Utställning i Överkalix!

Så, nu kommer äntligen uppdateringen om utställningen i Överkalix :) På lördagkvällen började vi packa ordning lite av det som skulle med till utställningen, det är mycket man ska komma ihåg och inte vill glömma. På söndagsmorgonen klev jag upp halv sju för att hinna göra ordning fika och packa det sista som skulle med, hundarna skulle rastas innan vi åkte och allt skulle packas in i bilen. Klockan åtta hade vi fått in allt och alla i bilen och vi var på väg mot Överkalix. Det är ca 10 mil dit upp så tjugo över nio parkerade vi bilen vid Skogshallen där utställningen skulle hålla till. Vi gick till vaccinationskontrollen där Karma fick nummer 27 och Jolinn fick nummer 28. Efter det var det bara att hämta alla grejor från bilen och packa upp, så här såg våran pats ut där vi satt under dagen :)
.
Jolinn har redan gått och lagt sig inne i buren, Mats och Karma tittar på allt folk som går omkring :)
.
När vi hade kommit på plats och fått ordning på allt var det bara att sätta sig ner och vänta. Utställningen började på utsatt tid så det var skönt att dom höll tiderna. Klockan kvart över elva var det vår tur att gå in i ringen. Det var först Karmas tur och det gick riktigt bra, domaren kände och klämde på henne och det var inga problem. När det sedan kom till att domaren skulle titta på hennes tändar var det inte roligt längre, men domaren fick till slut titta på tänderna och det var dags för oss att springa två varv i ringen. Så här såg det ut :)
Domaren känner lite på Karma :)
Jag och Karma springer :)
Och sen ställde vi upp oss inför domaren :)
.
Den här kritiken fick Karma!
.

7 månader gammal tik av utmärkt helhet. Vackert huvud med fin mask. Saxbett. Fin resning och välbyggd för åldern. Rör sig mycket bra runt om. Vacker päls. Trevligt temperament. Välvisad.

.

Karma fick Hp och blev BIR-valp och gick vidare till finalen :)
.
Sedan var det Jolinns tur att komma in i ringen! Hon tycker att det är lite läskigt när domaren skulle känna på henne men att visa tänderna var inget problem. Efter det var det dags att springa lite och det gick bra, förutom att hon ville till Karma när vi sprang förbi dom :P men vi kom oss runt och efter det ställde vi upp oss framför domaren!
Domaren känner lite på Jolinn :)
Jag och Jolinn springer!
Och till sist ställde vi upp oss framför domaren :)
.
Den här kritiken fick Jolinn!
.

2 år gammal tik av mycket god helhet. Feminint och välskuret huvud, rastypiskt konstruerad. Ok svans. Rör sig bra från sidan och fram. Något trång bak. Ok päls. Avvaktande i temperamentet. Behöver mer ring/socialträning. Välvisad.

.
Jolinn fick Hp och blev BIR och även hon gick vidare till finalen. Så nu var det bara att sätta sig ner och vänta på att finalerna skulle starta. Vi passade på att gå ut och gå med tjejerna så dom fick busa av sig lite efter att dom varit så duktiga inne i ringen. Eftersom utställningen var i en ishall var det väldigt kallt där inne, så medans vi väntade på finalen satte vi oss i bilen och fikade, där var det mycket varmare :) Jolinn och Karma la sig och sov någon timme i bagaget och det var nog välbehövligt tror jag.
.
Klockan var närmare tre när finalen drog igång och vi var lite less på att vänta. Först var det valp-finalen och Karmas tur! Det var ca 20 valpar och vi fick springa i omgångar för att domaren skulle hinna titta på alla. Efter att alla sprungit ett varv valde domaren ut ca 10 valpar som fick springa ett varv till. Karma blev vald och vi fick springa ett varv till, efter det valde domaren ut dom 5 som skulle få en placering. Det var riktigt spännande och när domaren pekade på oss och sa att Eurasiern går vidare pirrade det till i kroppen. Vi fick springa ännu en gång och efter det blev 5:an, 4:an och 3:an valda. Till sist stod det bara mellan Karma och en Fransk bulldog (Eller var det en Bostonterrier? :P) Domaren gick fram till oss och Karma fick första pris :D Det var så himla roligt!
Här springer dom 10 som blivit utvalda!
Bara 5 kvar! :)
Så här blev placeringen, Karma 1:a :)
.
Sedan var det Jolinns tur att vara med i vuxen-finalen!
.
Jag och Jolinn inne i ringen i finalen! :)
Springer ett varv :)
.
Tyvär så kom vi inte något längre i vuxen-finalen men vi är jättenöjda med dagen! :) Både Karma och Jolinn gjorde jättebra ifrån sig och vi är så stolta över våra tjejer :) När vi kom hem så fotade vi båda två med rosetter och pokal, kolla vilka fina tjejer vi har! :)
Risan Gårdens Jolinn, Hp BIR
Risan Gårdens Karma, Hp BIR-valp, BIS-valp
Dessa priser fick vi med oss hem och även en 15 kg torrfodersäck :)
.
Det blev ett väldigt långt inlägg men detta var vår söndag! Klockan var strax innan fyra när vi åkte hemåt mot Luleå igen, en lång men rolig dag! :)

Postat av: Gunilla

Vilken spännande dag! :) Roligt att få se lite bilder! Kram

2012-04-24 @ 19:56:13
Postat av: Anna

Ja det var verkligen en spännande dag! :) Vad roligt att du tycker det :) Kram

2012-04-24 @ 22:02:50
Postat av: Monica

Grattis till finfina resultat!! :)

Vad duktiga ni är!! Vad roligt att det går så bra för er! Vi kanske måste ta och åka upp och kika på er den 19:e ;) :)



/ Monica

2012-04-25 @ 10:04:02
URL: http://www.kennelbutterflydreams.se
Postat av: Anna

Tack så mycket! :)

Ja, riktigt roligt när det går sådär bra! :) Ja ni får gärna komma upp och kolla men det är ju några mil ;) Det är ju mycket större konkurens på den utställningen så vi får se hur det går :) Om ni bestämmer er för att åka på utställningen får ni höra av er :) Så kommer vi och kollar när ni ställer ut :)

2012-04-25 @ 18:42:45
Postat av: Alve Stormfare

Oj, grattis! Pappa Alve hälsar att han är mycket stolt över sin finafina dotter!

2012-04-25 @ 19:51:31
Postat av: Anna

Tack så mycket! :) Vad kul att ni hittat hit till vår blogg, Karma hälsar tillbaka till pappa Alve :)

2012-04-25 @ 21:48:56



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback