Fin höstdag!

Idag hade jag ett långt hål mellan kl 11.00-14.45, så vi tog oss en tur till Storheden och handlade och sedan blev det en långpromenad i det fina höstvädret! :) Vi tog oss en tur efter vattnet och Jolinn fick gå lite fritt i långlina, det är så otroligt mycke hundar på detta område så vågar inte släppa henne här än. Men vi hade en fin dag ute och en härlig promenad! Fick några bra bilder på Jolinn också :)
Vår fina Jolinn! :)
Hihi goskiten vår :)
:)

Ringen!

Jag och Mats förlovade ju oss den 22 augusti 2011, på vår 4 årsdag! Nu är det så att en viss person har velat se ringen men eftersom jag är uppe i Luleå har det varit lite svårt att visa så nu har jag äntligen tagit kort på min ring. Det var väldigt svårt att få en bra bild och som ni ser så blev den här inte heller så bra! Men det var värt ett försök iallafall :P Jag gick in på Guldfynds hemsida istället (vi köpte ringarna från Guldfynd) och letade upp den :) Så här kommer bilder på min förlovningsring! :) Jag älskar den verkligen!
Lite dålig bild men här sitter ringen på mitt finger! :)
Så här ser ringen ut! :)

Mats!

Älskar dig! Saknar dig här uppe!

Skön dag!

Idag har jag varit på skolan mellan 8.30-9.00, väldigt jobbig dag ;) Så när jag kom hem myste jag och Jolinn lite i soffan och vi båda råkade somna! Det var väldigt skönt att få vila en stund. Nu har vi ätit lunch och ska snart ut på promenad med Ida och Yerry!
.
Igår gjorde jag efterrätt då Jenny åt med mig och det bästa med att göra en stor sats är att jag har efterrätt ikväll och imorgon :D Inte så tokigt! ;) Nä nu väntas promenad, hörs senare!

Eurasier-promenad

Jäklar vad jag har hunnit med mkt idag! Var ledig på förmiddagen så då hann jag handla, städa lite, diska, förbereda middagen och göra efterrätt, hade ju nämligen middagsbesök idag :) Sedan var jag på skolan mellan 13-16.15 och 16.30 gick vi ut på promenad med Madelene och Molle och efter promenaden fick dom busa lite! Efter det gick vi hem och förberedde middagen och sedan kom Jenny! Det blev kycklinglasagne och chokladmousse till efterrätt :) Jag hade mycket trevligt middagssällskap idag, tack så mycket för sällskapet! :)
.
Här kommer lite bilder från promenaden! :)
.
Fick två kort på dom när dom satt bredvid varandra men tyvär så blev ena suddigt men ett blev det iaf :)
Madelene, Molle och Jolinn!
Lite bus!
.
Nu ligger Jolinn utslagen på golvet, trodde att hon skulle vara tröttare än vad hon är efter en sån här promenad och lek med Molle men nu sover hon :) Nu blir det lite tv-tittande och sedan är det dags för sängen!

Fredagsmys!

Igår kom Mats upp till oss, har verkligen längtat efter han! :) Både jag och Jolinn blev glad när han plingade på dörren och kom in! Så vi hade myskväll igår, åt lax med hemmagjord hollandaisås och sedan blev det film med efterrätt! :) Nu ska vi iväg på Storheden en sväng!

Promenad i stugan i söndag!

I söndags var jag, Mats, mamma, pappa och Jolinn ut till stugan och fikade och tog oss en promenad. Vi släppte lös Jolinn när vi var ute och gick eftersom det inte finns några vägar och bilar i närheten. Så hon fick gå lös när vi var på promenad och det gick jättebra! :) Jag hade ju tränat inkallning med henne under veckan här uppe i Luleå och jag tror att alla "hit" vi ropade kom hon på :D Så kul när träning ger resultat! Så nu blir det mer träning på inkallning så kanske det kommer gå vägen ändå :) Det var så kul att kunna ha henne lös och att hon kom när vi ropade. Här är lite bilder på Jolinn från då vi var i stugan!
Fina tjejen! Nu börjar pälsen komma :)
Ligger och spejar på husse!

Elias dop!

