Snö!

Det har kommit en hel del snö dom sista dagarna och det gillar så klart Jolinn och Karma. Igår var vi tvungen att börja skotta ute på bakgården för snart kan dom gå över staketet, så det var bara till att börja skotta. Kommer bli tvungen att skotta ikväll också etftersom det har kommit snö inatt med. 
 
Jag och Mats har haft föreläsning hela förmiddagen så nu på lunchen passade jag på att gå ut på en långpromenad med Jolinn och Karma. Vi gick ner på isen mellan Porsön och Björkskatan och där var det snö kan jag säga :P Det var inga skotrar som hade kört där och inte många som gått där heller så det fanns bara en smal stig rakt över isen. Vi började gå på stigen men Jolinn och Karma tycker det är mycket roligare att gå i djupsnön så då gjorde vi det istället :) Och oj, vad vi blev trötta.. både jag och tjejerna var tvungen att stanna och vila ibland för det var väldigt tungt att gå i all denna snö. Och tokig som jag är så sprang vi lite också, och då fick jag fart på tjejerna, dom tyckte det var så roligt :) 
 
Nu ligger dom helt utslagna och sover, och det är ju bra för nu ska jag sätta mig och göra lite skolarbete :) 
 
Träden är så fina nu när det har kommit snö, här är vi på väg ner till isen :)
 
Karma hörde något i skogen som hon gärna hade velat undersöka.
 
Jolinn tar vilopaus efter att vi har gått i djupsnön :)
 
Här är den lilla stigen som fanns upptrampad på isen.
 
Karma :)
 
Det finns alltid någonting att lukta på! :)
 
Jolinn och Karma :)
 
Ja ni ser ju på sista bilden hur djup snön är, det känns i benen efter att man har gått och plumsat i den där djupa snön. Men nu blir det lite akustik och byggteknik innan Mats kommer hem och det är middag. 

Anmäld!

Nu har jag anmält oss till utställningen :) Det behövdes en liten knuff för att jag skulle anmäla mig och det fick jag, tack så mycket :) Det blir jag och Karma som intar utställningsringen den 16/2, ska bli kul :) Ska ta och träna lite med halsbandet och kopplet som jag har till utställning så vi är lite förberedda när vi ska in i ringen. Det kommer vara två domare på den här utställningen och den ena domaren var domare i Överkalix förra året när Karma blev BIS-valp, så vi hoppas att vi får henne och att hon tycker att Karma är lika snygg nu, om inte snyggare ;) 
 
Så här såg det ut då, Överkalix i april!
 
Ställer upp oss inför domaren!
 
Karma blev BIS-valp :D
Då ställde jag även Jolinn och det gick jättebra också, Excellent och BIR :)
 
Idag har jag haft en föreläsning på förmiddagen och Mats är på skolan nu. Så nu sitter jag hemma och försöker räkna lite på akustiken, vet inte riktigt hur det går men jag gör ett försök iallafall. Det är inget trevligt väder idag, här i Luleå snöar och blåser det, inge kul att vara ute och gå då. Så det har bara blivit en kort promenad på en halvtimma nu på lunchen. Jag hoppas att blåsten ger sig till ikväll så vi kan ta en lite längre promenad då. 

Svårt val!

Nu har jag beslutsångest... och behöver lite hjälp av er. Det är en inofficiell utställning i Boden den 16/2 och jag vet inte om jag ska anmäla oss eller inte... Jolinn löper nu och har tappat all sin päls så henne kommer jag inte ställa i sånna fall, och då känns det lite meningslöst, eller inte meningslöst men inte värt att bara ställa Karma... fast det hade varit jättekul att fara på utställningen och det är ju jättebra träning. Så vad ska jag göra?! Anmäla oss eller inte? Jag hade tänkt fara på en utställning i Ö-vik i mars men jag har tenta just den dagen så det går inte, och nästa utställning är i april/maj tror jag. Så det är kanske onödig träning då nästa utställning är om flera månader.. Jag har verkligen beslutsångest, vad ska jag göra? 

Solig tisdag!

Idag har jag och Mats haft föreläsning första passet, sedan har jag nästa föreläsning kl 14.45 så det blev ett långt hål idag. Jag tänkte passa på att göra lite skolarbete dessa timmar och har även börjat med planchen som ska redovisa vår praktik. Det är lite svårt att komma på vad och hur man ska skriva men det är nog inte så noga, bara det finns lite bilder och bra text :) Så det går nog snabbt att sätta ihop. 
 
