Resan ner!

Igår efter att jag hade haft seminariet och redovisning, och Mats hade haft labb packade vi bilen och åkte neröver. Vi tog innervägen och körde direkt till Solberg. Resan gick bra men busiga Jolinn klämde sig igenom gallret medan vi körde så plötsligt satt hon i baksätet :P Hon kom ju på det förra gången vi var hem att om man går på sidan av gallret kommer man fram så man kan sitta på sätet istället :P Så det var bara att parkera på närmaste parkeringsficka, rasta hundarna och sätta tillbaka dom i bagaget igen. Busiga Jolinn :P
.
Det regnade hela resan och var dimmigt så det var lite tråkigt att man inte kunde se något. När man ändå tar en annan väg är det ju roligt att se något annat men vi fick nöja oss med dimma :)
.
Mats körde :)
Såhär såg det ut när vi körde igår, regnigt och dimmigt!

Vårväder!

Idag har det varit riktigt vårväder! Efter att jag kom hem från skolan gick jag först ut på en promenad med Karma och sedan fick Jolinn komma ut på en liten promenad :) Idag har dom sopat gångvägarna så nu är dom snö- och grusfria, så skönt att vara ute och gå när vägarna är sopade. Solen har värmt bra idag och snön börjar sakta snälta bort, det kanske blir sommar trots allt ;)
Karma och jag på promenad :)
Karma :)
Sedan gick jag och Jolinn ut på promenad :)
.
Jag sitter och pluggar inför seminariet jag har imorgon, efter seminariet har jag redovisning i samma kurs men efter det bär det av mot Solberg. Ska bli skönt när vi sitter i bilen på väg ner och allt i skolan är bortgjort, det ser vi fram emot :)

Utställning i Överkalix!

Så, nu kommer äntligen uppdateringen om utställningen i Överkalix :) På lördagkvällen började vi packa ordning lite av det som skulle med till utställningen, det är mycket man ska komma ihåg och inte vill glömma. På söndagsmorgonen klev jag upp halv sju för att hinna göra ordning fika och packa det sista som skulle med, hundarna skulle rastas innan vi åkte och allt skulle packas in i bilen. Klockan åtta hade vi fått in allt och alla i bilen och vi var på väg mot Överkalix. Det är ca 10 mil dit upp så tjugo över nio parkerade vi bilen vid Skogshallen där utställningen skulle hålla till. Vi gick till vaccinationskontrollen där Karma fick nummer 27 och Jolinn fick nummer 28. Efter det var det bara att hämta alla grejor från bilen och packa upp, så här såg våran pats ut där vi satt under dagen :)
.
Jolinn har redan gått och lagt sig inne i buren, Mats och Karma tittar på allt folk som går omkring :)
.
När vi hade kommit på plats och fått ordning på allt var det bara att sätta sig ner och vänta. Utställningen började på utsatt tid så det var skönt att dom höll tiderna. Klockan kvart över elva var det vår tur att gå in i ringen. Det var först Karmas tur och det gick riktigt bra, domaren kände och klämde på henne och det var inga problem. När det sedan kom till att domaren skulle titta på hennes tändar var det inte roligt längre, men domaren fick till slut titta på tänderna och det var dags för oss att springa två varv i ringen. Så här såg det ut :)
Domaren känner lite på Karma :)
Jag och Karma springer :)
Och sen ställde vi upp oss inför domaren :)
.
Den här kritiken fick Karma!
.

7 månader gammal tik av utmärkt helhet. Vackert huvud med fin mask. Saxbett. Fin resning och välbyggd för åldern. Rör sig mycket bra runt om. Vacker päls. Trevligt temperament. Välvisad.

.

Karma fick Hp och blev BIR-valp och gick vidare till finalen :)
.
Sedan var det Jolinns tur att komma in i ringen! Hon tycker att det är lite läskigt när domaren skulle känna på henne men att visa tänderna var inget problem. Efter det var det dags att springa lite och det gick bra, förutom att hon ville till Karma när vi sprang förbi dom :P men vi kom oss runt och efter det ställde vi upp oss framför domaren!
Domaren känner lite på Jolinn :)
Jag och Jolinn springer!
Och till sist ställde vi upp oss framför domaren :)
.
Den här kritiken fick Jolinn!
.

