Nytt projekt.. Mitt projekt!

Ikväll har jag börjat på ett nytt projekt som jag har tänkt på väldigt länge. Sitter just nu och funderar och pillrar på en logga, riktigt roligt :) Får se om det blir någonting av det men ni kommer få se och höra mer då Mats har fått hem sin Lilleplutt. Jag är väldigt hemlighetsfull kring detta eftersom jag inte ens vet om det kommer bli någonting av det men jag har iaf börjat på det nu :) Imorgon ska vi iväg och inhandla lite mer till detta projekt, känns väldigt kul!
.
God natt på er! Nu ska vi gå och lägga oss!

Alldeles slut...

Då var tentan skriven och jag är alldeles slut i huvudet! Nu ska jag ta och lägga mig på soffan en stund och bara ta det lugnt, kanske blir det till att se på någon serie samtidigt :)
.
Det var andra dagen på hunddagiset för Jolinn och Karma idag och det gick bara bra, imorgon ska dom vara där nästan fulldag. Jag måste nog sitta på skolan och plugga då annars kommer det kännas så tomt här hemma utan hundarna. Imorgon tar vi nya tag med nästa tenta, då är det Bygg- och anläggningsproduktion som gäller!

Tenta imorgon!

Ja då kör vi sista rycket innan tentan imorgon! Ska plugga lite mer och sedan blir det sängen. Det blir en tidig morgon imorgon, vi ska fara och lämna Jolinn och Karma på hunddagiset innan tentan så det blir en tidig kväll, vill vara utvilad imorgon. Om man ska klara av att skriva en Matte 4 tenta på 5 timmar så gäller det att vara utvilad och ha choklad med sig till tentan :P Annars går det ju aldrig ;)

Första dagen!

Gårdagen startades med frukost ute på uteplatsen med mackor och datorn, Mats var snäll och åt frukost med mig också :) En härlig start på dagen!
.
.
Efter frukost var det dags för plugg, Mats satt på skolan och jag satt hemma.  Det blev en till dag med plugg ute i solen, jag hade sällskap av Jolinn och Karma ute på uteplatsen medan jag pluggade, dom låg och sov i skuggan i stort sett hela dagen :)
.
Jolinn la sig först i solen men insåg snabbt att det var bättre att ligga i skuggan!
Här satt jag och pluggade igår!
Karma har det skönt i skuggan :)
.
På eftermiddagen for vi en sväng till Storheden där jag köpte nya träningskläder (behövde nya springbyxor och tröja) nu när jag har börjat träna, alltid lite roligare att träna om man har rätt och sköna kläder på sig :) Mats köpte några pike-tröjor som han ska ha i sommar :) Sedan åkte vi vidare till Ica Maxi där vi köpte en ny grill (himla bra rabatt kan jag då säga) så vi premiärgrillade på den till middag, grillade en hel kyckling :D Så här blev resultatet!
.
Jättegott!
.
Och till efterrätt blev det chokladtårta med grädde!
.
.
Idag startade vi dagen med att åka och lämna Jolinn och Karma på hunddagiset! Det var första dagen för dom idag så det blev en lätt inskolning på 3 1/2 timme. Dom såg lite skeptiska ut först men det var inga problem att lämna dom i båset.
Karma och Jolinn står och tittar när husse går iväg :)
.
Medan tjejerna var på hunddagiset passade jag och Mats på att sitta på skolan och plugga, vid lunch var det dags att hämta hem tjejerna. Och oj, vad glad dom blev när dom fick se oss! :) Dom på hunddagiset sa att allt hade gått bra och att dom hade varit ute på en kort promenad med dom också :) Så det var skönt att höra, jag tror att dom kommer trivas bra där, dom har ett bås tillsammans så dom kommer vara med varandra hela tiden :) Detta är ju perfekt nu när Mats kommer bo i Umeå i sommar och jag är här uppe själv med Jolinnn och Karma, så får dom lite sällskap på dagarna :)
.
Efter att vi hämtat hem tjejerna så åkte jag iväg och köpte nya halsband till Jolinn och Karma. Dom på hunddagiset tycker att det är bättre att dom har halsband så att det är lätt för dom när hundarna ska rastas. Vi använder ju alltid sele på Jolinn och Karma och äger inte ens ett varsitt halsband till dom. Så det blev två nya Hurtta halsband och en liten borste som man kan ta bort tovor ur pälsen med, vår lilla tuss har fått lite tovor bakom örat som ska bort nu :)
.
Karma fick ett svart halsband och Jolinn ett brunt (samma som sin sele) :)
.
Nä, nu är det dags att ta tag i pluggandet igen! Ska ta och plugga några timmar innan det är dags för en springtur med Madelene och Molle :)

Äntligen sommar!