Vid halv 11 gick jag, Jolinn och Karma ut på en härlig promenad i solen. Bara någon minus ute och sol, härlig dag :)
 
Jolinn och Karna traskade på bra idag!
 
Det är ju så härligt att lägga sig ner i snön och vila ett tag :)
 
Jolinn sitter och spaner efter snygga hanhundar ;) (hon löper just nu)
 
Det är mycket roligare att gå i djupsnön än att gå på gångvägen, det tycker både Jolinn och Karma :)
 
 
Fina tjejer :)
 
 

Semlor!

Idag har vi bakat semlor, så här blev resultatet :) Gott! 
 
 

Promenad och sockerkaka!

Härlig lördag, en riktig slappardag! Jag fick sovmorgon till strax efter kl 9, då kom Jolinn och Karma och väckte mig och ville ut. Så det var bara att klä på sig och gå ut på promenad. Sedan dess har vi bara legat i soffan och tittat på serier ända tills för drygt en timme sedan, då tog vi en långpromenad ut på isen och bort till Björkskatan. 
 
Det är -13 grader ute och alldeles vitt, himlen, träden.. och nästan ingen som är ute. Så det var nästan bara vi ute på isen. 
 
Våra fina tjejer blev glad att få komma ut i det vita! :)
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
 
 
Alldeles vitt var det!
 
 
 
 
Det var en härlig promenad än att det var lite kyligt ute, så nu ligger både Jolinn och Karma och sover. Medan vi var ute på promenad bakade Mats en sockerkaka :) så jag tänkte passa på att baka lite jag med nu när ugnen är varm, tror det blir rulltårta :)
 
 

Fredagsmys!

Myser i soffan och tittar på Fringe! :) Och snart blir det efterrätt, mysig fredagkväll helt enkelt :)
 

Mys i soffan!

Jag tar en paus från skolarbetet en stund, sitter och myser med Karma i soffan och läser en gammal tidning, Eurasierbladet :) 
 
 

Snart helg!

Ja, då har första veckan i skolan gått, och det är med blandade känslor. Det är jättekul att få träffa alla kompisar och höra hur det har gått för alla andra på praktiken, men att börja plugga igen är ingen höjdare.. trivdes ju så bra på praktiken med arbetskamraterna och jobbet jag gjorde. Men idag är det fredag och jag har inga fler föreläsningar för idag, jag ska sätta mig med lite skolarbete nu medan Mats är på skolan och sedan tar jag helg :) Det är inge skolarbete som behöver göras över helgen så vi får en ledig helg, skönt! :) 
 
Efter att jag hade kommit hem från skolan och ätit lite lunch tog jag på Jolinn och Karma långlinan och sedan gick vi ut på isen, det blev en skön lunchpromenad :) 
 
Jolinn börjar med att undersöka om det finns fler hundar på isen.. och det gjorde det inte :)
 
Två rumpor i vädret som står och luktar på något!
 
Karma och Jolinn :)
 
Jolinn :)
 
Lite inkallning blev det också, här kommer Jolinn springandes!
 
 
 
Nu ska jag ta och sätta mig med lite skolarbete, och sedan är det helg ;) 

Tisdag!

Imorse vaknade jag kl 6.35 i panik och trodde att jag hade försovit mig, jag brukar i vanliga fall sitta i bilen den tiden och vara på väg till jobbet. Men idag behövde jag inte gå upp förän kl 7 då föreläsningarna började kl 8.15. Både jag och Mats har varit ledig på eftermiddagen så jag tog en timmes promenad med hundarna medan Mats slipade vårt matbord. Efter det har det blivit lite städning och sånt här hemma :) 
 
Solen hann gå ner men det blev en promenad på isen ändå :)
 
Karma och Jolinn :)
 
Vi gick i skoterspåren på isen :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Solen som går ner över Porsön!

Första dagen i skolan...

...behöver jag säga något mer?! Har helt tappat motivationen till att plugga nu när man har jobbat i 7 månader. Det kommer bli en tung vinter och vår känns det som, men man kan ju alltid hoppas på annat. Tur jag har Jolinn, Karma och Mats som gör livet mycket bättre här hemma :) Nu sitter vi och fikar lite kladdkaka innan vi ska gå och sova, ny dag i skolan imorgon! 