2 år gammal tik av mycket god helhet. Feminint och välskuret huvud, rastypiskt konstruerad. Ok svans. Rör sig bra från sidan och fram. Något trång bak. Ok päls. Avvaktande i temperamentet. Behöver mer ring/socialträning. Välvisad.

.
Jolinn fick Hp och blev BIR och även hon gick vidare till finalen. Så nu var det bara att sätta sig ner och vänta på att finalerna skulle starta. Vi passade på att gå ut och gå med tjejerna så dom fick busa av sig lite efter att dom varit så duktiga inne i ringen. Eftersom utställningen var i en ishall var det väldigt kallt där inne, så medans vi väntade på finalen satte vi oss i bilen och fikade, där var det mycket varmare :) Jolinn och Karma la sig och sov någon timme i bagaget och det var nog välbehövligt tror jag.
.
Klockan var närmare tre när finalen drog igång och vi var lite less på att vänta. Först var det valp-finalen och Karmas tur! Det var ca 20 valpar och vi fick springa i omgångar för att domaren skulle hinna titta på alla. Efter att alla sprungit ett varv valde domaren ut ca 10 valpar som fick springa ett varv till. Karma blev vald och vi fick springa ett varv till, efter det valde domaren ut dom 5 som skulle få en placering. Det var riktigt spännande och när domaren pekade på oss och sa att Eurasiern går vidare pirrade det till i kroppen. Vi fick springa ännu en gång och efter det blev 5:an, 4:an och 3:an valda. Till sist stod det bara mellan Karma och en Fransk bulldog (Eller var det en Bostonterrier? :P) Domaren gick fram till oss och Karma fick första pris :D Det var så himla roligt!
Här springer dom 10 som blivit utvalda!
Bara 5 kvar! :)
Så här blev placeringen, Karma 1:a :)
.
Sedan var det Jolinns tur att vara med i vuxen-finalen!
.
Jag och Jolinn inne i ringen i finalen! :)
Springer ett varv :)
.
Tyvär så kom vi inte något längre i vuxen-finalen men vi är jättenöjda med dagen! :) Både Karma och Jolinn gjorde jättebra ifrån sig och vi är så stolta över våra tjejer :) När vi kom hem så fotade vi båda två med rosetter och pokal, kolla vilka fina tjejer vi har! :)
Risan Gårdens Jolinn, Hp BIR
Risan Gårdens Karma, Hp BIR-valp, BIS-valp
Dessa priser fick vi med oss hem och även en 15 kg torrfodersäck :)
.
Det blev ett väldigt långt inlägg men detta var vår söndag! Klockan var strax innan fyra när vi åkte hemåt mot Luleå igen, en lång men rolig dag! :)

Utställning!

Idag har vi varit på utställning, jag berättar mer imorgon! ;)

Äntligen fredag

Igår hände något som ni nästan inte kommer tro på, jag var ute och joggade! Madelene, Molle, jag och Jolinn for ut på en joggingtur efter skolan, vi joggade nästan 3 km. Jag tycker att vi var riktigt duktiga för att vara första gången, det var ju flera år sedan jag joggade sist. Jolinn tyckte inte att det var lika roligt :P hon joggade snällt bredvid mig men var inte så energisk :P Ska väl försöka komma ut och jogga lite mer men just nu har jag lite träningsvärk så imorgon blir det bara promenad :P
.
Idag till middag blev det hemmagjorda hamburgare och friterade strips. Det blev jättgott, det var Mats som var kocken! Hundarna satt snällt bredvid och väntade på att Mats skulle tappa nått :) Mats och hans kompisar är nere och bastar så vi har tjejkväll här hemma, jag, Jolinn och Karma :) Jag sitter och tittar på tv medan hundarna ligger och sover här på golvet nedanför mig, funderar på att he igång en film. Hoppas ni har en bra fredagkväll! :)

