Inofficiella utställningen i Boden!

Jag kan knappt fatta det.. idag på inofficiella utställningen i Boden blev Jolinn BIS-1!! :D
 
I finalen var det ca 20-25 hundar i vuxenklassen, domarna (det var två domare som dömde BIS-finalen) delade upp oss i två grupper där först dom större hundarna fick springa och sedan dom mindre. När domarna började avtacka de hundar som fick lämna efter första gallringen var jag nästan säker på att vi också skulle åka ut, Jolinn hade skött sig jättebra men eurasier brukar inte bli placerade i final. Men vi hade tur och fick stanna, det var alltså bara 7 hundar kvar då! :) Vi fick springa ett varv till medan domarna bestämde sig vilka fyra som skulle bli placerade. När dom började avtacka de hundar som inte skulle bli placerade var jag ännu mer säker på att vi skulle åka ut men vi fick vara kvar och vi var alltså säkrad en placering i BIS-finalen! :D 
 
När domarna ropade upp 4:e placeringen och 3:e placeringen och det inte var vi höll jag nästan på att svimma.. Inte riktigt men det var nära och jag blev jätteglad då jag förstod att vi antingen skulle bli BIS-2 eller BIS-1! :D Domarna avslöjade BIS-1 först och dom ropar ut EURASIER! :D Jolinn blev BIS-1!! :D
 
Risan Gårdens Jolinn BIS-1! :D
 
Här är Jolinn och alla fina priser hon fick! :)
 
 

Utställning!

Det blev en tidig morgon imorse, jag och tjejerna klev upp och gjorde oss i ordning för att åka på utställning. Eftersom Mats inte kunde följa med (dom ska sitta med ex-jobbet idag också) så fick jag åka själv med Jolinn och Karma. Jag hade anmält båda två men nu när inte Mats följde med fick jag stryka en eftersom jag inte kan ställa båda när dom går i samma klass. Så Karma fick stå över idag så jag och Jolinn har varit inne i ringen :) Det gick faktiskt bättre än förväntat. Jolinn hade inte svansen uppe hela tiden men den var uppe större delen :) Hon skötte sig utmärkt när domaren skulle känna på henne :) Hon tappar fokus och kontakten med mig ibland så det får vi jobba ännu mer på, men det var ett stort framsteg i vår utställningsträning :)
 
Jolinn blev BIR och nu väntar vi på finalen! :D

Halt!

Det är halt och mörkt ute.. jag, Jolinn och Karma ska ta en promenad nu innan jag ska iväg på hundkurs. Det är ju onsdag och som vanligt är det ju hundkurs då, alltid så trevligt och kul att gå på hundkurs på onsdagar :) Hundkursen som vi har gått på söndagar är nu slut och börjar igen i januari :) 
 
Mats sitter fortfarande på skolan och kommer nog sitta där några timmar till. Det blir konstiga dagar när Mats är på skolan så länge, men det är inte så långt kvar nu tills dom ska redovisa :) 
 
Nä, nu är det dags för promenad! :)

Allt möjligt!

Idag har jag bara haft en föreläsning så jag har suttit hemma och räknat hydraulik och tagit det lugnt resten av dagen. Det regnade här i Luleå på eftermiddagen och det blev så halt så man var rädd att slå ihjäl sig så fort man gick ut. Usch för regn och rusk, vi tar gärna mer snö än regn. 
 
Det blev en långdag för Mats idag, dom har suttit med ex-jobbet ända till kl 21 ikväll. Det kommer bli långa dagar för dom den här veckan, deras ex-jobb ska snart vara klart! Kommer bli roligt att gå på deras redovisning och se vad dom har kommit fram till :)
 
Vi har haft en riktigt bra helg och det är så tråkigt när det blir vardag igen och allt blir som vanligt. Vardagarna bara rullar på och veckorna går fort. Vi har tre veckor kvar i skolan innan jul och det är otroligt mycket vi ska hinna med, en dugga, en laboration och en ganska stor redovisning. 
 
