Pluggdag

Idag har det varit ännu en pluggdag! Båda har suttit på skolan och pluggat, jag gick hem vid 15 medan Mats var kvar längre så jag hann städa upp lite här hemma innan han kom hem :) Sedan kom Sara förbi en sväng då hon behövde hjälp med matten, vet dock inte om jag var till någon hjälp ;P Sedan var det middag och plugg igen för min del så nu har jag gett mig för idag, nu sitter vi och tittar på Top Gear inna det är dags att gå och sova :)

Produktiv dag!

Idag har det verkligen varit en produktiv dag. Jag var på skolan kl 10 och pluggade på juridiken med Sanna och Magda till kl 15. Mats har också suttit på skolan och pluggat idag så när vi kom hem så for vi en sväng på Volvo och sedan på Granngården. Köpte jord till vår nya blomrabatt som vi ska bygga. När vi kom hem så gick jag till tvättstugan och började tväta medan Mats började pyssla lite med bilen. Vet inte riktigt vad han rengjorde men efteråt så gick den bättre iallafall :P
Mats pysslar med bilen :)
.
Medan Mats höll på med bilen så gjorde jag klart själva lådan till blomrabatten. Jag sågade bort en hel del av nyponbusken som står lite ivägen för den nya blomrabatten. Sedan började Mats gräva och jag tog upp blommorna ur den gamla rabatten och sedan var det grävning för fulla muggar.
.
Här kommer lite bilder före!
Lådan som kommer bli en blomrabatt!
Såhär såg det ut innan!
En ganska tråkig och egenvuxen blomrabatt!
Vilopaus i allt grävande!
Själva lådan är på plats, blommorna ska bara planteras och jordhögen ska planas ut!
Så här blev det! Blommorna är planterade och vi har fått en jämn gräsmatta.
Förhoppningsvis så kan vi plocka jordgubbar här i augisti!
Såhär ser det ut hemma hos oss nu! En ny blomrabatt och en plan och fin gräsmatta.
Vi har sått nytt gräs också så nu hoppas vi på att det växer bra både i rabatten och på den nylagda gräsmattan!
.
Det blev en väldigt sen middag idag, vi höll på ute tills vi var klar. Så nu sitter vi äntligen i soffan och tar det lugnt! Imorgon är det plugg som gäller igen så vi passar på att slöa lite nu när vi har chansen. Snart är det dags för sängen!

Förra helgen och denna helg!

Här kommer lite bilder från då vi var hemma i Dombäcksmark förra helgen och Fredrik, Gunilla och Elias kom på besök. 

Sara fick hålla Elias för första gången :)


Mormor Åsa och Elias :)





Vi hann med att titta på lite kort också!


Janne, Mats, Sara och Elias






.
Det var förra helgen det! Den här helgen har vi varit på bio och sett Pirates 4 i 3D med Anton och Jenny. Åkte till Piteå igår och såg den :) Idag gick jag till skolan kl 10 och har suttit med juridiken till kl 15. Jag hade tänkt gå ut och börja med rabatten nu efter att jag pluggat men det regnar. Hoppas att det blir uppehåll så jag kan gå ut och börja. Vi var på Byggmax igår och köpte brädor också städade jag upp lite på uteplatsen så det är bara rabatterna kvar nu som vi vill ha klar innan det är dags att fara hem till Ö-vik för sommarlov! Jag kanske får sätta på mig regnstället och gå ut och jobba lite, vill göra något annat nu en stund när jag har suttit med lagboken i några timmar.

Lite bilder!

Tänkte lägga upp lite bilder på när vi var hemma förra helgen! Kommer bli en hel del bilder :P
.

När vi var uppe i Solberg for vi och fiskade, Mathilda sätter på mask på kroken! :)


Utsikten var inte så dålig!


Mats och Marlene försöker få upp storgäddan!






Men det var Mathilda som lyckades dra upp den till slut! :)




Det var så underligt väder den där dagen, regnade och var sol samtigt och det resulterade i en regnbåge!


Efter en tur upp till Solberg for vi till Köpmanholmen och hälsade på familjen Berggren/Altelind


Första gången jag och Mats träffade Elias :)


Det var fint väder så vi satt ute och fikade!


Mamma och son!


Lilla Elias!




En stolt moster! :)






Mats passade på att hålla Elias en stund också! :)


Stolta föräldrar!


Redovisningarna bortgjord!