Snö, snö och snö

Nu var det några dagar sedan jag skrev något här. I lördgas grillade vi som sagt, Mats fick stå ute och grilla när det snöade men det gick ändå :) Det blev grillat till middag än att snön vräkte ner!
Vi grillade kyckling, svamp och zuccini, gott! :)
.
I söndags snöade det ännu mer och jag tror det kom ca en decimeter snö sammanlagt. Jag och Jolinn var ute på en långpromenad mitt på dagen, vi gick runt sjön som är ca 8-9 km tror jag, det tog en och en halv timme pga att det snöade så mycket. Det brukar inte ta sån lång tid att gå runt sjön. Men det var härligt ändå, Jolinn älskar ju verkligen snö så hon klagade inte, hon tyckte det var jätteroligt att vara ute och gå i snön :)
Som ni ser så var vägen snölagt igen, någon dag innan var vägen bar.
En lyckligt Jolinn att det kommit snö :)
Vi var riktigt blöta efter den här promenaden, så blöt att Jolinn fick ta sig ett bad när vi kom hem :)
.
Det börjar närma sig helg igen, bara två dagar kvar nu! Jag och Jolinn var ute och gick med Madelene och Molle igår, jätteroligt att få träffa dom igen efter några veckors promenaduppehåll :) Jolinn blir alltid så glad då hon får träffa Molle, längtar tills all snö är borta så vi kan släppa dom på det övergivna dagiset så dom får busa och leka med varandra :)
.
Eftersom vi har haft sån tur med vädret här uppe i Luleå nu på våren så kan ni säkert gissa vad vi vaknade upp till imorse?! Jo, ca en decimeter snö igen, det har tydligen snöat hela natten så nu är det vinter igen. Jag tror inte att det kommer bli någon vår och sommar i år, det kommer gå direkt över till jul nu :P

Grillning på G!

Idag har vi inte alls gjort nått speciellt. Mitt på dagen for vi en sväng till Storheden för att köpa lite saker till bilen och mat till middagen. Efter det satte Mats igång med bilen men upptäckte att dom saker vi hade köpt nya inte var felet, dom gamla såg fin ut. Så roligt med bilar alltså..
.
Efter att vi varit på Storheden blev jag bak-sugen och satte igång och bakade. Tyvär så tog det slut på bakpuler så det blev bara muffins och jordnötskakor. Får fortsätta baka någon annan dag :)
.
Nu står Mats ute och grillar, det blir grillad kyckling, svamp och zuccini till klyftpotatis och sallad. Det har börjat snöa också så Mats har det lite jobbigt ute med att grilla :P Men det ska nog gå ändå, Mats klarar ju det mesta ;)

Helg!

Ja då var det helg igen, veckorna går så otroligt fort nu tycker jag, det var ju nyss söndag! Det har verkligen varit en underbar vårdag idag, solen lyser och det var 9 grader mitt på dagen. Typsikt att man har varit på skolan hela dagen, jag hoppas att det blir fint väder imorgon också :)
.
Snart är det bara en vecka kvar tills vi ska på utställning, det ska bli kul :) Måste fortsätta träna Karma att springa bredvid mig i koppel, testade lite när jag var ut med hon igår och det gick bra :) Vi köpte två nya utstälkningskoppel under påskhelgen så dom har varsitt eget nu. Dom är lite kraftigare jämfört med det förra vi hade men dom är inge märkvärdiga, dom ska få bättre koppel senare i sommar om dom tycker att det är roligt att vara på utställning :)
Dessa två koppel blev det :)
.
Nu under påskhelgen testade vi ju som sagt en ny efterrätt, tog bild på den så tänkte visa hur den blev :)
Den blev riktigt god kan jag lova er!
.
Jolinn och Karma är ute så mycket som möjligt på vår bakgård (tråkigt att det blir så jordigt inne bara när dom kommer in :P) men roligt har dom där ute! Jolinn brukar lägga sig efter husväggen där det är varmt och skönt och sova ibland, det ser verkligen ut som att hon myser :) Här kommer lite bilder på bustrollet Karma som är på vår bakgård!
Karma håller utkik över bakgården!
Karma :)
Vår fina lilla tjej!
.
Medan Mats fixade bilen under helgen satt jag på en stol bredvid och läste i solen och tjejerna låg i bagaget och hade det skönt!
Så här bra har tjejerna i bilen :)
Mats fixar bilen medan jag sitter och tittar på :P

