Redan onsdagkväll!

En till dag på Skanska för mig och ännu en dag på hunddagiset för Jolinn och Karma :) Idag har vi haft kurs och möte nästan hela dagen, väldigt intressant och nyttigt. Hade en trevlig lunch med alla grabbarna då vi for och åt på Kulturens hus, en bra dag helt enkelt :) 
 
Var ute och gick med Jolinn och Karma för en stund sedan längst vattnet, det känns att det är regn i luften. Det regnade på eftermiddagen och kommer säker någon skur till i natt. 
 
Nu sitter jag och slappar lite i soffan innan jag ska ta och hämta tvätt och packa lite, och sedan blir det sängen! Dagarna går ju så otroligt fort att man knappt hinner med, men det är ju skönt, det betyder ju att man har roligt på jobbet :) 
 
Tjejerna på promenad ikväll :)

Måndag!

Måndag igen och ännu en jobbardag har gått :) Än så länge trivs jag väldigt bra på Skanska, det känns riktigt bra! :) 

Till middag blev det tjockpannkaka med grädde och sylt som jag åt ute på uteplatsen med sällskap av Jolinn och Karma :) Dom låg i gräset och tittade på! 

Inte så tokigt med middag ute :)


Jolinn och Karma låg i gräset och höll mig sällskap :)

Efter middagen tog jag och hundarna en promenad med Ida, trevligt att få prata med Ida en sväng och få höra hur det går för henne på praktiken. Det är bra att få prata av sig ibland :)

Nu sitter jag i soffan och latar mig och ser på New girl, ska snart ta och gå och lägga mig!
 

Bokat flygbiljetter!

Igår bokade jag flygbiljetter till Stockholm, så den 16 juli sitter jag och Mats på ett flyg ner till Stockholm för lite semester :) Det ska bli härligt! :)

En bra helg!

I fredagskväll skjutsade jag Mats till Anton och jag åkte vidare in till stan för att träffa Sanna och Magda. Vi började med att se Magdas nya lägenhet och sedan gick vi till stadsparken för att "se fotboll" men istället satte vi oss och pratade, mycket trevligt! :) 


Pride festival och fotbolls EM i stadsparken!


Sanna och jag! :)

Igår for vi en sväng till Storheden där vi köpte blommor till våra krukor som vi fick av mormor. Sedan blev det också en sväng till stan. När det närmade sig middag tog vi med oss hundarna och gick till Anton och Jenny och åt middag hos dom! :) Väldigt gott och trevligt! :)


Jolinn, Karma, Mats och Fredrik :)


Jenny :)


Tjejerna låg i skuggan och hade det skönt :)






Vi testade Per Morbergs vin till middagen :)


Fredrik hittade ett par snygga tofflor ;)


Gänget samlat runt middagsbordet!


Anton och Mats!


Jenny och Fredrik!

Idag har vi mest bara tagit det lugnt :) Mats åkte ner till Umeå för en timme sen så nu är det tomt i lägenheten igen. När Mats hade åkt började jag plantera blommorna i krukorna så att jag skulle ha något att göra, det blir så himla tyst i lägenheten när Mats har åkt. Men nu är blommorna planterade och fint blev det! :)


Karma och dom nyplanterade blommorna! :)


I den beiga krukan planterade jag en svartvinbärsbuske :) Krukan närmat blev det två olika blommor (har ingen aning vad dom heter) och i den längst till vänster planterade jag två blommor som jag fick av mamma förra helgen!


Våran uteplats med våra nya blommor :)


Så här ser våran rabatt ut som vi gjorde och planterade förra sommaren! Alla blommor har vuxit hur mycket som helst så nu är rabatten överfull, kan inte fatta att dom växt så mycket :P När vi köpte blommor till krukorna igår köpte vi även jordgubbsplantor, det bler vita jordgubbar med ananassmak, spännande! :)


En del blommor blommar för fullt!


Karma och Jolinn gjorde mig sällskap ute i trädgården medan jag planterade blommor!

Igår kom Mats!

Igår kväll kom Mats hem efter en veckas jobb i nere i Umeå! Så himla skönt att ha han hemma igen :) Och gissa om Jolinn och Karma blev glad då dom fick se han komma genom dörren, det är ren lycka det :)

Så idag behöver inte Jolinn och Karma vara på hunddagiset utan dom ska få vara hemma med Mats :) Jag ska iväg till jobbet nu!

Onsdag!

