Långpromenad!

Idag blev det en långpromenad med Emma och Zeppe :) Det var soligt och fint väder idag, så härligt att vara ute i solen :) 
 
Zeppe, Karma och Jolinn :)
 
Det blev en riktig långpromenad, vi var ute i över 1,5 timme, så härligt! :) Nu på eftermiddagen har Jolinn och Karma bara tagit det lugnt och sovit, det har verkligen varit en lugn eftermiddag här hemma.
 
Vi fuskade lite och köpte hem pizza till middag och snart tar vi fram efterrätten, det kommer bli en mysig kväll i soffan med massa gosaker :) 

Fredag!

Igår fick jag hämta ut mina böcker som jag beställde. När jag känner mig klar med ex-jobbet för idag ska jag sätta mig och läsa lite, blir intressant läsning :) Förhoppningsvis blir det en helg då jag har tid för lite läsning :)
 
 
Igår blev det en riktig långpromenad vid Nydalasjön. Solen kom fram och det var riktigt härligt att vara ute :) 
 
 Karma och Jolinn :)
 
 
Idag ska vi satsa på att ta en promenad med Emma och Zeppe, det blir roligt! :)

Rätt resultat på SKK!

Efter utställningen i Sundsvall blev resultatet på SKK Hunddata fel för Jolinn och jag har varit i kontakt med dom för att det ska bli rätt. Nu är det fixat och klart! :) 
 
 
Visst ser det fint ut?! :) På Jolinns tre senaste utställningar har hon fått 2 st Cert, 1 st R-Cert och ett BIR!! :D Dock så har resultatet från SSUK inte kommit in än, men det kommer nog snart.
 
 

Tentan bortgjord!

Åh vad skönt att tentan är bortgjord, nu är det bara att vänta 4-5 veckor på resultatet.
 
Efter att ha suttit och räknat matte dom senaste dagarna känner jag mig lite ringrostig nu när jag sitter med ex-jobbet igen. Det går sakta men säkert framåt, man börjar se fram emot då ex-jobbet är klart. Men det är några veckor dit.
 
Ikväll ska vi bara ta det lugnt här hemma, ska bli skönt :) När man sitter och pluggar till tenta så ägnar man större delen av tiden till att plugga, så det ska bli otroligt skönt att inte behöva göra det ikväll. Till helgen blir det nog också ganska lugnt, förhoppningsvis kommer mamma och pappa upp och hälsar på oss :)

Tenta imorgon!

Ja, imorgon är det dags! Vi måste åka ganska tidigt från Umeå för att vara i Skellefteå i god tid innan tentan så vi har tid att hitta rätt sal om det skulle vara några problem med att hitta. Det känns otroligt skönt att få göra bort tentan men ändå inte då det känns som att jag skulle behöva plugga minst en vecka till på den... känns inte bra. 
 
Efter tentan imorgon ska vi träffa Matilda och Nils och få se deras nya lägenhet! Kommer blir kul! :) Sedan är det bara att köra milen tillbaka till Umeå igen och hoppas att det finns en liten chans att man klarar tentan.  
 
Nu blir det plugg någon timme till innan jag ska ut med hundarna och sedan är det dags för sängen!

Långpromenad!

Äntligen en dag då det inte regnar! Det blåser fortfarande väldigt mycket men inge regn och det är otroligt skönt. Här i Umeå står termometern på 9 grader så det är faktiskt ganska varmt ute.
 
Då det äntligen var en dag utan regn tog jag, Jolinn och Karma en långpromenad vid Nydalasjön nu mitt på dagen. Det var ett par dagar sedan vi gick där nu så då fick det bli den rundan. Men så det blåste, jag tror nästan att vi höll på att blåsa bort där ett tag.
 
 
 
 
Nu sitter jag och pluggar igen och hoppas att jag ska lära mig något mer idag. Tänkte satsa resten av eftermiddagen att lära mig mer om komplexa tal och differentialekvationer. Det låter väl roligt?! :P

Championatdiplom!

