Jag och tjejerna!


Tillbaka i Luleå!

Ja, nu har det gått några dagar igen sen jag skrev något här sist. Vi har börjat jobba igen efter tre härliga veckor semester och många härliga dagar tillsammans :) Fast vi hade gärna haft tre veckor till ;)

Sista veckan av vår semester körde vi ner till Husum/Ö-vik/Solberg där vi hälsade på våra familjer och hittade på lite roliga saker :) Det blev bland annat ridning och flygning. Jag har tyvär inte dom bilderna på min dator men när jag har dom så ska jag lägga upp dom :) 
 
Ikväll tog jag, Jolinn och Karma en långpromenad bort till Björkskatan där vi gick efter vattnet och sedan bland bostäderna tillbaka, det var en härlig promenad :) 
 
 
En härlig kväll, solen sken och varmt var det också :)
 
Karma och Jolinn hade mycket att lukta på!

Den perfekta bilden!

Mats försöker ta den perfekta bilden! :) 
 

Promenad!

Ikväll tog vi allihopa en riktigt långpromenad! :) Vi började med att gå till det övergivna dagiset där Jolinn och Karma fick busa av sig, vi kastade frisbee och dom fick även söka lite :) Sedan gick vi förbi Ica på vägen hem, här kommer lite bilder från promenaden :)
 
Husse bjuder på lite godis :)
 
Jolinn och Karma söker efter godis!
 
En liten vilostund :)
 
Våra fina, glada tjejer! :)

Stockholmsresan!

Tänkte visa lite bilder från Stockholmsresan! Vi åkte ju ner till Stockholm i måndags, landade på Arlanda flygplats strax innan kl 17 och kom till lägenheten på Östermalm strax innan kl 18.
 
Jag och Mats på Arlanda Express :)
 
Vi åt middag med mamma, pappa, Sara och Janne i lägenheten och sedan gick vi en sväng bort mot Gamla stan och sedan tillbaka igen :) 
 
Mats och pappa utanför slottet :)
 
Janne, Sara och mamma :)
 
Gamla stan!
 
Mamma, pappa, Sara och Janne :)
 
På väg tillbaka till lägenheten!
 
Mats i lägenheten på kvällen, undra vad han sitter och gör?! ;) 
 
På tisdagen tog vi oss en tur med sightseeing båten och hoppade av vid Gamla stan. Här sitter vi och väntar på båten :)
 
Janne och pappa sitter och väntar :)
 
Sara!
 
Jag och Mats :)
 
Mamma!
 
Utsikt från båten, Djurgårn!
 
Janne och Sara på båten!
 
Jag, mamma och Mats!
 
Därifrån gick vi först Österlånggatan och sedan Västerlånggatan. Vi gick in på många olika små affärer bla Kalikå och sedan gick jag och Mats in på Krabat, en butik som vi hittade för tre år sedan då vi strosade runt på Gamla stan. En jättegullig butik med massor av leksaker, spel och smått och gott :) Det blev ett inköp på Krabat :) 
 
En liten handlingskorg och några brukar till den framtida lilla butiken :)
 
När vi hade promenerat genom Gamla stan och skulle tillbaka till lägenheten började det först hagla och sedan kom det världens skur. Vi tog skydd i ett skyltfönster för att inte bli blöt eftersom vi inte ens hade med oss något paraply :P Så här roligt såg det ut då vi stod och väntade ut regnet!
 
Här kan man se lite hagel som kom under skuren :P
 
Det är inte bara vi som står och trängs i skyltfönstren under taken :P
 
En rejäl regnskur var det!
 
I väntans tider :P
 
Till sist blev vi så less på att stå där eftersom regnet inte avtog det minsta så jag, Mats och pappa började springa upp mot lägenheten. Och oj vad blöt vi blev, vi kröp under tak där det gick men annars sprand vi hela vägen till lägenheten, så här blöt blev jag av den korta men blöta springturen :P
 
Mina shorts var genomblöta som ni kan se :P
 
På kvällen gick vi på en Kinesisk restaurang där vi åt Fyra små rätter och till efterrätt blev det Friterad banan och glass :) På restaurangen fick vi trevligt sällskap av Lars som sedan följde med oss ut på Djurgårn för att försöka höra nått från Allsång på Skansen, men vi hörde inget så vi gick tillbaka mot Östermalm :)
 
Janne, Sara, mamma, pappa, Lars och Mats :)
 
Även jag fick vara med på gruppbild :)
 
Sara, Lars, Mats och Janne :)
 
På kvällen gick Mats, Lars och Janne ut och gjorde stan ;) 
 
På onsdagen tog vi sightseeing båten ut till Hammarbysjöstad för att promenera och kolla på något nytt :) 
 
Utsikt från båten :)
 
En annan sightseeing-båt!
 
Hammarbysjöstad!
 
Hammarbysjöstad!
 
Vi promenerar genom Hammarbysjöstad!
 
Sedan gick vi vidare till Södermalm där vi gick in på Granit och handlade massor av roliga saker :) Det blev lite nytt till lägenheten och lite pyssel :) Efter det kom vi in på Drottninggatan där mamma och jag gick och kollade lite i butiker och Mats och pappa gick och fikade. Efter en stund tyckte jag och mamma att vi också var värd lite fick så det blev en Oreo Dream och fanta för mig, tror att det är bland det godaste jag har ätit, så himla god :) 
 
Oreo Dreams, bland det godaste jag ätit :)
 
Mamma och pappa på The coffee place :)
 
Mats och jag :)
 
Kl 17 hade vi bestämt träff med Ida så vi mötte upp henne och gick och åt middag på Kulturhuset. Det blev sallad för alla tre och mycket prat :) Väldigt trevligt!
 
Ida :)
 
Väldigt trevligt att träffa Ida en sväng :)
 
På torsdagen hyrde vi allihopa cyklar och cyklade ut till Haga där vi ville se Haga slott. Tyvär blev vi lite besviken på att man såg så lite men parken var fin och det blev en liten fikapaus.
 
Mamma och pappa tar fikapaus!
 
Sara!
 
Mats och Janne :)
 
Planerar cykelvägen tillbaka till Östermalm!
 
Efter det cyklade vi tillbaka till Östermalm och sedan vidare till Djurgårn. 
 
Mats på Djurgårn :)
 
På kvällen gick jag och Mats till Drottninggatan en sväng för att kolla på några tröjor som jag var fundersam över om jag skulle köpa. Sedan mötte vi upp mamma, pappa, Sara och Janne och gick och åt på en Italiensk restaurang där det blev pizza för hela högen, gott var det :) 
 
Hela gänget äter middag! :)
 
Efter att vi blivit mätte gick vi efter Drottninggatan och köpte lite småsaker och sedan bort till Gamla stan där vi gick och kollade på Storkyrkan :) 
 
En mysig gränd på Gamla stan :)
 
Ett glatt gäng!
 
Storkyrkan :)
 
Eftersom vi hade cyklat hela dagen hade vi mycket krafter kvar i fötter och ben så vi gick över till Skeppsholmen och sedan vidare till Kappilärholmen :) Där hade vi aldrig varit och gått så det var roligt att se något nytt.
 
På väg ut till Skeppsholmen!
 
Solnedgång med slottet på vänster sida!
 
Skeppsholmen :)
 
Fin utsikt mot slottet från Skeppsholmen!
 
Vilopaus på Skeppsholmen!
 
Fick även se min drömbåt för andra gången i Sthlm så jag var tvungen att ta ett kort :P Så här ser min drömbåt ut ;) 
 
Drömbåten ;) 
 
Fredagen var vår sista dag i Sthlm så vi packade våra väskor och gjorde oss redo för dagen. Jag och Mats skulle ta först tunnelbanan till T-centralen och sedan pendeltåget ut till Spånga där vi skulle träffa Helena, Ikaros och Karisma :) 
 
Risan Gårdens Karisma, Risan Gårdens Ikaros, Helena och Mats :)
 
Ikaros :)
 
Karisma, Karmas syster :)
 
Karisma :)
 
Helena, Ikaros och Karisma :)
 
 
Det behövs lite vatten i denna värme :)
 
Vi satte oss i en park och pratade lite, mycket trevligt :)
 
Karisma ligger och myser :)
 
Karma och Karisma är väldigt lik på denna bild, bara färgen som är annorlunda ;)
 
 
 
 
Det var jättetrevligt att få träffa Helena, Karisma och Ikaros! Så roligt att få se Karmas syster :) Efter att vi hade pratat mycket och gått en promenad så var det dags för mig och Mats att bege oss ut till Arlanda och till vårt plan som skulle ta oss hem till Luleå och till Jolinn och Karma :) Vi hade gott om tid när vi kom till Arlanda så vi åt en tidig middag och till efterrätt blev det Italiensk glass :) Sedan var det bara flygresan kvar till Luleå. När vi hämtade Jolinn och Karma från hunddagiset var dom så glad att få se oss att dom inte visste vart dom skulle he sig, väldigt skönt att få träffa Karma och Jolinn igen :) 
 
Det var vår vecka i Stockholm! :)
 
 

Hemma igen!

Nu är vi hemma i Luleå igen efter några dagar i Stockholm! Flög ner i måndags på eftermiddagen och kom hem igen idag runt kl 17. Jolinn och Karma har varit på hunddagiset dom här dagarna och det har gått bra, tror dom har blivit lite bortskämda där med många promenader :) Känns skönt att vara hemma igen iallafall :) Ska lägga ut lite bilder från veckan som gått men det får bli lite senare, nu ska jag mysa lite med Karma och Jolinn innan det är dags för lite fredgasmys :)

Internationell utställning i Piteå!

I lördags åkte vi till Piteå för att ställa ut Karma på hennes första officiella utställning då hon blev 9 månader den 1 juli. Det var SNKK som anordnade en Internationell utställning i Sjulnäs utanför Piteå. Strax innan kl 9 parkerade vi bilen på utställningsområdet och gjorde oss klara inför utställningen. Vi träffade på en hel hög med Eurasier och många trevliga människor, bland annat Karin och Stefan som var där med Ilona och Cilla :) Karmas mamma och halvsyster :) 
 
Agneta från CoolSurprise med två Eurasier från hennes kennel :)
 
Mats, Jolinn och Karma tar det lugnt innan det är dags för vår tur!
 
 
Jag, Jolinn och Karma! :)
 
Vi gick och hälsade på Karin i deras tält :)
 
Jag, Karin, Stefan och våra Eurasier :)
 
Karin och jag innan vi ska in i ringen :)
 
Stefan och Karin förbereder sig!
 
Ilona och Cilla :)
 
 
Efter några timmar var det våran tur att gå in i ringen. Det var 9 anmälda Eurasier men eftersom vi inte skulle ställa Jolinn så blev det totalt 8 Eurasier, 2 hanar och 6 tikar. Det var hanarnas tur först och där blev en finländare Bästa hane och som sedan skulle tävla mot Bästa tik om BIR (Bäst i ras) och BIM (Bäst i motsatt kön).
 
Vi står redo att gå in i ringen!
 
Agneta skulle in i ringen först med sin hane :)
 
 
Jag och Karma var först ut av alla tikarna eftersom Karma gick i juniorklassen. Hon skötte sig utmärkt i ringen, det enda som var lite läskigt det var när domaren kände på henne men det gick bra det också :) 
 
Jag och Karma går fram till domaren!
 
 
 
Domaren tittar på tänderna och känner igenom Karma :)
 
Och till sist fick vi reda på resultatet :D
 
Karma fick Excellent och Ck och skulle alltså få tävla mot dom andra tikarna. Men först var det Unghundsklass, Öppen klass och Championklass som skulle in i ringen. Här är Karin och Adina i Öppen klass.
 
 
Adina springer :)
 
Vi står spänt och tittar på :)
 
Sedan var det Karin och Ilonas tur :)
 
 
 
Ilona fick Excellent och Ck och gick alltså vidare till BT.
 
Sedan var det Stefan och Cillas tur att gå in i ringen!
 
 
Grattar Karin för Excellent och Ck :)
 
 
Även Stefan och Cilla fick Excellent och Ck och skulle då också tävla om BT.
 
Här står vi alla beredda att gå in i ringen igen!
 
Efter att alla tikar hade fått bli dömda var det fyra tikar kvar inklusive Karma att tävla om BT. 
 
Fyra tikar kvar!
 
 
 
 
 
 
 
Karma blev Bästa tik och fick CERT, Ilona fick reserv CERT och CACIB. 
 
 
Karma skötte sig så bra att domaren valde henne som Bästa tik :D Och Karma fick sitt första CERT! :D Helt otroligt, första officiella utställningen hon är med på får hon CERT :D Nu skulle vi tävla mot hanen för att se vilken som blev BIR och BIM. 
 
Här står vi och ska tävla mot hanen :)
 
 
 
 
Spännande var det :)
 
Hanen blev BIR och Karma blev BIM! :D Så otroligt stolt över hon :D
 
Karma fick en hel del priser efter dagen :)
 
Vår fina tjej! :)
 
Jolinn gjorde det bra också i lördags som var stöd och hejjade på oss :) Våra fina tjejer :)
 
Det var vår dag på utställningen, en av dom roligaste dagarna den här sommaren :) 
 

Imorgon!

Imorgon kommer lite bilder från utställningen i Piteå! :)

Middag ute!

Sitter och äter middag ute på uteplatsen, en härlig kväll! :)
 

Husbilssemester!

I söndags startade vi vår husbilssemester! Jag, Jolinn och Karma åkte ner till Umeå på fredagen till Mats där vi sov en natt, på lördagen åkte vi ner till Ö-vik och sedan vidare mot Solberg. På söndagen började vi packa husvagnen och senare på eftermiddagen åkte vi iväg mot Östersund där vårt första stopp skulle bli. Det var väldigt nära att vi inte skulle hinna dit innan campingen stängde men vi hann och fick vår plats på campingen :) Det var en 4-stjärnig camping med jättefina husbils/husvagns-platser och stugor. 
 
Så här såg vår plats ut! :)
 
Mats, Karma och Jolinn i husbilen! :)
 
På kvällen tog vi en promenad runt campingområdet för att kolla hur det såg ut och för att rasta hundarna. Sedan var det bara att gå och lägga sig och ställa väckaren. 
 
På måndagen checkade vi ut vid 11 tiden och åkte ner till köpcentret som finns i Östersund, där handlade vi lite frukost och lunch inför dom kommande dagarna. Efter att vi hade ätit lite åkte vi vidare mot Karin och Vemdalen! Det blev en lagom lång resa och vi var framme i Vemdalen vid halv tre på eftermiddagen. Där möttes vi av både valpar och vuxna Eurasier :)
 
Jolinn, Karma och Ilona :)
 
Karin hälsar på Jolinn och en liten valp vill vara med :)
 
Jag och massa Eurasier :)
 
Mats försöker hälsa på en liten valp :)
 
Karins fina hundar! :)
 
Mats och ett gäng Eurasier! :)
 
Eurasier-valpar är ju för söta! :)
 
Mats, Karma, Ilona och två valpar :)
 
:)
 
 
Två Eurasier-valpar och Barrak i bakgrunden med en valp :)
 
:)
 
Karin inne i deras fina hus :)
 
Efter att hundarna hade fått träffa varandra, vi hade fikat go-fika och efter mycket prat så åkte vi vidare, nu bar det iväg mot kusen. Den kvällen körde vi till Ljusdal och parkerade på en stor parkering vid en badstrand där vi sov den natten. 
 
Karma och Jolinn var fastspända medans vi åkte :)
 
En utslagen matte och hund i Ljusdal :)
 
På tisdagmorgon åt vi frukost och sedan åkte vi mot Bollnäs. Vi hade först tänkte åka till Hudiksvall på tisdagen men vi märkte att vi hade en dag över så då blev det en tur först till Bollnäs och sedan mot Valbo och Furuvik.
 