Efter ännu en jobbardag blev det middag ute på uteplatsen medan Jolinn och Karma låg under bordet och sov. Jag hade lite idetorka på vad jag skulle äta till middag så det fick bli det jag hade hemma, yoghurt med banan och vitlöksbröd.. väldigt gott ;)
.
Bästa middagen på länge ;) Och en tidning att läsa :)
Trötta hundar låg och sov medan jag åt :)
.
Efter lite middag fick tjejerna inviga den nyklippta gräsmattan :)
.
Jolinn :)
Karma gick och luktade på allt :P
Jolinn och Karma håller utkik!
Våra fina tjejer! :)

En helg i Ö-vik!

Efter jobbet i fredags for jag och hämtade Jolinn och Karma och sedan körde vi vidare ner mot Ö-vik. Det blev middag hemma hos Mikael på kvällen och sedan sov jag och tjejerna hos Sara och Janne medan Mats sov hos Mikael. På lördagen tog vi oss en tur till Hörnsjön där vi tog en promenad med Lars, Mikael och Abbe :)
.
Karma, Mats, Jolinn och Lars :)
Mikael och Abbe :)
Roligt att Lars följde med på en promenad, det blir ju inte så ofta man träffas!
Jag och Mats och tjejerna! :)
.
Efter att vi nästan gått runt sjön så kom vi fram till en liten strand där Karma, Jolinn och Abbe fick doppa tassarna i vattnet. Det blev Karmas första bad :) Jolinn gick försiktigt ner i vattnet men sen fick det vara nog :)
.
Karmas första bad!
Skönt var det att få svalka sig :)
.
Efter en härlig promenad for vi in till stan och åt glass i hamnen!
.
Karma och Jolinn i hamnen :)
Kulglass blev det! Choklad, nougat och marängsviss var smakerna jag tog :)
Mats!
Och Lars :)
.
Efter lite stadsvandring med Lars åkte vi vidare till Monica och Anders där vi blev bjudna på glass och fick med oss en fodertunna hem! Tack så mycket! :)
.
En helg går fort och det gjorde även denna helg! På söndagen åkte vi ut till stugan en sväng och hälsade på mamma och pappa och sedan åkte vi vidare till Ava där vi åt middag med mormor och morfar :) Där hade vi turen och fick god mat och även lite krukor med oss hem! Så nu i veckan ska jag iväg och köpa blommor och jord så jag kan plantera :)
.
Vi fick även med oss en gräsklippare hem från Mikael! Han hade en handjagare som han inte använde, helt perfekt att ha en sån på vår lilla bakgård :) Så jag klippte lite igår kväll och resten idag, det blev väldigt fint :) Nu ska gräset bara få resa sig lite så ska jag köra en gång till.
.
Men nu är det dags för sängen för mig, jag är så trött på morgonen så vill gå och lägga mig tidigt :) Ny jobbardag imorgon!

I Luleå igen!

Så.. då var vi uppe i Luleå igen efter en helg nere i Ö-vik! Eller det var ju inatt vi kom upp egentligen, jag har jobbat idag och hundarna har varit på hunddagiset. Vi var lite trötta imorse kan jag säga ;P
.
Imorgon kommer en liten uppdatering om helgen, jag har bara fotat med min mobilkamera dom här dagarna så dom bilderna kommer imorgon, nu ska jag sova :)

Ledig mitt i veckan!