Som tur är så piggar Jolinn och Karma upp oss och skolarbetet känns bättre när man har fått lite mys av våra tjejer, dom är så härliga! :) 
 
Karma och Jolinn :)
 

Cermoni och Av4ning!

Här kommer lite bilder från Mats avslutningscermoni på Universitetet och Av4ningen!
 
Avslutningscermoni för Civilingenjörer!
 
Mats klass är ganska stor så dom blev delade upp i två grupper, här står ena gruppen och har mottagot LTU-nål och diplom.
 
Mats går upp på scen för att få sin LTU-nål och diplom!
 
Här är den andra gruppen uppställda :)
 
Hela Mats klass! :)
 
Anton och Mats efter cermonin! :)
 
Syskonbild! Mathilda, Mats och Marlene :)
 
Rune och Åsa är uppklädda inför kvällen och Av4ningen!
 
Jag, Mats, Rune och Åsa!
 
Jag och Mats innan vi ska iväg på Av4ningen! :)
 
Ja, det var några bilder från dagen! Vi tog några bilder med mobilerna också men dom blev inte så jättebra, ska kolla igenom dom senare :) 
 
 
 
 
 
 

Länge sedan!

 
Oj, nu var det länge sedan jag skrev.. dagarna bara rullar på och det var fullt upp i skolan förra veckan. Idag har jag haft redovisning så nu är det lite lugnare igen :) I helgen har vi varit på Mats Av4ning, avslutning på universitetet och det har varit jättetrevligt :) Jag ska lägga upp lite bilder så ni får se avslutningen. 
 
Idag på vår långpromenad lyste solen så fint på isen, en fin dag! :)

Det där lilla extra!

Redan torsdag.. en vecka går snabbt! Imorgon är det fredag och "helg", jag har dugga på tisdag så jag kommer spendera större delen av helgen till att plugga. Det känns som att veckorna innan jul kommer gå riktigt snabbt, det är mycket som ska hinnas med och jag förstår inte hur vi ska hinna allt. Det är nog bäst att börja beta av prio-listan så det viktigaste blir gjort i tid. 
 
Idag på lunchen tog vi som vanligt en liten längre promenad :) Det har varit soligt och klart idag fast ganska kallt, det var -5 grader mitt på dagen och nu börjar det krypa ner mot -9 grader. Vi får nog klä på oss lite extra ikväll när vi ska gå på långpromenad. 
 
Jag försöker ta ganska mycket bilder och det brukar bli en hel del på Jolinn och Karma. Vissa bilder får man verkligen till, dessa två tycker jag att jag lyckades lite extra med :) Jag skulle vilja redigera dom lite i photoshop för att få fram ännu mer av bilden men det är tyvär inget som jag klarar av. Måste nog lära mig :P
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
 

Långpromenad!

Jag hade en föreläsning på morgonen och sedan två st på eftermiddagen så jag, Jolinn och Karma passade på att ta en långpromenad mitt på dagen :) Vi gick först bort till dagiset där vi busade järnet och sedan tog vi en promenad, vi var ute drygt en timme! Skönt :)
 
 
 
 
 
 
Nu på kvällen har jag varit på hundkurs, mycket kul och intressant! :) Försöker tänka på det positiva den här dagen har gett och glömma det negativa, tänk positiva tankar :)
 
Nu blir det sängen för imorgon väntar en heldag i skolan! God natt på er!

Snö!

Snön ligger fortfarande kvar här uppe i Luleå! Både Jolinn och Karma älskar det och det blir ju väldigt ljust och fint på kvällen när det ligger snö på backen. Synd att vintern är så lång bara :P
 
Efter morgonpromenaden fick Jolinn och Karma busa av sig lite på bakgården, som dom alltid får göra varenda morgon. Men idag tog jag tillfället i akt och fotade medan Jolinn och Karma var ute i snön :) 
 
 
 
 
 

Utställnings- och anatomikurs

Igår var det utställnings- och anatomikurs igen! Denna gång fick Jolinn följa med och träna lite. Igår var det bara utställningsträning och eftersom Jolinn inte är så förtjust i utställningar så passade det ju väldigt bra. Till en början var Jolinn stirrig och stel, hon hade inget fokus på mig utan allt annat var mer intressant än mig. Jag gav henne mycket tid att vänja sig med omgivningen och hundarna men sedan började jag försöka söka kontakt med henne. Jag hade med mig Frolic och det älskar ju Jolinn, men ibland så vill hon inte ens ha Frolic i sådana här lägen. Efter lite kontaktsökande hittade hon fokus på mig och var jätteduktig. 
 
