Sent..

Här kommer ett sent inlägg! Vi har just gått och lagt oss, Jolinn och Karma låg redan på varsin bädd då jag skulle gå och lägga mig :) Tror vi har två trötta tjejer ikväll :) 
 
Jag tog en välförtjänt middagslur efter maten och sedan var det dags att plugga igen. Mats skruvade lite på bilen i garaget innan han insåg att han inte kunde göra det själv, så vi får ta tag i det imorgon istället, eller rättare sagt Mats får ta tag i det imorgon :P Så det har inte blivit så mycket gjort här hemma förutom plugg och lite skruvning i bilen.
 
När jag var ute och gick med Jolinn och Karma på vår kvällspromenad så kom en liten vit lösspringande hund mot oss i full fart. Ägaren stod långt bort och ropade på den men inte lyssnade den hunden inte. Tur att hunden var liten och inte utgjorde något hot men Jolinn och Karma blev inte sådär jätteglad på den utan började gruffa litegran. Jag brukar alltid ställa mig mellan den främmande hunden och våra tjejer när det händer något sånt här, så att jag är den första den möter och kan säga till om det skulle behövas, som tur var gav den sig iväg efter en stund. Förstår mig inte på människor som har sina hundar lösa i ett bostadsområde och har inte sån pli på hunden att den kommer när man ropar. Då ska man ha den kopplad och ha den lös i skogen där det inte finns andra hundar. 
 
Här kommer några bilder på våra tjejer som redan har gått och lagt sig :) Dom tycker nog att husse och matte också ska gå och lägga sig ;)
 
Jolinn och Karma :)
 
Karma gosade ner sig i bädden då jag började klia henne, det är ju så skönt :)
 
Jolinn får ligga och trängas på den lilla bädden, jag ska ta och köpa någon sorts stoppning så jag kan sy en till bädd, dom gillar ju verkligen den blå jag har sytt :) Det får bli en till sån :)
 
God natt på er! Snart är det helg! ;)

Regn och blåst

Det regnar och blåser, det är verkligen höststorm ute.. usch. Så det blir inge bus i snön för Jolinn och Karma ikväll, vi får vänta till nästa gång det snöar :) Jag är inte precis ledsen att snön försvann, bara det inte skulle vara så halt nu när det har regnat hela dagen. 
 
Mats hade lagat mat tills jag kom hem, det blev en ny rätt och det var väldigt gott :) Nu ska jag ta och sätta mig och plugga, det är bara att kämpa på :)

Snö!

 
Imorse var det vitt ute när jag vaknade, Jolinn och Krama tyckte det var jätteroligt att busa i snön när man ska gå på rastrundan. Men ikväll ska dom få busa i snön hur mycket dom vill, om den ligger kvar alltså :) 
 
 

Ljust!

Har just kommit hem från jobbet och väntar på att maten som står i ugnen ska bli klar. Jag är inte så pepp på att sätta mig med böckerna och plugga men det måste göras, skulle vara gott med lite mat i magen först. Det börjar närma sig tenta och jag kan inte allt, så det känns inte så jättebra att jag bara har kvällarna att plugga på nu, så vi får se hur det går..
 
Idag har det varit riktigt kallt här i Luleå, tur att man inte har behövt vara ute idag. Tror det var runt -10 grader imorse när jag var ut med Jolinn och Karma på morgonpromenaden. Men vilken skillnad det var imorse då jag åkte till jobbet, det var nästan ljust ute, så skönt :) Det kändes som att man kom senare till jobbet eftersom det var så ljust, men dessvärre blir det ju mörkt fort också. 
 
Nu ska jag ta tag i pluggandet och sedan blir det mat!

Plugg och städning

Tjejerna ligger ute och tuggar på varsitt ben medan jag pluggar och Mats tar en paus i städandet! Kanske inte en jätterolig söndag men det funkar, vissa saker måste man göra än att det inte är kul. 
 