Ja i lördags var det som sagt Elias dop och som jag nu äntligen har lagt in bilderna från. Så nu ska ni få se lite bilder från dopet! Lördagen började med att vi klev upp i ganska bra tid och gjorde oss klara, sedan var det bara att packa in oss i bilen och fara ner till Köpmanholmen. Dopet började kl 14, här kommer lite bilder!
Här kommer vi gåendes in i kyrkan!
Jag och Sara som är Elias fadrar fick också stå där framme under dopet!
Sara och jag läste en dikt till Elias!
Dopvattnet hälldes upp av Elias kusiner!
Sedan var det prästens tur att hålla i Elias
Mamma Gunilla och Elias!
Här står lilla familjen uppradad, Fredrik, Gunilla och Elias!
.
Jag ångrar fortfarande att vi inte tog något kort på mig och Mats tillsammans när vi var så finklädda. Mats var så snygg i sina nya byxor, skjorta och slips :) Hade så gärna haft ett kort på oss när vi står vid kyrkan, så det var en stor miss att vi inte fick något kort på oss tillsammans. Några kort blev det iallafall av mästerfotografen Mats :)

En lugn dag!

Vi började dagen med en lång och skön sovmorgon här i Dombäcksmark, klev upp kl 10 och gick ut med Jolinn en sväng. Sedan var det frukost och en tripp in till stan. Mats hjälpte mamma och pappa att köpa en dator och sedan gick vi på stan och köpte skjorta och byxor till Mats :) Efter att vi kom hem från stan har vi inte gjort så mycket, Mats har hållit på att fixa den nya datorn men annars har vi bara tagit det lugnt.
.
Imorgon är det som sagt dop, kl 14 börjar det! Det ska bli kul! :) Nu är det snart dags för efterrätt, mamma har gjort något nytt så det blir nog gott!

Hemma i Husum!

Så, då var vi hemma i Husum! :) Mats hade en jättebra överraskning när vi kom till Umeå, han är ledig imorgon :D Så vi åkte ner till Husum redan ikväll! Resan gick bra, vi for från Luleå kl 14.10 och parkerade i Umeå kl 17.15, så tre timmar och fem minuter tog det. Imorgon blir det en sväng till Ö-vik, Mats ska ha lite kläder också ska vi titta på en dator till mamma och pappa. Nä nu ska vi sova! God natt! :)

En timmes uppehåll..

Det blev faktiskt en timmes uppehåll i regnandet vi 5-6 tiden så då passade vi på att ta en längre promenad, fast blött var det. Nu har jag iaf hämtat paket till Mats, tankat bilen inför imorgon, hittat stativet, fixat en doppressent och börjat packa litegranna :) Så nu ska jag ta och städa lite i lägenheten och packa bilen, sedan blir det en lugn kväll inför sista rycket imorgon i skolan och sedan far vi ner till Umeå :)

Regn, regn, regn...

Vad tråkigt det är när det är sånt här väder, det bara regnar! Igår var det faktiskt uppehåll större delen av dagen så då passade vi på att ta en långpromenad och träna inkallning. Jag har bestämt mig, efter den här hösten ska inkallningen sitta så pass bra att vi ska kunna ha Jolinn lös på dom flesta ställen. Så igår blev det träning igen :)
.
Idag blir det nog ingen långpromenad om jag ska titta på vädret. Jolinn vill ju knappt gå ut när det regnar, så fort vi kommer ut så bajsar och kissar hon och sen vill hon in igen. Så tyvär får inkallningsträningen vänta till någon annan dag.
.
Jag har just varit och fixat en doppresent till Elias! Nu är det bara att bestämma vad man ska ha för kläder och sen är jag nog redo för dop :) Imorgon efter lektionen åker jag och Jolinn ner till Umeå och sover hos Mats en natt innan vi åker vidare mot Husum på fredag vid lunch. Tänkte gå på stan i Umeå först och köpa lite kläder till Mats men sen är det raka vägen mot Husum.
Nä nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa upp mig, har äntligen tagit tag i mitt magproblem så får se vad dom säger.

Härlig dag!

