Lunchpromenad!

Tog en liten lunchpromenad med Jolinn och Karma på en halvtimme så nu är dom rastade :) Jag ska ta och äta lite lunch, baka efterrätt och sedan städa inför ikväll, vi får nämligen middagsgäster :) Efter det tänkte jag ta en långpromenad med tjejerna och sedan är det bara att hoppa i duschen och vänta på gärsterna :) Så har jag planerat min dag, tycker det låter ganska bra faktiskt :)
 
Bilder från dagens lunchpromenad, som tur var så var det uppehåll från regnet! :)
 
 
 
 
 

Ridning!

Nu när vi var hemma i Ö-vik förra helgen så passade vi på att fara och titta på Mats lillasyster Mathildas hästar. Dom har köpt en Nordsvensk som heter Ida och ett Gotlandsruss som heter Strix. Det var jättekul att få se dom och det blev även en ridtur för mig och Mathilda :) 
 
Här kommer lite bilder från den dagen!
 
Mathilda och Ida i hagen :)
 
Det var nästan ett år sedan jag red sist så jag var lite ringrostig :P
 
Mathilda och Strix :)
 
Jag fick rida Ida :)
 
Mathilda och Strix i full fart! 
 
 
Mathilda, hästen Ida och jag :)
 
Strix efter ridningen :)
 
Det var en rolig och trevlig dag och jag kan erkänna att jag har haft träningsverk i en vecka, jag är verkligen otränad :P Men det var roligt och jag hoppas att det blir fler ridturer för mig och Mathilda i sommar :) 
 

Regn och snö!

Imorse när vi vaknade regnade det men nu har det övergått till snö... suck! Aprilväder är inte så kul när det bara är några få dagar kvar till maj, nu vill vi ha värme och sol! Fast helgen har varit ganska fin, lite småblåsig men soligt och fint :) 
 
Idag ska jag sitta med skolarbete hemma, uppgiften i Konstruktionslära ska in på fredag så det är lika bra att göra klart den så fort som möjligt. Sedan har jag en uppgift i Datorstödd projektering som också ska in på fredag. Så den här veckan är det inte så mycket föreläsningar på skolan utan det blir att sitta med uppgifterna hemma. Passar mig ganska bra den här veckan tycker jag, bara jag blir klar i tid så är jag nöjd :) 
 
 

Långpromenad!

Idag blev det en långpromenad mitt på dagen och då passade vi även på att gå förbi dagiset så Jolinn och Karma fick busa av sig lite :) Det blev bus och spring för fulla muggar så dom var ganska nöjd efter bus och sedan en promenad :) 
 
Jolinn och Karma :)
 
Söker efter lite godis!
 
Det är många som säger att Jolinn och Karma blivit så lik varandra, men visst ser ni väl skillnad på dom?! ;)
 
 
Skönt att svalka sig en stund i snön! :)
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
När vi kom hem hjälpte jag Mats med bilen, han har hållit på att byta lite grejer på bilen, men nu är det fixat och klart så nu går den som en klocka :) 
 
Mats i garaget! :)
 
Nu börjar det bli dags för lite efterrätt! Det blir rulltårta och björnbärsmazariner med lite grädde till :)
 
 

Anmälda!

Nu har jag anmält oss till ännu en utställning! Det är en Officiell utställning i Vännäs den 16 juni som jag har anmält oss till. Både Jolinn och Karma är anmälda så det ska bli kul :) Roligt att ha några datum att se fram emot, det kommer bli en rolig sommar! :) 
 
Här är lite viktiga datum som vi längtar till!
 
5/4 Teorikurs: Anatomi och bedömningsteknik
6/4 Fort. Teorikurs: Anatomi och bedömningsteknik
18/4 Utställningsträning på Storheden - Missade denna!
20/4 Inofficiell utställning i Ö-vik
25/4 Utställningsträning på Storheden
5/5 Inofficiell utställning i Piteå - Kommer inte fara på!
2/5 Hundkurs: Teori
8/5 Hundkurs: Teori
15/5 Hundkurs: Teori
18/5 Officiell utställning i Piteå 
22/5 Hundkurs: Teori
29/5 Hundkurs: Teori
5/6 Hundkurs: Teori
12/6 Hundkurs: Teori
16/6 Officiell utställning i Vännäs
 
Sedan finns det ju en hel del utställningar i sommar som man kan fara på, nu är det bara att fundera på vilka vi vill fara på. Utställningar som jag funderar på är Gällivare, Piteå och Överkalix. Får se vilka vi väljer att fara på och även om det blir några fler än dessa :) 
 
Igår fick vi PMet till utställningen i Piteå den 18 maj, det är bara 3 Eurasier anmälda! Det är Jolinn, Karma och Ulay så det blir en bra och lugn start på den Officiella utställningssäsongen för oss :) Kommer bli en rolig dag! :)
 

Full upp!

Idag har vi hunnit med en hel del faktiskt. Mats har hållit på att fixat bilen idag (jag hjälpte faktiskt till litegrann ;P), jag har städat lägenheten och varit ute på långpromenad med Jolinn och Karma. Sedan har jag även hunnit baka inför att mina tjejkompisar skulle komma hit, Mats cyklade över till Nicklas och Sebastian för lite grillning. Ja, vi har hunnit med en hel del än att vi tog sovmorgon till kl 10 :) Det har helt enkelt varit en bra dag! :)

Iron man 3

Igår for vi till Piteå och såg Iron man 3 på bio! :D Den var riktigt bra, kan starkt rekommendera den! Det är nog bästa filmen jag har sett på länge, ni måste ju bara se den! :)
 
Gå och se den! :)

Utställningsträning!

Ikväll har jag och Karma varit på sista utställningsträningen för i vår. Vi fick även sällskap av Hannah och Texas, väldigt trevligt! :) Och kan ni tänka er, när jag håller på att parkera bilen kommer ett par gående med två eurasier.. TVÅ eurasier! :D Det är inte så vanligt här i Luleå att man stöter på eurasier, så det var så himla kul att träffa dom där :) Karma blev jätteglad och tyckte att det var jättekul att få träffa två snygga eurasierkillar! :)
 
Utställningsträningen gick hur bra som helst och Karma skötte sig jättebra, en riktigt lyckad kväll! :) Karma och ena eurasierhanen hann även med lite bus och dom tyckte att det var jättekul! :) Den här utställningsträningen var en liten annorlunda träning då dom bedömde utställaren och inte hunden, så idag fick jag kritik på mig själv :)

Här kommer min kritik!
 
 
Vi fick även ett pris, en behändlig portionstermos och lite hundgodis! 
 
 
 Tog även lite kort på dom andra två eurasierna medan dom var inne i "ringen" :) 
 
 Här är den snygga eurasierhanen som Karma fick busa med! :)
 
 Här är den andra snygga eurasierhanen! :)
 
 Och våran fina Karma! :)
 
 
 

Skanska och promenad!

Imorse tog jag mig en sväng ut till Sunderbyn för att träffa mina "gamla" arbetskamrater på Skanska :) Det var kul att träffa alla igen och se hur långt dom har kommit, dom hinner några våningar på en och en halv månad så det var kul att se :) Så nu är typ allt fixat inför sommarjobbet, det är bara att vänta på anställningspappren så är det bara att börja jobba sen :) Så här ser det ut just nu!
 
Hotellet med ett tält runtomkring! 
 
Just nu är dom på våning 4 där dom sätter form för väggarna! 
 