Tog en liten välförtjänt paus i pluggandet och ramade in Karmas Championatdiplom och satte även upp dom på väggen bland rosetterna. Tycker att det blev riktigt fint, den stora Championatrosetten passar väldigt bra där på väggen :) 
 
 
 
 
Så här blev det! :) 
 

Tentaplugg!

Idag är det tentaplugg för hela slanten! Klev upp i bra tid för att kunna sitta och plugga så mycket som möjligt idag. Jag har lärt mig några nya saker så nu kämpar vi på! 
 
Det är fortfarande dåligt väder ute, regnar och blåser så varken jag, Jolinn eller Karma vill gå ut. På ett sätt är det bra att det är dåligt väder när man ska tentaplugga för då hittar man inte på massor av andra saker man vill göra, typ som att vara ute med hundarna. Så det problemet har jag inte idag och har faktiskt lyckats fokusera på pluggningen ganska bra idag. Men jag längtar otroligt mycket till tisdageftermiddag då vi har skrivit tentan! 
 
Mats bakade här om dagen så det blev lite fika mitt i all pluggning, gott! 
 
Tentafika! 
 
Som tur blev det rester från middagen igår så vi behöver inte ställa oss och laga mat idag, känns himla skönt. Det är så konstigt när man håller på att plugga inför en tenta, man går som in i sin egen bubbla och vill bara lägga energi på att plugga, äta och sova. Fast i vårt fall så lägger vi ju lite energi på Jolinn och Karma också.. eller vi kanske lägger ner mest energi på dom en sån här helg då det är tentaplugg :P Man kan ju inte låta bli att inte lägga energi på dom :)
 
Nu ska vi ta en promenad i regnet... brrrr! 

Läsning i höstmörkret!

Ja, nu blir det läsning i höstmörkret! Jag har nämligen beställt två böcker som jag ska ta och läsa nu i höst, och det har absolut inget med skolan att göra utan böcker jag vill läsa :) Det har blivit lite av den varan i sommar, hann bara läsa ut 2-3 böcker men nu blir det ändring på det! Längtar tills dom kommer :)
 
 
Idag blir det bara matte-plugg, tänkte satsa på matten dom dagar som är kvar innan tentan. Så det blir mycket plugg i helgen. Man vill ju ändå inte gå ut i det här vädret, usch vad det blåser och regnar.. den lilla snön som kom igår och inatt är borta, nu är det bara slask kvar.. jag gruvar mig för att gå ut med hundarna på lunchen.

Snö!

Idag på eftermiddagen har det snöat och blåst, så nu är det vitt på marken! Jolinn och Karma är glad över att det snöar, dom blir alltid lite extra busiga när det snöar :) Man får lite "första advent-känsla" när man tittar ut genom fönstret och det är vitt ute, också blir det ju så mycket ljusare på kvällarna :)
 
Första snön i Umeå! 
 
Jolinn underöker om det verkligen är snö!
 
Och Karma gör detsamma! :P
 
Jag fick till och med äran att mysa med Jolinn i soffan i cirka 3 minuter, men dom 3 minuterna var väldigt mysiga :) Synd att hon inte vill ligga oftare i soffan, så här mysigt hade vi det :) 
 
 

Plugg!

Sitter och pluggar på både ex-jobb och tenta, sista jobbiga veckan innan tentan. Det är inte lätt att plugga på båda och helst inte när det är matte man ska skriva tenta i. Någon som kan hjälpa mig? :P
 
Linjär algebra och differentialekvationer är det jag ska skriva tenta i.
 
Jag, Jolinn och Karma tog en långpromenad på lunchen och det var behövligt. Det var kallt men skönt :) Nu sitter jag och pluggar medan Jolinn och Karma ligger och sover, det ser så skönt ut :)

Lunchpromenad!

Just nu är vi lite trötta här hemma, både Jolinn och Karma ligger och sover :) Det blev en långpromenad på lunchen och det var nära att marken skulle bli vit medan vi var ute. Det var lite snö i luften och man såg på vissa ställen att det hade snöat jätte, jättelite. Det var iallafall en kall och frisk promenad, älskar när man inte blir alldeles svettig av att det är varmt ute när man går :) 
 
Vi gick på andra sidan Nydalasjön idag. Det finns en del rastplatser efter den vägen så vi stannade till på en och tog några kort :)
 
Karma och Jolinn :)
 
Jolinn :)
 
Nu blir det att fortsätta med sammanfattningen av intervjuerna, det tar tid. Man kan inte tro att det tar så lång tid med ett ex-jobb :P
 

Långpromenad!

Nu mitt på dagen tog jag, Jolinn och Karma en långpromenad vid Nydalasjön :) En kall och frisk promenad och solen tittade till och med fram då och då. Tror vi alla tre behövde en sån här promenad :)
 
Jolinn och Karma :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Nydalasjön! 
 
Karma :)
 
På vägen hem träffade vi på en jättetrevlig kvinna som frågade litegrann om rasen :) Hon har nämligen en bekant som också har en Eurasier och dom är så nöjd med henne. Jag var ju självklart tvungen att fråga om dom också bor här i Umeå men då svarade hon att dom bor i Hudiksvall och att dom tog över henne när hon var några år gammal. Detta lät väldigt bekant så jag var tvungen att fråga om hon kommer från Risan Gården. Tyvär så visste hon inte vad den tiken kommer från för uppfödare så då frågade jag istället om tiken heter Ina, och kan ni tänka er, hon heter Ina! :D Så det är Jolinns mamma som hon pratade om :) Världen är liten ibland! Så den här kvinnan tog kort på Jolinn och Karma och sa att hon ska skicka bilden till ägarna till Ina och säga att hon träffat oss :)
 
Vad glad man blir av att träffa en sån här trevlig person på promenaden :D 

Fel resultat från helgen

Idag gick jag in på SKK Hunddata för att kolla en sak, och då ser jag att resultatet från Internationella utställningen i Sundsvall har kommit in. Men dessvärre har dom gjort fel.. Jolinn har inte fått sitt R-Cert registrerat. Så nu har jag ringt till SKK samt mailet Vnkk och hoppas att dom ska fixa detta. Vill ju att resultaten ska stämma! Håller tummarna att det går att fixa!  
 
Idag kom första snön här i Umeå också, men det försvann lika fort som det kom.. hann fånga några snöflingor på bild :)
 
Det blev lite vitt på vår grill :P

Kritikerna från helgen!

Här kommer kritikerna som Jolinn och Karma fick i helgen!
 
SSUK's Nationella utställning i Timrå
Domare: Jens Utke Ramsing, Danmark
 
Risan Gårdens Jolinn
Excellent, ÖKK1, CK, Btkl1, Cert, BIR
Harmonisk välbyggd. Medelkraftig. Utmärtkt huvud. Korrekt bett. Välburna öron. Välburna ögon. Bra hals, överlinje och vinklar. Välburen svans. Fria rörelser. En aning maskulin. 
 
Risan Gårdens Karma
Excellent, Chkl1, CK, Btkl2
Välbyggd tik. Harmonisk. Utmärkt huvud. Korrekt bett. Välburna öron. Bra hals, överlinje och vinklar. Välburen svans. Fria och parallella rörelser. 
 
 
Internationella utställningen i Sundsvall
Domare: Natlja Skalin
 
Risan Gårdens Jolinn
Excellent, ÖKK1, CK, Btkl2, R-Cert, R-Cacib
4 1/2 year. Good Size proportion. Good shape of head. Sligthly strong in stop. Sound eyes. Correkt ears. Nice neck. Correkt topline. Tail carriage well. Sprung ribs. Well angulated front behind balanced movement.
 
Risan Gårdens Karma
Excellent, Chkl2, CK, Btkl4
3 years. Good bone. Good proportion of head. Dark eyes. A bit broadset ears. Enough long neck. Good topline and tail carrige. Strong chest. Balanced angulation in movement. 
 

Tycker att vi fick väldigt fina kritiker på båda våra tjejer! :D

Fler bilder!