Igår var vi utan internet hela eftermiddagen och kvällen så Mats fick ringa och klaga lite idag :P Så nu har vi fått internet igen! Jag har just kommit hem från skolan, har redovisat friggeboden och skissuppgifterna. Det känns riktigt skönt, det var lite roligt att redovisa friggeboden eftersom jag blev väldigt nöjd med den. Så det var kul! Nu är det bara övningspass imorgon i juridiken också tenta nästa vecka och sen är det sommarlov! :) Känns väldigt underligt att det redan är sommar. Vill egentligen inte ha sommarlov men det ska nog gå ändå, längtar till hösten ;)
.
Dessa bilder har jag ritat, hade redovisning på dessa idag. Är faktiskt ganska nöjd med det :)
.
Vi har bokat flyg och hotell i Stockholm nu iallafall :D Den 7 juli far vi och är borta över helgen, längtar jättemycket dit :)
.
Nu dom här närmsta dagarna ska jag försöka göra en blomlåda ute på baksidan, tog med några jordgubbsplant och blommer upp i söndags som jag tog hemifrån mamma och pappa. Också ska vi försöka röja upp lite innan vi far hem för sommaren.

Länge sedan nu!

Jag vet att det är länge sedan jag skrev något nu men det är inte lika kul när inte Jolinn är här. Det händer mer när man har henne och nu när hon har varit borta i en och en halv vecka så har det inte hänt så mycket här hemma.
.
Vi for ju hem till Ö-vik för en vecka sedan för att träffa lilla Elias. Jag kan lägga ut lite bilder från helgen lite senare :) Men annars är det inte mycket som händer, det är slutspurten i skolan nu. Jag har två redovisningar imorgon och sedan en tenta till veckan. Mats har två tentor innan vi far hem för sommaren! Det går undan nu, tiden går så snabbt. Nä nu ska jag ta och sätta mig och rita det sista på uppgifterna!

Överkalix imorgon!

Idag har vi mest tagit det lugnt! Jag har suttit och gjort modeller till en uppgift i skolan, det är riktigt roligt att sitta ch pyssla med det. Mats har sluttit och pluggat lite inför tentan till veckan.
.
Imorgon far vi upp till Överkalix för att titta på utställningen. Det ska bli roligt att få träffa Karin och se när hon ställer ut sina hundar. Men det kommer bli mindre roligt när vi ska säga hej då till Jolinn. Jolinn ska få följa med Karin hem för att se om klådan blir bättre med miljöombyte och andra rutiner.

Heldag!

Idag har det varit en riktig heldag! Har varit på skolan mellan kl 8.15 - 16.15 då vi först höll på med projektarbetet och sedan på eftermiddagen var det föreläsning. Jag kom hem vid halv fem, åt middag och kl 17 kom Sara och hämtade mig. Vi har nämligen varit in till stan och sett på bio ikväll! Så jag kom hem för drygt en halvtimme sen, fullt upp idag! :)
.
Vi såg Water for Elephants, den var jättebra tycker jag! Men jättesorglig, fick tårar i ögonen när jag såg den. Jag gillar ju verkligen äldre filmer så det var en film för mig. Sara gillade den inte lika mycket men jag tror att en viss skådespelare gjorde den bättre ;)
.
Nu sitter vi och tittar på Grand Design och ska fika lite. När jag kom hem från bion så hade Mats bakat sockerkaka så nu ska vi provsmaka! :D Duktig karl jag har!

Elias

Här kommer en bild på lilla Elias :)
.
Liten söting! :)

Moster! :D

Inatt blev jag moster! :D Kl 01:59 fick Gunilla och Fredrik en liten pojke som ska heta Elias! Pappa ringde igår och sa att Gunilla och Fredrik hade farit in till sjukhuset vid halv åtta på kvällen för då var det dags. Och imorse när jag vaknade hade jag fått ett sms med en bild på lille Elias :) Nu vill jag hem och träffa dom!

Jag har världens bästa sambo :)

Åh vad härligt väder det har varit idag! Synd bara att man har mest suttit på skolan hela dagen så har inte kunnat njutit fullt ut. Runt två tiden var jag och Jolinn ute och gick en liten sväng så jag har fått njutit litegranna iallafall :) Efter en promenad med Jolinn for jag tillbaka till skolan igen och satt där till kvart över fyra.
.
När jag kom hem hade Mats en överraskning till mig, världens bästa sambo :) Fick blommor och en badsten som man har när man badar :) Tack älskling! :) Ska ta ett bad ikväll och bara njuta med badstenen!
Tack! :)
.
Nu på kvällen tog vi tre oss en liten promenad bort till ICA och köpte oss en varsin mjukglass, väldigt gott! :)

Härlig söndag!

