det gick väldigt bra att träna ikväll, Jolinn är väldigt lättlärd! Det är så roligt när det går såhär bra, man blir så glad inombords :) Hoppas det blir en toppendag imorgon också!

Täcke till Jolinn!

Idag har vi varit och köpt ett täcke till Jolinn! Eftersom vi badar henne ganska ofta nu och när det är såhär kallt ute så behöver hon ett täcke. Det blev ett täcke från Hurtta, riktigt bra kvalite! Såhär fin blev hon! :)
Täcket är verkligen jättemysigt, ett sånt skulle man haft själv! ;)

Bilder på nya lägenheten!

Efter en hel helg med bärande och städande har vi kommit i ordning i lägenheten nu! Det är två tavlor och en ljushållare som ska upp på väggarna men annars har allt kommit på plats :) Jätteskönt nu när vi har fått ordning inne i lägenheten, nu är det bara uteplatsen som ska fixas till lite. Men det får vi ta lite senare då det börjar bli varmare ute. Just nu är det -25 grader ute och på yr.no säger dom att det ska bli -37 grader på dagen på lördag, usch.. då tror jag att vi stannar inne!
.
Här kommer lite bilder på vår nya lägenhet :)
Såhär ser det ut när man kommer in i vår lägenhet, en ganska lång hall innan man kommer in i tv-rummet!
Till vänster har vi lite garderober och en klädkammere.
Man hänger även av sig jacka och skor här!
Dörren till höger i hallen är toaletten!
Henni och Lisa får också plats i ett litet hörn :)
Vårt tv-rum med köksbord!
En trött liten vovve som ligger och försöker sova :)
Tv-rummet, och till höger är vår "kokvrå"!
Vår "kokvrå" som man nästan kan kalla kök! Det är en riktigt stor kokvrå.
Tv-rummet, man går även ut till vår uteplats härifrån (dörren vid köksbordet)!
Vårt köksbord och dörren in till sovrummet!
Vårt sovrum med datahörna!

Stora flyttarhelgen!

Det har varit fullt upp i helgen! I fredags började vi flytta, vi fick hjälp som tur var av Janne, Sara, Nicklas, Anton och Fredrik, tack så mycket för hjälpen! :) Vi hann med att flytta det mesta i fredags och tog resten som var kvar i lördags och söndags. Vi har kommit i ordning ganska bra nu, det är lite tavlor och mattor som ska ut en annars börjar det lika vårt hem!
.
Vi hade besiktning av båda lägenheterna idag, som tur är så behöver inte vi betala något för skador eller något sådant men hon som bodde här förrut måste betala ett nytt lås och nycklar eftersom hon har tappat en nyckel. Så till veckan kommer dom och byter ut vårat lås.
.
Vi har också fått svar på provet som vi gjorde på Jolinn i onsdags och det var negativt, alltså det visade att hon inte är allergisk mot något. Så nu finns det inte så mycket hopp kvar inom mig, jag vet inte vad vi ska ta oss till. Vad finns det kvar att göra? Finns det några fler tester man kan göra? Ska vi ha det såhär ett halvår till då vi kan göra ännu ett till allergiprov? Många frågor men inga svar! Det är inte lätt det här.
.
Jag har tyvärr inte hunnit ta några bilder på vår nya lägenhet men det kommer :) Jag ska bara leta fram kameran och fixa fram lite mattor så det ser lite hemtrevligt ut! :)

Flytt på G!

Idag har vi varit och skrivit på kontraktet för den nya lägenheten. Så imorgon ska vi börja flytta, snabba ryck här! Så ikväll blir det till att packa och bära ner vissa saker ner till garaget så vi inte behöver flytta så mycket grejer imorgon. Det kommer bli jättebra med en egen uteplats med gräsmatta och allt :) Så Jolinn kommer kunna springa ut och in som hon vill sen när det blir varmare ute. Och kaninerna kommer kunna vara ute på gräset mycket tidigare än vanligt. Så det här kommer bli bra! :)

Veterinärbesök!

Idag har vi varit till veterinären igen! I helgen har klådan blivit värre så vi har varit tvungen att ha tratt på henne nästan dygnet runt för annars kliar hon sig hela tiden. Idag blev det en till undersökning då dom tog blodprov för att se om Jolinn är allergisk mot något. Om det provsvaret är positivt så kan man sedan göra ett allergitest. Hon har också kliat så mycket att hon har fått eksem, så dom tog skrapprov på eksemen för att kolla vad det var. Så nu har vi börjat ge henne allergifoder för att se om hon är allergisk mot något i fodret. Vi har också fått ett schampo som vi ska duscha henne i mot eksemen och en spray som vi sedan ska spraya på dom ställen som hon kliar på.
.
Idag efter veterinärbesöket så åkte vi hem och duschade henne på en gång, hon fick tablett och ett mål mat av det nya fodret. Sedan när hon hade torkat så sprayade vi på dom ställen som hon kliar mest på. Och vi märker en väldig stor skillnad, hon är som en helt anna hund! Vår goa Jolinn är tillbaka som inte kliar och har sig :D Det är så roligt att se på henne, hon kommer med leksaker och vill leka med oss, hon springer omkring i lägenheten och är som vanligt igen :D Åh vad jag har saknat henne! Nu dom här dagarna då det har varit som värst har hon bara legat, hon har legatoch kliat sig hela tiden. Vi hoppas att dom dagarna är förbi nu!
Vår gojänta är tillbaka! :)
Vårt lilla busfrö med svansen i vädret!