Mats körde :)
 
På Valbo blev det lite inköp till hundarna, köpte ett koppel som jag ska ha på utställning, det blev även lite godis och en frisbee :) Sedan åkte vi till Furuviks camping och checkade in för natten. 
 
Karma och Jolinn trivdes bra i husbilen :)
 
Mats ligger och ser på tv :)
 
Dags för lite efterrätt!
 
Här var vår plats på Furuviks camping :)
 
På onsdagsmorgonen checkade vi ut och åkte vidare mot Hudiksvall där vi åkte in till min gammelmormor Lisa och hälsade på. Där fick vi fika och pratade någon timme :) 
 
På onsdagkväll anlände vi till Sundsvall där vi hälsade på Helena och Rickard. Vi fick fika även där och stannde till klockan var över elva :) Efter besöket hos Helena och Rickard åkte vi på en liten sightseeing över till Alnön och sedan bort mot Birsta. Denna natt sov vi på Ikea-parkeringen, första gången vi sovit på en Ikea-parkering ;) Men vi hade mycket sällskap av andra husbilar och husvagnar :) 
 
Karma och Jolinn delar på bädden! :)
 
På torsdagen gick vi en sväng på Ikea och Birsta och åt lunch med Helena :) Sedan började vår resa tillbaka till Solberg där vi skulle lämna tillbaka husbilen. Vi passade även på att svänga in till Gunilla, Fredrik och Elias när vi ändå körde förbi på E4:an. Det blev även ett stopp hos Mikael i Kroksta innan vi anlände till Solberg på kvällen. 
 
På väg upp till Solberg fuskade vi lite så Jolinn och Karma fick vara framme vid oss :)
 
 
Det har varit en helt underbar husbilssemester med Mats, Jolinn och Karma :) Vi hann med mycket och har tagit det i vår egen takt och gjort det vi själva har velat, en helt underbar resa :) Tack för lånet av husbilen Åsa och Rune!

Semester en vecka..

Ja, då har vi haft semester i en vecka och varit ute på husbilssemester med hundarna :) Jag har inte haft tillgång till internet under veckan så därför det inte blivit någon uppdatering här, men nu någon dag ska jag lägga upp lite bilder och berätta om vår husbilssemester :) Idag har vi varit på utställning i Piteå och det gick väldigt bra för vår Karma :) Ska lägga upp lite bilder från dagen också, men det blir nog imorgon!

Det ska va gött å leva.. som dom sjunger på tvn nu ;)

Våfflor med grädde och sylt!

Har just ätit middag, det blev våfflor med grädde och sylt :) Även Jolinn och Karma fick sig en smakbit och även dom tyckte det var gott!
 
Så här ser våra fina tjejer ut idag! :)
 
 
 
(Bilderna är tagna med mobilkameran så därför dom är så dåliga) 
 
Det är mycket man vill ha men en sak jag skulle vilja köpa är en ny systemkamera, den jag redan har är snart 5 år och det börjar märkas att den är så pass gammal, tar inte riktigt bra bilder längre. Så när det finns pengar och tillfälle blir det en ny kamera :) Det finns ju mycket mer man också vill ha så får väl se vart Systemkamera hamnar på listan :P 
 
Nu ska jag och tjejerna gå ut på en promenad och sedan ska jag börja packa och städa lite inför resan ner till Umeå/Solberg. Vi åker ner till Umeå på fredag efter jobbet och sedan kör vi vidare till Solberg där vår semester börjar med husbilen, det ska bli så himla roligt att fara på husbilssemester :) Hoppas vi får bra väder bara. Nä, nu väntar Jolinn och Karma på mig, dags för en promenad :) 

Tisdagkväll

Efter lite middag här hemma åkte vi iväg till Storheden för att gå på några affärer och tanka, det blev några inköp till mig och några till Jolinn och Karma :) Det blev grisöron till dom :)

Efter att vi kom hem från Storheden tog vi oss en promenad runt parken, sedan blev det duschen och nu sitter jag i soffan och ska snart se på Allsång på Skansen :) Trevlig tisdagkväll!

Söta!

Kolla vad jag har varit och tittat på idag, drygt tre veckor gamla schäfervalpar :) Så söta!


