Lunchpromenad!

Idag på lunchen tog vi en skön promenad på Porsön :) Det känns att det är en annan sorts luft ute nu, kall och frisk. 
 
 Hösten är fin!
 
Karma och Jolinn :)
 
 

Härlig söndag!

Imorse tog vi sovmorgon till kl 10 och åt frukost i lugn och ro innan vi gick över till våra grannar som har en Svensk lapphund. Vi gick tillsammans bort till dagiset där vi släppte hundarna och dom fick busa :) Det var väldigt roligt att se dom leka och ha det roligt, Karma tyckte att det var superkul och har hittat en ny kompis :) 
 
Det blev mycket hundprat medan hundarna fick busa av sig och lära känna varandra :) Efter två timmar var vi hemma igen med två trötta vovvar, Jolinn och Karma somnade på en gång efter att dom lagt sig till rätta i lägenheten :) 
 
Här kommer lite bilder från hundbuset!
 
Jolinn, Karma och Bella :)
 
 
Alla tre lekte tillsammans :)
 
 
Jolinn och Bella :)
 
Nu på kvällen har vi varit på middag hos Anton och Jenny, väldigt trevligt och gott :) Nu är hundarna rastade och det är dags att krypa ner i sängen :) Sov gott!
 
 
 

Äntligen fredag!

Då var ännu en vecka bortgjord! Mats kom ju hem i tisdag och var otroligt trött, i onsdags var han också alldeles slutkörd men igår började dom på ex-jobbet igen. Jag har varit på skolan hela veckan och hållit på med ett projektarbete som ska bli klar till veckan. 
 
Imorgon ska vi hjälpa Arvid och Kristina att flytta och på söndag blir det lite mer hundaktiviteter. Vi ska träffa en svensk lapphund som Jolinn och Karma ska få leka lite med. Det är en valp på 7 månader så vi ska försöka ta det lite lugnt :) Sen kanske det blir en hundpromenad, blir nog en rolig dag :) 
 
Till veckan börjar äntligen hundkursen igen, det har varit uppehåll hela sommaren men nu ska den äntligen starta igen. Jag fick hem böcker i veckan till kursen så nu är jag redo för att bli lite mer klokare inom hundar och hundars beteende :) Längtar tills på onsdag!
 
 

Snart!

Nu är det mindre än 12 timmar tills vi får träffa Mats! Jag tror att Jolinn och Karma kommer vara så glada att dom inte vet vart dom ska ta vägen när dom får träffa Mats :) Jag längtar så otroligt mycket tills jag får se han :) 
 
Nu ska vi gå och lägga oss och jag hoppas att Mats får några timmars sömn på planet, men annars får han sova imorgon medan jag är på skolan :) Ska bli så kul att få träffa han!
 
God natt på er! 

Effektiv dag!

Vilken effektiv dag det blev! Vi började dagen med en långpromenad med Kristina, vi var ute i drygt en timme :) Härlig start på dagen! Efter det satte jag upp nya gardiner i tv-rummet och renbäddade sängen, jag har också hunnit tvätta och städat förrådet. Nu har jag duschat och ätit middag, så nu sitter jag och tittar på tv samtidigt som jag gör klart lite skolarbete :) 
 
På eftermiddagen tog vi oss en till promenad och då stannade vi till vid dagiset så Jolinn och Karma fick busa av sig lite :) Vi körde också lite inkallningsträning och lydnad :) Här kommer lite bilder från då vi var på dagiset!
 
 
 
 
Det blev även lite godissök som vanligt! :)

Promenad på Arcus!

Nu på eftermiddagen blev den en sväng till Storheden för att handla inför middagen, så då blev det även en sväng till Arcus för en promenad. Tyvär så var det inte uppehåll men vi tog en promenad ändå, Jolinn och Karma klagade inte iallafall :P Annars när det regnar och är blött på marken brukar det inte vara så roligt att vara ute och gå tycker Jolinn. Karma fick friheten att vara lös och Jolinn fick springa i långlina :) 
 
Jag kastade ut lite godis i skogen så att dom fick söka lite och sedan busade vi lite också :) 
 
Det finns mycket att luckta på som vanligt i skogen!
 
Det tycker Karma också!
 
Sök efter godis :)
 
 
 
 
Karma :)
 
Och ännu mer sök!
 
Två nöjda vovvar efter promenaden! :)
 
Nu ska jag ta och göra lite mat och sedan blir det nog soffläge resten av kvällen. Nu öser regnet ner så vad passar inte bättre än att tända lite ljus och bara ta det lugnt :) Hoppas ni har en bra lördagkväll! 