Idag har det varit en riktig sommardag! Det har varit soligt och varmt och blåst varma vindar, tror det är första gången det händer i Luleå, det brukar alltid blåsa kallt här :P Så det har varit en helt fantastisk dag! Det är så typiskt att tenta-perioden har börjat och man måste sitta och plugga, men jag har fuskat lite och varit ute och gått med Jolinn, Madelene och Molle på förmiddagen och sedan tog Mats, Jolinn, Karma och jag en promenad på eftermiddagen :) Det var härliga promenader!
.
Jag och Karma :)
Mats och Jolinn :)
Jag med tjejerna :)
Jolinn och Karma!
Träden har äntligen börjat bli gröna här uppe i Luleå! :)
.
Det blev så att jag tog och satte mig ute på vår uteplats och pluggade idag istället för att sitta inne, det var skönt :) I vår rabatt har blommorna börjat blomma!
.
.
Till middag grillade vi kyckling med potatissallad och lite annat småttoch gott till! Grillmästaren (Mats) gjorde bra ifrån sig idag :) Det blev väldigt gott! Det blev första gången för i år som vi satt ute och åt middag, väldigt härligt!
.
Mats redo för att äta :)

Bortgjort för detta år!

Så, då var alla redovisningar bortgjorda för detta år! Vår grupp hade tur och behövde inte redovisa, det var 6 grupper som redovisade av 16, lite tur måste man ju få ha ibland ;) Så nu har jag ätit lunch och varit ute på en promenad med Jolinn och Karma, det är tyvär ingen sol idag men väldigt varmt ändå :) Nu är det tänkt att man ska börja plugga på tentorna som man har till veckan, men jag tänkte ta det lite lugnt en stund och sen sätta igång. Ska nog börja med att läsa boken i Bygg- och anläggningsproduktion och sen blir det matte för hela slanten.
.
Ikväll ska jag och Mats ut och äta med mina tjejkompisar, det ska bli trevligt! :) Ser verkligen fram emot att få äta riktigt god mat och förhoppningsvis kommer vi inte frysa då vi ska sitta ute! Nu vill jag ha riktig sommar så man kan lita på temperaturen, som det känns nu så kan det bli nästan vilken temperatur som helst ikväll, det känns väldigt ostadigt.
.
Nu tänkte jag lägga mig på soffan och ta det lugnt en stund, sen blir det plugg!

Härligt väder!

Nu är ena redovisningen bortgjort... nästa har jag imorgon. Den är jag faktiskt lite nervös för eftersom det kommer chefer från Trafikverket, NCC och Peab och lyssnar på oss. Hoppas att det går bra! Men efter den redovisningen är det "bara" två (eller tre) tentor kvar innan skolan är över för detta år :P Det känns skönt!
.
Nu på kvällen tog jag, Jolinn och Karma en promenad i det härliga sommarvädret, det var så härligt ute :) Mats passade på att ta en cykeltur så det blev nästan en mil för han :) Jag funderar på att köpa en ny cykel så jag kan följa med Mats på några cykelturer i sommar, det går inte så bra att cykla på min cykel nu då bromsen och massa saker är dåliga :/ Så en ny cykel blir det nog för mig framöver!
.
Just nu sitter jag och latar mig i soffan och tittar på Eurovision medan Karma ligger nedanför mig och sover :) Jolinn har gått och lagt sig i sovrummet och är redo för natten :P Hon är tidig på att gå och lägga sig, hon skulle nog kunna sova en hel dag :P
.
Annars är det inte mycket som händer här hos oss, det är slutspurten i skolan så vi lägger all vår energi på skolan och hundarna, nå mycket mer hinner vi inte med :P Men jag skulle vilja hinna med och köpa lite blommor i helgen till vår uteplats, det kanske blir en plugg-paus som för oss till Storheden för att köpa blommor någon dag :) Nu ska jag se om Sverige går vidare till finalen!

Bus på dagiset!

