Fira!

Nu sitter vi och firar med tårta! :D

Världens bästa Mats!

Imorse kl 7 kom Mats och väckte mig och sa att han hade bakat scones till frukost. Har man en underbar kille eller?! :) Så vi satt och åt varma scones till frukost och sedan hann vi med en morgonpromenad alla vi fyra innan det var dags för skola.
.
Nu på förmiddagen har jag haft räknepass i Drift och underhåll och nu på eftermiddagen har jag först kemiföreläsning, sedan föreläsning i Vägar och järnvägar och sen avslutar vi dagen med deltenta i Vägar och järnvägar. Är mest nervös inför deltentan men vi få se hur den går. Kom hem på lunch för en timme sedan och hittade Mats sovandes på soffan, inte lätt att vara vaken när man är uppe så tidigt och bakar :) Nu ska jag gå till skolan igen så får Mats vila en stund :)

Morgonmys i soffan med Karma

Igårkväll blev det bio som sagt med Jenny och Anton, vi såg Mission impossible. Den var riktigt bra, hade helt missat att Mikael Nyqvist var med i den så det var ju roligt att en svensk fick vara med i sån stor film :) Tycker att Mikael Nyqvist är en av dom bästa svenska skådespelarna. Efter bion for vi hem till oss och såg på Inception och åt lite kladdkaka.
.
Nu på morgonen har jag och Karma legat i soffan och tittat på Sveriges mästerkock. Det blev frukost och sedan en bit kladdkaka som blev kvar från igår, bra start på en söndag tycker jag :) Nu ska vi fyra ut på en liten promenad och sedan är det dags för skolarbete, har tre inlämningar som jag tänkte börja med och förhoppningsvis bli klar med.

Väldigt länge sedan nu!

Nu var det väldigt länge sen jag skrev något här. Veckorna går ju så fort och när man har mycket att göra i skolan finns det nästan ingen tid att sätta sig vid datorn och skriva ett inlägg, och jag måste erkänna att jag glömmer bort det ibland också :P 
.
Det har ju hänt en del sen jag skrev sist! För det första har Karma vuxit en hel del, hon börjar ha en bra chans mot Jolinn nu när dom är ute och busar. Det märks att Jolinn får ta i lite mer nu när dom leker. Vi har inte vägt Karma nå nyligt men det syns att hon blir större och hon har fått en riktigt fin päls. Jolinn har tyvär kliat bort en hel del av sin päls igen och gått ner två kilo sen i julas. Vi har fått henne att sluta klia nu men pälsen kommer nog inte komma tillbaka förän det är dags för fällning tror jag. Så nu när det börjar bli lite kallare måste vi nog börja ha täcke på Jolinn igen :(
.
Jag har hunnit varit på två intervjuer angående praktiken, var på intervju hos PEAB i tisdags och hos Skanska i onsdags. Så nu är det bara att vänta och se om man lyckades få dom intresserad av att anställa mig. I onsdags var det även LARV som jag har varit engagerad i, jag var företagsvärd. Så det har varit full fart här med skola, praktiksökande och LARV. I onsdagskväll var jag på banketten som alla som medverkadi i LARV fick gå på. Det var trevligt med god mat och bra underhållning, en liten miss bara att man inte fick sitta bredvid någon som representerar ett byggföretag.
.
Här hemma har Mats varit duktig och fixat ordning i förrådet. Han har varit på byggmax och biltema och köpt hyllsystem som han har satt upp. Så igår for vi iväg och köpte kartonger och har börjat sortera tillbaka allt till förrådet igen. Det har varit lite kaos här hemma då allt som varit i förrådet har varit utspridd i hela lägenheten medan Mats har satt utt hyllsystemet. Men nu börjar det minska i lägenheten och vi börjar få ordning på allt, det är lite kvar som ska fixas så det ska vi göra ordning idag.
.
Oj, det blev ett långt inlägg det här :P Skulle kunna skriva hur mycket som helst eftersom det har hänt en hel del sedan jag skrev sist men jag tror inte ni orkar läsa allt. Till helgen åker vi hem till Ö-vik en sväng, det blir bara en snabbvisit då Mats har seminare i fredageftermiddag och vi måste vara tillbaka i Luleå på måndag igen men en liten sväng blir det iaf. Ikväll ska vi fara och se på bio, det blir Mission impossible :) Nä, nu babblar jag alldeles för mycket, jag ska fortsätta städa och sedan kanske det blir lite skolarbete om jag hinner.
.
Här kommer lite bilder från veckan som gått! :)
.
Jolinn och Karma ligger och tuggar på varsitt ben!
Glassmuffins som jag gjorde förra veckan!
Karma och Jolinn sitter och spejar ute på bakgården
Vi myser i soffan! :)
En av dom få gånger som Jolinn lagt sig och myst i soffan! :)
Karma och Jolinn ute på bakgården!
Jolinn :)
Och lilla Karma, som inte är så liten längre :)
Karma :)

