Härligt promenad!

Mitt på dagen tog jag, Jolinn och Karma en härligt promenad på isen! Vi var ute i drygt en timme, solen lyste och det var så fint ute! :) Jag passade ju självklart på att ta med kameran och fotade en hel del, här kommer resultatet! :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
Jolinn och Karma
 
Här kommer dom springandes i full fart!
 
 
Karma och Jolinn :)
 
Det kommer fler bilder senare, nu ska jag ta och sätta mig med lite skolarbete! Tror det blir att ta fram täcket och bädda ner mig i soffan medan jag pluggar inför duggan. Jolinn och Karma ligger och sover, dom verkar vara njöda efter promenaden :) 
 
 
 

Ispremiär!

Idag blev det premiärtur på isen! Första gången för i år som vi tar en promenad på isen, härligt! :) Lite tur i oturen var dock att solen kom fram idag och det blev jättefint väder. Men innan jag hade hunnit hem från skolan och vi var ute på isen så hade solen hunnit gå ner. Så det blev inte sådär jättebra bilder tyvär, det hade börjat skymma. Men här kommer några ändå :)
 
 
 
 
 
 
Ikväll blir det lite plugg samtidigt som jag sitter och tar det lugnt i soffan. Jag har en inlämningsuppgift på fredag ska jag ska skriva lite på. Sedan ska jag gå igenom lite inför duggan som jag har nästa vecka. Annars händer det inte så mycket här, jag längtar till på fredag då Mats kommer men det är ju några dagar kvar dit, men det närmar sig :) 

Rullar på...

Vardagarna rullar på, det är redan onsdag! Idag var jag egentligen ledig och hade tänkt att bara vara hemma och gå långpromenader med Jolinn och Karma men så blev det inte. Vi ska ha möte i projektgruppen kl 13 så det är bara att gå till skolan :P
 
Det är mycket bättre temperatur här i Luleå nu, mellan -7 och -10 grader. Det är så skönt när det är sådär lagomt kallt så man vill vara ute och gå :) Jolinn och Karma tycker att det är perfekt väder just nu, lagomt kallt :) Det enda jag tycker är lite tråkigt är att det inte är någon sol. Jag skulle vilja gå ut på isen en solig dag och ta med kameran och fota lite. Det blir ju mycket bättre bilder då det är soligt och fint :) Hoppas att det kommer några sånna dagar framöver!
 
I brist på annat lägger jag in en gamal bild på tjejerna! :) 
 
 

Luleå!

Ja, då är man i Luleå igen! Det har varit en trevlig helg i Solberg/Husum och vi hann med ganska mycket än att vi hade lite tid. Det blev 60 års kalas i lördags och igår hälsade vi på Monica och Anders innan vi åkte och hälsade på mamma och pappa i D-mark där även Gunilla, Elias, Ella, Sara och Janne var :) En trevlig helg!
 
Om någon timme ska jag gå till skolan på föreläsning. Det blir en lugnt kväll med Jolinn och Karma, det blir nog en myskväll i soffan! :) Nu ser vi fram emot fredag då Mats kommer upp! :) 

Promenad!

Nu på morgonen har vi varit ute på en långpromenad! -15 grader och sol, kan det bli bättre?! Det var en riktigt skön promenad, det tyckte nog Jolinn och Karma också :) 
 
 
 
Nu på eftermiddagen har jag två föreläsningar och sedan ska jag lämna av Jolinn och Karma på hunddagiset för att sedan åka ner till Umeå. Så nu innan lunch ska jag packa klart, både min packning och hundarnas packning. Dom måste ju ha bäddar och mat med sig för helgens vistelse på hunddagiset :) 
 
Nä, det är väl bara att sätta igång! Ska hinna klippa klorna på tjejerna också!
 

Effektiv dag!

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket! Jag har haft fullt upp i skolan idag, började kl 8 och slutade kl 18. Jag har haft föreläsningar och lektioner hela dagen. På eftermiddagen skulle vi lära oss om Lean och därför gjorde vi något som kallas Lean-spelet! Väldigt lärorikt och otroligt roligt var det!
 
Efter att jag kom hem kl 18 har jag hunnit diska, städa, dammsuga och tvätta. Där i mellan har jag även hunnit gå ut och gå med Jolinn och Karma och ätit middag, saker som måste göras varje dag :) 
 
Nu ska jag bara läsa igenom en uppgift som ska in på torsdag och sedan är det sängen! Imorgon är det LARV, massor av företag kommer till LTU på mässa här för att man ska kunna knyta kontakter med olika företag. Så imorgon ska jag träffa Madelene och sedan går jag och hälsar på Skanska. Sen ska vi tjejer ta en fika :) Blir nog en bra dag imorgon, inga föreläsningar!

Mys i soffan!

