Promenad på Arcus

Vi passade på att ta bilen ut till Arcus idag och var ute nån timme när det var så soligt och fint! :) Vi mötte några hundar och ganska mycket folk så det var bra träning, tränade lite inkallning och sök också. Jolinn har blivit väldigt duktig på att inte dra i kopplet och går bredvid oss när vi är ute på promenader :) Här kommer lite bilder från dagens promenad!
Jolinn plumsar i snön!
Roligt är det!
Vår fina tjej! :)
Mats och Jolinn :)

Lite bilder!

Mats och coolingen Jolinn :)
Jolinn lånade Mats mösse :P
Från förra helgen då vi var ute på havsisen och körde!
Det var himla fint med solen och öarna!
Det var så fint!
Solnedgång ute på isen!

Träning

Vi har just kommit hem från en tur på Arcus, det blev både inkallnings- och sök-träning. Det går sakta men säkert framåt, Jolinn tycker att det är jätteroligt att få använda nosen och leta efter godbitar som ligger gömd i snön. Vi har fått börja om lite med inkallningen eftersom hon inte kommer på en gång då vi ropar, så nu håller vi på att träna in "hit" som betyder att hon ska komma på en gång och "kom" betyder att hon ska komma men behöver inte komma just på sekunden.
.
Det har kommit nästan en och en halv decimeter snö idag, så nu är träden vita och fina igen! Ska försöka he in lite bilder från förra helgen då vi var ute och körde på isen, tror att det blev riktigt bra bilder! Jag har inte lagt in dom på datorn än men ska göra det lite senare :)

Helg!

Äntligen fredag och helg! För min del är det till och med långhelg, jag är ledig på måndag också :) Här hemma är det städning för hela slanten, sedan blir det tacos och förhoppningsvis Let's dance. Får se om jag hinner baka något gott också innan Let's dance börjar, vad är en fredagskväll utan gosaker ;P Nä, nu ska vi fortsätta städa!

Skola!

Idag har jag suttit på skolan med tjejerna och gjort uppgifter i juridiken. Mats är ledig idag så han och Jolinn har varit hemma och tagit det lugnt :) Dom håller fortfarande på med vattnet så än så länge har vi bara varmvatten, hoppas att dom kan fixa det snart!
.
På lördag ska vi fara och kolla på en lägenhet, det ska bli spännande! Det är en 2 rkv så det är lite mindre än vad vi har nu, så vi får se. Det finns ju ett litet promblem med att gå ner i storlek på lägenhet och det är hur allt ska få plats?! Vi har ju en hel del saker som ska rymmas på en mycket mindre yta. Men det hade ändå varit bra att gå ner i lägenhet för till hösten är det bara jag som bor här och jag behöver ju inte en 3 rok. Men man måste ju få titta på lägenheten innan man bestämmer sig så vi får se på lördag! :)

Dagens händelse är....

Varje dag är det något nytt som händer. Dagens händelse är.... att vi har inget vatten! Så vi kan inte gå på toa eller laga mat eller något. Så vi fuskade idag och for på drive in och köpte mat istället :P Det är -15 grader ute och vi har fått en pool utanför lägenheten, det är läckage i lägenhetshuset bakom oss så dom har stängt av vattnet i dom närmsta lägenhetshusen. Så nu står det lastbilar och grejer utanför oss som försöker fixa det här, vi får väl se hur det går :P

Lugnt vecka

Ja då har skolan kommit igång och jag håller på med dom första inlämningsuppgifterna som ska in den 3 februari. Det är fyra rituppgifter som ska in då, det är lite högre nivå nu än vad det var i våras men roligt är det :) Jag har en lugnt vecka, bara en lektion varje dag så Mats har det lite värre än vad jag har det tyvär. Så jag tänkte passa på att göra inlämningsuppgifter och kanske baka lite om jag får lite tid över. Det är alldeles tomt i frysen på kakfronten, det måste det bli ändring på :P
.
Vi trodde att det skulle vara Bygglov ikväll men det var det ju naturligtvis inte, den där j*kla handbollen var dom tvungen att visa istället.. Blir man less eller..?!
.
Aja, nu blir det lite tv-tittandes och en chokladbit :)

Promenad i det soliga vädret!