Vilket härligt väder det blev idag! :) På förmiddagen städa jag lite i lägenheten och diskade bort litegrann medan Jolinn var ute på baksidan. Nu på eftermiddagen tog vi oss en långpromenad och tränade lite inkallning i skogen. Iband funkar det klockrent och nästa gång går det inte alls, så det är bara att fortsätta träna.
Vi gick efter vattnet!
Jolinn :)
Såg ut som att hon funderade på att bada men hon ville inte hoppa i :P
Det är riktigt fint när man går den här vändan som jag och Jolinn gick idag, vattnet och alla höstfärger!

Nya hyllor i lägenheten!

Förra veckan överraskade jag Mats när han kom upp hit till Luleå med att ha satt upp hyllor i tv-rummet :) Eftersom det är så svårt att borra i dessan betongväggar så kom jag på en annan lösning. Detta bara för att slippe borra och se hur bra det blev :) Dom har nu hängt där i drygt en vecka och inte ramlat ner än, ett bevis på att det funkar!
.
Första hyllan uppe! Pandus och Brun-Nallen fick dom bästa platserna, Mats och min nalle från när vi var små :) Balfotot fick också en plats där!
Här är konstruktionen som jag kom på! Rep och tavelkrokar, funkar hur bra som helst :) (Jättedålig bild men ni ser hur jag menar iaf)
Så var den andra hyllan också uppe! Studentmössorna och vår fotoram fick pryda den andra hyllan. Blev riktigt mysigt i lägenheten efter att jag fått upp dom!
.
Jolinn har vaknat till liv nu efter att hon deckade under tv-rumsbordet. Nu ligger hon här på golvet och gnager på ett ben medan jag sitter och väntar på att en film ska börja. Måste ju fördriva tiden med någonting så passar på att göra ett inlägg :P Ni kommer nog få se ganska många inlägg under veckorna som jag är själv här uppe, har inte så mycket att göra när inte Mats är här :P

Chokladmousse och staket

Igår testade jag något nytt och gjorde chokladmousse! Den blev riktigt god, så nu vet ni vad ni får för efterrätt nästa gång ni kommer och hälsar på på Forskarvägen 11E :D
Så här såg den ut, gott va!? :)
.
Imorse väckte Jolinn mig vid 10, och tur var väl det för annars hade jag kunnat sova hur länge som helst. Så vi började dagen med att gå ut på en morgonpromenad (som vi gör varenda morgon :P) och sedan var det frukost ute på vår uteplats. Klädde på oss ordentligt och packade in oss i bilen och for bort till Storheden för att gå in på Granngården, Djurmagazinet och ÖoB. På Granngården blev det hö till kaninerna och några ben till Jolinn, gick över till Djurmagasinet där jag hittade Jolinns favoritgodis, Oxsena, Oxlunga och lite andra saker. Men när jag stod i kassan och skulle betala så fick man inte betala med kort pga fel i systemet. Så det var bara att lägga tillbaka alla grejor och gå ut. Så det blev en sväng till ÖoB istället där jag köpte Sjöfrukter (Choklad, 1 kg) för bara 45 kr :D Gjorde ett riktigt kap där tycker jag då dom annars går på 75 kr :P
.
Efter att vi hade varit på Storheden for vi till Ida och var ute och gick med hon och Yerry i två timmar, det blev verkligen en långpromenad. Riktigt härligt!
.
När vi kom hem till lägenheten igen så började jag sätta upp nätet till staketet. Jolinn låg ute på gräsmattan och höll mig sällskap medan hon åt på ett av dom nya benen. Staketet är nu klart och blev riktigt bra tycker jag :) Nu kan äntligen Jolinn gå ut och in som hon vill och behöver inte ha sele och långlina på sig :) Här kommer lite bilder på resultatet!
Här har jag börjat sätta upp nätet!
Det tar sig, nästan klar! :)
Jolinn njuter av sitt nya ben!
Så var det klart! Selen och långlinan är borta och Jolinn får gå fritt :)
Försökte ta en bild på Jolinn när hon står, gick inte så bra. Hon vill inte samma sak som jag :P Typiskt att högen kom med i bakgrunden också :P

Äntligen helg!