En lugn söndag!

Idag har det verkligen varit en lugn söndag för min del. Klev upp vid halv tio då jag och Jolinn gick ut på kiss- och bajsrunda och sedan blev det frukost framför tvn. Vid tvåtiden gick jag, Jolinn och Sara ut och gick och sedan blev jag bjuden på tårta hemma hos Sara och Janne, riktigt gott! :) Mats och Anton har pluggat större delen av dagen och sitter fortfarande vid köksbordet med skolböckerna. Jag tror att jag ska börja packa lite smått, ta och börja tömma klädkammaren till att börja med :P
.
Igår åt Anton och Jenny med oss! Det blev kyckling i ugn och klyftpotatis och till efterrätt gjorde jag för första gången tobleroneparfait. Den blev inte lika god som mammas men nästa gång vet jag att jag ska bla hacka chokladen mer. Men det blev en lyckad kväll ändå med trevligt sällskap! :)

Allt och inget!

Lördag! Undra vad man ska hitta på idag då? Mats har dugga på måndag så han kommer troligen plugga stora delen av helgen så det blir nog en ganska lugn helg för mig. Igårkväll var Sanna och Cissi här, vi satt och pratade och hade jättetrevligt! :)
.
I veckan fick vi också reda på testerna som vi har gjort på Jolinn. Senaste gången gjorde dom både skarpprov och tog blodprov. På skrapprovet hittade dom ingenting och blodprovet som dom testade rävskabb var negativt. Så vi kan nog helt utesluta ohyra och skabb nu. Det som veterinären sa som är kvar att kolla upp är om det är något med mjällkvalster, någon sorts allergi eller om det är hormonellt. Det är inte lätt det här, jättejobbigt att se Jolinn klia sig så mycket :/
Vår fina gotjej! :)
.
Och ja, förresten så har vi bestämt oss för att flytta nu. Till hösten då jag kommer att bo här uppe i Luleå själv med Jolinn så behöver ju inte vi en trea, så då passar det bättre att vi flyttar till en 2 rkv istället. Vi kommer att få en egen uteplats med gräsmatta och allt så det blir perfekt! :) Så nu är det bara en lite jobbig sak kvar och det är att få hem alla saker, som inte kommer rymmas i den nya lägenheten, hem till Ö-vik igen. Men det ska nog gå det också! Till veckan ska vi skriva på kontraketet och sen flyttar vi så fort som möjligt, det går undan här vet ni :P

Besiktning och redovisning!

Vi började dagen idag med att vi for till Boden och besiktade bilen. På vägen dit hann vi även med att gå in på två möbelaffärer och kolla, vi hann också med att gå in en sväng på Djurmagasinet där det blev köpt lite gosaker till Jolinn! Tyvär så gick det inte så jättebra på besiktningen så vi måste byta ut nån led på vänster fram, har ingen riktig koll på vad men det vet Mats :P
Efter turen upp till Boden så var det redovisning för mig! Vi hängde upp våra ritningar i korridor F300 (bara att gå förbi och kolla om nån har vägarna förbi ;P) och pratade lite hur det hade gått och sedan var det lärarens och resten av klassens tur att säga vad dom tyckte. Det som jag är lite missnöjd med mina ritningar är akvarellfärgerna, dom blev lite för ljusa. Men annars är jag väl ganska nöjd ändå, visst det finns ju alltid saker man kan göra bättre men så är det ju alltid.
Första uppgiften gick ut på att välja tre hus, från tex Myresjöhus som jag har
valt, och rita huset från två olika vinklar. Sedan skulle dom skuggas med Markers.
Sedan skulle man rita en plan över en gata med dessa
tre hus och det skulle även finnas en lekpark med.
Man skulle även rita planen snett ovanifrån och få med lite växtlighet och skuggor mm.
Och till sist skulle man rita så att det ser ut som man går på gatan mellan husen. Det var en ganska
rolig uppgift men den var svår, helst att få alla färger rätt. Såhär blev det iaf när jag var färdig till slut! :)
.
Aja, nu är den uppgiften klar och vi ska börja med nästa till veckan. Då ska vi rita vårt drömvardagsrum. Har lite funderingar också på om jag ska läsa en extrakurs nästa läsperiod, funderar på att fortsätta läsa juridik 2, läser juridik 1 nu så känner att det kanske är lika bra att läsa 2:an också på en gång. Men får se hur jag gör! :)

Tisdag

Idag har vi hunnit med mycket! Mats har varit på skolan och pluggat på förmiddagen och på eftermiddagen så följde han med Anton och kollade på en bil. Jag har hunnit med att rita, varit ute och gått med Sara och Jolinn och sedan gick Mats och jag och kollade på lägenheten en gång till. Vi kan inte riktigt bestämma oss hur vi vill göra, det finns både fördelar och nackdelar med att flytta till den där lägenheten. Så vi måste fundera lite till.. så vi har mycket att fundera på, både lägenhet och vad det kan vara med Jolinn :/

RSS 2.0