Stallet!

Idag började jag och Mathilda dagen med att gå ut till hästarna för att släppa ut dom och mocka boxarna. Det var länge sedan jag mockade och det känns i armarna :P
 
 

Första mötet med Ella!

Igår åkte vi ner till Köpmanholmen för att träffa familjen Berggren/Altelind! Det var första gången vi fick träffa lilla Ella som föddes i måndags den 16 :) 
 
Jag och lilla Ella :)
 
Ella! :)
 
Elias :) 
 
 
 

Tentaplugg!

Idag har det blivit ännu mer tentaplugg, sitter och pluggar inför tentan jag har på torsdag. Men ibland är det lite svårt då man har en hel del andra roliga saker att göra. Som tex att slå in alla julklappar, gå ut och gå med Jolinn och Karma eller bara sitta i soffan och titta på tv :) Men det går framåt i pluggningen än att jag vill göra alla dom andra sakerna :P 
 
Jag, Jolinn och Karma tog oss en promenad i snöyran bort till dagiset för att få en paus i pluggandet. Det blev mycket bus i snön för Jolinn och Karma och jag blev nästan översnöad när jag stod där och tittade på :) Sedan körde vi lite lydnad och följsamhet, det tycker tjejerna är roligt :) 
 
Den här bilden tog jag idag efter att vi hade kört lite lydnad och följsamhet :)
Jolinn och Karma är fokuserad på mig, undra vad jag har för något gott i handen :)
 
Nu ska jag ta och plugga lite till innan det blir mat. Sedan ikväll efter lite mer pluggande tänkte jag belöna mig själv med att slå in några julklappar, det är inte många dagar kvar nu tills vi åker hem och då ska allt vara inslaget och klart :) 

Stillsam dag!

Det är en stillsam dag idag! Under natten slog det till och blev kallt igen så nu ligger temperaturen på -14 grader. Imorse när vi gick ut på morgonpromenaden var det alldeles stilla ute, lugnt och tyst. 
 
Tyst och stilla, kändes nästan som att det bara var vi vaken. 
 
Den här tiden på året här i Luleå är det inte mycket man får se av solen, den kommer precis ovanför trädtopparna. 
 
Nu och fram till torsdag blir det tentaplugg för hela slanten. Hade varit så skönt att få klara den här tentan, men jag är lika tveksam som alltid när det gäller tentor. 
 
Igår när Jolinn och Karma var ute på bakgården och busade passade jag på att ta lite kort :) Fast då var dom tvungen att sitta still :) Här kommer några bilder från igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<3

Igår fick vi det tråkiga beskedet att Ulay har somnat in. En helt underbar eurasier som alltid var så glad och positiv. Jolinn, Karma, jag och Mats kommer sakna dig! <3 Kan fortfarande inte fatta det...
 
 

Snöar igen!

Vilket underligt väder vi har här uppe i Luleå! I helgen har det varit -20 grader, igår hade vi drygt -15 grader och imorse när vi vaknade var det 0-gradigt och snöar. Från -15 grader till 0-gradigt över en natt, och nu vräker snön ner! Jolin och Karma är ute på bakgården och busar, nu tycker dom att det är hur roligt som helst att vara där ute när det snöar och är lite mildare temperatur :) Dom skulle nog kunna vara där ute hela dagen :) 
 
Tog kort på dom imorse när dom satt ute i snön :) 
 
 

Lussebullar!

Det blev lite kvällsbakning för oss, tog ut dessa ur ugnen för ett tag sedan så nu ska vi äta lussebullar och dricka mjölk :) Det måste ju ändå vara bland det godaste som finns, nygräddade lussebullar och kall mjölk :) 
 
En del blev väldigt stora! :)
 
 
Man börjar faktiskt få lite julkänslor nu! :) 
 

Brrr... vad kallt!

Brrr... vilken kall dag det blev idag! Här uppe i Luleå har vi -20 grader, det blev verkligen tvärkallt i helgen! Imorse när vi var ut på morgonpromenaden kände jag att man inte är van med sån här kyla. Vi har haft -9 grader som kallast tror jag också nu i helgen smällde det till och blev ännu kallare. Det är som att kroppen inte hinner med att ställa om sig till den här kylan när det går så snabbt, så när vi var ute på morgonpromenaden frös båda jag och hundarna. Och då brukar inte Jolinn och Karma vara så frusna av sig, dom älskar ju snö och kyla. 
 
