Fullt upp..

Oj oj.. nu var det alldeles för länge sedan jag skrev något här, vi har haft fullt upp med skolan den senaste tiden. Vi är mitt uppe i en tentaperiod, vi skrev en tenta i lördags och nästa har vi på onsdag. Så vi sitter och pluggar hela dagarna och har inte så mycket tid till annat. 
 
På onsdagkväll efter tentorna åker vi ner till Husum/Ö-vik, ska bli skönt med några dagar ledigt under Påsk :) 
 
Nu är det dags för sängen, imorgon väntar en heldag på skolan med tentaplugg! 

Kallt!

Ännu en kall dag, imorse när jag vaknade och skulle gå ut med hundarna var det -23 grader. Såg att det hade varit -26 grader under natten, brrr....
 
Imorgon har vi redovisning i Byggteknik så vi satt imorse från kl 8 till kl 11 och gjorde det sista på rapporten och gjorde klart PowerPointen. Sedan från kl 11 till kl 12 har jag suttit med matte 4 och kollat på några gamla tentor, efter det blev det en promenad med Jolinn och Karma och nu ska jag äta lunch innan det är dags att till skolan och sätta mig med projektuppgiften i akustiken. Ikväll är det hundkurs igen så jag får väl se om jag hinner hem innan det börjar.. det är fullt upp nu! :P
 
Nu på lunchen passade Jolinn på att ligga och ha det skönt i solen en stund, än att det är -10 grader ute :) 
 
Skönt att ligga i solen en stund :)
 
Karma satt och väntade på att jag skulle kasta ut godis i snön :) 
 
Nu ska jag bara ta och äta upp min lunch för att sedan gå till skolan. Kommer bli en lång dag i akustik-programmet idag känns det som. Kul att få fara på hundkurs ikväll iallafall! :)

Ny vecka

Ny vecka, nya bekymmer.. nejdå, jag bara skämta :P Men den här veckan är sista veckan innan tentaperioden drar igång, så jag ska hinna med att bli klar med två projekt och redovisa dessa, och även hinna plugga på en omtenta. Men det ska väl gå hoppas jag! :)
 
Nu är det läggdags, Mats ligger och väntar på att han ska få tillbaka sin surfplatta som jag har lånat, vi får väl se om han får tillbaka den ;) God natt på er!

HD/ED-röntgen och Patellastatus

I torsdags var vi till djursjukhuset med tjejerna för att kolla patella och röntga Karma, göra sköldkörtelprov på både Jolinn och Karma. Dom var jätteduktiga hos veterinären, Jolinn är rädd för djursjukhus efter alla gånger vi har varit där med henne men jag tror faktiskt att det börjar släppa. Både Jolinn och Karma var så lugna när vi var där och nyfikna på allt, Karma var duktig och hoppade upp på bordet själv :) 
 
Blodprovet som dom tog var väl inte det roligaste tyckte Jolinn och Karma, men efter att det var gjort var dom lika coola igen :) Veterinären kollade patella på Karma som var UA och sedan fick hon en lugnande spruta inför röntgen.
 
Mats och Jolinn utanför röntgen :)
 
Jolinn ligger och väntar på att Karma ska bli trött :)
 
En trött Karma som snart ska in på röntgen!
 
Mats hjälpte veterinären att röntga Karma medan jag och Jolinn satt utanför och väntade :) 
 
Allt gick jättebra och igår fick vi resultatet!
 
HD A
ED UA
Patella UA
 
Känns så himla skönt! :D En glad och stolt matte är jag! :D
 
Vår fina tjej som fick så fina resultat! :)
 
 

God natt!

Lite nyheter kommer imorgon (eller idag rättare sagt)! Nu är det dags att sova :) God natt! 

Mats fyller år!!

Idag fyller Mats år! Ett stort grattis till min älskade sambo! :) Imorse fick han frukost på sängen också sjöng jag några rader för han, kan tro att det var ganska illa :P Men han fick iallafall tårta och en sång på morgonen, presenterna får han ikväll när han kommer hem från skolan :) 
 
Idag mår jag bättre! Jag mår inte illa och är inte yr, men jag har fortfarande ont i huvudet. Jag är hemma från skolan idag eftersom jag mådde sämre igår efter att ha varit och besökt Skanska så tänkte jag att det är lika bra att vila upp mig helt innan jag går till skolan. Så idag ska jag fortsätta skriva på rapporten i Byggtekniken, vi tänkte försöka bli klara imorgon. Så jag hoppas att vi får ihop en hel rapport tills imorgon!
 