Igår var det ju röddag och ledigt! Vi sov ut till halv tio och började dagen med en promenad. Efter det gick jag på ica och handlade och när jag kom hem gjorde jag daimglass som vi sedan skulle äta till efterrätt. Sedan gjorde jag ordning mig för att åka in till stan och fika med Magda och Sanna. Det var väldigt trevligt och gott! :)
.
Jag, Karma och Jolinn tog en promenad runt parken efter att jag kommit hem från stan. Vi träffade ett trevligt gamalt par som också var ute och promenerade så dom stannade oss och frågade vad Jolinn och Karma är för ras och massa annat :) En trevligt par! Man blir så glad när man är ute och går och träffar sådana människor :)
.
Karma och Jolinn på vår promenad, ni ser det trevliga paret i bakgrunden som vi stannade och pratade med :)
Jolinn :)
Karma :)
Jag fattar inte att det ska vara så roligt att gå och plaska i myrvatten, det tycker Karma och Jolinn är roligt iaf :P
.
Vid fem gick vi ut för att möta Madelene och Molle som skulle komma och äta middag hemma hos oss :) Vi tog en liten promenad innan vi gick hem för att starta grillen. Det blev grillad kyckling och zucchini med potatissallad, vitlöksbröd och sallad till :) Det blev himla gott! Madelene var grillmästare! :)
.
Och gott blev det! :)
Molle och Karma :)
Det fanns mycket gott på bordet som Molle och Karma ville smaka på :)
Våra fina hundar på ett litet gruppfoto inomhus :)
Madelene sitter och myser med Karma och Molle :)
Vi hann även med lite mys i soffan :)
.
Efter en god middag och efterrätt klädde vi på oss och tog en promenad! Jag tog hand om kameran och Madelene tog hundarna, bra fördelat ;)
.
Madelene och hundarna :)
Eurasierpromenad :)
Här ställer Madelene upp hundarna för ett gruppfoto :)
Våra fina hundar :)
Karma, Molle och Jolinn :)
.
Efter en liten promenad gick vi bort till det övergivna dagiset för att släppa hundarna en sista gång innan Madelene och Molle lämna Luleå. Dom kommer flytta till Härnösand till helgen så det kommer bli väldigt tomt här uppe i Luleå utan Medelene och Molle. Vem ska vi nu jogga eller gå ut och gå med?! :/
.
Hundarna tog självklart chansen och busade för full när vi släppte dom:)
.
Jolinn först med Molle och Karma tätt efter!
Eurasierbus är det bästa som finns :)
.
Så tillbringade vi vår lediga dag mitt i veckan! Det har varit en toppendag och jag hade gärna gjort om den här dagen om det gått. En jättebra dag helt enkelt! :)

Inlägg kommer imorgon!

Jag är alltid en dag försenad med att skriva ett inlägg men imorgon ska jag skriva ett om idag och lägga upp lite bilder! :) Har tagit lite bilder idag då Madelene och Molle var här och åt middag och även från vår promenad :) Nu ska vi gå och sova så vi kommer oss upp imorgon!

Två dagar!

Ja då har två dagar gått på praktiken. Det är ju alltid samma känsla då man börjar på ett nytt ställe och eftersom det inte finns så mycket att göra den här första veckan så blir det lite småjobb. Men än så länge går det bra och imorgon är vi ju ledig så arbetsveckan fortsätter på torsdag :) Skönt att det blev kortvecka den första veckan!
.
Jolinn och Karma har varit på hunddagiset medan jag har jobbat och det går jättebra att ha dom där! På morgonen när jag lämnar dom så blir dom så glad när dom får se personalen på hunddagiset, så det känns jätteskönt :)
.
Idag efter jobbet så råkade jag somna i soffan medan hundarna låg nedanför mig och sov, vi var helt utslagna alla tre :) Så efter en liten lur tog vi oss en promenad bort till det övergiva dagiset där Jolinn och Karma fick busa av sig. På hemvägen gick vi efter vattnet och kände lukterna på alla blommor och träd som slagit ut, så härliga dofter :)
.
Här kommer lite bilder från idag!
Karma ligger och vilar efter bus med Jolinn idag på dagiset :)
Karma och Jolinn :)
.
Tog ett kort på mig och Mats i söndags då vi hade våra  nya tröjor på oss! :)
Civilingenjör Väg och Vatten står det på dom :) Stämmer ju inte riktigt för mig då jag går Arkitektur också, men men.. man får ju inte vara så kräsen :P
En bild på Jolinn och Karma från i söndags då vi också var och busade på det övergivna dagiset, dom blev lite blötare då :P

Igår åkte Mats..

Igår åkte Mats ner till Umeå, han var tvyngen att åka redan kl 15 eftersom han skulle hämta nyckeln till lägenheten innan det blev alltför sent. Resan gick bra för han och det lät som att lägenheten var fin, vill åka ner och titta hur han har det :)
.
Jolinn kände på sig vad som var på G när jag och Mats höll på att packa och fixa, hon blev deppig innan Mats ens hunnit fara, lilltjejen vår :/ Men Mats var ju tvungen att åka så vi tjejer tog oss en promenad på kvällen bort till det övergivna dagiset för att få någonting annat att tänka på. Sedan var det dags att göra lite mat till lunch och medan jag tittade på Die Hard 4.0 fortsatte jag med mitt projekt :) Kanske visar en bild på den senare ikväll om jag blir klar ;)
.
Jag hade lite svårt att somna igår både för att Mats inte låg bredvid mig och för att jag var nervös inför första dagen på Skanska. Men till sist somnade jag och väckaren ringde tidigt, som tur var så ringde Mats tjugo över sex så det blev en bra start på dagen :)
.
Nu ska vi gå och möte Madelene och Molle för en promenad :) Jag får skriva lite mer sedan om hur det gick på min första dag på praktiken!
.
Jolinn ligger och väntar på att husse ska komma hem, hon längtar till helgen! (Det gör jag och Karma också :))
Jag fick en bild på mina tre älsklingar innan Mats åkte neröver igår :)

Sista tentan bortgjord!