Lekstund med Texas

Idag drog skolan igång igen efter påskledigheten med föreläsningar och projektarbete. Efter att ha varit i skolan hela dagen åkte vi in till stan en sväng för att köpa något till bilen, men tyvär så hade dom slutat sälja det så vi gick tomhänta därifrån.
.
Nu på kvällen har Karma fått leka och busa med Texas, en Tollar-valp som ägs av Hannah. Karma väger nu 19 kg och Texas snart 10 kg så det är lite storleksskillnad men dom lekte bra ändå :) Karma sprang först och Texas efter! Jolinn var ju också med såklart men det blev ingen lek för henne, hon var mer intresserad av godiset som jag stod och höll i :) Så efter att ha varit ute ett bra tag har vi nu två trötta och blöta hundar här hemma (Det har ju tyvär börjat snöa även här uppe i Luleå nu också) Så nu blir det lite fika innan det är dags att sova :)

Bilder från igår!

Även igår for vi en sväng med hundarna till Arcus för att släppa dom lösa. Den här gången tog vi även med systemkameran så det blev lite bättre bilder när vi var ute och gick. Det är verkligen full fart på Karma från den sekund då man släpper hon lös till den sekund hon hoppar in i bilen igen, det är verkligen roligt att se hon springa och busa så mycket :) Dom här två dagarna då vi har varit på Arcus har vi tränat mycket inkallning och det har gått jättebra, både Jolinn och Karma har kommit som två skott och velat ha godis :) Efter dessa promenader har vi haft två trötta hundar som lätt har kunnat sova några timmar :)
.
Här kommer lite bilder!
Jag och Jolinn vandrar i skogen på Arcus!
Jolinn vill få något gott av matte :)
Jolinn och Karma
Våra fina tjejer! :)
Karma och Jolinn, Jolinn har stenkoll på godisen :)
Söta Karma!
Tur att matte hade gosid med sig :)
Mats, Jolinn och Karma :)
Lite mys i skogen minner man också med :)
Full fart var det som sagt!
Husse och Jolinn busar lite, Jolinn kan stå stor! :)
En glad Jolinn efter en sån här härlig promenad :)
.
Nu har jag även anmält oss till utställningen som är i Piteå den 19 maj, det ska bli spännande! Det blir vår första officiella utställning. Hoppas att vi träffar på någon vi känner och kanske någon eurasier, det hade varit roligt :)
.
Nu ska jag fortsätta se på nya serien Alcatrazsom började idag, det verkar vara en bra och spännande serie!

Promenad på Arcus

Mitt på dagen idag packade vi alla in oss i bilen och gav oss av mot Arcus! En härlig dag med sol och plussgrader :) Det var perfekt att gå på snön eftersom det är jättehård skare nu, så vi kunde gå vart vi ville utan att behöva plumsa i snön. Det blev första gången som vi släppte Karma och det gick riktigt bra :) Förut har hon alltid fått gått i långlina men det är ju inte riktigt samma sak som att vara helt lös. Vi släppte även Jolinn lös så dom busade och hade sig, sprang hit och dit och hade jätteroligt! Jag tror att Karma tyckte att det var roligare att busa med Jolinn än vad Jolinn tyckte det var, busunge :P
.
.
Nu har jag även anmält både Jolinn och Karma till utställningen i Överkalix den 22 april. Det är en inofficiell utställning så det blir en bra "prova på"-utställning för Karma eftersom det blir första gången för henne :) Jag hade först funderingar på att anmäla oss till utställningen i Ö-vik som är samma helg men eftersom inte vi ska hem då så fick det bli Överkalix istället. Förhoppningsvis är det fler utställningar i Ö-viksområdet den närmsta tiden som vi kan fara på :)
.
Nu blir det lite tv och godis medan hundarna ligger och sover :)

Långfredagen!

