Bokat röntgen!

Nu har jag äntligen fått en tid att röntga Jolinn. Trodde att jag skulle kunna få en tid till veckan den 9 november för då är jag i stort sett ledig hela dagen, men det sket sig. Dom hade inga tider då så det fick bli den 18 november istället. Då blir det HD/ED röntgen, hoppas att det går bra!
.
Nu sitter jag och tittar på Robinson från i torsdags, såg inte det då eftersom jag körde ner till Umeå så tar igen det nu istället :) Jolinn ligger och sover på sitt favoritställe, under vita bordet :)

En helg hemma!

Har inte varit så aktiv här dom senaste dagarna. I torsdags skrev jag tenta kl 15 och efter det gick jag hem och åt och sedan bar det iväg hemmåt. Mellan landade i Umeå hos Mats där jag och Jolinn sov till fredagen. Medan Mats var på jobbet så for jag och hälsade på Sara en sväng i deras lilla lägenhet :P Efter att Mats hade jobbat klart for vi vidare till Husum. Hemma hos mamma och pappa blev det fullt hus då även Gunilla, Fredrik och Elias kom :) En trevlig dag och kväll :)
.
Sedan på lördagen for Mats vidare till Ö-vik och fick hjälp av Mikael att fixa ordning gallret till bilen. Det blev himla snyggt! Tack så mycket! :)
Så här blev det! Det blev riktigt bra! :)
.
Medan Mats var i stan och fixade med bilen följde jag och Jolinn med mamma, pappa och Sara ut till stugan där vi var ute och gick och fikade. Jolinn var jätteduktig hela dagen då vi var i stugan för hon var lös precis hela tiden och kom när jag ropade. Övning ger färdighet eller vad man brukar säga :P Vår träning har verkligen gett något, kul att se :)
.
Igår fick vi fara och se på huset som Marlene och Kristoffer ska få hyra. Såg riktigt gulligt ut! Blir så sugen på att flytta till hus när andra ska det :P Men till sist blir det nog våran tur också!
.
Sedan hade vi inte så mycket tid över då det var dags att börja dra sig upp mot Umeå och sedan vidare upp till Luleå. Har nu varit på första föreläsningen i Byggnadsfysik som började idag, känns som en riktigt rolig kurs :) Och snart är det dags för första föreläsningen i matte statt, känns lite mindre rolig men vi får se vad dom har att säga på föreläsningen.

Oboy och macka!

Nu är det plugg i soffan med Oboy och macka! :)

Torkad blodpudding

Här är godsakerna som var inne i ugnen!
Har gjort torkad plodpudding till Jolinn som godis! Verkar som att hon gillar det :)
Jolinn sitter och väntar på att det ska bli klart! :)
Såhär satt Mats och Jolinn och myste i helgen :) Nu måste vi vänta ända tills på torsdag innan vi får mysa med Mats igen

Har något gott i ugnen nu..

..om en kvart får vi se resultatet!

Tentan bortgjord!

Ja nu har vi äntligen gjort bort tentan! Satt mellan kl 9-13 och hade sån skrivkramp att jag helt enkelt inte kunde skriva nått mer. Tiden gick ut kl 13 så jag fick inte heller men ändå :P Mats skrev ännu mer än vad jag gjorde, han kom upp i 26 sidor :O Helt otroligt!
.
Efter tentan åkte vi en sväng till Piteå och köpte ett hundgaller till bilen, hittade det på blocket så vi ska installera det senare i helgen. Vi ska även hinna byta till vinterbäck på "min" bil som jag har här uppe i Luleå. Också ska jag börja plugga inför nästa tenta som jag har på torsdag. Det är fullt upp här kan man säga! :)
.
Nu blir det middag framför en bra film, till middag blir det kycklingpaj :)

Sista dagen..

Ja sista pluggdagen innan tenta börjar lida mot sitt slut. På förmiddagen satt jag hemma och pluggade och sedan efter lunchen gick jag till skolan och pluggade fyra timmar. Nu är jag hemma igen för middag och sedan blir det sista pluggningen innan det är sängdags. Det känns inte så bra inför tentan imorgon men jag hoppas verkligen att det ska gå bra. Det ska bli skönt att få göra bort den iaf!
.
Jolinn är så duktig på att vara hemma själv, hon ligger och väntar vid ytterdörren när man kommer hem och blir jätteglad över att se oss. Hon är så duktig vår tjej :)
.
Nu är det dags för middag! :)

En till pluggdag..