Vi har varit ute på promenad i det soliga och fina vädret vi har idag! Verkligen en jättehärlig dag att vara ute på :) Blå himmel, sol och -7 grader, kan det bli bättre! Vi tog en promenad med Madelene och Molle :) Vi kunde tyvär inte släppa hundarna lösa med varandra idag eftersom Jolinn har börjat löpa för första gången, så det blev en koppelpromenad istället!
Sol, äntligen är solen här! :)
Madelene, Molle, Mats och Jolinn!
Mats och Jolinn :)
En snöig vovve!
Madelene och Molle :)

Lisa och Henni!

Nu har jag städat buren åt kaninerna och medans jag gjorde det fick dom vara ute och springa i köket. Lisa passade på att ta över Jolinns bädd och Henni satt och övervakade :) Såg lite roligt ut, jag tror att Lisa gillade Jolinns bädd :)
Lisa sitter i bädden och Henni övervakar :)
Söta lilla Lisa!
Henni!
Här skulle nog Lisa kunna stanna hela kvällen, bädden är ju så mjuk och skönt :)
Lisa :)

Ledig dag!

Idag har både jag och Mats varit ledig så det blev en lagom sovmorgon för oss! Vi har mest tagit det lugnt idag men nu håller vi på att tvätta för fullt. Snart ska jag ta och städa åt kaninerna och sedan kl 21 blir det Fuskbyggarna :) Har börjat lite smått på min huspärm också, så roligt att hitta saker som man vill ha i sitt hus sen :) Det blir en hel del bilder kan jag lova :P Mats mätte mig idag och jag är längre än vad jag alltid har trott, när någon frågar mig hur lång jag är så har jag alltid sagt 1,76 m men nu när Mats mätte mig så är jag 1,78 m, hela två cm längre än vad jag alltid har trott :P Mats var 1,89 m och Jolinn ca 53 cm :) Hon är en stor tjej nu :)
.
Bland annat dessa bilder ska in i våran huspärm, bilder på sånt som jag/vi tycker är snyggt!
Väldigt snyggt hus! (Bilden är från Eksjöhus)
Ett litet stall som jag tycker ser mysigt ut! (Bilden är från Byggahus.se)
Gillar verkligen den här bilden, ser så mysigt och hemtrevligt ut! (Bilden är från Karlsonhus)

Promenad på Ormberget!

Imorse kom Mats och väckte mig strax innan min väckarklocka skulle ringa, mycket mysigare att bli väckt av Mats än av väckarklockan :) Jag och Jolinn gick ut på kiss- och bajsrunda och sedan satte vi oss och åt frukost tillsammans, en mysig start på dagen!
.
Jag hade kursintroduktion kl 8.15 och som slutade strax innan kl 9, så efter det begav jag mig hemmåt och städade lägenheten. Klockan 12 for vi och hämtade Ida och sedan for vi till Ormberget och promenerade där. Jolinn fick springa lös medan jag, Mats och Ida kämpade oss fram i den jobbiga snön. Vi var ute och gick en timme, riktigt skönt att få komma ut och röra på sig :) Men nu är vi nog alla helt slut, inte minst Jolinn som somnade så fort vi kom in :)
Skönt med en trött vovve efter en promenad! :)

Hemtex, film och kladdkaka!

Igår trotsade vi kylan och åkte iväg till storheden och handlade lite. Jolinn fick några ben och vi fick nya handdukar och grytvantar, jag hade ett presentkort så vi behövde inte betala nått :) Vi var in på Hemtex och där har dom rea nu så vi passade på att köpa lite nytt! Hemtex är nog bland den roligaste affären jag vet, det är så kul att köpa nya handdukar och påslakan och sånt :) Så idag blev det fyra vanliga handdukar, två badlakan och två grytvantar (eller vad det nu heter :P).

