Busväder

Usch vill bara ha helg nu.. och det är två hela dagar kvar innan det blir det! Idag har det verkligen varit riktigt busväder här i Luleå. Jag och Jolinn gick ut och gick kl 11 och var ute en timme. Vi var så blöta när vi kom in att man kunde tro att vi hade badat. Jag var blöt ändå in till långkalsongerna och jackan fick jag hänga på tork inne på toan och det bara droppade av den. Jag torkade av Jolinn det mesta men hon kände sig blöt ändå så hon racade runt i lägenheten. Nu på kvällen när vi var ute och gick har vädret lugnat sig, det blåser och regnar inget och det är plusgrader. Riktigt skönt att vara ute då!
.
På tal om ingenting så har vi fått nya grannar! Ända sedan vi flyttade till den här lägenheten (som vi gjorde i februari) har det inte bott någon på höger sida om oss. Det har alltid varit neddraget i den lägenheten och bovärden har inte fått tag på dom som hyr den, har varit lite skumt det där. Men för någon dag sedan så började några flytta in i lägenheten, dom har hållit på i några dagar nu med att köra bilar fram och tillbaka mm. Hoppas att det är trevliga grannar och ganska tysta ;P
Det som blev så vitt och fint när snön kom i söndags och nu är den borta, längtar faktiskt tills snön kommer för att stanna nu. Imorgon är det ju 1 december så nu vill vi ha snö! :)

Oj oj vilken kväll

Ja jag har ju som sagt tvättat hela kvällen, nu hänger den sista tvätten och torkar nere i tvättstugan! Har tvättat sängkläderna också så ikväll blir det renbäddat :)
.
Det blev en riktig långpromenad för mig och Jolinn, vi gick runt sjön så det blev 8 km promenad i rask takt. Det tog 1 h och 15 min för oss att gå runt, bra gjort tycker jag då det blåste och småregnade. Inget mysigt väder ute!
.
Nu sitter jag och tittar på Kär och galen under en filt och har ätit chokladpudding, Jolinn ligger och sover under vitbordet :)

Fullt upp..

Har haft fullt upp idag, satt på skolan med projektuppgiften mellan kl 9-12 och matte mellan 13-15.30. Kl 16 gick jag ner till tvättstugan och började tvätta, har just ätit och snart ska jag och Jolinn ut på långpromenad :) Har tom gjort efterrätt idag, blir chokladpudding :)
.
Imorgon börjar jag kl 13 så då blir det långpromenad på förmiddagen, det är ju så tråkigt att vara ute och gå på kvällen då det är mörkt ute. Så imorgon blir det en skogspromenad medan idag blir det en promenad där det är upplyst.
.
Nä, tvätten kallar och sedan promenad!

Helgen gick fort!

I fredags kom Mats, mamma och pappa upp hit till oss. Vi har haft en trevlig helg och bara tagit det lugnt! Vi for till Storheden en sväng på lördagen, jag och mamma hittade varsin fleecetröja och jag ett par vantar och mamma en tränings t-shirt, det fanns mycket på Stadium outlet. Sen har vi sett på film, varit ute och gått och ätit massor :)
.
Mats åkte även med mamma och pappa neråt så dom for strax efter tre så det blev en lång och tyst kväll för jag och Jolinn. Söndagar är jobbiga på det viset, det blir så tomt och tyst i lägenheten när det bara är jag och Jolinn kvar på söndagskvällarna.
.
Idag har jag och Jolinn varit ute på långpromenad mitt på dagen! Så skönt att få komma ut medans det är ljust för då blir det skogspromenad :)
.
Här kommer lite bilder från dagens promenad! Vi tog långlinan idag och passade på att träna lite inkallning.
Solen var uppe men på väg ner!
Isen har lagt sig på sjön, det är tom dom som är ute och åker långfärdsskridskor! (Den lilla svarta pricken på bilden)
Jolinn tyckte det var roligt att springa i snön! :)
Och lukta massor!
Jolinn :)
Ja det var vår promenad från idag, och hon var jätteduktig på all inkallning som jag gjorde :)

Äntligen klar..