Vintertid

Ja idag fick vi sova en timme längre, fast Jolinn och Karma tyckte att vi skulle kliva upp en timme tidigare, dom var igång och skulle väcka mig kl 7 (vintertid). Men jag drog mig så vi klev upp strax innan kl 9. Man måste ju passa på att sova ut när det blir vintertid :) 
 
Idag lyser solen och det är så härligt väder! Det blev en liten kortare morgonpromenad idag eftersom jag tänkte sätta mig och plugga efter att jag ätit frukost. Vi ska ta en längre promenad mitt på dagen och njuta av solen :) Jolinn och Karma fick självklart komma ut på bakgården och busa av sig efter promenaden, så nu ligger dom inne och är nöjda med dagens start :) 
 
En väldigt fin morgon!
 
Karma luktar på allt som ska luktas på!
 
Jolinn sätter sig när det finns chansen :)
 
Karma lyser ikapp med solen!
 
Nu har isen lagt sig på vattnet!
 

Baileys Coffee

Nu på kvällen hittade vi Jolinn liggandes på hennes första bädd som hon fick när hon var 9 veckor, den är kanske lite för liten men det gick ändå ;) Bara man vill så går det :) 
 
Hon kurade ihop sig ganska bra :)
 
Karma och Jolinn :)
 
Söta lilla Jolinn som tror att hon är lika liten som hon var då hon var 9 veckor :)
 
När jag satt och pluggade kom Mats med en Baileys Coffee till mig, det var lite för mycket kaffesmak men det var gott :)
 
Snäll pojkvän jag har som kommer med en drink när man sitter och pluggar en lördagkväll :)

Alla fyra!

Vi tog en promenad alla fyra nu på eftermiddagen, det var lagom temperatur ute så Jolinn och Karma tyckte det var härligt :) Vi gick en sväng runt Porsön och tränade lite med tjejerna när vi gick förbi ett bord som dom fick hoppa upp på. Dom klarade det och satt så fint medan Mats tog kort på oss :)
 
Jag och tjejerna :)
 
Såhär duktigt satt dom :)
 
Karma, Mats och Jolinn :)
 
Nu sitter jag och pluggar, det känns att det var ett tag sedan man satt med skolböckerna. Jag har tenta på fredag som jag tänkte göra, inte så kul men det måste göras. Ikväll blir det en enkel middag, det blev massor av rester från igår så det blir lax igen och till efterrätt blir det kladdkaka :) Tror nog att det blir någon film till efterrätten också ;)
 
 
 

Såld!

Nu är Woppen såld.. han rullade just ut från parkeringen med sin nya ägare. Känns faktiskt lite sorgligt, vi har haft Woppen i 3 år och har hunnit varit med om en hel del med han. Men han kom i trygga händer och det känns bra, ett par som väntar barn och mannen var väldigt bilkunnig (Tror Mats ligger i lä jämfört med han ;) )
 
Första resan till Vemdalen då vi skulle hälsa på Karin och titta på Jolinn för första gången, då var hon bara 5 veckor :) Då sov vi en natt i Woppen och det gick alldeles utmärkt :)

Promenad en lördagmorgon!

Imorse var hundarna pigga, dom kom och väckte mig kl 8 och ville verkligen ha upp mig ur sängen. Jag tyckte det var lite väl tidigt och ville sova en liten stund till så dom fick komma upp i sängen och sova en stund där istället. Men kl 9 tyckte dom att jag hade sovit tillräckligt och började busa och hade sig i sovrummet, så det var lika bra att kliva upp. Det blev en promenad på 35 minuter runt parken och sedan lite bus ute på bakgården, så nu sitter jag äntligen och äter frukost :) 
 
En ganska tråkig dag att kliva upp till, -2 grader och ingen sol. 
 
Karma var superbusig på promenaden och ville leka hela tiden :P
 
Jolinn var lite lugnare men ville också busa en hel del :P

Trött..

Här hemma ligger vi utslagna i soffan.. jag skulle kunna gå och lägga mig och sova nu, är så himla trött. Jolinn och Karma har varit hemma med Mats idag så dom fick en dag ledigt från hunddagiset och ändå är dom helt utslagna nu på kvällen :) Skönt med trötta hundar då man själv är trött :) Hoppas ni har en bra fredagkväll!

Fredagsmys!

Sitter och äter middag med min karl! Det blev lax och hemmagjord hollandaisås :) Gott! 
 
 

Fredag!

Det känns att det är fredag, snart helg! :) 

Djursjukhuset!

