Jul i Dombäcksmark!

Här kommer lite bilder från då vi firade jul i Dombäcksmark den 22:a! :)
Här sitter familjen samlad framför tvn :)
Mamma fick inte plats i soffan så hon fick en plats bakom fotöljen istället!
Janne, Sara och Fredrik tar det lite lugnt innan middagen!
Jolinn var också med såklart :)
Mats och Jolinn sitter och myser i fotöljen!
Den 23:e gjorde jag blomsterarrangemang, mamma och pappa fick en,
Mats pappa fick en och Mats mamma fick en.
Så här blev resultatet, dom blev inte så tokiga ändå! :)
Avslutar med en bild på älsklingen! :)

Julhelgen!

Ja det var ju ett tag sen jag skrev nu men vi har haft fullt upp nu på jul! Julafton tillbringade vi i Solberg hon Mats mamma med familj, det var väldigt trevligt :) Det var min första jul som jag inte tillbringade hemma hos mamma och pappa så lite underligt kändes det. Vi firade jul hemma hos mamma och pappa den 22:a och hos Mats pappa den 23:e. Uppe i Solberg har vi bara tagit det lugnt och ätit gott! Vi tog med hundarna på en promenad uppe på berget nästan varje dag så dom fick springa av sig :) Mats och Marlene fick åka pistmaskin en dag också har vi hjälp till i affärn. Vi har hunnit med en hel del men vi har latat oss en hel del med :P
.
Jag ska lägga ut massor av bilder på Jolinn och Mira när dom busar i snön men det får bli en annan dag, nu ska jag sova! :)

Hemma i Husum!

Igår kväll kom vi hem till Örnsköldsvik, eller rättare sagt hem till Husum! Det snöade och var snörök nästan hela vägen från Luleå så det var inge roligt att köra, tur att Mats är så duktig på att köra bil. :)
.
Idag var vi hos Mikael en sväng och sen for vi på stan! Mats och Jolinn passade på att hälsa på Marlene medan jag gick ner på stan och handlade lite smågrejor. Det blev två fleecehalsdukar, en till Mats och en till mig, en ljushållare och blommor till arrangemangen som jag ska göra. Efter enn kall vända på stan så gick jag också till Marlene där vi fikade och hade trevligt! Jolinn och Mira bus/bråkade lite med varandra :P
.
Nu på kvällen så har vi haft ju här hemma i Husum med mamma, pappa, Gunilla, Fredrik, Sara och Janne. Vi åt julmat och sen tog vi in julgranen och klädde den. Efter det var det dags för lite julklappsutdelning! Jag och Mats fick ett glöggset av Gunilla, Fredrik, Sara och Janne, Mats fick ett presentkort på elgiganten, jag fick ett par vinterkängor, Fredrik Steens nya bok och lite schampo och hudkräm :) Väldigt bra julklappar!
.
Vi hann också se sista avsnittet av Morden på Sandhamn. Jag blev faktiskt lite besviken på dom här tre avsnitten, det var inte alls som i boken, dom hade ändrat en hel del. Trodde att dom skulle vara bättre när boken var så pass bra! Men visst, avsnitten var ju inte dåliga men man blev lite besviken.
.
Imorgon väntar vår andra julafton som vi kommer att tillbringa hos Mikael i Kroksta. Det ser vi fram emot, att få träffa hela gänget :)

Snart bär det av mot Örnsköldsvik!

Det är bara en dag kvar nu, imorgon far vi! Alla julklappar är inslagna, vi har börjat packa och snart ska det städas! Jolinn och jag har varit ute en tur med bilen idag också, vi for till Granngården och köpte pellets och lite ben, vi hann också med att köpa lite färdkost för morgondagens resa. Ska bli skönt att få komma hem till Husum och ha julllov! :)
.
Ikväll blire det en riktig tv-kväll! Det börjar kl 20 då det är Jul med Ernst, det tänker iaf jag se på :P Sen kl 21 är det Morden i Sandhamn, jag läste dom böckerna i sommras så det ska bli roligt att få se dom på film nu! Men som det alltid är när man läser böckerna före man ser filmen så är personerna och handlingen inte likadan som man själv tänkt sig. Det är lite tråkigt när dom ändrar för mycket så det inte alls är likt böckerna men vi får se ikväll! Jag tipsar er att se Morden på Sandhamn för böckerna var iaf jättebra, så jag hoppas att dom här avsnitten också är bra! :)

Packning på G!

Nu är det packning på G! Det är en del saker som ska med hem, vi har ju en hel del julklappar, en hund, hundbur, bädd, kläder, två bärbara datorer och troligtvis två stationära datorer, också ska ju Mats, Nicklas och jag också få plats :P Jag tror att jag måste bli bättre på att packa!
.
Mats sitter på skolan och kämpar, pluggning för hela slanten! Jag ska ta och slå in dom sista julklapparna och sen fortsätta packa. Imorgon far vi med Henni och Lisa till Sara och Jannes lägenhet där dom ska få bo hela jullovet. Dom får sällskap av Hugo och Stina så helt ensamma kommer dom inte vara på jul :) (Henni, Lisa, Hugo och Stina är kaniner! :) )

Robinson final!

Idag var Robinson finalen! Mats kom hem ganska sent från skolan idag så vi satt och åt middag framför Robinson, man får fuska ibland och äta framför tvn :P Riktigt bra final vad det och jag tycker att rätt person vann! Från första avsnittet har jag hejjat på Erik och Daniel så det var roligt att Erik vann! :)
.
Nu är det verkligen slutspurten kvar på skolan innan jullov! Ska bli skönt att få vara lite ledig :) Men det är några dagar dit så vi fortsätter att kämpa medmpluggningen. Nu ska vi sova, det blev en sen kväll ikväll!
Så jäkla bra program!

Ännu en pluggdag!

Igår fick jag hem en klänning som jag beställt från H&M, den är jättefin men när jag testade den så var den lite stor :/ Jag skulle behöva ha XS istället för S, man är mindre än vad man tror! Eftersom den är slutsåld så ska jag nog försöka att sy in den lite, så kanske den passar lite bättre! :)
.
Idag är det Mats tur att sitta på skolan så jag sitter hemma och pluggar med Jolinn. När det inte händer så mycket här hemma så brukar Jolinn gå och sätta sig vid vår franska balkong och titta på dom som går förbi. Och när det väl är någon som går förbi så smågruffar Jolinn för att tala om att det går förbi någon, hon är rolig hon :P
Här sitter Jolinn och tittar ut, det brukar inte vara så många som
går förbi men när det väl är någon så säger Jolinn till!

Plugg och snö!

Nu bär det iväg till skolan för plugg, hoppas att nån av tjejerna kanske kan hjälpa mig med matte 2! Annars har jag inte så mycket hopp att jag ska klara tentan.
.
Det har snöat och blåst hela natten så det är mycket snö här nu! Gick ut med Jolinn för en liten stund sen och hon tyckte det var jätteroligt att hoppa och skutta i snön som har kommit! Nä nu ska jag göra mig klar för att gå till skolan, har iallafall jättegod lunch med mig som jag längtar att få äta :)

Plugg!

Idag har jag och Mats börjat plugga inför tentorna! Ingen bra start har det varit för min del, jag har glömt nästan allting och förstår inte vad jag har gjort när jag kollar i anteckningsblocket. Jag skulle behöva en lärare som sitter bredvid mig hela tiden och förklarar hur jag ska göra :P
.
Ute vill man inte heller vara, det snöar och blåser. Usch! Men egentligen är det bra att det är dåligt väder när man pluggar så man håller sig inne :P

Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Nu har jag och Mats varit och sett på Harry Potter 7 på bio! Trevligt att fara på bio ibland :) Filmen var bra men den var ändå inte den bästa av Harry Potter filmerna. Men det var roligt att se den! :) Sara och Janne var hundvakt åt Jolinn medan vi var på bio, snällt av dom att ställa upp och vara hundvakt :) Nu ska vi se på Grand designs och fika lite!
Harry Potter och dödsrelikerna del 1

En kall promenad!

Redoviningen gick riktigt bra idag, skönt att den är bortgjord! Så nu har vi inga fler lektioner före jul! Nu har jag och Jolinn tagit en liten promenad i det kalla vädret. Man vill inte vara ute så länge när det är så här kallt, men en liten promenad blev det ändå :) Lite skönt att komma ut också!
För Jolinn spelar det ingen roll hur kallt det är ute, det är roligt ändå! :)

Redovisning i ekonomi!

Dagens konstruktionslektion har blivit inställd så vi har bara redovisning idag. Vi ska redovisa vårt projektarbete i ekonomin kl 14.45, sen har jag troligen "jullov". Fast jag har ju en omtenta som jag ska göra till veckan så än är det inte riktigt slut på skolan för detta år. Skulle helst bara vilja skippa omtentan och vara ledig, men om man inte klarade tentan första gången så..
.
Jag och Mats funderar på att fara på bio imorgon! I helgen så har vi sett Harry Potter filmer, 3:an, 4:an, 5:an och 6:an så nu måste vi ju också se på 7:an :) Jag hade fått för mig att dom som var efter 2:an var dåliga men så var inte fallet, tycker dom var riktigt bra allihopa så det skulle vara roligt att få se 7:an också :)

Kallt!

Jäklar vad kallt det är idag, kom just hem från skolan och mina kinder höll på att förfrysa. När jag kom hem så tittade jag på termometern, -22 grader. Usch! Än så länge är det inte lika kallt som det var förra vintern då det var mycket kallare, jag minns att några dagar var det -36 grader när jag skulle gå till skolan, så en bit kvar är det tills det är så kallt. Men det är inte roligt att vara ute nu!
.
Nu blir det lite mat och sen tror jag att vi tar på oss en filt och sätter oss i soffan och tittar på tv :)

Promenad med Madelene och Molle!

Idag har vi varit ute och gått med Madelene och Eurasiern Molle, det var dom som vi träffade på utställningen för några veckor sedan :) Vi tog en lite promenad först och sedan släppte vi hundarna på ett övergivet dagis så dom fick lära känna varandra lite. Först ville Jolinn inte att Molle skulle komma i närheten så hon skällde och hade sig med det gick bättre och bättre. Mats började busa och leka med Molle och då blev också Jolinn intresserad och ville vara med och leka, så mot slutet gick det väldigt bra :) Det får vi göra om någon dag!
Madelene, Molle, jag och Jolinn!
Molle kommer springandes mot Mats!
Undra vad det finns för gott under snön?!
Molle ville leka och busa och sprang fram och tillbaka :)
Mats :)
Jolinn vågar sig fram till Madelene när Molle är en bit bort!
Molle och Madelene! :)
Det fanns mycket att lukta på där!
Molle kan sitta fint!
Sakta men säkert så kom dom allt närmare varandra!
Lek och bus med Mats! :)
Jolinn satt och tittade på till en början men sen ville hom också vara med och leka!
Mats kastar och Molle springer efter!
Dom närmade sig varandra!
Den här bilden får avsluta dagens promenad! Som ni ser så står dom väldigt
nära varandra nu, nästa gpng kanske det blir lite mer bus och lek! :)

Klippning

Eftersom jag har varit ledig idag så passade jag på och for in till stan och klippte mig. Toppade mig bara men det var skönt att klippa bort det som var slitet. Jag och Jolinn har nu sett på dagens julkalenderavsnitt, lite rolig är årets julkalender :)
.
Ikväll tänkte vi lyxa till det och beställa hem pizza och se en film :) Vi ska ha en riktig myskväll! :)

Brotävling!

Idag har vi haft brotävlingen! Det var 10 grupper som hade byggt varsin bro och skulle klara en vikt på 100 kg, om dom klarade det så vägdes dom och den lättaste bron vann. Det var så typiskt, våran bro var så nära att vinna. Den klarade 100 kg och när den skulle vägas så vägde den 23,8 kg medan bron som vann vägde 23,3 kg. Det skillde bara 0,5 kg mellan bron som vann och vi som kom två, attans alltså! Alla andra broar som klarade 100 kg vägde runt 27-30 kg. Det delades också ut ett designpris som den tyngsta bron vann!
Det här är bron som vann!
Det var den här bron som vann designpriset!
Här är vår bro på plats!
Tycker ändå att vår bro var snäppet snyggare ;P
Jag, Mats och Jolinn var alldeles nyss ute och gick. Kallt var det, -16 grader. Jolinn tyckte det var roligt att få komma ut en sväng och hoppa i alla snöhögar som vi gick förbi. Hon är roligt hon, hon tycker nog att snö är det bästa som finns :) Och det är jätteskönt att hon tycker så mycket om snö när vi bor här uppe och ofta är ute när det är snö :)

Brobygge!