Idag har jag varit på projektmöte på morgonen och sedan har det varit tentaplugg resten av dagen. Ida kom efter lunch så vi har suttit här hemma och pluggat. Nu har också Mats kommit hem igen, han fick ledigt från jobbet för att plugga inför tentan som vi ska skriva på lördag. Så det äs skönt att ha han här igen :)
.
Idag fyller pappa år! Grattis pappa på födelsedagen! :)
.
Tänkte ta det lite lugnt en stund och sedan är det dags för tentaplugg igen innan det är Bonde söker fru :)

Höstbilder!

Ja då har jag äntligen bestämt mig för vilka extrakurser jag ska söka till våren. Lämnade just in ansökningen så nu är det bara att vänta på besked. Det blev "Vägar och järnvägar" och "Bygg- och anläggningsproduktion", får se om jag klarar att läsa två kurser utöver.
.
Idag hade jag redovisning på ett av projektarbetena, skönt att ha gjort bort en. Nu är det bara ett möte på onsdag och redovisning på torsdag kvar innan det är tenta. Så imorgon har jag hela dagen på mig att plugga.
.
Här kommer lite höstbilder som jag tagit med mobilen på våra skogspromenader!
Det här är från när jag och Jolinn var ute och gick på Björkskatan :)
Fin utsikt från när man går omkring här i Luleå :) Här brukar vi gå ofta, även detta från Björkskatan!
Vi har träffat på många igelkottar i höst, här är en av dom :) Dom är ju så söta!
Här är två bilder från när vi var ute i sommarstugan så Jolinn fick springa fritt! Och naturligtvis skulle hon ner i en liten "myr" med mycket vatten som fanns på berget :P
Hon är ju för rolig! Hon gick runt i det här vattnet och vi ville inte precis gå i och hämta henne så hon fick lugnt gå omkring där :P
Här är från då vi tränar lite inkallning, Jolinn går i långlina på Björkskatan!
Vår fina tjej på skogspromenad med mig :)
Det här är från idag då vi gick på Björkskatan!
Även detta är från idag! :)
.
Det har blivit några fina höstbilder denna höst, så bra när jag har en mobil med en hyffsat bra kamera :) Har några bilder på Jolinn också så här kommer dom :)
En trött tjej, bilden är från i somras! :)
Tänkte bara jämföra päls så ni får se hur mycket päls hon har fått dom här senaste veckorna. Den här bilden är tagen i somras hemma hos mamma och pappa :)
Den här bilden tog jag på en av våra promenader för någon vecka sedan, tycker att det är stor skillnad :) Så kul att se :)
Hon har en rolig sovstil vår tjej :P
.
Den här bilden får avsluta det här inlägget :) Det har varit en bra höst än så länge :)

Plugg på en lördag..

Kom just in från en långpromenad med Mats och Jolinn. Blev lite inkallnings- och sökövningar men vi släppte hon inte. Hon var så okoncentrerad idag så det får bli en annan dag vi testar det. Nu ska vi återgå till skolböckerna igen, vi har suttit och pluggat nu mitt på dagen och ska ta tag i det nu igen. Det är så tråkigt att plugga då Mats är här, när han väl är hemma vill jag ju hitta på roliga saker men det går inte när man snart har tenta. Ursch för att plugga på helgen, och det värsta av allt är att vi har tenta på en lördag! Nä, skolböckerna var det ja, nu ska vi plugga!

Snart..

Snart kommer Mats! :) Har städat undan litegranna så nu sitter jag bara och väntar på att han ska komma :) Jolinn och jag var och tränade inkallning idag igen, tredje dagen i rad, och det gick riktigt bra. Tänkte ta och köpa/göra något riktigt gott godis till Jolinn så att vi kan träna inkallning i helgen. Funderar på att släppa henne en liten stund under en promenad och se hur det går och för varje promenad så släpper jag henne oftare och längre. Har hittat ett jättebra ställe att träna inkallning där det är inga problem att släppa Jolinn. Inga bilar, inga hundar, inga människor, helt enkelt inget som kan störa :)
.
Såg på Robinson igår och då fick dom en varsin meny från Sibylla och det såg så himla gott ut. Blev lite sugen på att fara och köpa en meny men gjorde det inte ;) Hoppas på att vi kan äta det någon dag i helgen istället, åg vad gott med hamburgare! :)

Plugg, plugg, plugg..