Idag efter middagen åkte vi till djursjukhuset med tjejerna, det var dags för Karma att få sin 1-års spruta. Även Jolinn fick följa med men hon fick sitta och vänta i väntrummet med husse medan jag och Karma gick och fick spruta :) Det var faktiskt roligt att fara till djursjukhuset, när vi fyra kom till receptionen frågade djurvårdaren som stod bakom disken om vi skulle vaccinera båda och frågade om hundarna varit här förrut. Så vi svarade att det bara var Karma som skulle ha spruta och hon har inte varit här förut, då tittade djurvårdaren på mig och sa att jag hade varit här förut iallafal.. också frågade hon på en gång hur det har gått med min hund som hade klåda när hon såg att det var jag. Vad glad man blir då djurvårdare minns att man varit där och undrar hur det har gått för oss :) Dom fick ju aldrig reda på att Jolinn blivit bra eftersom vi inte varit där sedan dess. Och när hon fick se Jolinn med tjock fin päls så log hon och sa att hon blivit jättefin och att hon har funderat många gånger på hur det har gått för oss. Det värmer i hjärtat när man får höra sånt :) 
 
Det gick iallafall bra att vaccinera Karma, det var över på några sekunder och sedan kunde vi åka hem igen :) Jolinn trivdes inte sådär jättebra på djursjukhuset men Karma hade inga problem att vara där :) Men efter att jag och Karma kommit tillbaka från att ha fått spruta fick även Jolinn lite godis och mjuknade upp lite, det var ju inte så läskigt iallafall :) Så när vi gick därifrån var det inga problem för varken Jolinn eller Karma, dom kände sig trygg i situationen :)
 
Nä, nu är det läggdags för länge sen, god natt på er!

Hunddagiset!

Har just kommit hem från jobbet och när jag hämtade tjejerna från hunddagiset så passade jag på att ta lite kort så ni får se hur tjejerna har det på dagarna :) Jag tog korten med min mobil så dom blev inte sådär jättebra men ni ser nog vad dom föreställer. 
 
Två tjejer som blev glad att se mig :)
 
En trött Karma efter en heldag på dagiset :)
 
Jolinn och Karma i deras bås :)
 
 
Så, lite bilder på hur deras lilla ställe ser ut där dom är på dagarna då jag jobbar och Mats är på skolan :) Idag har dom varit i rastgården väldigt länge, det märks nu när vi är hemma.. båda två somnade på två sekunder :) 
 
Nu blir det middag, Mats har gjort ugnspannkaka :) Gott!

Bada!

Ja då har ännu en dag gått och ännu en middag är uppäten! Idag blev det hemmagjorda hamburgare, väldigt gott :) Jag funderar på att ta ett bad innan jag ska börja plugga, man drar sig lite för att sätta igång med tentaplugget, men det måste göras. 
 
Jolinn och Karma har i stort sett varit ute hela dagen på hunddagiset idag, dom har en rastgård där Jolinn och Karma får vara mycket på dagarna :) Känns som att dom har ensamrätt på den, dom är där nästan jämt :P Men det är ju jätteskönt för tjejerna :) Nu ligger dom och sover så skönt efter lite mat :) 
 
Nej, nu blir det ett bad!

God natt

Det blev en lugn måndagkväll hemma hos oss! Vi har just ätit efterrätt och sitter just nu och tittar på tv :) Vi tog en snabb liten sväng med v70n så Jolinn och Karma somnade så gott bak i bagaget, det var nästan så att dom inte ville hoppa ur bilen när vi var hemma. Skönt att dom trivs i nya bilen :) 
 
Jolinn har underliga sovställningar ibland :)
 
Karma sover skönt i soffan :)
 
Nu är det dags för sängen, jag tror att vi alla är lika trött här hemma och alla ska gå upp typ samma tid imorgon också :) (Mats ska kliva upp nästan samtidigt som oss ;P) God natt på er!

Måndag!

Imorse var det kallt när jag gick ut och gick med Jolinn och Karma kl 5.30, här på Porsön var det -9 grader. Det blev en snabb promenad i den kalla morgonen och sedan frukost framför tvn. Som tur var så var iallafall bilen varm och skön när vi satte oss i den för att köra till jobbet :) 
 
På jobbet var vi ute i stort sett hela förmiddagen, kände att man skulle behövt ha långkalsonger på sig, det blev kallt när man bara stod still. Så imorgon blir det kanske långkalsonger beroende på hur kallt det är :P
 
Jag och Mats har haft lite måndagslyx ikväll, det blev fläskfile och klyftpotatis till middag och till efterrätt blir det kladdkaka och rabarberpaj :) Ingen dålig start på denna vecka inte!
 
Vi har haft en jättebra helg och jag känner mig verkligen utvilad, så härligt med sånna här helger :) 

Baka!

Håller på att baka, det blir kladdkaka :)
 
Jag har en glad smet idag! ;)

Morgonpromenad 2

Idag blev det sovmorgon till kl 10 och vi startade dagen som vanligt med en promenad. Vi tog samma runda som igår och vädret är inte sämret idag, blå himmel och sol :) Karma blir så pigg när det är några minusgrader, hon får så mycket spring i benen :) Så efter att vi varit ute och gått har hon fått springa av sig lite på bakgården. 
 
 
Karma är busig och försöker busa igång Jolinn :)
 
Karma och Jolinn :)
 
 
Gräset var så fint med frost på sig så jag var tvungen att ta en bild :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Efter lite bus ute på bakgården fick dom varsitt ben att ligga och gnaga på i morgonsolen! Nu ligger båda två och sover inne, en bra start på dagen helt enkelt! :) 
 
 
Gott med ben!
 
 
 

En härlig höstdag!

Tjejerna är ute på bakgården och letar godis, vilken härlig höstdag det blev! :) 
 
 

Morgonpromenad!

Morgonen startade med en långpromenad men Jolinn och Karma på ca 45 minuter. Stolen skiner, -2 grader och frost på gräset, en riktig härligt morgon :) Det blev en tidig kväll igår så imorse när jag vaknade kl 9 hade jag sovit för länge, men då har man ju en anledning att kliva upp :) Det är så skönt när det är någon minusgrad på morgonen, det är så uppfriskande att börja dagen med en härlig promenad med tjejerna, om man inte var riktigt vaken innan promenaden så blir man det när man är ute och går i den friska luften :)
 
Här kommer lite bilder från dagens promenad :)
 
Blå himmel och sol, det har vi inte sett mycket av dom senaste veckorna.
 
Jolinn och Karma :)
 
 
 
En fin morgon :)
 
Mycket att lukta på som vanligt!
 
Våran stiliga Karma :)
 
 
Vår fina tjej! :)
 
 
Och snygga Jolinn :)
 
Jolinn :)
 
Nu ligger jag i soffan och tittar på Pirates of the Caribbean med två hundarna som ligger nedanför mig och sover på golvet och en Mats som ligger i sängen och sover :) En lugn och skön morgon! :)
 
 
 
 

Paket!

Idag fick jag mitt paket från Jotex! Jag har beställt lite julgardiner, tomte och en brödkorg :) Ja jag vet.. det är tidigt med julgardiner men jag ska inte sätta upp dom än, det gör jag på första advent :) Jag ville beställa dom nu så att det inte blir något restat och så att jag hinner få dom innan jul, men det var ju inga problem :P
 
Dom här gardinerna blev det!
 
Dom här gardiner ska vi ha i tv-rummet :)
 
Och dessa blir i sovrummet :)
 
En söt liten tomte blev det också :)
 
Nu väntar vi på att det ska bli första advent! ;)
 

Bus i snön!

Igår var Karma och jag ute och busade i snön! Det var riktigt roligt :D Här kommer lite bilder (Väldigt suddiga men alltid något) Jolinn kom till sist och busade litegrann också :)
 
 
Full fart!
 
 
 
 
Karma gillar att jaga mig :P
 
Jolinn kom för att busa lite också :)
 
 
Men bäst är nog när man slänger ut godis så dom får leta efter det i gräset :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
 Snön ligger kvar idag också så det är fortfarande vitt på marken. Snart blir det en promenad med tjejerna i vinterlandskapet :)

Första snön!

Idag har första snön kommit till Luleå och Jolinn och Karma tyckte att det var jätteroligt att busa, springa och lukta i snön :) Man får mer energi av att se Jolinn och Karma så glada och bussugna, härligt att se :) Det blev en liten extra lång promenad nu på kvällen bara för att tjejerna tyckte det var så roligt med snö! Och dom har busat en hel del ute på vår bakgård ikväll :) Jag tog lite bilder från idag som jag lägger ut imorgon, för nu ska jag sova!

Söndag!

Söndagsmorgon! Har redan varit ute och gått med Jolinn och Karma, duschat och nu sitter jag och äter frukost framför tvn. Den här dagen startade bra, hoppas att resten av dagen fortsätter så! :)

Lördagkväll!

Idag har Mats fixa lite på V70n, han har satt in motorvärmare och kupevärmare och tänkte byta till vinterdäck men så långt hann han inte :P Men nu har vi allafall värme på bilen :) 
 
Nu sitter jag med Karma i soffan och tänkte he igång en film, Jolinn har gått och lagt sig i sovrummet och Mats är med några kompisar. Så det blir nog ännu en lugn kväll här hemma hos oss :) Jag funderar på att se på en Disney-film ikväll, också blir det lite chokladpudding ;P
 
Hoppas ni har en bra lördagkväll! :)

Mys!

 

Fredagkväll!

Sitter och tittar på Hela Sverige bakar och väntar på att chokladpuddigen ska bli klar i kylen :) Jolinn ligger och sover under det vita lilla bordet och Karma ligger bredvid mig i soffan och sover :) Ikväll är jag ensam hemma med Jolinn och Karma, Mats är med några kompisar och har tv-spelskväll :) 

Rullar på..

Idag efter middagen åkte jag in till stan för att träffa tjejerna och ta en fika på Friends, väldigt trevligt! :) Roligt att få höra hur det går för dom på praktiken. 
 
Annars rullar allt på både på jobbet och hemma, och snart är det ju helg :) Det blir nog däckbyte och lite småpyssel här hemma i helgen, jag funderar på att beställa julgardiner till tv-rummet så man har något nytt att sätta upp till jul :) Troligtvis kommer vi vara kvar här i Luleå ganska mycket under julen så då kan det ju vara mysigt att få lite julstämning i lägenheten :) 
 
Jag tog lite bättre bilder på våran nya bil idag :) 
 
 
 
 
 
Både Jolinn och Karma fick test-sitta i bagaget men Karma är lite skeptisk till nya bilar men det gick bra, hon hoppade in men ville inte stanna kvar så det blev mycket hoppa-in-hoppa-ut :P Imorgon eller på lördag blir det premiär för Jolinn och Karma att åka nybilen :) 

Väntar!

Sitter just nu och väntar på besök av Sanna, det ska bli trevligt att träffa henne :)
 
Idag fick vi första husleveransen på BoKlok! Riktigt roligt att se när dom monterade huset. Här kommer lite bilder :)
 
 
 
 
Så här kan en dag på min praktik se ut! Roligt när det händer så här mycket :)

Bil, regntäcke och lite annat!

I söndags tog vi en "liten" dagstripp ner till Umeå för att titta på en bil. Jag, Mats och hundarna packade in oss i Woppen och drog iväg. Det regnade i stort sett hela vägen ner men det var mysigt ändå, det känns att det var länge sedan jag, Mats och hundarna var ute på en längre tripp. Jag tycker att det är mysigt att köra/åka bil så långt, så mysigt att sitta och prata med Mats i 3 timmar och höra hundarna snarka från bagaget :)
 
När vi väl kommit ner till Umeå åkte vi direkt och kollade på bilen. Vi tog oss en provtur och kände lite på den, allt kändes bra så vi köpte den :) Så nu är vi ägare till en V70 -01:a :)
 
När vi ändå var i Umeå passade vi på att hälsa på en Eurasier så att Jolinn och Karma fick leka av sig lite. Det var första gången som vi träffade dom och det var väldigt trevligt, det var en hane på 6 månader som vi fick träffa :) 
 
Tiden rann iväg och det var dags att börja dra sig norrut igen. Den här gången fick vi köra varsin bil så vi hade ingen att prata med men det gick bra ändå. Mats körde nybilen och jag körde Woppen med Jolinn och Karma som sällskap. Det blev en väldigt sen kväll och tidig morgon på måndag så jag var ganska seg igår. 
 
