Tips på efterrätt!

Här kommer ett tips på en efterrätt som vi testade göra igår, den blev faktiskt riktigt god så vi ska göra den ikväll igen! :) Vi hade lite problem att få ut den ur formarna så vi tänkte testa lite olika sätt ikväll att få ut dom lättare.
.
Här kommer receptet! Receptet hittade jag på Recept.nu
Bakad choklad med vaniljglass
FOTO: INGVAR ERIKSSON
4 portioner
.
Ingredienser
.
100 g osaltat smör, rumstempererat
40 g strösocker (Ca 0,5 dl)
2 st ägg, hela
2 st äggulor
100 g mörk choklad
27 g vetemjöl (Ca 0,5 dl)
.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.
3. Tillsätt de hela äggen, ett i taget, och sedan äggulorna.
4. Vispa mellan varje ägg.
5. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning.
6. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.
7. Häll upp smeten i 4 smorda potionsformar.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. (För oss räckte det inte med 5 minuter så testa er fram)
9. chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna men vara rinniga inuti.
10. Servera dem nybakade med en god vaniljglass.
.
Enkelt och gott var det :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback