Söndag!

Åh vilken härlig helg det här har varit! Vi har ätit gott och bara slöat i stort sett, jag och Mats började se på Sagan om ringen inatt som vi har sett klart på idag, så det har blivit lite tv-tittande i helgen, vi har verkligen bara slöat :) Vi tog oss faktiskt en liten tur till DollarStore och Arcus idag så Jolinn har fått sprungit av sig lite i skogen :) Hon tycker det är jätteroligt när Mats går och gömmer sig i skogen och sen kommer hon kutandes och letar efter han när han ropar "Vart är husse?", det är nog bland det bästa hon vet i skogen :)
Nu längtar vi ju ännu mer tills vi far hem till Ö-vik vecka 45! Då vi får träffa lilla Mira, Marlene och Davids lilla goding :) Hon är så söt! :) Men först längtar vi till helgen då vi får besök av Marlene, Mathilda, Åsa och Rune, det ska bli roligt :)

En riktig slödag!

Jolinn kom och väckte oss tjugo i tolv idag, vi tre har fått en riktigt lång sovmorgon! Så dagen har börjat bra, en riktig slödag kommer det bli. Och det är vi värda efter en lång tentaperiod.
Vi hade det jättetrevligt igårkväll, vi bjöd Anton och Jenny på middag och sen såg vi på den nya Robin Hood, den som jag tjatat så länge på Mats att vi ska se. Och den var jättebra! :)
Nä nu tror jag att det är dags för frukost, känner för att baka nått idag! Får se om det blir nått :)

Tenta

Nu är tentan bortgjord, så skönt! Mats har sin tenta kl 14 och sen är han också ledig :) Jag tänkte ställa mig och baka lite nu när jag har resten av dagen fri. Så vi får se vad det blir för något, tror att jag ska testa något nytt :) Sen blir det till att städa, det ligger lite dammtussar i hörnen efter Jolinn, men nu är det dags för bakning!

Jolinn :)

Här kommer lite mysbilder på Jolinn i sin fina morgonrock :) Hon gillar verkligen att ha på sig den, hon blir lika stolt som när hon har på sig reflexvästen :)
Mys i bädden!
Ligger och kollar till kaninerna så dom sköter sig :)

Nya bilder

Här kommer lite nya bilder på Jolinn, hon har blivit lite mörkare nu dom senaste veckorna. Och växer gör hon för fullt också vårt lilla bustroll :)
Jolinn ligger inne i köket och myser medan jag sitter och pluggar vid köksbordet!
Sitter fint medan matte tar kort! :)
Världens sötaste vovve :)

Sista valpkurstillfället!

Idag var det sista valpkurstillfället! Det var både roligt och lärorikt idag, också var Jolinn riktigt duktig. Dom här två senaste gångerna har Jolinn varit jätteduktig, vi har börjat fundera på om vi har fått en annan hund :P Idag tränade vi på att gå i koppel och möte med andra hundar. Det var jättebra träning och alla valpar var duktiga! Vi tränade också på att när vi möter hundar så ska min hund kunna sitta bredvid mig medan jag hejar på den andra hundens husse/matte utan att hundarna hälsar på varandra eller på oss. Riktigt bra träning! Det känns jättetråkigt att valpkursen är slut nu, det var så roligt och intressant att gå den. Också var det roligt att vi tre gjorde någonting tillsammans! :)
Nu är vi hemma igen och ska sätta oss och plugga en stund innan vi går och lägger oss. Sista rycket nu innan sovdags :P

Söndag = pluggdag

En ny pluggdag är här! Mats har farit till skolan och sitter och pluggar så Jolinn håller mig sällskap här hemma :) Det börjar närma sig tenta men några dagar är det kvar. Så nu ger vi gärnet!
Ser fram emot allt roligt som kommer hända efter den här tentaperioden, det är det ändå som jag tänker på känns det som :P Som det är bra att kunna ha något att längta till :)

Plugg!

Idag har jag tentapluggat i stort sett hela dagen. For till skolan strax innan kl 8 imorse, funderar på att sluta plugga nu och ta det lugnt några timmar. Jag måste verkligen lära mig det här! Så det är plugg hela nästa vecka och sedan börjar vi på nya kurser. Efter tentaperioden får vi också besök, det ser vi fram emot! :) Också far vi nog hem till Ö-vik en helg framöver! Så vi längtar verkligen tills den här tentaperioden är över!

Tjockpannkaka!

Nu börjar det dra ihop sig till tenta, det är tentaperiod till veckan. Så det är bara att hålla tummarna! Längtar tills  denna tentaperiod är över och vi börjar på nya kurser, vill ha nytt nu! :)
Annars rullar allt på, Jolinn växer och hösten är verkligen här. Förhoppningsvis kommer våra nya vinterdäck på  fredag, annars är dom nog här tills på måndag. Det börjar bli dags att byta nu när snön kommer och går, men som  tur är så har vi haft plusgrader dom senaste dagarna.
Mats lagade gomiddag idag, tjockpannkaka! Gott var det, han är riktigt duktig på det! :) Så nu sitter vi och slöar  framför tvn efter middagen, ska väl snart ta fram böckerna och fortsätta läsa till tentan.

Valpkurstillfälle 4

Ikväll har vi varit på valpkurstillfälle 4. Vi fortsatte att träna på inkallning också blev det lite blandade övningar. Jolinn var verkligen jätteduktig idag, den bästa gången hittills! :) När vi tränade på inkallning så kom hon på en gång och när vi körde kontaktövningar så sökte hon kontakt med oss. Oftast så brukar hon vara så upptagen av allt annat som händer runt omkring men idag var hon så duktig, roligt när det kommer sånna gånger :)
Vi har också beställt lite saker från Hööks som kom idag, ett stort paket som jag var och hämtade på ica. Vi beställde bla en ny bädd, en reflexväst, en långlina och lite leksaker. Jolinn är så stolt över sina saker som hon fått :)
Jolinn ligger i sin nya bädd :)
Kon var godast! ;)
Såhär fin blev Jolinn i sin nya reflexväst som hon ska ha när vi är ute i höstmörkret :)

Igår blev det en liten promenad igen!

Igår gick vi ut i skogen med Ida, Daniel och Yerry på en promenad. Det är så bra att Jolinn får träffa hundar så att hon lär sig hur hon ska vara när det är andra hundar i närheten. Så Jolinn och Yerry fick springa lös i skogen under promenaden. Det är så roligt att se dom springa sådär, dom ser så glad ut :)
Mats, Daniel och Jolinn påväg till utkikstornet vid Vänorts!
Lite suddig bild men dom sprang fort ;P
Utsikten från utkikstornet :)
Fint var det, en härlig höstdag!
Ida uppe i utkikstornet :)
Idag är det vilodag för oss alla, Jolinn ligger och vilar på golvet med sin snuttefilt :)

Promenad med Sanna och Micke!

Nu mitt på dagen har vi varit ute och promenerat med Sanna och Micke och deras hundar. Så nu har Jolinn fått träffat Loke och Tova, hon tyckte inte det var så roligt att träffa dom samtidigt som hon hade koppel på sig så vi släppte hon lös med Loke. Det gick väldigt bra, hon kom när vi ropade än att det var fler hundar och hon höll sig omkring oss hela tiden. Hon hade nog gärna velat busa med han men Loke är ändå lite skrämmande och ganska stor så hon föll sig några meter från han, men intresserad var hon :)
Sanna och deras jättefina hundar Loke och Tova :)
Micke och Jolinn!
Sanna, Tova och Loke! Tova är en blandning mellan Alaskan malamute och
Siberian husky medan Loke är en Alaskan malamute, riktiga drömhundar! :)
Micke, Mats och Jolinn!
Jolinn går i Lokes fotspår och luktar!
Gänget kommer gående :)
Jolinn var duktig och höll sig i närheten, men en och en annan bus-spurt blev det, hon hade lite spring i benen. :)
Nu är vi hemma igen, Mats har farit till skolan för att sitta med projektarbetet och jag har en väldigt trött hund här hemma. Hon la sig direkt när vi kom hem och somnade, skönt! ;P

Första snön!

Inatt kom första riktigt snön, imorse när vi vaknade var det ett vitt täcke på marken. Jolinn som aldrig har upplevt snö förut var lite skeptisk till en början, hon luktade och smakade på det och efter en stund tyckte hon att det var jätteroligt så hon hoppade runt och busade i snön. Men varje gång vi går ut så gör hon samma procedur, lukta, smaka och sen busa :) Hon är så härlig!
En lite smått chockad Jolinn!
Vår lägenhetslänga med ett täcke av snö.
Lukta och smaka är det första man gör :P

Valpkurstillfälle 3!

Igår var vi på tredje valpkurstillfället! Vi tränade på "kom" och inkallning i långlina. Hon klarade inte alla moment men det är ju det vi ska träna på nu här hemma. Än att Jolinn var trött och busig på slutet så kom hon ändå på inkallningen som vi tränade sist av allt. Hon var så duktig! Så nu ska vi träna på detta till nästa gång vi har valpkurs som är på måndag.
Mats är på skolan just nu och håller på med projektarbete och snart är det min tur att fara till skolan och räkna matte.

Städning och bakning!

Idag har vi haft städdag, vi har städat hela lägenheten och rensat upp inne i gästrummet som nu är Henni och Lisas rum :)

Städat och fint!
Gästsängen!
Henni och Lisa :)
Nu på kvällen har jag och Sara bakat, vi har bakat brownies, cookies och chokladmuffins! Så nu har vi fyllt upp frysen med lite kakor :)
Och till middag så testade jag och Mats en ny maträtt, det blev krämig fläskfilegratäng, ett recept som jag hittat på internet. Det blev väldigt gott så den kommer vi laga igen :)
Krämig fläskfilegratäng, krämig och god var den :)
Vi har också hunnit med att sätta upp min ljuslyckta som jag fick i födelsedagspresent av Gunilla och Sara, jag vet att det var länge sen jag fyllde år men nu är den uppe iaf :) Mysigt blev det!
Mats tänder ljusen!
Såhär mysigt blev det :)
Tack Gunilla och Sara för den fina ljuslycktan!

Sjuk!

Vilken jobbig natt det har varit inatt! Har haft feber och jätteont i halsen så jag har inte sovit många timmar inatt, har också varit hemma från skolan idag. Jag har legat i soffan och tittat på skärgårdsdoktorn hela dagen, fått lite sällskap av Jolinn och Sara medan Mats har varit på skolan. Nu har vi sett på Robinsson och nu tittar vi på Hellenius hörna :)

Valpkurstillfälle 2

Nu har vi kommit hem från ännu ett valpkurstillfälle. Ikväll var det jätteroligt att vara där, vi var bara åtta hundar idag av elva. Så det var lagomt många hundar idag och vi fick mycket tips på olika saker. Vi tränade bland annat en kontakt övning, stanna och kom. Jättebra övningar som vi ska träna på till nästa valpkurstillfälle som är på måndag. Så i helgen blir träning på detta!
Jag har blivit förkyld, har ont i halsen, snuvig, hostig och tror att jag hade feber inatt också. Men vi har labb imorgon som jag måste gå på så det är bara att pallra sig till skolan imorgon. Men i helgen blir det att vila och se på Skärgårdsdoktorn :)

Valpkurs ikväll igen!

Ikväll ska vi på valpkurs igen, andra tillfället, sammanlagt är det fem tillfällen. Kommer bli spännande vad vi ska göra ikväll.
Snart kommer Sara hit, vi ska titta på en avsnitt av Skärgårdsdoktorn, den kom i måndags :D Så den här veckan blir det Skärgårdsdoktorn för hela slanten! :)
Här kommer lite bilder på Jolinn, hon börjar bli lite mörkare nu!
Lite mys på golvet!

Valpkurs!

Ikväll var vi på första valpkurstillfället. Efter skolan packade vi in oss i bilen och åkte till Måttsund där Luleå Brukshundsklubb håller till. Vi var där i bra tid så vi rastade Jolinn och satte sedan henne i bilen igen eftersom vi skulle börja med att inte ha några hundar. Hundinstruktörerna började att prata och sedan fick vi presentera oss kort. Sen gick vi och hämtade hundarna och vi fick hälsa på dom andras hundar. Det blev lite kontaktträning utomhus och sen gick vi in igen för mer information så Jolinn fick stanna i bilen igen. Sen var det bara att hämta hundarna igen för mer utomhusträning då vi testade på stanna-kommandot. Jolinn blev väldigt trött på slutet så det var lite svårt att träna henne då hon bara höll på att flamsa omkring. Men vi fick lite tips på hur vi ska utveckla henne, så det ska vi testa. Efter att det första kurstillfället var slut åkte vi hem, så nu har vi ätit varmamackor och sitter just nu och tittar på tv. Jag tror att vi alla tre är trötta efter dagen så vi ska ta och gå och sova snart! :)
Tyvär blev det inga bilder tagna idag så det får bli en annan dag! :)

Fredagsmys!

Nu har vi myst ner oss i soffan och sitter och tittar på idol, eller iallafall jag, Mats och Jolinn har somnat :) Det blev tacos till middag så nu är vi mätta och belåtna. Imorgon blir det en sväng till stan för mig och Mats, vi ska kolla på lite kläder till Mats och förhoppningsvis köpa lite också. Så imorgon medan vi är på stan ska Jolinn få vara med Sara :)

RSS 2.0