Efter jobbet igår tog vi oss en liten sväng med vår nya bil bara för att testa den och få köra den lite :) Så här ser den ut :)
 
Mats ska just tanka :P
 
Ikväll for vi en sväng på biltema och vet ni vad jag hittade där?! Biltema har ju börjat med ett hästsortiment och har utökat hundsortimentet så Jolinn och Karma fick varsitt regntäcke :) Eftersom det har regnat så himla mycket dom sista veckorna så har jag funderat några dagar nu på om jag ska köpa regntäcken till tjejerna, och nu när jag hittade dessa på biltema så fick dom ett varsitt :) Dom var väldigt billiga så dom får hålla så länge dom håller. Jolinn gillar ju inte att bli blöt så hon tycker att det är väldigt jobbigt när det regnar, men nu har hon iallafall lite skydd :)
 
Så här fina blev dom med sina nya regntäcken! :)
 
Jag har inte spänt åt täckena än så dom sitter lite löst på bilden :P
 
Karma :)
 
Fina tjejer med regntäcke på och redo för höstvädret!
 
Sitter just nu i soffan och funderar på om jag ska ta fram lite bullar till fikat, det blir en tidig kväll ikväll men lite fika hinner vi med :) 

Lugn dag!

Idag har det varit en väldigt lugn dag hemma hos oss. Vi sov ut till kl 10 och då gick jag en promenad med Jolinn och Karma, efter det blev det frukost framför tv och sedan har vi mest liggat och tittat på tv :P Vi for en sväng till Boden och provkörde en bil som vi har varit lite sugen på men det var några småfel på den så vi får fundera, Mats är så kräsen så det är alltid något fel som han hittar på dom som vi har varit och provkört :P Men vi har ju ingen brådska så vi får hålla utkik på blocket igen :) 
 
Idag låg Karma i sängen och myste under täcket, var tvungen att ta en bild på henne :) Det såg så mysigt ut!
 
 
Även giraffen fick vara med och mysa!

Pite havsbad!

Idag har vi suttit hela dagen i konferensrummet här på Pite havsbad och gått igenom projektet. Nu ligger jag uppe på mitt hotellrum och tar det lite lugnt innan vi ska gå och bowla och sedan äta middag :) Det är väldigt trevliga personer med idag så vi har det ganska bra :P Nä nu ska jag ta och borsta igenom håret och bättra på maskaran, vi ska träffas nere i receptionen kl 17.15

Karma 1 år!

Idag fyller Karma 1 år! :D Tänk vad fort ett år går! Jag minns så väl när vi gick och väntade på att Karin skulle höra av sig och säga att det föds valpar, och det var så spännnande om det skulle finnas en tik till oss. Till slut kom mailet vi väntat på och där stod det att det hade föds tre tikar och fyra hanar och att en tik var vår :) Nu ligger vår goa tjej bredvid mig i soffan och sover, hon är så härlig! :) 
 
 
 
I helgen har vi haft besök av Marlene och Kristoffer! :) Det har varit en jättetrevlig helg, detta gör vi gärna om :) Det blev en sväng på stan i lördags och sedan åt vi på Bishops, det blev förrätt, huvudrätt och efterrätt, riktigt gott :) På söndagen tog vi det ganska lugnt men vi hann med en sväng på DollarStore och några avsnitt av How I met your mother. Det var en härlig helg! :)
 
Idag var det jobb igen men dagen gick fort. Vi har varit ute på våra olika projekt för att kolla hur vi ligger till och för att lösa lite problem. Sedan har vi/jag hunnit med ett möte, skrivit ut massor av ritningar och skrivit lön :) Imorgon vid kl 8 åker jag och några arbetskamrater ner till Pite havsbad! Vi ska ha startmöte där hela dagen och sedan blir det lite aktiviteter för att lära känna varandra och sedan middag :) Det blir övernattning på Pite havsbad för oss och på onsdag är det möte hela dagen. Så Mats kommer få vara ensam hemma med Jolinn och Karma i två dagar, men det går nog bra det också. Den här veckan kommer gå fort tror jag!

RSS 2.0