Ja då var det äntligen helg! Jolinn har varit så duktig idag, hon var först hemma ensam hela förmiddagen och sedan en kort sväng på eftermiddagen. Så nu har vi två hela dagar tillsammans :)
.
Mats for hem till Ö-vik idag och kommer därför inte upp till oss något i helgen. Men nästa helg kommer jag och Jolinn ner istället! :) Då blir det dop och mys med Mats!
Det är den här lillgrabben som ska döpas, och som jag är/blir gudmor till :)
.
Jag ska ta och köra igång diskmaskinen och ställa mig i köket och göra chokladmousse till efterrätt till ikväll :) Om man ska sitta ensam hemma en fredagkväll så måste man få unna sig och äta något onyttigt och gott ;P Så det ska jag göra ikväll, Jolinn ska få något gott ben att knapra på!

Effektiv eftermiddag!

Jag har städat, dammsugit, skurat, håller på att tvätta, maten är snart klar och Jolinn har just ätit :) Det har varit en effektiv eftermiddag! Har tyvär inte kommit nå längre med staketet, det tänkte jag pyssla med i helgen så jag har något att göra nu när Mats inte kommer upp i helgen.
.
Igår såg jag på Laila bakar och det såg så gott ut det hon gjorde så jag funderar på att testa det imorgon. Hon gjorde choklad mousse! Kanske ska göra det till efterrätt :)
.
Nä nu är det tvätten som gäller och sedan blir det mat. Sen är det bara att vänta på att Robinson ska börja :D

Staket på G!

Ska visa lite bilder på vad vi har hållit på med idag! Jag tycker att det blir riktigt bra :) Först kommer lite "före bilder".
Rabatten som vi byggde i våras växer och mår bra, har tom några blommor där :) Dock har nyponbusken växt in över rabatten men det ska bort, här har jag börjat ta bort lite!
Så här såg det ut före!
En övervuxen buske har vi också fått i sommar, täcker en stor bit av vår vägg.
Jolinn var med och hjälpte till! Hon övervakade mitt jobb :)
Så, då var nyponbusken ansad och klar!
Här har jag börjat sätta ner stolpar till staketet, det är mycket jobb! Först röja, sedan göra så djupa hål som möjligt med spettet och sedan banka ner stolpar. Det tar tid och kraft när man är ensam men jag tycker att Jolinn och jag klarade det ganska bra :)
Två stolpar nere!
Jolinn håller koll på läget! Det är någon som går på gångvägen :P
Här är den övervuxna busken som tar en himla plats. Idag kom jag på att jag skulle ta ned den :P
Jolinn blev less då det började regna och gick och la sig under tak istället. Hon tyckte säkert jag var tokig som arbetade än att det kom några skurar :P
En trött vovve!
Här har jag kommit halvvägs! Bara resten kvar :P
Så, då var hela busken borta! Nu ser man tom kaninburen som vi byggde i våras. Det blev en ganska stor stubbe efter busken, så den får vi försöka ta bort lite senare.
Efter att busken togs bort blev det mycket mer öppet och ljust, vi fick helt enkelt en större bakgård, helt perfekt! :) Nu måste jag bara städa bort allt rat vi har vid buren :P
Här är högen som blev efter dagens röjning. Ett stort berg som måste bort.
När jag nästan var klar med alla stolpar kom solen fram! Det var några dagar sedan man såg den, men tyvär så försvann den lika fort som den kom. Så här stort kommer iaf "inhängnaden" eller vår bakgård att bli :)
Det tar sig, här är fem stolpar uppsatta!
Också var alla stolpar på plats! Nu är det bara nätet kvar, men det får bli en annan dag! Jag tycker att det blir riktigt bra, vi får som en egen gård också kan Jolinn springa fritt som hon vill ut och in :)
Jolinn blev trött på slutet och ville in och äta. Vi var ute från kl 13 till kl 17, verkligen en utedag blev det idag! När vi kom in så åt vi och tittade lite på tv. Runt kl 18 deckade vi båda två, jag i soffan och Jolinn nedanför mig. Vi sov i TVÅ timmar! Herregud vad vi kan sova, men det var behövligt. Är alldeles mör i kroppen nu efter allt arbete, så det var vi värd. Det blev en promenad vi nio-tiden och sedan gick Jolinn och la sig igen. Det blev en lång dag för henne, för mig med för den delen :P Nä nu ska vi gå och sova! God natt! :)

Nästan en heldag ute!