Nu ligger jag, Jolinn och Karma i soffan och latar oss :) Känns som att vi är välförtjänta av det efter helgen :) Mats har åkt ner till Sveg för att vara med på några provtagningar imorgon och sedan på eftermiddagen åker dom hemåt. 
 
Jag glömde lägga ut två bilder från utställningen igår. Det är ingen bild inne från ringen utan utanför ringen :)
 
Mats, Jolinn och Karma i väntan på att utställningen ska börja! :)
 
Jolinn och Karma var ganska trött från lördagens utställning så dom tog chansen att sova vid ringen innan utställningen började i söndags :)

Internationella utställningen i Sundsvall!

Igår var det då dags för en till utställning och denna gång var det Internationella utställningen i Sundsvall som gällde! Eftersom Jolinn gick sitt andra Cert i lördags var vi nu ute efter det tredje och sista Certet! :D
 
Det var många Eurasier som var med på lördagens utställning som var med på denna också, det här blev våra första dubbelutställning! Två utställningar på samma helg! :)
 
Först ut var hanarna och i Unghundsklass gick Cool Surprise Lilleman och Cool Surprise Nitro. 
 
Cool Surprise Lilleman och Cool Surprise Nitro
 
Cool Surprise Lilleman fick Excellent :)
 
Domaren känner igenom Cool Surprise Lilleman
 
Cool Surprise Lilleman
 
Cool Surprise Nitro kunde tyvär inte bedömas då han inte ville visa tänderna. 
 
Domaren känner igenom Cool Surprise Nitro
 
Cool Surprise Nitro
 
Sedan var det dags för Risan Gårdens Ludvig i Öppenklassen som fick Very good. 
 
 
Risan Gårdens Ludvig
 
Då var det tikarnas tur och först ut var Unghundsklass, där gick Cool Surprise Nikita, Lejonbols Signe Tillisch och Risan Gårdens Morran. Cool Surprise Nikita fick Excellent.
 
 
 
 Cool Surprise Nikita
 
Sedan var det Lejonbols Signe Tillisch som fick Excellent. 
 
 
Lejonbols Signe Tillisch
 
Sist i Unghundsklass var Risan Gårdens Morran som också tyvär inte kunde bedömas på grund av att hon inte ville visa tänderna riktigt.
 
Risan Gårdens Morran
 
Cool Surprise Nikita vann gruppen och fick CK! :)
 
Det var det då dags för Öppenklass där Cool Surprise J-sons Vittra, Just Pix Aina och Risan Gårdens Jolinn gick.
 
Cool Surprise J-sons Vittra, Just Pix Aina och Risan Gårdens Jolinn
 
Cool Surprise J-sons Vittra fick Very good.
 
Domaren känner igenom Cool Surprise J-sons Vittra
 
Cool Surprise J-sons Vittra
 
Just Pix Aina fick Very good.
 
Domaren känner igenom Just Pix Aina
 
Just Pix Aina
 
Sedan var det Jolinns tur..
 
Domaren känner igenom Jolinn
 
 
 
Risan Gårdens Jolinn
 
Även idag gick det bra då Risan Gårdens Jolinn fick Excellent med CK och vann då klassen! :D
 
Sist ut var Championklass och där gick Leiionspitz Qchani och Risan Gårdens Karma.
 
Leiionspitz Qchani och Risan Gårdens Karma
 
Leiionspitz Qchani fick Excellent. 
 
Leiionspitz Qchani
 
Sedan var det Karmas tur..
 
Domaren känner igenom Risan Gårdens Karma
 
 
Risan Gårdens Karma
 
Och det gick bra för Karma också, Risan Gårdens Karma fick Excellent! :D
 
Leiionspitz Qchani och Risan Gårdens Karma
 
Det slutade med att både Leiionspitz Qchani och Risan Gårdens Karma fick CK! :D
 
Det var då dags för Bästa tik och nu var det spännande, vem skulle få Certet! Det var totalt fem stycken tikar som var med och det slutade med att Leiionspitz Qchani blev Btkl-1 och fick Cert och Cacib och därmed blev Svensk utställningschampion! Risan Gårdens Jolinn blev Btkl-2 och fick R-Cert och R-Cacib! :D Så stolt! Av totalt 8 stycken tikar blev Jolinn andra bästa tik! :D Btkl-3 blev Cool Surprise Nikita och Btkl-4 blev Risan Gårdens Karma! :D Så fina tjejer vi har! Det här var verkligen Jolinns helg och det var så nära att hon skulle bli Champion i helgen! :D
 
Risan Gårdens Jolinn, Excellent, CK, Btkl-2, R-Cert och R-Cacib!! :D

SSUK's Officiella utställning i Timrå!