Igårkväll gick vi till det övergivna dagiset för att släppa Jolinn och Karma en sväng. Vi fick även sällskap av Hanna och Texas så det blev även lite valpbus :)
.
Först busade bara Jolinn och Karma med varandra!
Jolinn och Mats :)
Sedan kom Texas och ville vara med och busa :)
.
Tror vi var på dagiset i nästan en timme och lät hundarna busa av sig, det är så roligt att titta på :) Senare på kvällen fick vi oväntat besök.. en igenkott vandrade förbi vår bakgård. Jolinn och Karma var väldigt fascinerade av den och stod och tittade på den genom fönstret :)
En liten igelkott!
.
Ja det var gårdagen det! Nu sitter jag ute med Jolinn och Karma på bakgården och njuter av solen. Ska strax gå in och äta lunch och sedan gå till skolan för redovisning, men den börjar ju inte förän kl 13 så jag kan ju sitta ute i solen en stund till :)

Överraskning!

Jag överraskade Mats igår med lite cupcakes :) Goda blev dom och såhär såg dom ut! :)
.
Vi måste ta och köpa en sprits så att man kan dekorera dom lite snyggare, nu använde jag bara en 3-liters påse som jag klippte ett hål i.
.
Nu är vi nästan klar med alla projektarbeten, bara redovisningarna kvar. En imorgon och en på fredag och sedan är det tenta-plugg som gäller. Ska försöka ta tag i matten idag så det blir mindre jobb i helgen.
.
Hoppas ni njuter av det fina vädret, för det gör vi! :)

Joggingtur!

Nu på kvällen har jag och Jolinn varit ute på en joggingtur med Madelene och Molle. Det gick riktigt bra den här gången, vi sprang samma runda som förra gången och ikväll joggade vi nästan hela tiden, alltså nästan 3 km :) Det kanske låter lite för en del men jag som inte har joggat sedan typ i nian tycker att det är bra gjort :) 
.
Mats och Anton är ute och fixa ACn på bilarna, skönt att få igång det om dom får till det! Och jag håller på att göra en överraskning till Mats, vi ska äta dom ikväll ;)

Utställning i Piteå!

I lördags var vi på utställningen i Piteå! Vi klev upp ganska tidigt för att vara i Sjulnäs (strax utanför Piteå) kl 9. Vi hade tur med vädret, vi vaknade till sol och en härlig temperatur. Vi gjorde ordning fika, packade bilen och gjorde oss klara för resan neröver. När vi kom fram var det redan hur mycket folk där som helst och det var svårt att hitta en bra plats runt ringen där vi skulle ställa ut tjejerna. Till sist fick vi nöja oss med att ställa upp stolarna och burarna vid nästa ring istället.
.
Klockan gick fort och plötsligt var kl 10 och snart dags för våran tur. Monica och Anders kom och tittade på oss och hade även med sig två av mina kusiner, Emelie och Tilda :) Jag var så otroligt nervös att jag nästan inte visste vart jag skulle ta vägen, har aldrig varit såhär nervös på någon utställning tidigare. Det kan ha varit för att domaren var från Holland, men vad vet jag :P
.
Eftersom Karma går i valpklass var det hennes tur först.
Här springer vi ett varv runt!
Domaren hälsar på Karma!
Och han känner igenom henne!
.
Tyvär gick det inte så bra då domaren ville kolla på Karmas tänder. Det var inga problem då han skulle kolla på tänderna där fram men tänderna på sidan gick inte alls. Domaren sa då att jag kunde visa dom för han istället, men med en hund som ålar sig ur greppet och jag som är jättenervös gick inte det heller. Vi fick istället springa en gång fram och tillbaka!
.
.
Eftersom domaren inte kunde se tänderna på sidorna så kunde han heller inte dela ut något pris. Detta skyller jag helt på mig eftersom jag var så nervös och kunde inte visa dom för han. Karma gjorde allting utmärkt och var så duktig :) Domaren gav mycket beröm om att Karma är en fin hund och sa att jag ska träna på att visa tänder och komma tillbaka på en annan utställning, så det får vi göra :)
.
Här är Karmas kritik:
Very nice dog, is a pity that I don't can see the teeth, can not judge the premolars, the dog needs more training for the show. Very nice type, beautiful topline/tailset. Correct rear angulation, nice coatquality. A eurasier can be reserved but have to show in the ring.
.
Sedan var det dags för Jolinn!
.
Domaren kände på henne först och det gick hur bra som helst. Jolinn skötte sig helt perfekt, hon backade inte när domaren skulle känna på henne och hon sprang bra. Visst, när hon såg Karma stå utanför ringen så ville hon dit men då sa matte nej! :P
.
Vi sprang runt ett varv!
Och sedan fram och tillbaka!
Ställer upp oss inför domaren!
.
Tyvär så tyckte domaren att Jolinn behöver mer muskler för att bli mer stabil så hon fick betyget Very good med denna kritik:
Bitch of correct size. Could be stronger in muscle. Need to improve in topline. Sufficient front/rear angulation. Need more stability in front. Needs more power in move, more parallell action. Could be a bit more relaxed in the ring. Well presented.
.
Men det var en spännande dag än att det inte blev några priser för oss :) Och vädret var ju på topp! :)
.
En utslagen hjälte efter dagen!
.
På söndagen var det dags för Monica att ställa ut deras papillon Mira, såhär såg det ut då :)
.
Domaren känner på Mira!
Springer fram och tillbaka!
Dessa två var det som tävlade om BIR-valp och Mira vann! :)
Här står Monica och Anders och väntar på finalen!
.
Vi hade tur med vädret på lördagen då det var varmt och soligt men på söndagen var det molnigt och regnade. Det var lite synd att det blev så dåligt väder på söndagen men det är sånt man får ta då det är en utomhus-utställning. Det har varit en bra helg med mycket hund :)