Räknar ner!

Nu räknar jag ner tills Mats kommer hem! På tisdagförmiddag landar han på Kallax, Luleås flygplats, och självklart ska jag, Jolinn och Karma stå där och vänta på han :)
 
Mats har skickat några bilder från Sri Lanka, väldigt fint!  :)
 
Deras hotell! Dom bor som i små stugor :)
 
En dag åkte dom in till stan där dom köpte lite frukt och sånt :)
 
Hamnen!
 
Dom tog en promenad längst stranden, väldigt fint! :)
 
Verkligen en paradisö!
 
Dom fick även lite sällskap på deras promenad, en liten hund villa följa med dom :)
 
Tur att inte jag var med på den där promenaden, jag hade velat ta med den lilla hunden hem. Stackars liten! Sånna hundar har det inte lätt, blir ledsen när man tänker på det :/
 
Idag har iallafall våra hundar haft det bra, Jolinn och Karma har legat i soffan och sovit i stort sett hela dagen medan det har regnat och blåst ute. Jag tänkte åka en sväng till Storheden och handla lite mat inför middagen och då tänkte jag att vi ska passa på att ta en promenad på Arcus, hoppas att det är uppehåll bara :) 

Torsdagkväll!

Ikväll när vi tog en promenad och då såg vi två älgar här på Porsön, inte varje dag man ser det :) Jag tog en bild på Jolinn och Karma bland höstlöven :)
 
 
Nu sitter jag i soffan och fikar och tittar på serier :) Kladdkakemuffins och grädde blev det, och lite tända ljus :)
 
 

Ny vecka!

Idag var det skola igen och full fart med projektet. Nu på kvällen tog jag och Ida en promenad med hundarna, vi gick runt sjön så det blev 7 km. Har även hunnit med att prata med Mats på Skype ikväll, det var exakt 2 veckor sedan jag hörde hans röst :)
I lördags kom Gunilla och Elias ut till stugan så jag fick umgås med dom hela dagen :)


Jag och Elias :)
Mats kom till Sri Lanka igårkväll så idag skickade han några bilder på hotellområdet! Ser härligt ut! :)



Mats på en bro som håller på att byggas över Kinas näst största flod!

Morgonpromenad!

Imorse vaknade jag strax innan åtta, klev upp och åt frukost med mamma och pappa och sedan gick jag, mamma, Jolinn och Karma ut och gick en långpromenad :) Karma fick vara lös under promenaden, en uppfriskande promenad :) 
 
 
 
 
 

Härligt!

Jolinn och Karma ligger ute och har det bra :) Just nu ligger dom och tuggar på var sin oxmuskel, det ser ut som att dom tycker det är gott :) 
 
 
Vi ska snart ta en långpromenad så dom får springa lös en stund, det här är nog det bästa som finns enligt Jolinn och Karma :) Ligga ute hela dagarna och få springa lös i skogen :)

Stugan!

Nu ligger jag, Jolinn och Karma ute i stugan och ska sova. Vi kom hit halv åtta så vi har ätit middag och suttit ute på altanen och pratat, mysigt att vara själv med mamma och pappa så här en kväll :)
 
Nu ska vi sova! God natt!
 
 

Bilder från dagiset!

I helgen gick jag, Jolinn och Karma bort till dagiset för att leka lite. Jag tog med mig kameran för att ta lite bilder på tjejerna när dom busade men naturligtvis så busade dom ingenting :P Men jag tog lite bilder ändå och här kommer dom :) 
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Jolinn och Karma letar godis :)
 
Blå himel och gröna träd!
 
Lite mer godissök!
 
Jolinn tycker det är skönt att bli kliad, spelar ingen roll om man är utomhus eller inomhus :)
 
Våra snyggningar! Jolinn och Karma :)
 
Vi tränade också lite inkallning! Här kommer tjejerna springandes mot mig :)
 
Och duktiga var dom :)
 
Och roligt var det att springa också :)
 
Karma och Jolinn :)
 
 
Våra två älsklingar! :)
 

Prishyllan!

För några dagar sedan fixade jag till Jolinn och Karmas priser så nu får alla plats! Det har blivit några rosetter på dom här åren som vi haft Jolinn och Karma, och förhoppningsvis blir det fler :) Så här så prishyllan ut nu!
 