 Utsikten från våning 4 ner på etableringen :)
 
När jag kom hem från Skanska tog jag, Jolinn och Karma en promenad på en timme, det är en riktigt fin dag idag så det var så skönt att vara ute :) När vi kom hem gick tjejerna och la sig ute på uteplatsen en stund, det är så skönt att sitta mot husväggen en sån här dag :) Nu ligger hundarna och sover och laddar upp inför ikväll, då är det sista utställningsträningen, ska bli kul :)
 
 
Jolinn ligger och njuter i solen :) 
 
 Den bästa platsen som finns tycker Jolinn och Karma att vår uteplats är :)

Eurasierbus på dagiset!

Efter en dag på skolan och sedan en sväng till Storheden tog jag, Jolinn och Karma en promenad bort till det övergivna dagiset. Både Jolinn och Karma har haft sån överskottsenergi dom senaste dagarna att så fort dom fått chansen har dom busat och bråkat. Så nu tyckte jag att det var dags för lite Eurasierbus på dagiset :) Som tur är så har det tinat väldigt bra dom senaste dagarna så vi kom lätt igenom grindarna och kunde även stänga dom så då var det bara att släppa dom :) Och oj, vad dom busade! Det bar iväg på en gång och jag fick nästan inte stopp på dom, dom hade så roligt :D Det är så kul att stå och titta på när dom busar och har det roligt, det är en speciell känsla :)
 
Vi körde även lite lydnadsträning när dom ändå var lös så dom fick även tänka lite :) Bra träning och bra bus, vilken bra dag vi har haft det :)
 
Här kommer lite bilder från Eurasierbuset på dagiset!
 
 
Det var full fart på en gång! :)
 
 
 
 Två busiga Eurasier är bland det roligaste satt se :)
 
 Efter lite bus gick dom och svalkade sig i snön, som tur var fanns det en liten snöhög kvar på dagiset :)
 
 
 
 Det blev även lite sök efter godis :)
 
 
 
 

Toppenhelg!

Vilken toppenhelg vi har haft nere i Ö-vik! :) Vi åkte ner på torsdagskvällen (än att vi sa att vi inte skulle göra det utan vänta till fredag :P) för jag kände mig ganska pigg så vi tyckte att det var lika bra att komma iväg redan på torsdagen. På fredagen hälsade vi på Mikael och sedan for vi vidare till min mamma och pappa där även Gunilla, Elias, Sara och Janne var :) På lördagen var det dags för utställning, bilder kommer senare, där Karma blev BIR och BIG-4 :D På söndagen var det dags att äntligen få se Mathildas hästar, det blev även en ridtur för jag och Mathilda :) 
 
Bilder från helgen kommer lite senare, det är Mats som har alla bilder :P 
 
Nu har vi just kommit in från en långpromenad, det är så härligt att snön börjar försvinna och våren är på väg :) 
 
Nu har isen börjat smälta så nu finns det inga vägar längre på isen.. 
 
Jolinn och Karma på promenaden idag! :) 
 
 
 
 
 

Ö-vik!

Vi är i Ö-vik och imorgon är det dags för utställning, ska bli spännande :) Idag har vi hunnit hälsa på Mikael och sedan gick vi på lite affärer med Marlene och efter det åkte vi hem till mamma och pappa för middag :) Nu sitter vi och väntar på Lets Dance innan det är dags för sängen, vi måste ju vara pigga inför imorgon :) 

Bilder!

Här kommer lite bilder från när jag var ute och gick med Jolinn och Karma på isen en solig för två veckor sedan :) Det var en härligt dag, ser fram emot att få ta en promenad med tjejerna snart igen :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
 
Jag och Jolinn :)
 
 
Våra tjejer! :)

Hemresa?

Vi hade ju egentligen tänkt att åka hem till Ö-vik ikväll men det blir inte så har vi nu bestämt oss för.. Jag mår mycket bättre idag än vad jag gjorde för några dagar sedan, men vi tycker att det är bättre att vara på den säkra sidan. Jag hade gått till skolan idag om det inte hade varit för att jag haft den här jäkla hostan. Det är inte så kul att sitta på en föreläsning som är 1 och 1/2 timme och försöka attt inte hosta under den tiden, så jag är hemma idag också och försöker bli helt frisk. 
 