Det som är så bra med Jolinn och Karma är att hur svårt det än är så försöker dom iallafall, dom gör sitt bästa. Igår gjorde verkligen Jolinn sitt bästa och var jätteduktig. Hon kämpade på och det gick bara bättre och bättre, hon var så duktig :) Nästa söndag ska Jolinn få följa med igen :) 
 
Jolinn på kurs, hon var så duktig! :)
 
Här känner domaren igen en av dom mindre hundarna medan vi andra ställer upp våra hundar :)
 
 

Pass och vaccination!

Nu var det några dagar sedan jag skrev något här. Vi har haft en jätteskön helg, vi har bara tagit det lugnt och haft det bra :) I fredags hade vi några kompisar här på middag och hade det trevligt. Annars har vi bara legat i soffan och tittat på serier och gått promenader med Jolinn och Karma, en helt perfekt helg :) 
 
I torsdags var vi till djursjukhuset i Öjebyn för att vaccinera Jolinn och Karma mot rabies och fixa pass till båda två. Vi har ju planer på att åka till Finland till våren/sommaren och då måste hundarna ha både pass och vara vaccinerade mot rabies, så nu har dom det :) 
 
Karma och Jolinns pass :)
 

Vinterbild!

Imorse när vi var ute på morgonpromenaden var det som att gå i en vinterbild! Det var så fint ute med snön på träden och alldeles stilla :) 
 
 
Nu är det dags för sängen, ska uppdatera här imorgon vad vi har gjort idag! Men nu är det sängen som gäller!

Staket!

Ikväll har vi hunnit med att både sätta upp staketet runt vår bakgård och jag har varit på hundkurs. Efter att vi varit på skolan hela dagen gick vi ut med Jolinn och Karma och satte upp staketet. Vi har inte haft staket på drygt 3 månader när dom har renoverat vår fasad men nu är dom klar så nu är det uppe igen. Både Jolinn och Karma har saknat det, dom vill ut hela tiden nu när det har kommit snö :) Det har ju snöat hela dagen idag också så nu har vi fått nästan en decimeter snö, och -3 grader.
 
Så här ser det ut nu! Snöigt, mörkt och staket :D 
 
Karma och jag :P
 
Jolinn och Karma njuter av snön och kyla :)
 
När dom inte är ute ligger dom inne i deras nya hundsäng, och dom gillar den :) Dom ligger i den båda två samtidigt och sover, men Jolinn tar nog hem priset i att njuta mest i den ;) 
 
Mysigt har dom iallfall :)
 
 

Bus i snön på dagiset!

Nu ligger både Jolinn och Karma utslagna efter vår promenad och buset på dagiset. Det var kul att se när dom busade runt i snön, det fanns inget stop på dom :) Dom sprang, brottades och jagade varandra, roligt att se :) Här kommer lite bilder på när dom busar och leker!
 
 
 
 
 
 
Sedan fick jag också chansen och fota dom när dom satt still också, här kommer lite bilder :)
 
 
 
 
 
 
 
Så, nu fick ni se lite vinterbilder på Jolinn och Karma :) Här kommer en på oss tillsammans!
 
 
Lite svårt att fota oss tre när det är jag som håller i kameran så det blev inte så jättebra men en bild blev det iallafall :) 
 
 

Mer snö!

Inatt har det kommit mer snö! Så här ser det ut nu här i Luleå!
 