Väntar på kemiföreläsning

Jag har just haft föreläsning i Vägar och järnvägar och sitter nu och väntar på att kemiförläsningen ska börja. Bara ca 20 minuter kvar! Och efter lunch har jag föreläsning i Drift och underhåll, det tråkigaste ämnen jag har denna läsperiod. Det är inte ofta man har föreläsning i alla ämnen på samma dag :P

Inga muffinsbilder

Förlåt att det inte blev något inlägg med bilder på muffinsarna jag bakade. Det blev lite ändrade planer för mig i lördags, det blev inpuls-fest. Jag följde med Magda och Sanna på fest hos Matilda, väldigt trevligt var det :) Nu har jag iaf fotat muffinsarna men jag har inte lagt in bilderna på datorn så dom kommer imorgon istället.
.
Imorgon drar skolan igång igen med nya kurser, jag ska testa att läsa 150 % den här läsperioden så vi får se hur det går. I värsta fall får jag hoppa av en kurs. Jag kommer att läsa drift och underhåll, vägar och järnvägar och kemi, ska bli spännande. Idag har jag även anmält mig till tre företag som ska hålla intervjuer, så vi får se om jag blir vald (tror inte det men man kan ju alltid hoppas).
.
Annars har vi inte gjort så mycket, bara varit hemma och vilat upp oss inför skolstarten imorgon. Vi tog oss en liten promenad alla fyra bort till Nicklas men det är det mest aktiva vi har gjort idag :P Nu blir det sängen så vi är pigga inför skola imorgon!

Eurasier-bus

Så nu har jag städat bort julen, eller iaf börjat. Jag har plockat bort alla juldukar och tomtar och ersatt dom med lite nya dukar och nya "dekorationsprylar" :P Känns skönt att få ta bort julen, nu vill vi ha mars så man kan vara ute i solen i någon minusgrad och bara ha det skönt. Men det är ju ett tag dit tyvär, det ska hinnas med en hel del i skolan innan vi har kommit till mars.
.
Eftersom jag var för lat för att gå på Ica igår och köpa muffinsformar så ska vi gå iväg alla fyra nu istället. Sedan blir det bakning här hemma :) Jolinn och Karma älskar ju att vara ute på vår bakgård och busa, det är så behändligt att bara öpnna altandörren så kan dom gå ut. Så här kommer lite bilder från när dom är ute och busar :)
.
Karma älskar att sitta där uppe på snöhögen och titta på dom som går förbi på gångvägen :)
Idag när jag tittade ut på dom så började jag nästan skratta, det såg så roligt ut när dom satt där på varsin snöhög och tittade på dom som går förbi :)
.
Pst.. det kanske kommer lite bilder på cupcakes'n senare idag om jag får till några :P

Matte-tentan gjord

Ja då var även matte-tentan skriven och den här tentaperioden över för min del. Tyvär gick det inte riktigt som jag hade tänkt det, dom hade bytt ut frågor som alltid kommit på gamla tentor, men men.. det är bara att glömma och komma igen nästa gång.
.
Som middag för oss blir det hemmalagad pizza och sedan ska jag testa att baka cupcakes, har aldrig gjort det förrut så får se hur det blir. Måste bara gå på Ica och köpa muffinsformar först och det känns lite jobbigt så får se när jag orkar pallra mig iväg :P
.
Vi fyra tog oss en liten promenad efter att jag hade skrivit tenta, det är så mysigt att vara ute och gå alla fyra :) Det går ju inte så snabbt eftersom Karma går/springer sicksack över gångstigen men det är ju så det ska vara när man är valp :)
.
Nu blir det mat för oss!

Kolatårta

Här kommer receptet på kolatårtan som jag gjorde i fredag. Och tänk på att ta exakt lika mycket som det står i receptet, det gjorde jag en liten tabbe på :P
.
Kolatårta
.
.
Ingredienser

1 burk kondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen

Gör så här

1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.

2. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.

3. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.

4. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.

5. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.

6. Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.

7. Vispa grädden och häll över den.

8. Riv sedan lite daim som dekoration.

9. Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.


Skönt!

Så då var den första tentan gjord.. och den gick bra :) Ett G kommer jag iaf att få, känns skönt :) Nu ska jag ta lite ledigt innan jag ska börja plugga på matten igen. Tror att det blir en liten promenad med Jolinn och Karma i det fina vädret. Och imorgon blir det förhoppningsvis en promenad med Madelene och Molle, ska bli kul att se dom igen efter julledigheten :)

Det känns bra..

..det känns för bra. Varför känns det för bra?! Ingen bra känsla, eller är det?! Jadu, jag vet inte.. det känns alldeles för bra inför tentan imorgon. Jag tycker att det känns som att jag har koll på dom flesta beräkningsuppgifterna och nu håller jag på att läsa igenom teoriuppgifterna en sista gång. Imorgon får vi se hur det går, god natt! :)

Tenta imorgon!