Tog lite bilder från idag då jag först var ute på långpromenad med Jolinn och sedan en lite mindre med Karma :) Det är riktigt skönt att börja dagen med en långpromenad med Jolinn. Här kommer bilderna!
Jolinn och jag tog en tur efter vattnet och sedan in bland husen på Björkskatan :)
Perfekt gångstig att gå efter i skogen :)
Karma och jag tog en liten tur runt parken :)
Karma börjar bli en stor tös, vägde henne för någon dag sedan och nu vägen hon 18 kg!
.
Nu sitter vi och tittar på tv och funderar på att sätta igång en film. Snart ska jag ta och fixa lite efterrätt, det blir samma som igår ;) Hoppas ni har en bra fredagskväll! :)

Tips på efterrätt!

Här kommer ett tips på en efterrätt som vi testade göra igår, den blev faktiskt riktigt god så vi ska göra den ikväll igen! :) Vi hade lite problem att få ut den ur formarna så vi tänkte testa lite olika sätt ikväll att få ut dom lättare.
.
Här kommer receptet! Receptet hittade jag på Recept.nu
Bakad choklad med vaniljglass
FOTO: INGVAR ERIKSSON
4 portioner
.
Ingredienser
.
100 g osaltat smör, rumstempererat
40 g strösocker (Ca 0,5 dl)
2 st ägg, hela
2 st äggulor
100 g mörk choklad
27 g vetemjöl (Ca 0,5 dl)
.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.
3. Tillsätt de hela äggen, ett i taget, och sedan äggulorna.
4. Vispa mellan varje ägg.
5. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning.
6. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.
7. Häll upp smeten i 4 smorda potionsformar.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. (För oss räckte det inte med 5 minuter så testa er fram)
9. chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna men vara rinniga inuti.
10. Servera dem nybakade med en god vaniljglass.
.
Enkelt och gott var det :)

Grillat till middag!

Efter att jag och Jolinn hade kommit hem från långpromenaden tog jag med Karma på en promenad runt parken. Hon är jätteduktig på att gå fot om man har en godisbit med sig :P Annars är det mycket springa hit och dit på gångvägen. Men det är riktigt roligt att vara ute och träna med Karma, hon gillar ju verkligen godis så hon lär sig hyffsat snabbt bara man gör det rätt. När jag och Karma kom hem från promenaden passade Mats på att fixa bilen lite medan det var bra temperatur ute. Vi har ju ett elfel som han försöker fixa.
.
Nu på kvällen kom Nicklas över och åt grillat med oss. Det blev grillad fläskfile, kyckling, paprika, zucchini till klyftpotatis och sallad. En riktigt lyckad grillning så man bara vill äta mer och mer. Tror att hundarna gillade det också, dom fick sig en lite (eller var det en stor?!) smakbit :)
Karma och hennes nya leksak som hon fick av Mikael!
Jolinn ligger ute i solen och myser, fast gillar inte riktigt att man tar kort på henne :P
Karma kollar vad vi har för växter i rabatten! :P Det har börjat komma små skott från påskliljan :)

Långpromenad!

Jag och Jolinn kom just in från en långpromenad med Ida och Yerry. Det blev en härlig långpromenad, vi var ute i en och en halv timme i vårsolen :) Nu blir det lite kladdkaka och sen tror jag att det blir en sväng till Storheden och handla lite!

Påsklov!