 
Så jag ska packa med mig kameran och ta med Jolinn och Karma bort till dagiset så får dom busa av sig riktigt. Också kanske jag får något bra kort på dom :) 
 
Imorse kom Karma och väckte mig, jag tror inte att hon var så nöjd för när jag tittade bort mot hundsängen så såg jag att Jolinn tog upp hela sängen. Karma rymdes inte där, stackars Karma. Jag var tvungen att ta en bild så ni får se, ser lite roligt ut :P
 
 
 
 
Nä, nu ska vi ta och göra oss klara för promenad och bus i snön! 
 
 

Snö!

Nu på kvällen har det blivit vitt på marken här i Luleå. På kvällspromenaden med Jolinn och Karma var det mycket nosande i snön, att det kan vara så roligt med snö :)
 
Karma och Jolinn i snön! :)
 

Utställnings- och anatomikurs

Igår var jag och Karma på kurs igen och självklart var det utställnings- och anatomikursen vi var på. Igår var en domare som dömer på Officiella utställningar där och skulle ge oss några tips. Han började med att berätta vad en domare ser och lite tips på hur man ska uppföra sig i ringen. Vi fick ställa frågor och han gav några exempel på olika hundar och olika hundraser. Efter lite fika var det dags att ha en träningsutställning där han skulle vara domare. Det var totalt 17 st hundar så dom delade in oss i fem grupper som domare fick titta på. 
 
Här står några av utställarna redo för att visa upp sina hundar.
 
Efter att alla i gruppen hade fått springa och domaren känt igenom hundarna placerade han en etta i varje grupp som gick till final. 
 
Här är första gruppen inne i ringen. Domaren känner igenom hundarna.
 
En annan grupp där domaren känner igen en saluki.
 
Sedan var det då gruppen som jag och Karma skulle in i. Karma skötte sig jättebra och stod stilla när domaren skulle känna på henne. Hon hedde ner svansen medan han kände på henne men den åkte upp så fort vi började springa runt i ringen. Karma springer ju otroligt fint och vi blev placerade som etta i vår grupp :D 
 
Sedan var det då dags för finalen där det skulle vara en etta från varje grupp, det blev alltså fem stycken i finalen. Vi fick först springa allihopa i ringen, sedan fick man springa en och en där domaren kollade på rörelserna framifrån och bakifrån. Efter det fick vi springa en gång själv runt ringen. Det var lite spännande och pirrigt hur han skulle placera oss, han började bakifrån och till sist var det bara Karma och en Golden retriver kvar :) Så antingen skulle vi bli etta eller två. Vi fick springa ett varv till för att visa upp oss och efter det gratulerade domaren mig till en första plats :D Karma är bäst! :D 
 
Det var ju bara en träningsutställning men det var jättekul att vi blev etta av 17 st hundar :) Kul att höra att man gör rätt och att jag och Karma har bra kontakt :) En väldigt kul och lärorik utställningsträning där vi tog hem första platsen! :D
 
Våran bästa Karma! :)
 
 
 

Hundsängen klar!

Igår byggde jag klart hundsängen :) På lunchen åkte jag och Mats iväg till Byggmax för att köpa ribbor, vi hade först tänkt att lägga dit en skiva men det fick bli ribbor istället. Så när Mats for tillbaka till skolan satte jag igång att bygga :) 
 
Så här blev den!
Hundsängen med ribbor!
 
Här är den klar! :)
 
Jag la dig hundbäddarna som vi redan har för att testa hur det såg ut och för att se om Jolinn och Karma ville ligga där, och det ville dom :) 
 
Karma och Jolinn ligger i hundsängen för första gången :)
 
 
 
Ser ju ganska mysigt ut tycker jag :)
 
Inatt har Jolinn sovit i hundsängen i stort sett hela natten, Karma har varierat lite och sovit både på golvet och i hundsängen :) Än så länge verkar dom gilla den :) Idag ska jag börja sy på en ny hundbädd som ska passa hundsängen, kommer nog bli bra till slut :)
 

RSS 2.0