Idag har vi varit på utställning i Timrå, första utställningen som vi varit på som SSUK anordnar. Vi var i ett ridhus lite utanför Timrå så det var mycket spån på hundarna i mellanåt :P
 
Valparna var först ut och som vanligt var det hanarna som började. I 4-6 månaders klassen gick Bonus Pop Up's Oscar Wilde, han fick ett Hp och gick vidare till Bästa hanvalp. 
 
Bonus Pop Up's Oscar Wilde
 
Efter han var det Zeppes tur, Leiionspitz Amazing Zeppelin. Även han fick Hp och gick vidare till Bästa hanvalp.
 
Leiionspitz Amazing Zeppelin
 
I tävlan om Bästa hanvalp vann Bonus Pop Up's Oscar Wilde. 
 
Efter hanvalparna var det dags för tikvalpen Zeldas Summer Dreams och även hon fick Hp. 
 
Zeldas Summer Dreams
 
I kampen om att bli BIR-valp var det Bonus Pop Up's Oscar Wilde och Zeldas Summer Dream som fajtades om det. Denna gång var det Bonu Pop Up's Oscar Wilde som blev BIR-valp!
 
Då var det dags för dom vuxna hundarna att gå in i ringen. Först ut var Cool Surprise Lilleman som fick Excellent!
 
Cool Surprise Lilleman
 
Sedan var det dags för Risan Gårdens Ludvig, dom mätte han till 58 cm och domaren tyckte att han var för stor? Så han fick Good.
 
Risan Gårdens Ludvig
 
Efter hanarna var det tikarna tur och först ut i Juniorklass var Risan Gårdens Okita somfick Excellent.
 
Risan Gårdens Okita
 
Sedan var det Unghundsklass där Lejonbols Signe Tillisch gick och fick Very Good? Minns jag rätt då?
 
Lejonbols Signe Tillisch
 
Och då var det min och Jolinns tur i Öppenklassen. I den klassen var det tre tikar: Armi, Just Pix Aina och Risan Gårdens Jolinn. 
 
Öppenklass: Armi, Just Pix Aina och Risan Gårdens Jolinn
 
Armi fick Good. 
 
Armi
 
Just Pix Aina fick Very good.
 
Just Pix Ainatt
 
Och sedan var det Jolinns tur..
 
Domaren känner igenom Jolinn. 
 
 
Och till sist ställer vi upp inför domare .
 
Risan Gårdens Jolinn fick Excellent med CK! :D Och eftersom ingen annan av tikarna hade fått CK så viste jag att Certet var vårt!! :D
 
Sedan var det Championklass och Karmas tur.
 
Domaren känner igenom Karma.
 
 
Och sedan ställer vi upp inför domaren.
 
Det gick även bra för Risan Gårdens Karma för hon fick också Excellent med CK! :D
 
Då var det dags för Bästa tik och eftersom att ingen annan tik än Jolinn och Karma hade fått CK så tävlade dom mot varandra. Och Bästa tik blev Risan Gårdens Jolinn!! :D 
Då det inte var någon hane som fått CK så betyder det att Jolinn även blev BIR idag!! :D Vilken dag! Risan Gårdens Jolinn tog sitt andra Cert och blev BIR!! :D Så stolt matte! :D
 
Risan Gårdens Jolinn, Excellen, CK, Btkl-1, Cert och BIR!! :D

Sundsvall

Vi kom till Sundsvall vid 17-tiden och har ätit middag med Lars och nu sitter vi i soffan, Mats och Lars spelar och jag surfar lite på nätet :) 
 
Imorgon är det äntligen dags för utställning, kl 9 börjar det och eurasier är nästan först ut :) Blir roligt och spännande att träffa alla eurasier och eurasierfolk :) 
 
Idag köpte vi flygbiljetter till Stockholm, i december blir det en helg i huvudstaden :) Blir kul!
 