Ja, då var det Påsklov! Fast det känns verkligen inte som det, känns som att man har tusen saker att göra i skolan så det blir nog inte mycket till lov tror jag. Eller jo, jag kommer ta mig någon dag ledigt för annars orkar man inte, så några pluggdagar och några lediga dagar får det bli.
.
Igår testade vi att laga en ny rätt, det blev en ny sorts paj till middag. Den var god men det hade nog passat bättre med sallad till men eftersom vi inte hade sallad och sånt hemma så fick det bli utan.
Den såg riktigt färgglad och fin ut innan den fick på sig äggstanningen och åkte in i ugnen!
Färdig! Med lite sparris som garnering.
.
Vi tog lite bilder från i helgen då vi var hemma!
.
Vi bodde ju hos Sara och Janne i helgen och där sov vi på en stor luftmadrass i tv-rummet, gissa vem som ville ligga på den när vi höll på att pcka ihop i söndags?!
.
Karma ville ligga på luftmadrassen efter att vi hade hett ur all luft, såg väldigt bekvämt ut :P
.
Och vi hann ju träffa Elias också litegranna!
Mamma Gunilla och Elias :)
Busgubben!
En liten trött Elias på fredagskvällen :)
.
Sara passade på att träna lite med Jolinn och Karma när vi bodde hos dom!
Sitt!
Ligg!
Och lite mys hann hon också med! :)
.
Vi har ju ett litet bustroll till hund, och nej jag menar inte Karma, den här gången var det faktiskt Jolinn som var den busiga. En sån här helg då vi är hemma blir det att Jolinn och Karma tillbringar ganska mycket tid i bilen då vi är och hälsar på olika personer. Och denna gång då vi var hemma hos mamma och pappa blev Jolinn less, hon ville inte sitta bak i bagaget med Karma utan ville sitta på ett annat ställe!
Jolinn tyckte att det var bättre att sitta fram i passagerarsätet! :P Bustrollet vår!
.
Jag skrev ju i förra inlägget att det var snökaos i Umeå när vi åkte upp i söndags. Jag tog en bild med mobilkameran när vi åkte igenom Umeå och så här såg det ut!
Det blev vinter igen!

Utställning i Gideå!

I söndags kom vi upp till Luleå igen efter en helg nere i Husum. När vi körde upp var det verkligen snökaos i Umeå, det hade kommit mellan 15-20 cm så mellan Nordmaling och Umeå låg vi i en bilkö som körde 60-70 km/h. Dom hade inte plogat så det fanns ingen möjlighet att köra om så den biten var lite dryg. Sen när vi hade kommit oss förbi Umeå och någon mil norrut snöade det ingenting, det var inte ett enda snökorn på vägen, verkligen konstigt. Men det var ju skönt för då kunde vi köra i normaltakt resten av resan. Helgen har varit bra förutom fredagen som var tung, men det ska ju begravningar vara. I lördags for vi som sagt till Gideå plantskola på utställning för att se när min faster Monica ställde ut. Det var även en eurasier som ställde ut men vi hann tyvär inte se den eftersom vi kom dit lite senare. Vi passade på att miljöträna Karma lite och tog in henne på utställningen, det gick verkligen över förväntan. Hon brydde sig inte ett dugg om alla hundar och människor som gick omkring på utställningen, visst.. hon var ju lite nyfiken på vissa hundar men hon klarade det galant. Kändes jätteroligt! :)
.
Här kommer några bilder från dagen!
.
Monica och hennes hund Karma :)
Karma miljötränas bland alla hundar!
Karma får hälsa på Monica :)
Man får ju godis så då behöver man ju inte vara rädd!
Mira som är lika gammal som Karma :)
Lite träning innan dom skulle in i ringen!
Mira granskas av domaren!
Monica och Mira i utställningsringen!
Jag och Karma står lugnt och tittar på när Monica är inne i ringen och ställer ut!
.
Ja det var vår lördag hemma i Husum! På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa och åt och övernattade sedan hos Sara och Janne. Sedan i söndags tog vi oss en tur till Fjällräven i jakten på en ny vårjacka men tyvär så blev det ingen, det blev bara en keps till mig som jag ska ha i sommar när jag är ute och går med tjejerna. Efter Fjällräven åkte vi till Marlene och Kristoffer där det blev lite fika och presenter innan vi åkte vidare till Husum igen och sedan ännu mer norrut till Luleå.

RSS 2.0