Idag har jag varit hemma hela dagen och pluggat! Jag och Jolinn tog oss en långpromenad mitt på dagen för att få en liten paus, det blev lite kontaktövningar, tränade fot och inkallning. Det är så roligt att träna när det går bra :) Jolinn var jätteduktig idag och inkallningen satt som ett smäck ;) Ska kanske börja släppa henne lite då och då under en promenad för att träna inkallning utan långlina. Hoppas att det blir en lika bra träningsdag imorgon :)
.
Nu har jag läst klart det jag hade tänkt läsa idag men ska nog läsa någon timme till innan det är läggdags. Tänkte ta en lite längre kvällspromenad nu innan det är dags för Bonde söker fru. Och imorgon är det Robinson igen, fattar inte att veckorna går så snabbt. Dagarna säger ju bara svisch! Nu är det ju bara två dagar kvar innan Mats kommer upp igen :) Men tyvär så blir det inte så mycket roligheter i helgen, vi måste plugga båda två till tentan som vi har nästa lördag :S Usch för att sitta och plugga på helger.
.
Ska gå och kolla vart Jolinn har gått och gömt sig någonstans, hon har en tendens att gå och lägga sig och sova på ställen där man inte ser hon :P

Funderingar och tentaplugg

Jag har några funderingar som snurrar i huvudet nu. Jag har funderat länge på att anmäla oss till Norrbottens vackraste, en inofficiellt hundutställning här i Luleå som är den 12 november. Tror att jag har fått med mig Madelene och Ida nu också så vi kanske blir tre som ställer ut då, skulle vara kul :)
.
Har börjat fundera på vilka kurser jag ska söka till våren, det är sista ansökningsdagen den 17 oktober så det börjar närma sig. Jag har iallafall bestämt mig för att läsa Vägar och järnvägar första läsperioden efter nyår och sedan vet jag inte rikigt om det blir Berganläggningsteknik eller Bygg- och anläggningsproduktion den andra läsperioden efter nyår.
.
Sedan har jag också börjat fundera på praktiken igen som har till sommaren i sju månader. Vart ska man göra den? Vilken stad? Vilket företag? Kommer jag få en praktik? Ja, det finns hur många frågor och funderingar som helst kring praktiken. Skulle helst bara vilja få klart det nu så jag slipper fundera på det mer, men det är svårt.
.
Och nu är det ju tentor snart också, och det funderar jag på hur mycket som helst, inga roliga kurser jag ska tenta av precis. Vet inte om jag har rätt strategi men tänkte försöka gör detta på mitt sätt och i min takt så får vi se hur det går.
.
Nä, nu är det fortsatt tentaplugg och sedan blir det promenad och sängen. Har inga föreläsningar imorgon så det blir tentaplugg här hemma hela dagen! :P

Överraskning

I torsdags när Mats kom upp hade jag några överraskningar till han. Detta var en!
.
Lite före-bilder:
Vårt sovrum före
Så här såg det ut innan! (Ni får ursäkta röran på skrivbordet)
.
Och efter:
Möblerade om vårt sovrum till ett mycket mer mysigt rum med mer plats och utrymme! :)
Det blev även en ny gardin, tycker att det blev rikitgt bra :) Sover så gott i vårt nymöblerade sovrum!

Bästa helgen på länge

Det har verkligen varit den bästa helgen på länge. Har fått varit med Mats och Jolinn precis hela helgen och bara fått haft det bra. Helt enkelt en riktigt bra helg! :)
.
Men nu är det vardag igen och Mats for ner till Umeå igår för att jobba en vecka till. Så nu är man inne i vardagsrutinerna igen, lite tråkigt men som tur är så har jag bara lektioner/föreläsningar idag och imorgon och sedan är jag "ledig" onsdag, torsdag och fredag. Men då blir det plugg för fulla muggar, ska verkligen försöka iaf. Sedan är det bara nästa vecka och sedan är det tenta-period.
.
Nu ska jag ta och läsa lite i kursboken som jag ska försöka hinna läsa ut den här veckan. Hörs lite senare!
Vi tre! :)

Storforsen!