Söndag!

Vilka härliga dagar det har varit dom här senaste dagarna! Idag mitt på dagen tog jag och Karma en promenad ute på isen där hon fick springa i långlina och ha det roligt :) Man får sån energi av att vara ute och gå i solen och se när Karma spinga i snön, stanna och lukta på något intressant och sedan komma i full fart mot mig, det är glädje :) 
 
Jag passade på att ta en hel del bilder idag då solen lyste och det var så fint, här kommer dom :) 
 
En härlig dag, blå himmel och sol!
 
Det fanns mycket att titta på!
 
 
Karma var jätteduktig på inkallning, hon kom som ett skott varje gång jag ropade på henne :) Och självklart fick hon något gott som belöning :)
 
 
Våran fina Karma :)
 
 
 
Solen var verkligen härlig idag!
 
Mystjejen! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon är så härlig våran Karma :) 
 
Ja, det blev en hel del bilder! :) Roligt att ta bilder när det är sånt bra ljus ute att nästan alla bilder blir bra :) Nu ska vi sova, första skoldagen imorgon och jag gruvar mig.. men det kommer nog gå bra. Hoppas ni har haft en lika bra, skön och lat helg som jag har haft :) God natt på er!
 

Premiärturen!

Nu har jag åkt premiärturen på mina skidor! Strax efter kl 13 gick vi fyra ner på isen mellan Porsön och Björkskatan där jag satte på mig skidorna och skulle testa om vi har några draghundar eller inte :P Eftersom vi har tränat både Jolinn och Karma att inte dra i kopplet var det inte så lätt att få dom att dra, men dom sprang på bra bredvid mig när jag åkte :) Karma hade lite mer energi och drog litegranna, och oj vilken fart man får när dom börjar dra :) 
 
Jag och tjejerna :)
 
 
 
 
Mats var ju också med :)
 
Jag tror att Jolinn tyckte det var bättre att gå med husse, då slapp man ju springa :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 

Härlig lördag!

Idag tog vi en lång och härlig sovmorgon, nästan lite för länge.. Karma väckte mig kl 10 så då gick jag, Jolinn och Karma ut på morgonpromenad :) Och till min stora förvåning var det noll-gradigt ute och solen tittade fram, så himla härligt :) Så jag har redan nu bestämt att idag blir det premiärturen på mina skidor och Mats har lovat att följa med ut, det ska bli kul :) 
 
Lite bilder från dagens morgonpromenad! :) Nu när jag har hittat vår lilla digitalkamera så blir det mycket bättre bilder på hundarna än med min mobil, så här kommer dom :) 
 
En riktigt härlig morgon!
 
Jolinn och Karma tyckte också att det var härligt och nästan sprang när vi kom ut :)
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
 
Våra fina tjejer! :)
 
 
Försöker träna lite inför utställningarna till våren/sommaren, här ställer Karma upp sig :) Vår snygga tjej!

Städning och promenad!

Nu har jag städat lägenheten förutom att dammsuga halva lägenheten, dammsugarpåsen blev full så jag gick på ica för att köpa nya men där hade dom inte våran sort, typiskt. När jag kom hem igen så tog jag och hundarna en promenad istället och efter det blev det lite lunch :) Så nu tar vi nya tag med städningen.. 
 
Solen tittade fram under vår promenad och jag hann ta några enstaka bilder medan solen var uppe. Tycker att dom blev ganska fina! :)
 
Solen lyste så fint på den lilla stugan :)
 
Solen står inte högt, men så pass högt att den kommer över trädtopparna!
 
När jag skulle fota Jolinn och Karma fanns det saker som var mycket mer intressant att titta på än mig...
 
...och när väl båda två tittar på mig lyckades Karma blunda :P Så kan det gå!

Fredag = ledig!