Våra nya fina handdukar, badlakan och grytvantar :)
Efter maten så badade Mats Jolinn i Prob schampo, vi hoppas verkligen att det hjälper, vi har inte så många alternativ kvar nu.. Så medan dom stod i duschen så passade jag på att baka en kladdkaka åt oss, och kladdig blev den :P Efter att vi hade sett Fångarna på fortet så blev det Sagan om konungens återkomst och kladdkaka, en riktig myskväll! :)
En blöt Jolinn i badet :P
Nyduschad och fin med morgonrocken på :)
Kladdkaka och grädde, mmm.. :) som ni ser på bilden blev den väldigt
kladdig men idag är den bättre då den fått stått över natten :)

Tentorna avklarde!

Äntligen är tentorna bortgjorda! Hade min sista tenta idag så nu är vi ledig tills på måndag då vi börjar på nya kurser. I helgen har jag och Mats planer på att bli friska så att vi kan vara ute med Jolinn och ha det roligt! Som tur är så har Jolinn mest sovit den här veckan som vi har varit sjuka så än så länge klättrar hon inte på väggarna. Nu vill jag att vi ska bli frisk så vi kan vara ute och gå med Jolinn och så hon får springa lös i skogen :)
Jolinn vill nog ut och springa i snön :)

Vandra på semestern till sommaren?

Vi har börjat fundera lite på semestern till sommarn (om vi får någon semester tillsammmans såklart). Om vi ska fara på semester så vill vi ju såklart ha med oss Jolinn och då passar ju vandring väldigt bra. Det skulle vara jättekul att vandra, få vara ute i naturen och få se underbara utsikter, ta massa kort, se fjäll och glaciärer, tälta, fiska, få ha det lugnt och tyst!
.
Jag har hittat en tur som jag gärna skulle vilja vandra. Det är på fjällen i Funäsdalen som den här turen ligger på. Det är två övernattningar och tre dagars vandring. På den andra vandringsdagen så bestiger man Helags, Sveriges högsta fjäll söder om polcirkeln och här finns också Sveriges sydligaste glaciär. Här är turen jag vill gå: http://www.funasdalsfjall.se/sommar/guldtur2/guldtur23.php
En bild från Helags! (Tagen från funasdalsfjall.se)
Så himla fint! (Tagen från Svenskaturistforeningen.se)
Tänk vilken dröm att vandra här! (Tagen från Svenskaturistforeningen.se)

En tenta klar, en tenta kvar!

Idag har jag skrivit tenta i Konstruktionsteknik, tåls ju att disskutera hur bra det gick, men man kan ju alltid hoppas! Så nu är det fullt fart mot nästa tenta som jag skriver på torsdag. Det känns skönt att jag har gjort bort en iaf! Imorgon blir det plugg på skolan med Ida :)
.
Jag har börjat längta efter hästar.. det var drygt ett halvår sen jag var i stallet och red nu. Börjar få abstinens! :/

Livet!

Livet är inte dagarna som passerar
Det är dagarna du minns

Sjuk!

Både jag och Mats ligger hemma och är sjuk. Det är så typiskt eftersom jag har tenta på måndag. Mats fick feber i förrgår och jag fick det inatt, vi har inge krafter till någonting. Som tur är så har Mats tenta på fredag så har har några dagar på sig att bli frisk. Usch det är verkligen fel tidpunkt att bli sjuk på, jag måste ju verkligen plugga..

Planlösning!

Skulle vilja göra om lite på planlösningen på nedervåningen, tex tvättstugan
och det men annars är det i stort sett som jag skulle vilja ha det :)
Övervåningen skulle jag vilja rita om det mesta på så det blir som vi vill ha det :P

Drömhuset!

Jag har hittat mitt drömhus! Iallafall är det mitt drömhus just nu.. smaken kan ju förändras men det är helt otroligt! Det är nästan så att man vill hoppa av skolan och börja jobba så att det börjar närma sig att köpa hus. Också har jag och Mats hittat ett kök som båda två vill ha :) Vi vet snart hur vi vill ha allt i vårt hus! Efter tentaperioden ska jag skriva ut bilder och sätta in det i en "Huspärm" där det ska finnas bilder på hur vi vill ha det :) Roligt litet projekt!

Bilder från nyår!