Så.. blev just klar med städningen. Det tar längre tid än man tror, men nu är det iaf städat och en del julsaker är framme som juldukar, adventsljusstake i fönstret, julstjärna i förnstren, några tomtar ckså adventsljusstaken förstås som står på bordet :) Har spelat lite julmusik under kvällen så har fått lite julstämning. Jolinn har tittat lite konstigt på mig när jag har gått runt och städat och samtidigt sjungit jullåtar :P Men jag är ju lite knepig också ;)
.
Idag öppnade Hööks här i Luleå och i måndags öppnade MediaMarkt och även Stadium outlet har öppnat den här veckan. Jag for dit en sväng idag efter skolan mest för att gå på Hööks men det blev en sväng på Stadium outlet också. Jag är lite besviken på Hööks eftersom butiken var så liten, när dom ändå byggde helt nytt kunde dom ju satsa lite tycker man. Stadium outlet blev jag glatt överraskad av, jättestor butik och bra priser. Väntade med att handla något då jag tänkte att vi kunde fara dit en sväng i helgen och kolla :) Kommer kansked bli ett par nya mjukisbyxor och någon fleecetröja kanske om jag har tur ;)
.
Imorgon har jag två lektioner också ska vi gå ut och gå med Madelene och Molle mitt på dagen. Kommer bli trevligt! :) Sedan på eftermiddagen kommer Mats, mamma och pappa :) Men nu är det dags att sova, god natt på er!

Julstök!

Vi är mitt i julstöket på Forskarvägen 11E! Håller på att sätta upp adventsljusstakar och tar fram några juldukar också städar jag inför vårt besök imorgon. Det är fullt upp!

Julklapp!

Sitter nu här framför tvn igen efter ännu en dag, sitter och väntar på att Bonde söker fru ska börja. Ska bli spännande att se vilka som blir valda.
.
Jag och Jolinn har varit ute på promenad/bus med Madelene och Molle idag. Riktigt skönt att Jolinn fick busa av sig lite då hon hade så mycket överskottsenergi! :) Nu ligger hon och sover på sin bädd :)
.
Nu har jag äntligen kommit på vad jag ska ge Mats i julklapp, tror att det är den bästa julklappen av dom jag har gett han hittills :D Så det kommer bli jättebra, ska bara köpa den!
Jolinn på promenad!

Våran helg!

Har inte skrivit här på några dagar nu men vet inte riktigt vad jag ska skriva! Dagarna rullar på och Jolinn mår bra! I fredags tog vi en långpromenad med Madelene och Molle och efter det släppte vi dom så dom fick leka av sig. Riktigt trevligt! :) Efter det så for vi ner till Öjebyns djursjukhus för att röntga Jolinn, Madelene var snäll och följde med som stöd, jättesnällt Tack! :) Mats mötte oss på djursjukhuset, han kom direkt från Umeå. Allt gick bra så nu är det bara att vänta på resultatet.
.
Mitt på dagen på lördagen fick vi besök av Sara. Vi for en sväng på Storheden och vi köpte den första julklappen för i år och jag köpte ett par nya vinterskor. Upptäkte för någon vecka sedan att mina gamla vinterskor som jag bara haft ett år var trasiga så det var jätteskönt att få tag på ett par nya :) Och snygga dessutom! Sedan på kvällen for vi tre och tittade på Twilight - Breakin down Part 1 på bio, kan bara säga ett ord och det är.. besviken.
.
På söndageftermiddagen kom Janne så Sara och han for hem till Umeå. Och senare på kvällen var det dags för Mats att åka till Umeå också. Usch för söndagar! Ja det var våran helg, har tyvär inte så mycket mer att skriva för tillfället!

Grattis Lisa!

Idag fyller min gammelmormor Lisa 90 år, jättestort grattis till henne! :) Vissa i familjen har farit ner till Hudiksvall för att gratta henne, hade gärna viljat följa med men det går inte då jag har skola och allt. Så jag och Mats skickade blommogram istället :)
.
Imorgon är det mycket som händer! Först på förmiddagen så är jag på skolan, sedan på eftermiddagen närmare bestämt kl 15 så ska jag och Jolinn fara till Öjebyns djursjukhus för att röntga henne. Hoppas det går bra, sist vi var till djursjukhuset här i Luleå var hon så rädd, det var inge kul. Så jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon. Sedan på kvällen kommer Mats äntligen upp! :) Och ännu senare på kvällen får vi besök av Sara! :) Ja, fullt upp helt enkelt!
Nu ska jag ta och plocka undan lite i lägenheten och sedan blir det fika framför tvn :) Måste ju ha det fins nu när vi får besök imorgon!

Jäkligt glad!

Måste ju bara få skriva det här att jag fick svaret på tentan idag som jag skrev i Byggprojektledning för några veckor sedan och jag fick en 4:a :D Riktigt skönt och jäkligt glad blev jag!
.
Annars händer det inte så mycket här hemma. Jag och Jolinn var ute och gick med Madelene och Molle idag, roligt med promenadkompisar :) Sedan har jag suttit och räknat matte typ hela kvällen, tog mig friheten att titta på Kär och galen för att se vad det var för något, man fick ju skratta lite iaf!
.
Nu tänkte jag ta och sova! Har min första föreläsning i matte imorgon, vi har ju bara haft lektioner hittills så ska bli spännande att se vad dom tar upp på föreläsningen. Nä, god natt på er!