Idag har jag haft sovmorgon till kl 9 då jag vaknade av att grannen ovanför oss höll på att skotta bort snön från deras balkong men det lät mer som att dom höll på att riva hela balkongen. Karma hjälpte också till att väcka mig genom att stå och flåsa i mitt öra och skälla åt grannarna som höll på att skotta :P Men det var skönt att inte sova för länge idag, ganska lagomt att kliva upp vid 8-9 tiden tycker jag :) 
 
Igår ringde jag och pratade lite med Karin, alltid lika trevligt att prata med henne :) Det blev massa hundprat så nu har jag fått lite extra energi och längtar ännu mer till våren/sommaren då alla utställningar drar igång igen :) 
 
Idag tänkte jag städa lägenheten och när jag är klar med det ska jag sätta mig och läsa och ta det lugnt. Ska läsa lite om Eurasiern och dess ärftliga sjukdomar, hur det ärvs vidare och så. Om någon är kunnig inom detta får ni gärna förklara för mig :) 
 
Nu är det bara att ta tag i dammsugaren och skurmoppen och sätta igång!

Tårta, intyg och promenad!

Idag har jag varit inne på kontoret och jobbat lite och även bjudit på smörgåstårta, tror det var uppskattat av alla :)
 
Så här blev dom, bakade av mig :) Så perfekt att det finns kartonger att köpa för sådana här tillfällen, smidigt och enkelt :)
 
Dom var faktiskt god och båda blev uppätna på morgonfikat :)
 
Jag och min handledare satte oss efter fikat och diskuterade min praktik som har varit jättebra, pratade om allt möjligt och vi kom även in på lite exjobb-snack :) Så det var kul att höra :) Fick även ett intyg på att jag har praktiserat hos Skanska och sedan var det bara att packa ihop mina saker på mitt rum, kändes tråkigt men nu har jag ju något att se fram emot till våren :) 
 
Jag kom hem runt 12-12.30 så det blev lunch och sedan en promenad med Jolinn och Karma ut på isen :) Synd att det blev så kallt dom här dagarna, just nu har vi -21 grader så det är inte så jättekul att vara ute någon längre stund. På promenaden blev det långlina så dom fick springa av sig lite, och det tror jag behövdes :) 
 
Himlen var alldeles rosa och fin!
 
 
 
Karma :)
 
 
 
Jolinn fick ha på sig täcke idag :)
 
Karma :)
 
Jolinn :)

Kallt!

Ikväll blev det kallt ute, just nu är temperaturen -20,6 grader, under dagen har den varit kring -15 grader men nu under kvällen sjönk temperaturen ännu mer. Vi kom just in från kvällsrundan och det var skönt att komma in i värmen igen :) 
 
Idag var det sista dagen på Skanska i Sunderbyn, väldigt vemodigt att packa ihop alla mina saker och säga hej då. Än att jag kommer tillbaka och bjuder på fika på onsdag så kändes det tråkigt. Imorgon ska jag in till kontoret och bjuda på smörgåstårtorna som jag bakat, jag hoppas innerligt att dom blev bra. Det känns så konstig att jag ska börja i skolan på måndag, vill inte... men jag måste! 
 
Jag har glömt att lägga ut bilder från när jag och Karin åkte högst upp i byggkranen. Vår byggkran är ca 45 m och det kändes kan jag säga :P Vi åkte hiss upp med Jonny och det var en åktur som hette duga. Allt skakade och kändes ostabilt, och det var inte något som jag gillade, jag som verkligen är behov av att ha kontroll på allt jag gör och det hade jag inte i den hissen :P Men upp kom vi och det var verkligen en upplevelse att få vara med och se när vår kranförare Jonny körde kranen. Så fort han lyfte upp något svajjade hela kranen, det var nästan som att vara ombord på en båt, det gungade hela tiden. Men det var verkligen en rolig upplevelse och om jag får chansen igen att åka upp i en byggkran så gör jag det absolut, det är något som alla borde testa på tycker jag :) 
 
Ca 45 m upp, visst är traktorerna och gubbarna små?! :P
 
Bildbevis på att jag har varit upp! :)
 
Ja, då har änu en dag gått! Fattar inte riktigt vart veckorna tar vägen, tyckte att det nyss var första advent och nu är vi inne i mitten på januari. Nu blir det sängen för hela högen här, Jolinn och Karma har redan somnat fast i fel rum, dom ligger utslagna på tv-rumsgolvet :) God natt på er!

Klar!

Så, nu är jag klar med smörgåstårtorna! Det tog 2 timmar och 20 minuter för att göra två stycken, tycker jag var riktigt bra gjort :) Nu ska jag ta en promenad med Jolinn och Karma och sedan är det duschen och sängen som gäller! Imorgon är min sista dag ute i Sunderbyn :( Kommer verkligen sakna alla härliga arbetskamrater och mitt jobb, har trivts väldigt bra på Skanska. Men jag får fara och hälsa på i vår och sedan blir det jobb där igen i början på juni :) 
 
Nä, nu blir det promenad och sedan duschen!