Jag och Karma ligger och myser i soffan och Jolinn ligger nedanför och sover :) Vi ligger och tittar på serier och ska snart gå och sova. Det blir en lång dag imorgon, jag har skola mellan kl 8-18 så imorgon måste jag vara pigg. 
 
 
 
 

Nya kurser!

Så, då har första dagen i skolan på den här läsperioden gått! Jag har varit på föreläsningar i alla tre kurser som jag ska läsa. Och jag måste ju erkänna att alla kurser känns inte lika roliga, två av kurserna börjar med en teoridugga så det gäller att läsa mycket dom första veckorna. 
 
Det har faktiskt blivit varmare ute idag, just nu har vi -20 grader! Känns bra :) Det är inte så kul att vara ute och gå när det är sådär kallt som det har varit i helgen, så jag hoppas på varmare väder nu! :) 
 
Dom här bilderna är från i lördags när vi var ute på en promenad mitt på dagen!
Solen lyser bakom molnen!
 
Karma och Jolinn ute i kylan! :) 
 
 

Ny läsperiod och första dagen på jobbet!

Imorgon är det mycket nytt som händer. Jag börjar en ny läsperiod med nya kurser och Mats har sin första dag på jobbet! Ska bli spännande att höra hur Mats dag har gått imorgonkväll.
 
Jag kommer läsa 150% den här läsperioden, vi får se hur det går men jag ska göra mitt bästa. Jag kommer läsa Industriellt byggande, VA-system och Geoteknik. Nu ska jag sova så jag är pigg imorgon! Mats är snart i Umeå, hoppas att det går bra för han att sova i husvagnen inatt.

Kallt!

Idag tror jag att vi stannar inne, det är -27 grader här i Luleå. Egentligen skulle jag och dom andra i uppfödarutbildningen åka ner till Piteå för att träffas och ha det trevligt men det blev inställt, vi tyckte att det var för kallt. Jag hade sett fram emot att få träffa dom men en sån här dag tror jag att vi stannat inne.
 
Undra vad jag, Jolinn och Karma ska göra idag då?! Det blir nog att titta på TV och ta det lugnt, lite tråkigt att man inte vill vara ute. Hade varit skönt med en timmes promenad :) Men det får vi nog ta en dag då det är lite varmare :) 

Tenta!

Snart är det dags för tenta igen! Nu kör vi!

Vilken dag!

Hur mycket hinner man med på en dag egentligen? Ganska mycket skulle jag säga!
 
Imorse klev vi upp och gick på Hydraulik-tenta som började kl 9. Egentligen fick man sitta ända till kl 15 om man ville man jag blev klar strax efter kl 13 och gick hem, Mats var redan hemma så vi han träffas lite innan jag åkte iväg till ett möte på Skanska som blev framflyttat då jag blev klar tidigare än tänkt. Efter en och en halv timmes möte på Skanska om mitt examensjobb åkte jag ut till Kallax, Luleås flygplats, för att säga hej då till Mats. Mats hade fått skjuts till flygplatsen så vi hann säga hej då innan han var tvungen att gå ombord. Jag stannade på flygplatsen tills jag såg att planet lyfte (planet skulle lyfta kl 15.55), då åkte jag vidare!
 
På vägen hem från flygplatsen svängde jag in till hunddagiset för att boka in hundarna nästa helg då vi ska till Solberg på lite festligheter. Bokade även in dom en annan helg i februari då vi har hyrt stuga i Kåbdalis över en helg! :) 
 
När jag kom hem värmde jag på middagen och rastade hundarna en snabbis, sedan bar det iväg till Anton och Jenny för att plugga inför morgondagens matte-tenta. Nu är jag hemma igen! Jag har just varit ute på kvällsrundan med Jolinn och Karma och nu ska jag ta och plugga någon timme till innan det är dags för sängen! 
 
Så, hur mycket hinner man på en dag? Jo, ganska så mycket! ;) 

Plugg ännu en dag!

Ännu en dag på skolan och massa plugg! Nu sitter jag hemma, har just varit ut med hundarna och ska ta och börja plugga igen. Imorgon är det tenta och det känns väl inte sådär jättebra. Det är lätt att snurra till det och ta fel formel, ibland vet man inte alls hur man ska göra och ibland är det lättare. Usch.. det här tentaplugget är inte roligt!
 
Ikväll ska vi tvätta och packa för Mats åker ner till Ö-vik direkt efter tentan imorgon. Kommer bli en konstigt helg här uppe i Luleå, när inte Mats kommer vara här. Som tur är så åker jag ner till Umeå på fredag nästa vecka, och sedan åker vi vidare mot Solberg! :) 

En bra dag!

Vilken bra dag det blev idag! Imorse klev vi upp för att gå till skolan och plugga. Vi satt på skolan fram kl ett-halv två och sedan gick vi hemåt. Innan jag gick hemåt gick jag förbi till en av våra lärare, som även kan vara examinator för examensarbete, för att fråga henne lite saker. Jag har börjat fundera på vad jag vill skriva för examensarbete och har kommit på fyra ideer. 
 