Så idag blir nog en riktigt innedag! Jolinn och Karma har myst ner sig i deras säng och ligger och sover. Jag sitter med lite skolarbete medan jag tittar på julkalendern och Mats håller på att fixa min mobil :) En väldigt lugnt dag inomhus :) 
 
Nu är det verkligen inte långt kvar till jul! Igår var vi och handlade lite julklappar och nu tror jag att dom flesta ska vara inköpta, jag har bara en kvar att fixa och det är till Mats. Den allra svåraste i år! :P Till veckan ska jag försöka inhandla den också och sedan ska alla julklappar hinnas slås in innan vi åker neröver. Det är mycket som ska hinnas dom här två sista veckorna!
 
I förrgår var jag, Jolinn och Karma bort till dagsiet och lekta av oss lite :) Det är ju så kul att busa när det har kommit lite mer snö! :) 

Lördagskväll!

Vilken bra lördagskväll vi har här hemma! Vi ligger och tittar på Finalerna från Stockholm hundmässa! Jättekul att se alla hundarna som var med i gruppfinalerna :) 
 
Karma ligger också och tittar på alla hundarna, hon är väldigt koncentrerad! :)
 
 
 
 

Stockholm hundmässa!

I helgen är det Stockholm hundmässa! Åh vad jag skulle vilja vara där! Det skulle vara hur kul som helst att få ställa Karma där men jag hade också varit nöjd att bara få gå omkring där utan hund och titta. Titta på alla fina hundar och alla fina eurasier! 
 
Min faster Monica är nere på Stockholms hundmässa och ska ställa deras papillon hane Abbe. Vi håller tummarna för er! :)
 
Jag fick en bild av henne nu på morgonen från eurasier-ringen, åh vad kul det hade varit och fått varit där och tittat! :) Nästa år kanske! ;) 
 
Nu sitter vi och väntar på en rapport från Monica om hur det går för dom. Det är så spännande! :)

Snö!

Nu på kvällen har det börjat snöa igen här i Luleå! Jag, Jolinn och Karma tog en långpromenad i snöyran :) Det är skönt att rensa tankarna lite från skolarbete och ta en promenad med tjejerna. Det behövs :) 
 
Nu ligger Jolinn och Karma och sover medan jag och Mats sitter och tittar på Sherlock Holmes. Riktigt bra serie! :) Snart ska jag ta och fortsätta med skolarbetet igen, det är mycket som ska göras och jag skulle vilja bli klar tidigare än planerat, så det är bara att jobba på. 
 
Nu blir det lite fika! :)

Skön kväll!

Idag har det varit skolaarbete hela dagen för mig och ex-jobbsarbete för Mats. Efter middagen tog vi oss en tur till Storheden för att köpa lite julklappar men det blev även lite saker hit hem :) Så nu kan vi stryka några fler julklappar som har blivit inköpta, känns bra :) 
 
Jag, Jolinn och Karma har även hunnit med en promenad nu på kvällen. Det var riktigt skönt att vara ute och gå, 5 minusgrader, alldeles vitt och stilla ute :) Nu ligger Jolinn och Karma och sover och jag ska ta och fortsätta lite med skolarbetet. Snart blir det efterrätt också, kladdkaka :) 
 
Här kommer bilder på Jolinn och Karma som jag tog för någon dag sedan!
 
 
 
 

Jul?

Julkänslorna har inte riktigt kommit men idag har vi fått upp lite julsaker här hemma i alla fall. Adventsljusstake i sovrumsfönstret och stjärnor i vardagsrummet, Mats har plockat fram några tomtar och dukar så nu fattas väl bara julmusiken och julkänslorna. Imorgon tror jag att jag tar och sätter på julmusiken medan jag sitter hemma och pluggar, och det får gärna snöa lite imorgon också :)
 
Annars rullar allt på, idag blev vi klar med en inlämningsuppgift i hydraulik och imorgon ska jag sitta i stort sett hela dagen med ritningar och försöka få någon ordning på nästa redovisning. Det är väldigt mycket som ska hinnas innan jul, jag hoppas jag hinner med allt!
 
Nu börjar det bli dags för sängen tror jag, Jolinn och Karma har redan gått och lagt sig :) Jag tar och gör det jag med, god natt!

Morgonpromenad!

Imorse när vi vaknade hade det snöat under natten! Jolinn och Karma var glada när vi gick ut på vår morgonpromenad och blev ännu gladare när vi kom hem och dom fick ligga ute på bakgården och tugga på varsitt älgben :) 
 
Karma :)
 
Jolinn :)
Nu ligger vi i soffan och har det mysigt, det blir en lugnt dag idag :) Jag ska ta fram adventsljusstakarna och göra lite jul här hemma :) Det är ju första advent idag så vi ska tända ljuset och dricka glögg :) 

RSS 2.0