Ny bur!

Nu har vi kommit hem från Storheden! Det blev en sväng in på Djurmagazinet där vi köpte en ny bur och sedan en sväng in på Coop. Det passade väldigt bra att Djurmagazinet sänkte priset på tygburar den här helgen då vi ska på utställning imorgon. Vi har ju en tygbur sen tidigare men nu när vi har Karma så ska ju hon självklar också ha en bur :) Jolinn och Karma har redan hunnit inviga den :)
.
Jolinn gick på en gång in och la sig :)
Både Karma och Jolinn trivdes i den :)

En varmt bad!

Efter lite fika med sjuklingen här hemma så blev det ett varmt bad för mig, jag var lite frusen och känner att jag har nått i kroppen, så efter ett varmt bad, en treo och c-vitamin känns det lite bättre :) Det har verkligen varit en lugnt eftermiddag hos oss, jag och Mats har legat i soffan medan Karma och Jolinn har sovit, skönt att få vara lat en stund. Jag gick ut och rastade Karma bara för ett litet tag sen och såg då till min stora gläjde att solen kom fram lite mellan molnen, hoppas på att solen kommer fram ikväll så att kvällspromenaden blir skön :)
.
Nu håller Mats på att göra sig i ordning för en sväng på Storheden, vi ska på Djurmagazinet och kolla på en bur, får se om det blir något köp :)

Apelsin- och chokladkaka!

Nu sitter jag och äter apelsin- och chokaldkaka med grädde till som jag bakade igår! Den blev faktiskt inte så tokig :) Jag blev lite baksugen igår då någon av våra grannar bakade bullar, kände lukten ända ut i korridoren, så då testade jag att baka en ny kaka.
.
Gott! :)
.
Vi har haft möte i en av projektgrupperna nu på förmidagen så nu har jag inte så mycket mer kvar att göra i skolan innan helgen. Det ska bli skönt med helg :) Känner mig lite konstig i huvudet idag, Mats är ju förkyld så jag hoppas att det inte är nått sånt på gång, måste vara frisk imorgon då vi ska på utställning :) Vi hoppas på att det blir bra väder imorgon eftersom vi kommer vara ute i stort sett hela dagen :)

En blöt promenad!

Idag har jag börjat tentaplugga på Matte 4, så jag satt på skolan fram till kl 14 med Sanna och Magda. Sen var det bara att gå hem och äta lunch och ta på sig regnkläderna för att gå ut med Karma och Jolinn. Vi mötte upp Madelene och Molle och tog en promenad tillsammans, vi blev ganska så blöta kan jag säga ;P Men våra fyrfotade vänner måste ut än att det regna och det är skönt att vara ute och gå i vilket väder det än är :) Vi var ute i nästan en timme så när vi kom hem såg det ut som att Karma och Jolinn duschat, och även jag :P Men nu är vi alla torra och tjejerna ligger och sover :)
.
En bild från igår då vi var på dagiset och lekte :)
Igår låg Jolinn och hade det skönt i solen, lite skillnad från idag :P

Bus på dagiset!