Nu är det tentaplugg för hela slanten. Det är svårt att börja plugga igen efter ett jullov men det måste göras. Här uppe i Luleå är det kallt igen, just nu är det -23 grader! Man måste ta lite pauser i pluggandet också, passar på att lägga ut lite bilder från nyår som vi firade med Marlene och David! Det var riktigt trevligt :)
Det blev en lugn nyår i Kroksta med Mats, Jolinn, Marlene, David och Mira!
Efter maten spelades det Rappakalja!
Dom var bra på att ljuga allihop :P
Men det var Marlene som tog hem vinsten!
Ett fint gruppfoto blev det också! :)
År 2011! Skål!
Första bilden på jag och Mats på det nya året!
David och Marlene!
På tolvslaget när vi skålade och tittade på raketerna genom
fönstret låg våra hundar och sov, och tur var väl det :)
Lilla Mira var också trött vid tolvslaget!
I söndags så for vi ut till Skeppsmalen och tog en liten promenad! Gunilla var ledig så hon följde också med ut :) Annars blev det inte mycket gjort den helgen, det blev en lugn nyår och det var riktigt skönt! :)
Gunilla, Mats, pappa, mamma och Jolinn :)

Tillbaka i Luleå

Nu är vi tillbaka i Luleå, vi kom inatt. Och som vanligt när vi kommer in i lägenheten efter att ha varit borta någon vecka så luktar det rök här igen. Det är så tråkigt att varje gång man har varit borta så luktar det äcklig rök i lägenheten.
.
Det gick ganska bra att köra upp hit, det var lite snörök och det snöade på vissa ställen men det gick bra ändå! Nu har jag börjat plugga inför tentan. Det känns himmelens drygt att så fort man kommer upp så måste man sätta sig och plugga, men så är det när man studerar på universitet.
.
När vi var uppe i Solberg under jul så var vi ute och gick med Jolinn och Mira uppe på berget nästan varje dag, här kommer bilder från en av promenaderna:
Jag, Mathilda och Jolinn står redo för en promenad!
Utikten från toppen! Det är så vackert!
Mira :)
Mathilda, Jolinn och Mira busar för fullt!
Jolinn springer först och Mira efter.
Lite bus med matte!
Jolinn och Mira kommer springandes!
Det är helt underbart att vara ute och gå när man har en sådan utsikt!
Vår fina Jolinn :)
Matte fick en puss!
Marlene och Mira :)
Dom tre kompisarna leker för fullt!
Mira!
Hundarna gick före oss och kollade läget.
Springa och jaga varandra är roligt!
Gänget samlat! Förutom Mats som tog bilden :P
Snöig blir man när man är ute och leker!
Jolinn :)
Till sist ville inte Jolinn vara med på nå fler kort så hon räckte
ut tungan till husse Mats :P Ser lite roligt ut!
Vi försökte ta kort på både Jolinn och Mira sittandes, det var inte så lätt.
Tänk att få ha sitt hus här uppe och få se denna utsikt varje dag!
Mats och Marlene :)
Mats och Jolinn tränar att gå i koppel.
Mathilda myser lite med Mira innan det var dags att åka hemmåt!
Efter promenaden hade vi två mycket trötta hundar, dom la sig så fort dom kom in i huset!
En trött Jolinn!

Gott Nytt År och jul i Solberg!

Hoppas att alla har haft det bra på nyår! Jag, Mats och Jolinn var med Marlene, David och Mira i Kroksta och firade in det nya året! Vi åt middag tillsammans och sen blev det efterrätt, väldigt gott! Efter det så spelade vi spel och tog det väldigt lugnt. Vi tittade på raketerna genom fönstret medan Jolinn och Mira låg och sov. Tyvär så har jag inte lagt in bilderna på datorn från nyår så dom kommer en annan dag.
.
Här kommer lite bilder från julafton istället då vi var i Solberg! :)
Gänget sitter samlat och väntar på julklappar!
I Solberg var det tre tomtar som kom!
Mats :)
Jultallen som dom har varannat år!
Åsa fick ett element!
Vi måste ha varit väldigt snälla eftersom vi fick så många julklappar!
Mathilda såg nöjd ut :)
Mira fick också en julklapp, tomtekläder!

RSS 2.0