 
Nu saknas bara en rosett och det är champion-rosetten! Till våren/sommaren tar vi den också ;)
 
Annars händer det inte så mycket här hemma. Föreläsningarna och projekten i skolan rullar på och snart är det helg igen. På fredageftermiddag har jag planer på att köra hem till Husum och vara hemma hela helgen :) Det ser vi fram emot!
 

Tisdag...

Tisdag.. om två veckor kommer Mats hem! :) Det känns långt men ändå inte, snart har halva resan gått. Idag när jag, Jolinn och Karma var på väg hem från en promenad trodde Jolinn att det var Mats som kom gåendes efter oss. Hon blev så himla glad, vifftade på svansen och ville fram till han.. men tyvär så var det ju inte Mats, det var en man som skulle gå till sin lägenhet. Vår lilla tjej, nu längtar Jolinn efter Mats så det bara sjunger om det :) Men snart kommer han hem! :) 
 
Jag ska mysa lite extra med Jolinn och Karma ikväll så dom inte känner sig ensamma :) Tänkte gå och lägga mig och läsa en stund nu innan det är dags att sova :) Jag gillar att ligga och läsa på kvällarna, blir inte så ensamt när man ska gå och lägga sig på något vis. Jag funderar på att åka in till stan och köpa en ny bok inför helgen, den jag läser nu är snart slut och till helgen hade det varit kul att ha en bok att läsa :) 
 
Så här ligger tjejerna och myser när det finns tillfällighet :) Det är så skönt för Jolinn och Karma ute nu när det börja bli lite svalare i luften, dom kan ligga ute hur länge som helst :)
 

Promenad på Arcus!

Idag tog jag en sväng ut till Storheden för att tanka och köpa något gott till Jolinn och Karma :) Efter det for vi ut till Arcus för en promenad, det var verkligen länge sedan vi gick i skogarna på Arcus, det är så härligt att gå där :) 
 
Lugnt och stilla i skogen och mycket att luckta på :)
 
Karma och Jolinn :) 
 
 
 
Nu ligger vi i soffan och latar oss lite. Ikväll kl 19.30 är det seriestart av Felix stör en ingenjör, jättekul att det börjar igen :) 
 

Mats i Shanghai!

Nu på kvällen har jag pratat lite med Mats, dom har varit och ätit på 56:e våningen idag och sedan har dom druckit skumpa på 87:e våningen :) Detta gjorde dom i den här byggnaden!
 
Snygga och höga byggnader det finns! :)
 
Baren var också rätt cool!
 
 
Första natten i Shanghai fick jag en bild på hur deras hotellrum ser ut :)
 
 
Igår var dom och mätte sig för dom ska få uppsydda kostymer, kommer bli roligt att få se den :) Tyvär hinner man inte prata så mycket med Mats eftersom dom är typ 6 timmar före oss så ligger han redan och sover nu. Och under dagarna har dom så mycket att göra att dom inte hinner. Men jag är glad dom få stunder jag får prata med han, antingen på chatten eller sms :) Det är otroligt dyrt att ringa så det gör vi inte. 
 
Nu ska jag ta och äta lite middag, det blir sallad och vitlöksbröd :) Gott! Imorgonbitti ska jag skjutsa hundarna till hunddagiset och sedan blir jag upphämtad av Jenny för vi ska åka till Ikea över dagen :) Får se om det blir en sväng över till Finland också! :)
 

Långpromenad!

Nu mitt på dagen har jag, Jolinn och Karma varit ute på en långpromenad :) Vi gick inte så långt men vi har varit ute i skogen i 1 timme och 15 minuter iaf, nu ligger båda två och sover vid mina fötter :) Kl 13 har jag föreläsning igen och den räcker ända till kl 18, jag hoppas att vi kommer sluta tidigare för det är ganska kämpigt att sitta och lyssna på samma lärare i 5 timmar. Hundarna klarar sig hemma i några timmar, dom kommer nog sova ganska länge efter den här promenaden :) Här kommer lite bilder som jag tog idag :)
 
Karma och Jolinn :)
 
 
 En liten vattenpaus blev det också :)
 
 
Jolinn :)
 
 
 
 
Karma :)
 
 
 
Karma och Jolinn :)
 
Nu ska jag ta och göra ordning mig för skolan och be tjejerna gå och lägga sig inne i sovrummet, så dom kan sova vidare medan jag är i skolan :) 
 

Mats i Shanghai!

Nu har Mats och hans klass landat i Shanghai! Dom är snart på väg till hotellet och imorgon väntar fler studieresor. Jag fick några bilder från Mats igår från då dom var på Ferrari World i Dubai och även ett smakprov vad dom äter till efterrätt efter lunchen :)
 
Ferrari World!
 