Idag fick Jolinn följa med på ett skolarbete vi gjorde kl 8 imorse. Vi gick runt här på Posrön för att hitta en plats där vi kan "bygga" ett Trygghetsboende. Så det blev en lång morgonpromenad imorse, tror vi var ute i en och en halv timme. Fast vi gick inte så långt eftersom vi stannade och tog kort och planerade :P Men det var skönt med en långpromenad sådär, det tyckte Jolinn också. Så fort vi kom hem så gick hon och la sig, så det var perfekt eftersom hon sedan skulle vara hemma själv i två timmar.
.
Jag slutade vid 12 efter seminariet idag, så hela eftermiddagen har jag och Jolinn varit ute på baksidan och jobbat. Det är inte rikigt klart än men när det är det ska jag lägga ut bilder. Tror Jolinn kommer bli jätteglad när det är klart :)

Ny design!

Jag har nu fått hjälp av Lotta Eriksson med en supersnygg design! :D Tack så mycket Lotta! :) Det blev jättesnyggt!

Ännu en dag...

Ja då var ännu en skoldag över! Jag har just stoppat in maten i ugnen så sitter och väntar på att den ska bli klar. Det blir tonfisk och risrätt idag :) Efter maten blir det till att läsa inför seminariet imorgon, har seminarium i Hållbart byggande.
.
Det är så tråkigt väder ute, det blåser och regnar, och när det inte regnar så blåser det ännu mer. Jag hade ju velat sätta upp staketet men det är inget roligt väder för det. Men någon gång måste jag ju trotsa vädret och sätta upp det. Får se om den "någon gång" är ikväll.
.
Imorgon drar vårt projektuppgift igång på riktigt! Vi ska nämligen ut och fot imorgon vart vi ska placera vårt Trygghetsboende. Så då får Jolinn följa med när vi traskar runt Porsön för att kolla områden.
.
Nä nu är det mat, hörs lite mer senare kanske! :)

En härlig helg med Mats!

Nu är vi ensamma här uppe igen jag och Jolinn. Mats for ner till Umeå igår, så nu dröjer det nog två veckor innan vi träffar varandra nästa gång. Hoppas att dom här två veckorna går snabbt!
.
Vi har haft en jättemysig helg! Mats kom till Luleå på torsdagkväll så vi fick en riktig långhelg tillsammans. På fredagen tog vi det lugn medan på lördagkväll så kom Sanna, Micke, Ida, Daniel, Magda och Linus på grillat/surströmmings middag. Det var trevligt! Sedan på söndagen så hade vi en lugn och skön dag vi tre :) Såg på film och bara myste i soffan!
.
Men nu är det vardag igen och vi saknar Mats. Jolinn är inte precis något stöd för mig, hon gnyr och bara väntar på att Mats ska komma hem nu när han är i Umeå. Så jag tror att jag och Jolinn måste peppa upp varandra litegranna :)
.
Nä nu blir det en sista pinkrunda och sedan är det sängen som gäller! :)

Ett tag sedan sist!

Ja det var ju ett tag sen jag skrev någonting nu! Har haft fullt upp här uppe i Luleå med att skolan har dragit igång också har vi varit hemma i Örnsköldsvik och försökt hälsa på så många som möjligt! Mats har ju praktik i Umeå medan jag och Jolinn är här uppe i Luleå själv på veckorna och Mats kommer upp på helgerna. I veckan har vi också haft besök av Sara och Janne så det har inte varit så ensamt här uppe den här veckan :)
.
Jolinn löper, hon har löpt två veckor nu och sover nästan hela tiden. Hon vill bara ligga under våran säng och sova hela dagarna, fast vissa dagar har hon varit så rastlös att inget duger. Roligt med löp ;P
.
Jag har köpt staket som jag ska försöka få upp till veckan. Det är bara för att Jolinn ska kunna vara ute på bakgården utan att behöva ha på sig långlina. Det skulle vara riktigt skönt att hon bara kan springa ut och in som hon vill :)
.
Här kommer lite sommarbilder på Jolinn!
En blöt Jolinn som badar för första gången!
Lite bus i sanden!
Först bad och sen bus i sanden, kan bara sluta på ett sätt = en sandig Jolinn
Jolinn beundrar utsikten vi har ute i mamma och pappas sommarstuga!

RSS 2.0