Idag blev det skola på förmiddagen och sedan fortsatte jag med skolarbetet hemma. Det har blivit mycket photoshop och illustrator idag och snart ska jag fortsätta göra klar två bilder i photoshop, det tar längre tid än man tror och imorgon ska dom vara klara. Så det är bara att jobba på!
.
Nu på eftermiddagen tog jag en paus i pluggandet och tog ut Jolinn och Karma på en promenad och sedan fick dom busa av sig på det övergivna dagiset. Det har ju varit rikigt varmt idag, den varmaste dagen hittills, så det var skönt att sitta i solen och titta på när tjejerna busade. Och dom busade på riktigt bra, så nu ligger dom och sover här hemma :)
.
Det blev mycket bus..
..och spring! :)
Efter att ha busat ett tag tyckte både Karma och Jolinn att det blev varmt så Jolinn la sig i grillringen och Karma bredvid :)
Skönt i skuggan :)
Sol, härligt med sol! :)
Våra fina tjejer :)
Också avslutade dom med lite mer bus!
.
Vi var där i närmare en timme så dom fick busa av sig ganska rejält, efter det tog vi en promenad hemåt och sedan var det dags för middag.
.
Igår for vi en sväng på Granngården och köpte lite jord, gräsfrö och näring för att få vår gräsmatta grön. Vi har ju två hundar som är duktiga på att riva upp gräs när dom kutar omkring på bakgården ;P Så igår sådde vi nytt gräs och la på lite ny jord så nu hoppas vi att det växer lite bättre. Det är bara att hålla tummarna :)
.
Här har vi hett ut lite jord och Mats her på lite näring :)

Lekstund!

Här kommer lite bilder från lekstunden med Molle :) Det är Madelene som tagit bilderna!
.
FOTO: MADELENE NORDKVIST

Imorgon..

Imorgon ska jag ta och lägga ut lite bilder från då Jolinn, Karma och Molle busade, har fått lite bilder av Madelene som hon tagit :) Men det får bli imorgon, nu ska jag gå och lägga mig!

Ny vecka!

Ja då var det måndag igen och en ny vecka! Den här veckan är det omtenta-period på LTU så vi har inga lektioner denna vecka utan bara massa plugg. Jag har två projektarbeten som gärna ska bli klart den här veckan och jag tror även att Mats har projektarbeten som snart ska vara klar. Efter den här veckan är det bara en riktig skolvecka kvar och sedan är det sista veckan med ordinarie tentor innan det är slut på skolan för den här terminen.
.
Idag har jag varit på möte på Skanska inför min 7-månaders praktik som jag börjar den 4 juni. Det ska verkligen bli jätteroligt att få börja min praktik och jobba inom det området jag utbildar mig till. Det kommer bli en jättespännande period! Tyvär så kommer ju jag och Mats vara ifrån varandra under sommaren då han kommer jobba i Umeå medan jag blir kvar här i Luleå. Det som är bra med att jag är kvar i Luleå är ju det att vi kommer bo tillsammans i höst istället, så det känns skönt :) Detta kommer bli min första sommar i Luleå så jag undrar vad man ska hitta på under kvällar/helger och ledighet, vi får väl se helt enkelt :)
.
Ikväll blir det promenad med Madelene och Molle, det ser vi fram emot :) Nä, nu ska jag ta tag i plugget en stund innan det är dags för middag!

Promenad på Arcus

Idag har det blåst så mycket att man inte har kunnat sitta ute på vår uteplats för att det varit för kallt. Så vi tog oss en sväng till Arcus för att promenera. Där inne i skogen var det nästan vindstilla men en hel del snö kvar. Eftersom det var lite folk där när vi kom och en traktor som körde i området släppte vi dom inte lös idag utan vi tränade lite inkallning mellan Mats och mig också blev det lite "gå-fot"-träning med Karma, och självklart blev det en promenad :)
.
Mats och Karma tränar lite "gå fot"
Sähär mycket snö var det på Arcus idag, som tur är så är det betydligt mycket mindre snö kvar på Porsön!
Jolinn :)
Karma :)
Mats och Jolinn busar lite :)
Två vovvar som vill ha godis!
En fokuserad Jolinn!
.
Nu är vi hemma igen och funderar på vad vi ska äta till middag, jag har idetorka.. har inte lust att ställa mig och laga något avancerat men det ska ändå vara gott, klurigt! ;P Ikväll blir det kladdkaka till efterrätt, det blev ju en hel del kvar från igår eftersom det bara var jag som åt :D
.
Nu är det dags för mat! :)