Idag har vi byggt vår bro som vi ska testa på torsdag! Jag tror att det är 8 grupper som har byggt varsin bro som ska testas. Det finns två pris man kan vinna, designpris och hållfasthetspris (bron ska klara 100 kg och vara så lätt som möjligt). Det ska bli riktigt roligt att se på torsdag hur det går för alla :)
.
Jag har börjat tittat på årets julkalender idag, så nu har jag sett alla 7 delar som har sänts. Den är faktiskt inte så dålig :)

Tidig julklapp!

När jag kom hen stod det ett stort paket i tv-rummet som det stod "God Jul Husse och Matte från Jolinn" på. Efter maten kunde vi (jag) inte hålla oss nå längre så vi öppnade det! Och gissa vad det var?!
Ja just det, Kinect!
Jolinn blev nyfiken på pappret!
Vi invigde det på en gång! Mats in action!
Jag är på G!
Roligt är det!

Lång dag!

Idag har det varit en väldigt lång dag! Gick till skolan kl 8 imorse och kom hem vid tjugo i sex. Har hunnit varit på föreläsning, lektion och suttit med labbgruppen och planerat och räknat inför labben på torsdag. Så imorgon ska vi börja bygga på bron, blir spännande! Nu ska vi ta och göra lite mat. Är så hungrig så det ska bli gott :)

Söndagspromenad!

Det blev en sväng till Arcus idag också, måste passa på då det är ljust ute och bra väder! -12 grader och sol har det varit idag :) Friskt och skönt ute! Idag var det bara vi som var där och promenera så Jolinn fick vara lös hela tiden. Vi tog också med oss vår riktiga kamera idag, alltså systemkameran, blir så otroligt mycket bättre bilder! Dom blev lite mörka men det kan man ju fixa ordning i photoshop eller nått sånt sen :) Bilderna blev iaf inte suddiga som dom blev igår. Här kommer lite bilder från dagens promenad!
Jag och Jolinn busar!
Och roligt är det!
En glad Anna och en lekfull Jolinn kommer springandes! :D
Mats kommer gående!
Jolinn spejjar!
En bild på Mats och Jolinn får avsluta den här promenaden!

Promenad på Arcus

Vi tog oss en stäng ut till Arcus för en promenad och lite bus med Jolinn! När vi hade parkerat bilen och klev ut så hörde vi att det var hundar som skällde i skogen så vi tog det säkra före det osäkra och kopplade Jolinn på en gång. Vi började gå och ser att det är två personer som står längre fram med två lösa hundar så vi går åt ett annat håll istället för att slippa möta dom. Men vi kommer inte långt förän en av dom två hundarna kommer springandes mot oss och skäller som en tok. Vi hör att ägarna till hunden ropar på den men hunden fortsätter att springanda mot oss och går typ i en sorts attack-ställning. Med hjärtat uppe i halsgropen ställer sig jag och Mats emellan hunden och Jolinn, jag tänker då inte låta nån ilsken hund få röra våran Jolinn. Då får han fasiken gå på mig först! Men som tur var så lyssnaden hunden till sist på sin ägare och sprang tillbaka. Jag blev alldeles skakig i benen, usch vad otäckt det var!
.
Vi lät Jolinn vara kopplad tills vi var säker på att dom två lösa hundarna var borta. Sen fick Jolinn springa lös och vi fick vår efterlängtade promenad :) Här kommer det lite (suddiga) bilder från promenaden! :)
Mats och Jolinn på promenad!
Det finns mycket att lukta på!
När det är såhär mycket snö är det roligt att vara ute i skogen tycker Jolinn!
En snöig Jolinn!
Det är så roligt att se när Jolinn är lös i skogen, hon ser så glad ut :)
Jolinn!

Varmare väder!

Ja vad var det ja sa! Idag har det varit varmt ute, -4 grader :) Fast jag ville ju att det skulle bli varmare till helgen men idag duger också :) Synd bara att man inte har haft möjligheten att vara ute idag, jag har varit på skolan hela dagen och Mats har varit hemma och pluggat med sina kompisar.
.
Vi hade först funderingar på att fara till IKEA i helgen men det blir nog inget av det. Skulle vilja kolla på lite julklappar och lite småsaker till lägenheten men det får bli en annan gång istället. Vi får se om det blir innan jul eller om vi tar det efter.
.
Ikväll blir det nog inte så mycket gjort, ska kolla lite på ekonomin men sen blir det nog tvn :P

RSS 2.0