Jag har suttit och pluggat hela dagarna sedan jag sist skrev ett inlägg här på bloggen. Jag har mest fokuserat på matten för den vill jag verkligen klara, men imorgon har jag tenta i byggnadsfysik, så håll tummarna.
I fredags kom Anton och Jenny och åt middag med oss, dom hade med sig förrätt så det blev trerättersmiddag för oss! Det blev svampsoppa till förrätt, lax och potatis till huvudrätt och kolatårta till efterrätt :) Är lite missnöjd med kolatårtan så jag måste göra den en gång till och se om den blir bättre. Här kommer lite bilder från kvällen :)
Karma ligger och tittar på tv :)
Dags för efterrätt!
Kolatårta!
Anton..
..och Jenny :)
.
Jag ska strax ta och plugga lite till och sedan blir det en tur på Ica för att köpa godis till tentan, är så chokladsugen så måste snart gå ;)

Sambos igen!

Ännu en pluggdag lider mot sitt slut, har suttit på skolan och pluggat med tjejerna idag. Mats har varit hemma med Jolinn och Karma och hade nästan middagen klar när jag kom hem, riktigt skönt :) Tänk att få ha det så lyxigt att det är någon hemma som väntar på en när man har varit i skolan. Det är så härligt att ha Mats här uppe, efter 7 månader är vi äntligen sambos igen :)
Lilla Karma! :)

Tentaplugg

Idag har jag suttit och pluggat nästan hela dagen, det har varit byggnadsfysik för hela slanten. Mats har haft en lugn dag och inte gjort så mycket, riktigt skönt med sånna dagar. Jolinn och Karma har varvat med mat, sömn, bus inne och bus ute hela dagen :)
.
Imorgon blir det första pluggdagen i skolan med kompisarna, då blir det ännu mer byggnadsfysik :P Nu blir det lite mer plugg och sedan lite tv-tittandes innan det är dags för sängen.

Utflykt till stugan

Här kommer lite bilder från i lördags då vi tog oss en tur ut till stugan. Karma fick vara lös hela tiden och sprang som en galning fram och tillbaka :) Jolinn stod snällt och tittade på men fick chansen att springa lös en stund hon också :) Det blev en snabbfika och sedan en kort promenad!
.
Vi står och tittar ut över havet!
Jolinn och Karma :)
Här kommer en springandes Karma i full fart!
Åh fort gick det!
Man blir lite trött av att springa så mycket :)
Karma :)
Mamma, pappa, Sara, Mats, jag, Jolinn och Karma på promenad!
Jolinn och Karma springer lite i skogen och busar med varandra!
Gott att äta snö när man hinner med det!
Mats och Jolinn :)

Tillbaka i lägenheten!

Ja då har vi kommit upp till Luleå! Bilresan gick bra men det snöade hela vägen upp, på vissa ställen var det väldigt dåligt plogat men vi kom oss upp till Luleå till slut. Första natten i lägenheten är nu avklarad och jag ska snart börja plugga. Sitter och kollar igenom några gamla tentor som jag ska börja räkna på. Känns tungt att börja plugga men det måste göras.
.
Under dagen ska jag lägga ut bilderna från då vi var ute i stugan, men först ska jag plugga lite också måste vi fara och handla. Vi hörs lite senare!

Nytt försök med Luleå ikväll!

Ikväll gör vi ett nytt försök med att köra upp till Luleå, det gick ju inte så bra igår när vi var på väg uppöver. Vi packade bilen på lördagkvällen och det allra sista packade vi in i bilen på förmiddagen igår. Tror att vi kom iväg från Dombäcksmark kvart över tolv men vi kom inte så långt, bilen började vibrera kraftigt så vi stannade på första bästa parkering och gick ut för att kolla däcken. Då märker vi att det högra bakdäcket inte mådde så bra, eller rättare sagt bromsarna. Så vi vände i Salusand och smygkörde tillbaka till Dombäcksmark igen.
.
Idag har Mats kört upp till Umeå för att köpa grejer till bilen för att kunna laga den, så Mats har varit ute i garaget hela dagen och kämpat med bilen. Men nu är den fixad så vi åker uppöver på någon timme till och håller tummarna på att vi kommer hela vägen upp till Luleå denna gång.
.
I lördags var vi ut till stugan och då fick Karma springa fritt, och oj vad hon kutade :) Såg så himla roligt ut! Vi tog en hel del bilder då som jag ska lägga ut men tyvär så är både kameran och min dator nerpackade i bilen någonstans så ni får allt vänta tills vi kommer upp till Luleå.
.
Nu blir det middag och sedan gör vi ett nytt försök med att köra upp till Luleå! :) Håller tummarna!

RSS 2.0