Smörgåstårtor!

Ja då var det dags! Ska ställa mig och baka två stycken smörgåstårtor som jag ska bjuda på inne på kontoret på torsdag, hoppas dom blir bra :) Det är lika bra att sätta igång så jag hinner bli klar idag ;P
 
Idag var jag och Karin ut en sväng på bygget och kollade, det blir ju lätt att man bara sitter inne på kontoret så vi försöker gå ut en gång per dag och titta men det är inte alltid man lyckas med det. Men idag när vi var ut passade jag på att fråga Karin om hon kunde ta en bild på mig :)
 
Jag framför vårat bygge! :)
 
Så här långt har vi kommit, källarväggar håller på att gjutas för fullt!

Äntligen...

Idag hände det äntligen... jag har köpt längdskidor! :D Hittade ett par på blocket så jag mailade direkt och efter jobbet ringde han upp så vi åkte iväg och köpte dom, så nu har jag ett par alldeles egna längdskidor! :D 
 
Någon kväll framöver ska jag, Jolinn och Karma ut på en premiärtur på isen, det ska bli så roligt! Till helgen hoppas jag på bra väder så man kan vara ute mitt på dagen, kommer bli bra det här :) Och vi har ju hela vintern på oss att åka!
 
Mina alldeles egna skidor! :D 

Städdag!

Det blev en riktig städdag idag! Har städat hela lägenheten, bytt gardiner, tagit bort julpynd, Mats har tvättat kläder och sängmadrassen så nu har vi allt rent, har renbäddat med nya täcken och kuddar som vi fick i julklapp :) Så nu ska jag bara gå och duscha så är man redo för att gå och lägga sig :) Ska bli skönt att gå och lägga sig i en renbäddad säng och nyduschad! 
 
Vi kom just in från rastningsrundan så nu ligger Jolinn och Karma och tuggar på varsitt ben. Det har varit en härligt söndag, vi har hunnit göra mycket och ändå haft en lugn dag. Nu väntar tre dagars jobb i Sunderbyn och sedan på torsdag ska jag in till kontoret och bjuda på fika, sedan är min praktik slut. Helt otroligt vad dom här 7 månaderna har gått fort, kan inte fatta det. Men jag har trivts otroligt bra på Skanska och lärt mig massor så nu väntar 4,5 månader i skolan och sedan kommer jag tillbaka till Skanska :) Så jag har iallafall något att se fram emot!
 
Nu blir det duschen och lite tv-tittandes innan det är dags för sängen! Hoppas att ni har haft en bra helg! :)

Långpromenad!

Har just kommit in från en långpromenad med Jolinn och Karma! Härligt väder ute så man måste passa på då det är sådana här dagar. Vi gick till Björkskatan och sedan ut på isen och tillbaka till Porsön igen, så nu ligger tjejerna och sover vid mina fötter :) Det var första gången för den här vintern som vi gick ut på isen, och oj vad Jolinn och Karma tyckte det var roligt, nästa gång blir det långlina :) 
 
Som vanligt så finns det ju idioter här i världen och även här på Porsön, när vi var ute och gick på isen skjuter någon iväg en raket... det smäller och har sig och ekar ännu mer... så Karma blev rädd och började skälla. Som tur är så är inte Jolinn skotträdd så hon stod bara och tittade på vad det var som smällde. Jag försökte avleda dom med lite lydnadsövningar och godis som belöning så det gick ganska fort så hade även Karma lugnat ner sig. Det kändes bra att Karma lugnade ner sig så pass fort och inte stressade upp sig ännu mer, jag vill ju inte att hon ska bli skotträdd.
 
Det var härligt att vara ute och gå på isen igen, jag ser fram emot många långa promenader på isen den här vintern :)
 
Karma och Jolinn njuter av att få vara ute :)
 
Det fanns mycket att titta på!
 