 

Inställt!

Utställningsträningen igår blev inställd pga av vädret, så tråkigt höstväder det är när det regnar och blåser hela tiden.. man vill inte gå ut. Men eftersom det inte blev någon träning igår tog vi oss en sväng ut i regnet ändå och hade lite kul, så här såg det ut i regnet och i mörkret :)
 
Japp, det är Jolinn som ligger inne i en trästock :D
 
Efter att ha varit ute i regnet blev det duschning för hela gänget. Jag passade på att duscha Jolinn och Karma inför utställningen nu när dom ändå var så blöta efter att ha varit ute. Det blev några tokryck för dom när dom kom ut ur duschen :P Men nu är dom fina och rena igen och luktar gott :)
 
Om några timmar har jag möte med en som sitter i England och en i Luleå, så det är Skype som gäller vid sådana möten. Ska bli spännande! 
 
Jag ska fortsätta plugga någon timme till innan det är dags för lunch och sedan möte :)

Plugg!

När det är riktigt grått ute och man sitter inne och pluggar, vad passar inte bättre med en filt och två mysiga vovvar som värmer fötterna på en :) 
 
Karma och Jolinn ligger under skrivbordet och håller mig sällskap :)
 
Ikväll ska vi på lite utställningsträning inför helgen. Det blir roligt att träffa några eurasier ikväll och i helgen blir det ännu fler :)
 
Jag blir ju lite nojig så fort det är någonting med Karma eller Jolinn, och igår när vi var hos veterinären med Karma för att vaccinera så passade vi även på att väga henne. Vi brukar göra det när vi är hos veterinären bara för att ha lite koll på vad dom väger. Karma har gått ner i vikt... jag kan inte fatta det, dom äter ju mycket bättre och mycket mer nu när vi ger dom Fodax, och Karma har gått ner... Hon har inte gått ner mycket men jag blir ändå orolig. Kan dom gå ner i vikt om dom får problem med sköldkörteln? Har läst att då brukar dom gå upp i vikt och bli slö?! En orolig matte börjar fundera...

Höst!

Tycker att det är så grått och trist ute, känns som att man inte har sett solen på några veckor.. det är lite dystert.
 
Idag ska vi till veterinären med Karma, det är dags för vaccination nu när hon fyllde 3 år förra veckan. Också känns det bra att göra bort det innan utställningen så inte det finns risk att vi inte får komma in på utställiningen, vet inte hur hård dom är på sånt. 
 
I veckan blir det plugg, både på ex-jobbet och tenta. Sen tänkte vi försöka hinna med lite utställningsträning någon kväll också, det var ju ett tag sen vi var på utställning nu så det kan vara bra med lite träning :) 
 
Här kommer en höstbild på Jolinn och Karma! :)
 
 

Eurasierbladet!

I fredags kom Eurasierbladet i brevlådan och titta vem som var med i den! Vår underbara Karma! :D
 
Jag hade skickat in Championatannons till tidningen och den kom med i det här numret :) Är så stolt över Karmis! :D

Karma 3 år!

Usch vad jag har varit dålig på att uppdatera någonting här. Veckorna går så snabbt så man hinner nästan inte med. Det är redan fredag igen och snart helg! Om en vecka åker vi ner till Sundsvall för att vara med på en dubbelutställning, våran första! Ska bli kul :) Det är 11 st eurasier anmälda ena dagen och 12 st anmälda den andra dagen. Ska bli spännande att se vilka som kommer :)
 
I onsdags fyllde Karma 3 år! :D Tänk vad tiden går snabbt. Jag minns så väl när jag såg mailet från Karin för 3 år sedan att dom hade fått valpar och att det fanns en tik till oss. Så glad jag var! :D
 
Vår lilla valp har blivit stor!
 

RSS 2.0