Promenad!

Tog en lite längre promenad med hundarna nu på kvällskvisten, var nästan ute i en timme :) Solen kom fram mellan molnen och det blev en ganska varm kväll ändå, väldigt skönt :) Jolinn och Karma fick springa av sig lite på det övergivna dagiset också!
 
En fin kväll, vi gick längst vattnet!
 
Karma :)
 
Jolinn :) 
 
 
Så här mysig är stigen som vi brukar gå på längst vattnet :)

Veckan som gått!

Ja vi börjar väl på midsommar då, än att det över en vecka sedan nu :P Jag och tjejerna körde ner till Umeå efter jobbet på torsdagen för att möta upp Mats. Vi stannade och åt i Umeå och sedan körde vi vidare mot Solberg. 
 
På midsommarafton var vi i Survika med Mats ena släkt där vi åt lunch ute och hade några lekar. Det var så himla bra väder den dagen och det var så skönt att bara sitta på en stol och sola, synd bara att man brände sig lite. Det var en trevlig dag med god mat och trevligt folk! På kvällen var vi hemma hos Åsa och Rune och grillade och tog det ganska lugnt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av helgen spenderade vi i Solberg och jag blev även uppvaktad på söndagen, fick många fina presenter :) Vi hann även med att testa köra lite grävmaskin, det var riktigt roligt men svårt :P 
 
 
 
 
 
 
 
Jolinn och Karma hann även med att bada lite grann under lördagen, Karma tyckte att det var lite roligare med vattnet än vad Jolinn tyckte :P
 
 
 
 
 
Mitt på dagen på söndagen körde vi vidare till Ö-vik för att sedan ta oss mer norrut under kvällen. Hann med en sväng in till Mikael och även hem till mamma och pappa. Sedan var det bara att köra den långa vägen upp till Luleå igen för att jobba på måndagen. 
 
På måndagskvällen bakade jag två rulltårtor och en vanlig tårta eftersom det var min födelsedag i tisdags. Jag tog med mig dom två rulltårtorna till jobbet på tisdagen och bjöd jobbarkompisarna, det var uppskattat :) Sedan på kvällen kom Magda och grattade mig och åt lite tårta med mig :) 
 
 
Jag, Jolinn och Karma har varit ute och gått en hel del på kvällarna förra veckan och här är en bild från en sådan promenad :) 
 
 
Det var våran vecka! Har säkert glömt bort att skriva något men i sånna fall får jag komplettera med det senare :P I torsdags hade vi kontorsfest på jobbet, vi stannade kvar efter jobbet och grillade och hade trevligt! Mats kom upp till Luleå på torsdagskvällen så han kom och hämtade mig 00-00.30 så det blev en kämpig morgon på fredagen då jag skulle ta mig upp till jobbet, blev ju inte så mycket sömn den natten men det var det värt, hade väldigt trevligt på kontorsfesten :) 
 
I helgen har som sagt Mats varit här uppe i Luleå med oss, vi har haft en väldigt lugnt helg :) Passade ganska bra då det har varit dåligt väder hela helgen. Igår passade vi på att skruva ihop min nya cykel som jag fått av Mats i födelsedagspresent och sedan tog vi en premiärtur runt Björkskatan och tillbaka, lite roligare att cykla nu när jag har en ny cykel :) Tack älskling!
 
Idag har det varit jobb igen och detta är både min och Mats sista vecka på jobbet innan semestern, då är vi ledig tre veckor tillsammans :D Vår första semester ihop, det ser vi fram emot! Nä, nu ska jag ta och gå en promenad med Jolinn och Karma innan det är dags att gå och lägga sig igen ;P
 

Ojoj...

Ojoj, nu var det länge sen jag skrev något här. Det har hänt en hel del sedan jag uppdaterade sist. Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon från veckan som gått, och skriva några ord! :) Jag har haft fullt upp på kvällarna den här veckan så det har helt enkelt inte funnits tid (eller ork) att skriva något, men imorgon ska det bli ändring på det!

Nu ska jag sova, jobbardag imorgon! :)

RSS 2.0