Fuskade lite i helgen!

Måndag igen.. och det är tomt som vanligt efter att Mats har åkt ner till Umeå igen. Att söndagar ska vara så jobbiga, båda jag och Jolinn tycker att det är jobbigt när vi ser Mats åka iväg i bilen. Men det är bara några veckor kvar nu! :)
.
Jolinn fick fuska lite i helgen, hon fick sova i vår säng :) Med täcke på! :P
Hon tyckte det var mysigt! :)

Inofficiell utställning

Igår var vi på en inofficiell utställning här i Luleå som heter Norrbottens vackraste! Jolinn var jätteduktig men hon tyckte att det var lite stojigt och mycket att titta på. När vi kom in i ringen så åkte svansen ner men dommaren fick känns och klämma och titta på tänderna så Jolinn var duktig ändå. Sedan när vi började springa så åkte svansen upp :) Jolinn fick Ecellent och blev BIR, vi är jättenöjda! :D Det var ju vår första utställning i vuxenklassen så jag tycker att vi gjorde ganska bra ifrån oss :)
.
Här är kritiken vi fick:
1,5 årig tik av utmärkt kropp. Vackert feminint huvud. Fin hals, bra kropp för åldern. Bra kors och svans. Tillräcklig benstomme. Normalt vinklad. Rör sig bra från sidan. Något reserverad. Välvisad. 
.
Här kommer lite bilder från dagen!
.
Mats, Jolinn som ligger i buren, Madelene och Molle sitter och väntar på vår tur.
Mats :)
Madelene och Molle :)
Jolinn tittar fram ur sin bur :)
Utställarna :)
Snart våran tur!
Madelene och Molle inne i ringen!
Dom var jätteduktiga i ringen, dom hade bara lite otur.
Jag och Jolinn inne i ringen!
Skulle gärna vilja att svansen åkte upp men det ville inte Jolinn :P
Redo inför gruppfinalen!
Här står vi och är lite förvirrade inför gruppfinalen, det var väldigt dålig information och det hördes nästan ingenting när dom pratade i högtalaren.
Jag och Jolinn springer i gruppfinalen! Tyvär blev vi oplacerade men vi är jättenöjda ändå! :)
Jolinn fick en fin rosett! :)

Tråkig vardag igen..

Efter en sådan bra helg som vi har haft och helst söndagen som var så otroligt bra så är vardagarna lite tråkiga. Det är skola på dagarna och Jolinn som gäller på kvällarna, så kvällarna är helt klart bäst :) Men dagarna rullar på. I morgon är det skola nästan hela dagen men jag får iallafall sovmorgon, på fredag har jag bara en föreläsning och sedan kommer Mats upp :) Och på lördag är den stora dagen då vi ska på utställning, ska bli så ortoligt roligt och spännande, längtar så mycket :) Fast jag är väldigt nervös också men det ska nog gå bra, man får inte ta det på så stort allvar.
.
Här kommer lite fler valpbilder från Risan Gården, man kan ju inte få nog av dom, dom är ju så söta! :)

Helgens resa!