Det bästa är nog att lägga sig och borra ner huvudet i snön ;)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
På sista tiden har jag ju bara använt min mobil när jag tagit kort och lagt ut här på bloggen, men nu när det är lite kallare ute är det ett problem då jag inte kan använda blixten när jag tar ett kort (blixten stängs av när det är minusgrader :S Så idag letade jag fram vår lilla digitalkamera så nu ligger den på laddning så jag kan använda den nästa gång vi går ut. Det blir ju mycket bättre bilder då man kan anväda blixt så forhoppningsvis blir det lite bättre bilder framöver ;) 
 
Nu ska jag fortsätta med min städning, jag håller på att städa hela lägenheten, byta gardiner och plocka bort julpyntet. Ska bli skönt med lite andra färger här hemma :) 

Söndag!

Varför ska man vakna så sent för?! Jag klev upp kl 9.40 och det känns redan som att halva dagen har gått.. om jag hade jobbat så hade det varit dags för lunch nu, det är väl det jag tänker på. Men idag är söndag och ledigt och det känns skönt :) Jag har besämt mig för att jobba ute i Sunderbyn måndag, tisdag och onsdag och på torsdag åker jag in till kontoret och bjuder på tårta så är jag ledig halv torsdag och fredag, känns ganska bra faktiskt :) Jag kommer sakna arbetskamraterna otroligt mycket men jag hoppas att vi ses till sommaren igen!
 
När jag och tjejerna var ute på morgonpromenaden var solen just på väg upp, verkligen fina dagar när molnen skingrar sig och solen tittar fram :) Idag är det bara -6 grader, helt underbart!
 
 
 
 
 
 

Morgonpromenad!

Det var en fin dag att vakna upp till idag, blå himmel och solen lyser, kan det blir bättre?! Och det är bara -10 grader ute, en riktigt härlig dag! :) 
 
På vår morgonpromenad passade jag på att ta lite kort nu när det är sol för en gångs skull. Det var verkligen härligt att vara ute och gå. Jag och Karma ska ta en längre promenad senare på dagen, det blir nog till att gå runt sjön tror jag :) Vi har ju ett litet problem med Jolinn så här års när hon ska löpa, hon har verkligen tappat all päls (okej inte riktigt då men den är väldigt tunn) och när man är ute och går med henne när det är runt -10 grader så fryser hon. Jag har inte klippt håret under tassarna men ändå står hon och fryser, hon lyfter upp tassarna en och en för att inte stå på snön. Så antingen måste jag börja använda täcket igen när vi går längre promenader eller vänta tills hon får tillbaka pälsen, och ingen av alternativen känns bra. Vi får nog börja använda täcke om det blir ännu kallare men hon får ju inte bli van med att ha täcke, då kanske inte pälsen blir lika tjock och lång som den brukar vara?! Det får nog bli många korta promenader istället, tills pälsen har kommit tillbaka eller temperaturen höjts. 
 
Här kommer lite bilder iaf från promenaden! :)
 
Så här ser det ut när man har kommit ut från vår lägenhet, alldeles vitt! Solen har inte ens hunnit upp!
 
Den välkommnande solen!
 
Karma och Jolinn :)
 
 
Våra fina tjejer! :)
 
Tänkte visa er hur vårt lägenhetshus ser ut! Här bor vi! :)
 
Det var så otroligt roligt när jag och tjejerna var på väg hem igen, då började kyrkklockorna att slå och medan jag står och tar kort på vårt lägenhetshus (bilden ovanför) så ställer sig Karma och ylar!!!! Jag har då aldrig hört varken Jolinn eller Karma göra det och det var så himla roligt att höra. Hon stod och ylade hela tiden som klockorna slog, var knasiga lilla tjej! :D Det var ju dumt att jag inte tänkte på att filma det men jag var så full i skratt och chockad att jag inte hade en tanke på det :P 
 
Karma och Jolinn precis innan kyrkklockorna börjar slå!
 
Här har dom just börjat och båda två lyssnar vad det är för något :)
 
Nu ska jag försöka få ur Mats ur sängen, kan vara svårt en lördagmorgon! Kan inte fatta att han inte är lika morgonpigg som jag ;) än att jag är bra på att sova ut ibland jag med :P

Bilder från nyår!

Här kommer lite bilder från nyår! Det har ju "bara" tagit 10 dagar för mig att få in bilderna på datorn, jag har varit lite slö på kvällarna :P Men här kommer dom!
 