Igår for vi på en dagsutflyckt till Storforsen. Tror att det är Nordens största oreglerade fors med ett fall på 50 meter dom sista 500 meterna. Riktigt mäktigt att se så mycket vatten, och vilket ljud också. Helt otroligt!
.
Här kommer lite bilder från dagen!
Här är vi på väg upp till forsen!
Det är så fin natur i Storforsen!
Mats och Jolinn vandrar efter forsen!
Mycket vatten!
Dom bästa :)
Häftiga krafter vattnet har!
Mats tittar ut över forsen :)
Jolinn tittar också ut över forsen ;P
Efter någon timmes vandrande var det dags för fika, Mats fixade eld :)
Jolinn ville också ha fika :) (Och det fick hon ju såklart)
Eldmästarn!
Vi grillade korv :) Det var jättemysigt :)
Mats och jag :)
Vi tre tillsammans :)
Vårt fika! Varm oboy, korv med bröd, mackor med fyllning, saft och lite godis till Jolinn
På väg ner för forsen, tror Jolinn längtade till bilen :P
Vi tre ihopklämpa :P
Så här ser Storforsen ut på håll. Bred, stor och mäktig!

Äntligen!

Äntligen har Mats kommit! :) Han kom igår vid halv åtta och då var maten klar så vi satte oss och åt och tittade sedan på Robinson. Det blev en mysig hemmakväll! :) Idag har vi tagit en lång och skön sovmorgon, Jolinn och jag kom just in från morgonrundan. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag så vi får se vart dagen leder oss. Nu är det dags för frukost.. eller lunch :P

Less och ledsen

Alltså fy fan för dessa läkare och vårdpersonal som fan inte kan sköta sitt jobb. Om dom inte kan jobba och hantera människor på rätt sätt ska dom fan inte heller jobba med det. Idag drabbade det mig då läkaren ringde mig, jag har fortfarande inte hämtat mig från det samtalet och jag blir bara så ledsen. Typiskt att inte Mats är här nu och kan stötta, men han gör det bra på telefon istället. Tur jag har Jolinn här som kan trösta mig.
.
Nu blir det en promenad ut i det fina höstvädret!

Städ- och pysseldag!

Igår blev en riktig städ- och pysseldag! Gjorde klart överraskningen som Mats kommer få på torsdag när han kommer, städade lägenheten, tvättade, strök och höll på. Det blev en effektiv dag igår!
.
Idag har jag varit på skolan en sväng före lunch och sen en föreläsning efter lunch. Så nu har jag strykit klart allt från igår och funderar på att börja sy gardiner. Jolinn ligger och sover under vår säng, det är nog det bästa stället hon vet tror jag :) Vår gogumma!
.
Åh vad vi längtar tills på torsdag! För då kommer äntligen Mats! :D Och det bästa är att båda är ledig fredag, lördag och söndag så det kommer bli en toppenhelg tror jag! Om det blir bra väder tänkte vi göra en dagsutflyckt till Storforsen, ta med oss fika och kanske grilla där :) Tror Jolinn skulle älska det, få vara ute en hel dag! Hoppas, hoppas, hoppas det blir bra väder! :)

Åh vilken härlig höstdag!

Idag blev det verkligen en långpromenad och det var så härligt! Vi träffade Madelene och Molle klockan elva och då blev det en promenad på drygt en och en halv timme runt sjön. Efter det så gick vi bort till det stängda dagiset och släppte dom så dom fick busa och ha sig. Där var vi i en timme och medan Molle och Jolinn busade satte vi oss i solen och tittade på. Det är verkligen roligt att se dom busa så bra! :) Jag känner rackt att solen tog lite idag för det hettar i ansiktet. Det är verkligen en helt otroligt fin höstdag idag, man blir så glad av sånt här väder! Så vi var ute i drygt två och en halv timme idag med Madelene och Molle, riktigt härligt! :)
.
Jolinn har i stort sett sovit hela tiden sedan vi kom hem och jag har suttit och gjort skolarbete som jag äntligen är klar med nu. Jag tänkte bara be Mats läsa igenom det och sedan ska jag lämna in det. Så skönt! Ikväll är vi bortbjudna på middag, vi ska över till Ida och äta :) Det ska blir trevligt!
.
Nä nu tänkte jag ta och börja med överraskningen som jag tänkte ge till Mats på torsdag när han kommer :) Hoppas att det blir bra!
Haha dom ser ju för roliga ut på den här bilden, ser ut som att dom säger till varandra att "Det där gjorde vi bra!" :P

RSS 2.0