Sitter ute!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här igen, dagarna bara rullar på och ibland glömmer man bort att uppdatera bloggen. Nu sitter jag ute på vår uteplats och har det skönt! Härligt att man kan sitta ute så här sent, vi har ju bra kvällssol så då går det :) Jolinn och Karma ligger och tuggar på varsitt grisöra och njuter i kvällssolen :) Mats är på klassfest så det är bara jag och tjejerna hemma.
.
Min plats i solen!
Karma :)
Tjejerna ligger och tuggar på varsitt grisöra i solen :)
.
Idag har jag satt upp dom nya gardinerna i tv-rummet! Så nu blev det sommarfint i lägenheten :) Blev riktigt nöjd med dom, det var dom som jag köpte på jotex. Nä nu tror jag att jag ska ta och gå in och baka en kladdkaka, måste ju lyxa till det lite nu när det är lördag :)
.
Såhär blev det med dom nya gardinerna och kuddarna :)
.
Ha en trevlig lördagkväll allihopa! :)

Härlig utekväll!

Det blev verkligen en härlig utekväll för mig och Jolinn idag! Klockan 16.30 träffade vi en tjej och hennes Sheltie som hjälte mig att träna lite hantering på Jolinn. Tänkte träna lite innan utställningen i Piteå och dagens hanterings träning var en jättebra övninig. Jag hoppas att vi hinner med några fler sånna här hanteringsövningar innan det är dags för utställningen. Så det blev lite hanterings träning också tog vi oss en promenad, efter det gick vi hem och hämtade Mats och Karma och gick vidare mot Madelene och Molle. Vi tog en kort promenad allihopa och sedan gick vi bort till det övergivna dagis och släppte Jolinn, Karma och Molle. Och dom busade och busade och busade.. shit vad dom hade roligt :D Karma hade så mycket energi och var överallt hela tiden, hon hade superkul! :)
.
Tyvär så glömde jag kameran hemma men Madelene hade med sig sin systemkamera så jag ska få lite bilder av henne sen som jag ska lägga upp :) Vi gick från dagiset strax innan kl 19 så vi var hemma runt kl 19, en härlig kväll ute :) Jag och Jolinn har allstå varit ute i två och en halv timme och det känns i benen nu kan jag säga :P Jag kan lova er att vi har två trötta hundar här hemma nu!
.
Resten av kvällen kommer bli lugn! Slötitta lite på tvn och slappa, skulle behöva börja plugga på tentan som jag har till veckan men vet inte om jag ska börja plugga på den på onsdag istället. Nu blir det lite tv iallafall :)

Långpromenad med Jolinn :)

Idag blev det en långpromenad för bara Jolinn och jag! Vi gick runt Mjölkuddsberget och där var det inte lika mycket snö som det är på vägarna efter gårdagens snönederbörd. Det blev varmt att gå där i skogen upp och ner och mot slutet av promenaden började det att regna lite smått. Vi träffade även på en man och hans hund som Jolinn fick hälsa på, Jolinn och den andra hunden ville börja busa på en gång men tyvär så kunde jag inte släppa henne där och det är lite svårt att två hundar ska busa i koppel så det blev tyvär inge bus för Jolinn. Det kanske blir en annan gång :)
.
Jolinn på promenad!
Jolinn :)
På vissa ställen var det bara lite snö, hoppas den här snön försvinner fort!
Efter promenaden gick Jolinn och la sig och Karma ville ligga bredvid och mysa :)

Tråkigt!

Det snöar.. usch vad tråkigt! Jag som hade tänkt att vi kunde vara ute hela helgen och hålla på att pyssla på bakgården. Rabatten måste rensas och utemöblerna ska torkas av och sättas fram. Men det går inte nu.. Jag har varit ut korta svängar med Jolinn och Karma men man vill inte vara ute så länge då det blåser och snöar :S Det som var så fint väder igår också blir det nästan vinter idag, men men.. sommaren kommer nog tillsist.
.
Så här skulle vi fått haft det idag också :)
.
Jag sitter här och är rastlös, jag vill inte vara ute och gå några längre sträckor idag då det blåser så mycket och jag har inte ro att bara ta det lugnt, se på film eller pyssla. Vad kan man göra en sån här dag? Har någon nått förslag? :) Innerstinne skulle jag nog vilja åka till Ikea men det säger jag inte till Mats ;P

Härlig fredag!