Smaskiga efterrätter! :)
 
Om ni vill följa deras resa har dom även en blogg där dom har laggt upp lite bilder! Länken är: http://cet2013.se/

Promenad!

Det blev en långpromenad mitt på dagen idag, vi gick bland annat förbi studentlägenheterna som brann och nu finns det inte mycket kvar av dom. Jag tog några bilder på det brända huset. 
 
 
 
Det är inte mycket kvar av byggnaden.
 
Jolinn och Karma var glada över att få komma ut en stund :) 
 
Jolinn och Karma älskar att stanna för att äta.. gräs ;P
 
Karmis :)
 
Det finns också mycket att lukta på :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Det var skönt att komma ut en stund. Nu på eftermiddagen tänkte jag baka lite, det blir nog rulltårta och muffins :) 
 
 
 

Första föreläsningen!

Nu på morgonen har jag varit på första föreläsningen för den här hösten. Jag kommer läsa två kurser som heter Naturvärme och Arkitektoniskt byggnadsprogram, idag hade jag förläsning i Naturvärme. Känns lite konstigt att börja skolan igen, mitt sista år på universitetet!
 
Idag blir nog en ganska lugnt dag för mig, Jolinn och Karma. Jag har inga fler föreläsningar idag och imorgon är jag ledig. Så jag tänkte passa på att baka lite och städa lägenheten dom här två dagarna, också ska vi ta många långpromenader :) Idag tänkt jag att vi ska gå och titta på studentbostäderna som brann i lördags, det sägs att det är mycket som är förstört på dom. 
 
Igårkväll pratade jag med Mats på skype och när Jolinn och Karma fick höra Mats röst blev dom som tokiga, dom blev jätteglada och hoppade och hade sig :D Tänk att rösten kan göra dom så glad, sen när Mats började prata med Jolinn satt hon och kollade på datorn och vände huvudet snett som att hon inte riktigt kunde förstå hur husses röst kunna komma ur den saken :) Idag ska Mats och hela klassen på Ferrari world (tror jag det hette) :) Blir nog spännande för dom! 
 
I går när vi var ute och gick tog jag den här bilden, det märks att hösten har kommit hit till Luleå. Löven börjar bli gul och falla från träden, det är kallare i luften och regnar.. inge kul.
 
Det känns att hösten är på väg! 

Mats i Dubai!

Fick en bild av Mats idag då dom är uppe i världens högsta byggnad! Det är väldigt högt, ser nästan overkligt ut!
 
 
Det har varit runt 40 grader i Dubai idag, nu på kvällen skulle hela klassen ut och äta middag! Mats verkar ha det väldigt bra :)

Mats flög till Dubai och vi for på Eurasierträff i Byske

Igår morse vaknade vi tidigt för att hinna med den sista packningen inför Mats resa och även packa fika för vår dag i Byske. Strax efter halv nio kom vi till flygplatsen på Kallax där Mats skulle ta flyg ner till Arlanda och sedan vidare till Dubai. När vi var på flygplatsen på Kallax kom många från Mats klass som skulle ta samma flyg till Arlanda. Kl 9.30 lyfte flyget från Kallax, jag stod och vinkade när dom for :) 
 
Vi åkte vidare mot Byske för att vara med på Eurasierträff :) Det var totalt 16 st eurasier, riktigt roligt att det kom så många! :)
 
Här kommer lite bilder från dagen!
 
Vi började med att ta en promenad! :)
 
 
Sedan tog vi en paus med lite kaffe och bullar :) 
 
 
 
Sedan promerade vi tillbaka till bilarna för att åka och grilla på ett annat ställe :)
 
Det var en till hund från Risan Gården på träffen, Risan Gårdens Irja! Här sitter dom uppradade, Risan Gårdens Irja, Risan Gårdens Karma och Risan Gårdens Jolinn
 
Vi passade på att fika :)
 
Karma och Jolinn satt och tog det lugnt en stund :)
 
Karma var glad över att få träffa så många eurasier! :) 
 
Det är kämpigt att vara ute en hel dag med massor av eurasier, Jolinn vilar en stund :)
 
Det blev verkligen en heldag för oss, vi kom hem till lägenheten halv sju. Både Jolinn och Karma somnade så fort vi kom hem, Karma låg i soffan och sov medan Jolinn låg på golvet nedanför. När vi skulle gå och lägga oss för natten la dom sig tillrätta i sängen båda två :) 
 
Skönt i sängen ;)

RSS 2.0