Idag har vi varit och kollat på lite selar till Jolinn. Det är så behändigt när hon är i långlinan att ha en sele istället. Så vi tog oss en sväng ut till Storheden och köpte en! Hon blev riktigt fin i den :)
Tränade lite med henne på baksidan!
Lillgumman! :)
.
Efter att vi varit på Storheden for vi ut till Storsand och promenerade efter vattnet. Det har ju varit riktigt varmt idag och det var alldeles vindstilla nere vid havet så det var så skönt att vara ute och gå. Sedan blev det en tur upp till Kronan där vi också tog oss en liten promenad och passade på att titta på nybyggena. Man måste ju passa på att vara ute när det är så här fint väder :)
.
Nu på kvällen har vi ätit älgstek som Mats lagade till, blev riktigt gott! :) Nu sitter vi och slötittar på tv och jag gör lite skolarbete. Är så trött på kvällarna nu för tiden, skulle kunna gå och lägga mig nu. Kanske borde kolla upp så jag inte fått anemi igen. Nä, nu blir det lite mer plugg innan det är dags för sängen!

Äntligen fredag!

Idag tror jag att vi slog rekordet, vi var bara tre stycken på juridiklektionen som vi annars brukar vara ca 30 på. Det var lugnt och skönt iallafall! ;P Så nu äntligen är det helg! Fast jag måste nästan sitta hela helgen med skolarbete, vi har så otroligt mycke att göra nu. Så det blir en del plugg i helgen. Annars har vi inte tänkt göra någonting, Jolinn är nöjd som får ligga ute på gräsmattan större delen av dagarna! :)
.
Vi har fått hem en hel hög med kataloger från olika husleverantörer som vi har skickat efter, det är så kul att sitta och bläddra i dom. Man hittar så mycket fint, så det blir nog att vi sitter och tittar i dom i helgen också :)
.

Ett bra köp!

Den står så fint på diskbänken! :) Och fungerar perfekt!
350 kr var den lätt värd! :) Nog det bästa köpet på länge ;)
Här kommer en bild på Jolinn också :)

Impulsköp!

Igår kom jag hem med en sak som jag absolut inte hade tänkt köpa! Mats var på skolan medan jag och Jolinn var hemma. Jag höll på att dona lite här hemma och kom på den ideen att kolla på blocket om det fanns något intressant där. När jag satt där på blocket såg jag DEN! Det var väldigt bra pris så jag ringde på annonsen, tog med mig Jolinn och Sara och for in till stan och skulle kolla på den. Allt såg bra ut så jag köpte den och körde hem igen.
.
Jag trodde ju att Mats fortfarande skulle vara på skolan så jag hade tänkt städa lägenheten och ställa dit den så allt skulle se fint ut. Men när vi kom hem till lägenheten så var Mats redan hemma så det sket sig. Jag tror att Mats blev lite chockad när jag kom gående med den. Men glad blev han också! :) Så nu här hemma på bänken står det en bänkdiskmaskin! :D

Måndag igen

Idag har det varit en väldigt lugn dag! Var på föreläsningar på förmiddagen och på eftermiddagen började jag med skissuppgiften. Har valt torget Trafalgar Square i London som jag ska rita av. Efter att Mats kom hem efter att ha varit på skolan på eftermiddagen så for vi en sväng till stan och inhandlade lite presenter till Mathilda. Nu på kvällen så har Mats varit ute och bytt lite grejor på bilen medan jag har städat vårt sovrum. Så nu är det bara att krypa till kojs innan det är dags för nästa dag! God natt! :)

Första maj!

Idag tog vi en promenad med Madelene och Molle! Vi var ute och gick först och sedan släppte vi Jolinn och Molle så dom fick leka och busa. Det var så roligt att se när dom lekte, det gick verkligen jättebra idag! :) Här kommer en hel hög med bilder!
Jolinn och jag!
Så fort vi släppte Jolinn och Molle tog det inte många sekunder innan dom var igång och lekte!
Det var full fart på en gång!
Och roligt var det att busa med en Eurasier :)
Dom turades om att jaga varandra!
Mats belönade dom med lite godis!
Molle :)

Sista april!

Igår efter att vi hade varit på stan en sväng passade Mats på att städa bilen. Perfekt när vi kan köra bilen ända fram till vår lägenhet, så enkelt att dammsuga och hålla på :)
Mats städar och håller på!
Jolinn hjälpte till förstås!
.
Medan Mats och Jolinn var ute så var jag inne och donade. Städade och lite sånt.
.
Senare på kvällen kom Anton, Jenny och Nicklas och åt med oss. Vi grillade och hade trevligt :)
Grillmästarna!
Jenny, jag, Anton och Nicklas!
Nicklas och Mats!
.
Senare på kvällen kom också Sanna och Ida förbi!
Sanna och Ida!

RSS 2.0