Vilken härlig dag det blev idag! :) Jag var på skolan på förmiddagen och medans Mats var på skolan på eftermiddagen så gick jag, Karma och Jolinn ut på en promenad och sedan satt vi ute på bakgården i två timmar och hade det gott! :) Jag passade på att äta lite glass medan jag satt och solade och Jolinn och Karma busade och vilade i solen.
.
Glass i solen :)
Jolinn ligger och tar det lugnt i skuggan :)
Karma håller utkik!
Jolinn och Karma njuter av solen!
Två stycken som håller koll! :)
.
Jag ska strax fara till Magda en sväng, får se om det blir utgång eller inte :) Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Beställt nytt!

Nu har jag beställt nya sommargardiner till vardagsrummet! Gunilla tipsade att det var rea på Jotex så det blev tre nya gardiner och två kuddöverdrag för 250 kr, billigt och bra! :) Ska bli kul att få lite sommarnytt här hemma :) Och igår beställde jag lite nya kläder från HM så det kommer bli roligt till veckan då jag får gå och hämta ut lite paket. Och för att det ska bli rättvist har Mats beställt lite grejer till bilen :) Det är bra att Mats beställer saker till bilen så beställer jag saker till lägenheten, det blir mest rättvist så ;)
.
Nu ska jag ta och klippa klorna på Jolinn innan det är dags för Let's dance! Hoppas ni får en bra kväll! :)

Torsdag

Då var ännu en skoldag över, har suttit med två olika projektarbeten hela dagen. Men nu sitter jag äntligen hemma i soffan medan Jolinn och Karma är ute på bakgården och busar :) Mats ska strax iväg på möte med CET, så jag och tjejerna blir ensamma hemma ikväll. Det blir nog en promenad och sedan Let's dance. Har tagit lite bilder på Jolinn och Karma ute på bakgården, Jolinn älskar att ligga i solen och bara mysa :)
.
Jolinn och Karma busar :)
Våra första blommor för i år på vår bakgård, dom växer vilt längs husväggen :)
Jolinn ligger och njuter i solen!
Våra tjejer :)
Jolinn vet hur man myser på riktigt, och man får gärna klia henne på magen ;)
.
Idag när jag var ute med Jolinn och Karma på lunchen så började det hagla, usch vad tråkigt. Snälla, kan det inte bara få bli sommar nu! Som tur var så slutade det att hagla ganska snabbt så det hann aldrig bli vitt på marken. Nu vill vi ju ha sommar och sol :)
.
Om det blir hyffsat bra väder i helgen ska vi ta fram utemöblerna och städa upp lite på vår uteplats. Ska försöka hitta någon fin duk som vi kan ha ute på bordet också ska jag sätta upp nät över jordgubbarna så inte några hundar eller fåglar kommer åt dom :P
.
Nu är det dags att laga lite mat! :)

Långhelg i Ö-vik!