Jag hade bara en lektion på eftermiddagen så det blev bara en snabbis på en och en halv timme på skolan. Så nu har jag hunnit varit en sväng på Ica Maxi och städat lägenheten. Snart är det dags att laga mat men först tänkte jag skriva lite om vad vi gjorde i helgen!
.
Egentligen var det planerat att Mats skulle komma upp hit till Luleå till oss i fredags efter att han jobbat klart men så blev det inte. I torsdags när jag hade min sista föreläsning för dagen så sa föreläsaren att han troligtvis skulle hinna med fredagens föreläsning också så vi skulle bli ledig på fredagen. Föreläsningen gick i raketfart och vi hann med fredagens föreläsning så plötsligt hade jag fått långhelg. Då kom jag på det att jag och Jolinn kunde sticka ner till Umeå så kunde vi träffa Mats en extra dag. Så jag packade lite snabbt och sedan satte vi oss i bilen och körde ner till Mats :)
.
Efter att Mats hade jobbat klart sin halvdag i fredags for vi vidare ner till Husum för att överraska mamma och pappa att vi var hemma i helgen. Så det blev middag ute i stugan med mamma och pappa, sista middagen och övernattningen i stugan för i år. Vi var ute och gick både på kvällen och sedan på dagen då Jolinn fick springa lös.
Mamma och pappa precis innan middagen ute i stugan!
Mats :)
Och jag :P
Här sitter dom runt bordet efter middagen, mätta och belåtna!
Jolinn :)
Det blev en liten promenad på lördagförmiddag!
.
I lördags for vi och hälsade på mormor och morfar och sedan for vi vidare till Solberg. Där var det fullt upp med flytt så vi hann tyvär inte träffa dom så mycket som vi velat. Sedan på söndagen bestämde vi oss för att fara ner till Vemdalen för att hälsa på Karin och alla valpar :) En riktigt rolig tripp! När vi kom till Karin fick Jolinn träffa både hennes mamma och pappa och även Ilona ute på gården. Sedan gick vi in för att se på alla valpar, åh vad fina dom var! :)
.
Här kommer lite bilder från besöket i Vemdalen på Risan Gården!
Ilona :)
Jolinn och mamma Gina!
Pappa Barrak och mamma Gina :)
Jag och Vilda (Tycker att hon är väldigt lik Jolinn på den här bilden :P)
Mats och en liten valp :)
Här ligger valparna utslagna efter all bus och lek :)
Efter en lite sovpaus för valparna och lite fika för oss var det dags för mat!
Men jag tror att mammas mat är bättre :)
Mys! :)
.
Det var väldigt mysigt att få komma och hälsa på Karin och alla fina valpar :) Dom är ju så mysig! Den här dagen kommer jag leva länge på, bästa dagen på länge :)

Vad har vi gjort i helgen?!

Tänkte ta och skriva ett inlägg om vad vi har gjort i helgen men det får bli lite senare, nu ska vi gå ut på en promenad och sedan är det skola!

En till dag!

Ja, så har en till dag rullat förbi. For in till stan och klippte mig och lämnade in min förlovningsring för gravering (typ tredje försöket nu så hoppas att det går). Jag och Jolinn har tagit ganska många promenader idag, så pass många att till och med grannen påpekade det :P Så det är ju kul att andra tycker man är ute mycket med Jolinn :)
.
Har även fått sålt hundburen och köksön idag så nu är det bara hyllorna som ligger ute på blocket. Hopppas att det är någon som ringer dom närmasta dagarna och vill köpa dom. Känns så bra att vi har fått sålt det mesta, vi har ju inte så mycket förrådsutrymmen att förvara möbler och burar i så det är bra att få bort lite saker nu när vi har höststädat :P Skulle egentligen behöva en lägenhet till bara för att förvara grejer i, vi har ju en hel del över :P
Var tvungen att lägga ut denna bild på Jolinn, hon är ju rolig som ska gå och plaska i "myr-vatten", och kissa i det är ju det bästa :P
Jolinn på en av våra skogspromenader :)
.
Nä nu är det dags att sova! God natt på er! :)

Såld!

Så, då var mobilen såld, då är det bara hundburen, köksön och hyllorna kvar! Det är bara att höra av er om ni är intresserade ;)
.
http://www.blocket.se/lulea/Hundbur_36994039.htm?ca=1_9&w=1
.
http://www.blocket.se/lulea/Ikea_kokso_och_hyllor_37005132.htm?ca=1_9&w=0
.
Jolinn blev inte glad när vi fick besök av dom som var här och tittade och köpte mobilen. Hon är lite fjantig ibland men en väldigt bra vakthund om man skulle vilja ha en sådan :P Fast vakthund vet jag inte heller om jag kan kalla henne för då hon skäller och sen går och gömmer sig :P Nu ligger hon och smågruffar på alla slags ljud som hon hör, hon är rolig hon :)
.
Funderar på att vispa lite grädde nu och ta en kladdkakebit! :)

Tisdag

Ja då har en till skoldag gått! Ska sätta mig och räkna lite matte innan vi ska ut och gå med Madelene och Molle. Vi ser fram emot lite eurasier-bus! Efter det blir det middag och förhoppningsvis något bra på tvn som man kan sitta och och titta på samtidigt som man äter kladdkaka :) Imorgon har jag bokat tid för att klippa mig, blir bara att jag toppar mig men det behövs.
.
Har tyvär inte så mycket att skriva om, dagarna rullar på så det är inte så mycket som händer för oss. Jag har lagt ut två annonser på blocket så om någon är intresserad av en helt ny Xperia X10 mini eller en hundbur så är det bara att höra av sig :) Se länkarna nedan!
.
http://www.blocket.se/lulea/Xperia_X10_mini_36991055.htm?ca=1_9&w=0
.
http://www.blocket.se/lulea/Hundbur_36994039.htm?ca=1_9&w=0

RSS 2.0