Vi får se hur vi känner oss ikväll och hur jag mår så bestämmer vi oss då istället, i sånna fall åker vi nog neröver imorgon efter att Mats har haft sitt möte, men vi får se hur vi gör. Det är ju så himla typiskt att när jag väl har anmält oss till en utställning i Ö-vik och vi har planerat att åka ner så blir jag sjuk, så himla typiskt.. Nu vill jag bli frisk!

Djurakuten!

Jag och Karma ligger i soffan och tittar på Djurakuten, Karma tycker att det är väldigt intressant, helst när det är hundar med i programmet :) Det är bara det att hon gillar inte att ha hundar hemma i tv-rummet som hon inte kan hälsa på :P 
 
Mats är och pluggar kemi hos en kompis så vi tjejer ligger här hemma och försöker bli frisk. Så här ser Karma ut när hon ligger och tittar på Djurakuten :) 
 
 
Hon är väldigt koncentrerad som ni ser :) 

Pass!

Idag har Mats varit iväg och fixat ett pass till sig, kommer om en vecka ungefär :) Han ska ju utomlands i tre veckor till hösten, så då blir jag och tjejerna ensamma här uppe. Jag är väldigt avundsjuk kan jag säga, hade ju velat att nästa utomlandsresa skulle vara en tillsammans men det får bli nästa gång. 
 
Igår lyckades jag göra klart resten av uppgiften till Konstruktionsläran och lämna in den, det är lite tungt när man mår dåligt och ska räkna. Men uppgiften skulle in så det var inte så mycket annat att göra. Resten av veckan blir nog till att vara hemma, jag har inte mycket krafter och dom få krafter jag har vill jag spara så att jag blir frisk snabbt. 
 
Annars händer det inte mycket här hemma, Mats kämpar på på skolan medan jag ligger hemma. Jolinn och Karma börjar bli lite rastlösa av att bara vara inne och på bakgården och bara vara på korta rastrundor som Mats går med dom, men jag har absolut inga krafter till promenader så dom får allt vänta några dagar till på sin promenad. 
 
Nu ska jag titta på medan Mats spelar Xbox, det är så intressant! ;) Även Karma ligger som fastklistrad här i soffan ;)

Dålig igen...

Ja, då ligger jag här igen... andra gången jag mår dåligt/är sjuk på två veckor. Usch vad less jag blir, vill inte vara sjuk :( 
 
Det är tur att jag var på två långa promenader igår med hundarna, idag är dom ganska sega så det är tur iaf när jag ligger. Det blot ren lugn dag här hemma, hoppas ni mår bättre :) 

Promenad, sittning och fusk

Idag blev det en härlig långpromenad på förmiddagen :) Tyvär har våren fortfarande inte kommit så idag är det lite halvmulet och någon plussgrad, nu vill vi ha sol och massor av plussgrader så att våren kommer igång och snön fösvinner. 
 
Ikväll är det festligheter på skolan, LTU bjuder 600 Pers på 3-rätters middag med vin till och vi ska gå :) Så det blir till att sätta på sig klänning för ikväll blir det sittning :) 
 
Måste bara visa en bild jag tog på Jolinn för någon dag sedan, när inte matte och husse är hemma får man göra vad man vill, men jag kom på hon ;)
 
Hon fuskar när inte vi ser och lägger sig i sängen :P 

God natt!

Jolinn säger God natt från sin bädd, självklart ska man ha täcke när man ska sova :) 
 
Mysigt! :)
 
Idag följde jag, Jolinn och Karma med Emma och Knox till brukshundsklubben och tränade lite agility för första gången i våra liv. Jolinn och Karma var jätte duktiga och tyckte det vad jättekul att få träna lite agility och lydnad :) Det måste vi göra om :) 

Promenad!