Ja, då var vi i Luleå igen efter långhelg hemma i Ö-vik! Det har faktiskt varit en ganska lugn helg om man jämför med andra helger då vi är hemma, vi har hunnit med mycket och vissa stunder har vi varit lite stressade men annars har det varit en skön helg. Vi åkte ju som sagt ner i torsdagskväll och tog innervägen direkt till Solberg. Det var nästan bara att ta med väskorna som skulle in och sen gå och lägga oss eftersom vi kom ganska sent och det hade varit en lång dag för både Mats och jag.
.
På fredagen jobbade Åsa, Rune och Mathilda gick i skolan så Mats höll på att pyssla med några datorer och sedan mitt på dagen åkte vi till Alf och Eivor för att hälsa på dom. Efter lite fika for vi hem till Åsa och Rune igen och dom kom hem från skola och jobb. Det blev lite blandade aktiviteter men bland annat fick vi åka en sväng i deras nya husbil :)
.
Jolinn och Mathilda :)
Jolinn fick följa med Mathilda på äventyr! :)
Karma fick stanna med mig :)
Åsa håller på att fixa lite i husbilen!
Riktigt fin är den! Jag och Mats funderar på att fara på en liten semester i sommar och låna den så även hundarna kan följa med :)
Vi fick även teståka den, jag och Mathilda satt där bak med Jolinn och Karma :)
Det ser ut som att dom trivs ganska bra i husbilen!
.
Senare på eftermiddagen bakade jag och Mathilda chokladmuffins, dom blev kladdiga men goda :)
.
Mathilda i bakartagen!
Smeten var godast ;)
Medan vi bakade passade Jolinn på att sova..
..och även Karma!
.
Det blev också lite spelande för Mathilda och mig på kvällen!
.
Vi spelade ett Bamse-spel!
Mathilda bäddade ner Karma med en filt :)
Efter både middag och efterrätt satt vi nöjda och belåtna :)
Mathilda var poppis när hon tog fram korv!
Mats och Mathilda!
.
Fredagen tog fort slut och det var dags att gå och lägga oss. På lördagsmorgonen åkte Åsa, Rune och Mathilda ner till Ö-vik så vi passade på att fara och hälsa på Alf och Eivor en gång till. Efter det åkte även vi ner till Ö-vik och gick på stan med Åsa och Marlene. Vi köpte lite presenter och gick och åt lunch tillsammans.
.
På kvällen var vi hemma i Dombäcksmark hos mamma och pappa och åt middag. Sen for vi hem till Sara och Janne för att sova över där.
.
På söndagen åkte vi och hälsade på Åsa, Rune och Mathilda i husbilen, första natten för dom i den. Så vi åt frukost tillsammans och sedan bar det iväg till Paradisbadet! Tyvär så hade jag kameran i bilen så det blev inge kort från badet men vi hade riktigt roligt. Vi åkte rutschkana och åt glass! Sedan åkte vi till Köpmanholmen för att äta middag med Gunilla, Fredrik, Elias, mamma, pappa, Sara och Janne.
.
Elias fyller 1 år den 10 maj men eftersom vi inte kommer ner något mer innan dess så fick han presenter av oss i helgen istället :)
Mats och Janne!
Sara!
Pappa!
Mamma!
Elias får hjälp med att öppna presenterna av sin morfar :)
Jag, Gunilla och Elias :)
.
Det blev även middag, här sitter vi samlade runt bordet!
.
Efter middagen var Sara och Elias ute på upptäcksfärd!
.
På måndagen åkte Mats in med vår ena bil till Mikael för att byta olja och fixa lite saker. Då passade jag på att åka ut till stugan med Jolinn och Karma för att ta en promenad och kunna släppa dom lösa. Pappa var där och målade i köket så gjorde han sällskap en stund också :)
.
Här kommer lite bilder från min promenad med hundarna :)
Det var en härlig promenad med tjejerna!
.
På eftermiddagen åkte jag och tjejerna in till stan så vi åt middag med Mikael. Jolinn och Karma fick träffa Mikaels hund Abbe och det gick hur bra som helst, alla tre lekte och var jättelugna och snälla :)
.
Alla tre busar :)
Mats och Mikael ville också vara med och leka så det blev lite frisbee-kastning!
Karma :)
Jolinn :)
Jag och Jolinn satt på altan och hade det mysigt i solen :)
Efter mycket bus och lek la sig alla tre :)
.
Eftersom det var sista april var mamma, pappa, Sara och Janne ute i stugan och eldade så på kvällen åkte även vi ut till stugan. Det blev en liten majbrasa också grillade vi korv :)
.
Vår lilla majbrasa!
Sara och mamma!
Jag och mamma :)
Korvätning :)
.
Och här kommer ett litet smakprov hur det blir i köket i stugan. Nya fönster och ny panel, fint blir det :)
.
.
Nu har vi kommit till tisdagen, då åkte vi in till stan för att träffa Helena och Rickard. Vi gick en sväng på den årliga bilutställningen och sedan blev det lunch.
.
Helena och Rickard :)
Mats tog en sallad :)
Jag testade något nytt, toast med kyckling och cashewröra och sallad till, riktigt gott :)
.
Vi hann även med att hälsa på Marlene och Kristoffer en stund på eftermiddagen :) Men sedan bar det iväg mot Luleå igen!
.
Det får avsluta detta inlägg och denna helg! :) Det blev ett väldigt långt inlägg så jag undrar om ni orkar läsa allt :P Jag hoppas att ni har haft en lika bra helg som vi haft!

RSS 2.0