Ja då var sista tentan bortgjord för det här året! Det känns riktigt skönt! Nu har jag sommerlov tills på måndag då jag börjar jobba. Imorgon åker Mats ner till Umeå för att börja jobba där. Så till veckan blir jag själv här uppe i Luleå än en gång och Mats blir själv nere i Umeå. Fast det kändes ändå bättre att lösa det på det här viset istället för att jag också ska vara nere i Umeå/Ö-vik för då är vi ju ifrån varandra hela hösten,  men det behöver vi ju inte vara nu när jag ska jobba här i Luleå :)
.
Här hemma är det ganska lugnt, Jolinn och Karma ligger och sover och vi har just ätit. Det är sån skön känsla efter att man har gjort bort tentor för man känner sig så fri på kvällarna. Jag funderar på att gå bort till det övergivna dagiset och släppa tjejerna en sväng, nu kan jag ju göra vad jag vill ikväll :D
.
Våran lilla bus-tjej Karma har varit ute på bakgården idag och grävt ett stort hål i gräsmatten. Så det blir till att fylla igen det och så gräs, men det är sånt som händer ;P Resten av gräsmatten har börjat ta sig så snart kan dom vara på hela gräsmattan igen, det ska bli skönt :) Då kan dom ligga ute på gräset och ha det bra :)
.
Här ser ni bus-vovven som grävde :P

Lång dag..

Den här dagen har verkligen varit lång! Jag satt på skolan till ett-halv två då Mats var klar med sin tenta, efter det så gick vi och hämtade våra nya tröjor som hade kommit (Ni kan få se bild sen, det blev varsin Civilingenjör Väg och Vatten tröja) och sedan åkte vi och hämtade hem Jolinn och Karma från hunddagiset. Det känns skönt att det går så pass bra på dagiset, dom verkar trivas :)
.
Nu på eftermiddagen har jag skrivit på anställningspapprena för min 7-månaders praktik och skickat dom till Skanska. Det känns bra att man kan börja bocka av saker.
.
Nu medan vi sitter och väntar på mat passade jag och Karma på att mysa lite! Hon är ju så gosig :)
Jag och Karma myser i soffan :)
Medan vi sitter inne och myser ligger Jolinn ute på uteplatsen under bordet och har det bra :) Hon skulle nog ligga här resten av kvällen om vi inte säger till henne att komma in :P
Passade på att ta ett kort på Karma i solen :)
.
Glömde ju berätta det när jag skrev inlägg tidigare idag, att när jag skjutsade Jolinn och Karma till hunddagiset imorse så regnade det ganska bra och när jag körde genom stan började det hagla och sedan övergick det till snöblandat regn. Första juni och det haglar/snöar.. usch säger jag bara :S Nu tycker jag verkligen att värmen ska komma, fast Jolinn och Karma klagar ju inte på temperaturen, dom tycker att det är ganska lagomt nu :)
.
Det är lite komiskt att nästan varje gång jag är ute och går med Jolinn och Karma så är det nästan alltid någon främling som kommer fram och pratar med oss. Igårkväll då jag bara gick en snabb rastningsrunda på ca 400 m så var det först en äldre man som stannade oss för att prata om hundarna och sedan gick jag ca 100 m där en yngre man stannde mig för att prata om hundarna. Dom frågar alltid vad det är för ras mm :) Väldigt trevligt att folk stannar och pratar men man kan bli lite lätt stressad då man har en tid att passa :P Ialla fall, igår då jag gick den här korta rundan på ca 400 m och dessa två främlingar stannade och prata med mig så tog den här rastningsrundan 30 minuter. Helt otroligt! 30 minuter för att gå 400 m, tror det är rekord ;)
.
Nu blir det lite mat innan det blir sista rycket med pluggandet inför tentan imorgon!

Sista dagen!

Idag är det sista dagen för tentaplugg! Jag lämnade av Mats på skolan innan jag åkte och lämnade av Jolinn och Karma på hunddagiset, nu är jag tillbaka på skolan och sitter och pluggar. Mats har tenta idag och imorgon har jag min tenta, sen är man ledig på söndag och på måndag börjar jag min 7-månaders praktik medan Mats börjar på sitt sommarjobb. Det är snabba ryck, man hinner knappt andas, men det är väl lika bra att sätta igång och jobba på en gång :)

RSS 2.0