Kom just in från en härlig promenad med tjejerna. Det blev en tur ner på isen och sedan gick vi upp på Björkskatan och sedan hem. En jätteskön tur med sol och blå himmel :)
 
 
 
 
En härlig dag! Det kommer lite fler bilder ikväll, nu ska jag gå till skolan på föreläsning.

Film!

Ikväll har vi haft film- och middagsgäster. Anton och Jenny kom över och åt hamburgare med oss och sedan såg vi på Hobbit :) Jag och Mats såg den på bio men den är värd att se igen, den är riktigt bra :)
 
Nu är det dags att sova innan det är dags för en skoldag. Till veckan har jag två inlämningar, hundkurs på onsdag och sedan ledigt till helgen. Vi får väl se om vi hinner med något annat roligt också :)
 
God natt på er!

Fullproppat!

I helgen har jag varit på en 2-dagarskurs i Anatomi och bedömningsteknik. Det har varit väldigt intressant men oj vad huvudet är fullproppat nu. Igår kväll när jag kom hem så kände jag mig lite smått förstörd måste jag erkänna.. vissa hundraser mår inte bra.
 
Det har varit väldigt nyttigt och lärorikt och nu förstår jag till och med vad dom menar med kritiken man får på vissa utställningar. Vinklar fram respektive bak, kors, förbröst, bröstben och bröstkorg, rygglinje och allt det där, nu förstår jag :) Så det känns kul att jag kommer ha användning av det här både i det ena och det andra.
 
I torsdags var jag och Jolinn på utställningsträning och det gick hur bra som helst. Jag är så stolt över våra tjejer, jag längtar verkligen till utställningarna nu :) Det ska bli så kul! Jag har anmält både Jolinn och Karma till en inofficiellt utställning i Ö-vik nu i april och första officiella utställningen för i år i Piteå i maj. På den officiella hoppas vi på Excellent på båda Jolinn och Karma, det hade varit jättekul :)
 
Idag har vi haft fint vårväder med sol och plussgrader. Jag och tjejerna tog en promenad på en timme idag i det fina vädret, och efteråt såg dom ut som två.. ja, jag vet inte vad.. dom var grusiga och leriga så det blev till att hoppa in i duschen för dom, det gillades inte kan jag lova. Men det var snabbt överstökat så nu ligger båda två och sover och är nöjda :)
 
Här kommer lite bilder från dagens promenad!
 
Jolinn och Karma njuter av en promenad i solen :)
 
 
Medan Mats var och pysslade lite i bilen passade jag på att köra lite utställningsträning med Jolinn och Karma på parkeringen, det gick riktigt bra faktiskt :) Här ställer Jolinn upp sig! :)
 
Jolinn tränar inför utställningen ;)

Äntligen!

Ja, då var äntligen tentaperioden över! Jag och Mats har suttit långa dagar på skolan i över en och en halv vecka innan det var dags för tenta i onsdags. Oj, så skönt det var i onsdagskväll när vi satt i bilen på väg ner till Ö-vik för lite Påsk-ledighet :) Men 5-dagars ledigt gick fort så nu är vi uppe i Luleå igen och skolan har dragit igång med sina första föreläsningar. 
 
Jag har nu äntligen tagit mig i kragen och anmält mig till utställningar i vår! Kommer bli roligt att få ställa både Jolinn och Karma nu i april och maj :) Så här ser mitt/vårt schema ut för våren :)
 
4/4 Utställningsträning på Storheden
5/4 Teorikurs: Anatomi och bedömningsteknik
6/4 Fort. Teorikurs: Anatomi och bedömningsteknik
18/4 Utställningsträning på Storheden
20/4 Inofficiell utställning i Ö-vik
25/4 Utställningsträning på Storheden
5/5 Inofficiell utställning i Piteå
18/5 Officiell utställning i Piteå 
 
Utställningsträningarna ska jag verkligen försöka att gå på men vet inte om jag kan gå på alla, det hade varit bra träning att gå på dom :) Nu har man iallafall några datum att se fram emot, kommer bli en rolig vår! :) 

RSS 2.0