Så idag när jag gick till vår lärare frågade jag henne lite om examensarbete och visade även mina ideer och frågade vad hon tyckte om dom. Hon tyckte att två av dom var väldigt bra och tyckte att jag ska arbeta vidare på dom. Det kändes ju jättekul att mina ideer faktiskt kan bli ett examensarbete. Jag fick även svar på lite andra frågor, hur jag ska gå till väga och lite sånt, så nu ska jag ta nästa steg i mitt examensarbete. Känns kul! Blev jättepeppad på att skriva examensarbetet nu efter att jag var till henne! :) 
 
Sedan när vi kom hem hade Mats fått brev! Hans anställningsavtal har kommit! :) Han börjar jobba på måndag i Umeå! :)
 
 

Förkyld och plugg!

Både jag och Mats har blivit förkylda, passar inte sådär jättebra då vi är mitt i en tentaperiod och har tenta på fredag. Helst av allt skulle jag bara vilja ligga i soffan under ett täcke idag och titta på serier, och inte göra någonting alls. Men det går ju inte.. vi måste plugga!
 
Man får peppa sig själv med att ta en paus på 20 min och se ett avsnitt av en serie, sen kan man gå och plugga lite igen :) 
 
 

Plugg och lite bilder från jul!

Idag har det blivit plugg igen, har suttit hemma idag men imorgon blir det plugg på skolan. Mitt på dagen var vi och hälsade på Sanna och Micke också har jag hunnit med att kolla igenom lite bilder från jul och fixat dom! :) Så här kommer några bilder från jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skolan!

Ja, då har vi suttit på skolan i 4timmar och pluggat, när vi kom hem tog jag en promenad med hundarna och nu är det en liten paus i pluggade :) Vi tänkte äta middag och ta tag i plugget sen igen.
 
Jag har lagt in lite bilder på datorn från vårt "jullov" som jag tänkte lägga upp lite senare. Det blev mycket bilder på Elias och Ella :)
 
Nu blir det middag!

Diplom!

Nu är det tentaplugg igen! Den här gången skriver vi tenta i Hydraulik, har den på fredagmorgon och sedan tänkte jag skriva matte på lördag. Får se hur det går!
 
Innan jul gick jag klart hundkursen som jag började i februari, 10 månaders lång hundkurs och det har varit jätteroligt och lärorikt. Vi deltagare från den kursen tänkte försöka träffas en gång i månaden och hålla kontakten, det är ju kul och trevligt att prata hund en gång i månaden med andra hundmänniskor :) Vi ska träffas nästa vecka i Piteå, kommer bli kul! :) 
 
Eftersom det var avslutning på hundkursen fick vi även diplom från SKK (svenska kennelklubben) som jag nu har ramat in och hängt upp på väggen. I våras gick jag en anatomikurs som jag också fick diplom i så¨nu hänger den också inramad på väggen! Så här blev det!
 
Här hänger Jolinn och Karmas priser tillsammans med mina diplom!
 
Och till er som inte har vetat eller kunnat gissa vad jag har gått för hundkurs så kan ni ser diplomet nedanför! ;) 
 
Japp, jag har gått SKK´s Uppfödarutbildning! Väldigt lärorikt och roligt! Så nu vet jag grunderna till uppfödning, hur det går till, vad man måste kolla upp och även lite juridik!
 
Och här är anatomi-diplomet jag fick i våras!
 
Känner mig faktiskt lite stolt som kan hänga upp mina diplom på väggen! Och nu sitter dom där! :) 
 
 
 
 

Pluggdag!

Idag har jag suttit och pluggat hela dagen! Det blev en paus då jag, Jolinn och Karma gick ut och gick men annars har jag suttit med geologi-frågor. Imorgon kl 8.15 har jag dugga, ska bli skönt när den är bortgjord så jag kan satsa på hydrauliken istället.
 
Ikväll ska vi packa upp det sista och sedan blir det lite mer plugg. Förhoppningsvis hinner vi ta det lite lugnt i soffan också eller så blir det en till långpromenad ;) Här uppe i Luleå har vi snö i alla fall, än att det är plussgrader så ligger snön kvar. Hoppas på lite kallare väder framöver så snön får ligga kvar.
 
Nej nu ska jag fortsätta plugga!

Luleå!

Ja, då var vi uppe i Luleå igen! Vi har varit hemma i Husum/Ö-vik i två och en halv vecka! Kändes lite konstigt att köra in på parkeringen och kliva in i vår lägenhet. Det luktade konstigt och våra blommor har dött.. Jolinn och Karma är inte heller så nöjd med att vara hemma i lägenheten igen efter att ha bott i hus, dom hör ljud som dom måste gruffa och skälla på :P 
 
Imorgon blir det plugg igen och sedan dugga, så ja.. vad säger man?! Då var man tillbaka här uppe igen!

RSS 2.0