Nyårsmiddag! Hela gänget samlat :)
 
Det blev Runes nyårsspecial till middag, väldigt gott! :)
 
Jag och Mats gjorde Gino till efterrätt!
 
Frukt med riven vitchoklad över och sedan in i ugnen, serveras med glass till!
 
Dags för efterrätt! :)
 
Mathilda lyxade till det lite med tomtebloss, väldigt fint :)
 
Jag hoppas inte Åsa blir arg nu men vi fuskade lite på 12-slaget och lät hundarna mysa med oss i soffan. Jag hoppas att det gick bra annars ber om ursäkt så här i efterhand om det inte gick bra :) 
 
Mats, Karma och Jolinn :)
 
Karma, jag och Jolinn :)
 
 
Min fina Mats :)
 
Tyvär blev det ingen bild på oss båda två den här nyårsaftonen, vi få kompensera och ta den lite senare :)
 
Dagen efter tror jag vi alla var lite trötta, Mats låg i sängen..
 
..och Karma låg nedanför sängen :) Det blev en väldigt lugn dag.
 
Ja, det var vår nyårsafton! En lugn skön dag med familjen Forstin, väldigt trevligt :) Nu har jag snart hunnit jobba i en och en halv vecka sedan vi kom upp till Luleå igen, kan inte förstå att veckorna går så snabbt. Snart börjar skolan igen.. usch.. vill inte tänka på det ens, jag trivs så bra på jobbet så jag vill inte sluta. Men jag kommer tillbaka till Skanska till sommaren så jag har något att se fram emot :) 
Nu är det läggdags för hela familjen här på Forskarvägen, god natt på er! :)

Förlåt...

...bilderna kommer imorgon istället, blev lite lat ikväll efter jobbet. Så imorgon kommer dom :)

Bilder..

Jag kom ju på att vi har lite bilder från nyårsafton som jag glömt att lägga in på datorn, ska ta och göra det imorgon så lägger jag upp dom här sedan :) (om dom blev bra)

Imorgon tänkte vi åka till Hunddagiset och bjuda på lite fika som tack för dom här 7 månaderna som Jolinn och Karma har varit där. Nu när jag snart börjar i skolan igen kan dom vara hemma på dagarna eftersom Mats är hemma nu i två veckor och sedan när vi går i skolan så behöver dom vara hemma ensam som mest ca 2 timmar per dag :) Så det ska faktiskt blir skönt att ha dom hemma ett tag, än att Hunddagiset har tagit hand om dom jättebra under dagarna då jag har jobbat :)

Nu har jag lagt mig i sängen och ska sova, en ny jobbardag väntar imorgon för mig och en redovisning i skolan väntar för Mats. God natt!

Promenad!

Jag, Jolinn och Karma tog oss en promenad på nästan en timme nu på eftermiddagen. Det var skönt attvfå i sig lite friskluft, tror både hundarna och jag behövde det. Vi gick i skogen längst vattnet och sedan förbi i ett bostadsområde, och jag tror att Jolinn och Karma stannade och luktade på allt som gick att lukta på, varenda millimeter är nu genomsökt av Jolinn och Karma :P Karma är mitt i löpet och Jolinn har inte alls långt kvar tills hon börjar löpa, så dom är lite virriga våra tjejer :) 
 
Här kommer två bilder från dagens promenad! 
 

Vilodagar!

Igår hade vi verkligen en lugn dag här hemma. Jag städade lite i lägenheten och sedan låg vi i soffan resten av dagen och såg på film, det var en riktig latdag :) På kvällen ställde jag mig och bakade en kladdkaka och Mats vispade grädde så nu på morgonen stod allt klart i kylen, inte dåligt att äta kladdkaka till frukost ;) (Åt först kräm och mackor och sedan kladdkaka) 
 
Idag är det lite kallare ute, -16 grader, och ingen sol. Igår tittade solen fram några timmar, inte varje dag man får se solen nu för tiden, jag tycker att december verkligen har varit mörk. Jag tänkte ta en lite längre promenad med Jolinn och Karma idag, blir kanske att ta dom en och en så dom får gå i långlina :) 
 
Jag börjar längta till mars då solen börjar komma fram mer och det är lite varmare fina vinterdagar :) Men vi tar en månad i taget, nu i januari tar min praktik slut och skolan börjar igen. Får se hur det går att komma tillbaka till skolan igen, kommer nog kännas tufft. 

RSS 2.0