Jag, Jolinn och Karma pallrade oss ut i snöyran för en promenad. Både Jolinn och Karma tyckte att det var skönt ute och hade gärna varit ute på en promenad på några timmar men det får bli en annan dag, känner att jag måste ta det lugnt idag och vila upp mig. Jag tyckte inte att det var så trevligt väder heller så det får bli en innedag!
 
Dom här bilderna är från någon dag sedan, solen tittade fram och det var en fin dag :)
 
Karma i solen :)
 
Jolinn :)
 
 
Idag är det lite tråkigare väder, snöigt och blåsigt. Här är bilder från morgonpromenaden!
 
 

Besök på Skanska!

Imorse klev Mats upp tidigt för att fara till skolan och sitta med en projektuppgift, tror han for till skolan runt kl 7 medan jag låg kvar i sängen och drog mig en halvtimme till :) Det var riktigt kallt imorse när jag gick ut med hundarna, -22 grader stod det på termometern. Efter en promenad och lite frukost åkte jag till Ica för att köpa lite fika och sedan åkte jag vidare ut till Sunderbyn för att hälsa på ute på Skanskas arbetsplats (min gamla arbetsplats från i höst). Tror dom blev lite glad när jag kom med bullar och för att hälsa på :) Det var ju lite typiskt att jag kom mitt i ett möte med tältmontörerna men det gjorde inte så mycket, så jag fick vara med på deras möte och sedan gick vi ut och kollade i produktion. Det har hänt mycke dom här veckorna jag varit borta, det går snabbt för dom nu när det bara är att köra på med väggar och bjälklag. Här kommer lite bilder från besöket :)
 
Nu har dom kommit upp i markplan och håller på med att gjuta väggar.
 
Nu är vi på samma nivå som sjukhuset!
 
 
Här håller dom på att armera en vägg!
 
 
 
Jag fick även gå ner i källaren och titta!
 
Just nu ligger jag i soffan och mår sisådär.. igår hade jag migrän och mådde illa och idag är illamåendet kvar och är yr. Huvudet känns inte på topp just nu, men jag försöker ändå skriva ihop text till rapporten i Byggteknik som vi ska gå igenom med gruppen imorgon. Jag funderar på att vila en stund och sedan ta tag i skolarbetet igen lite senare ikväll. Jag ska även hinna slå in alla presenter till Mats och baka smörgåstårta, skulle egentligen ha gjort den igår men då mådde jag inge bra alls så det får bli ikväll istället. Så typiskt att man ska må så här när man han mycket att göra, men men.. inte så mycket att göra åt. 
 
Nu ska jag vila lite innan jag fortsätter med skolarbetet!

Ishotellet i Jukkasjärvi!

Nu kommer äntligen bilderna från Ishotellet i Jukkasjärvi! Det var en helt perfekt dag med fin väder och jättebra sällskap. Vi åkte från Luleå kl 8 på morgonen, Mats körde och Mikael satt fram och hundarna låg i bagaget. Det tog nästan fyra timmar upp till Jukkasjärvi så runt kl 12 anlände vi till Ishotellet. 
 
Mats och Mikael :)
 
Karma och Jolinn låg bak i bagaget!
 
Vi stannade till vid Polcirkeln :)
 
Mats posar vid Polcirkeln ;) 
 
Helt fantastiskt fint det är inne i landet, fina fjälltoppar såg man lite här och var :)
 
När vi väl var på plats vid Ishotellet tog vi oss en promenad med hundarna och sedan gick vi och köpte inträde.
 
Här står jag och Mikael framför ingången till Ishotellet!
 
Porten in i hotellet!
 
En fin skulptur direkt när man kommer innanför dörrarna :)
 
Stolar och bord på ett av rummen :)
Mats inne i hotellet :)
 
Ett hotellrum!
 
Jag och Mikael i en av korridorerna!
 
Otroligt snygg isskulptur på väggen!
 
Ännu ett hotellrum!
 
 
Mikael och Mats uppe på Ishotellets balkong. Man ser älven i bakgrunden :)
 
Is- och snöskulpturer!
 
Jag och Mikael :)
 
 
Här har vi kommit in i hotellets bar, det var väldigt fint där inne!
 
 
 
Efter att vi varit inne i hotellet och kollat gick vi även in i kyrkan som står bredvid hotellet. Kyrkan var ju helt otroligt fin, jag kan förstå att det är många som gifter sig här :) 
 
Sittplatser med renskinn på och altaret längst fram!
 
 
Altaret!
Efter att vi kollat allt var vi tvungen att ta en typiskt bild som säkert alla tar när dom besöker Ishotellet, jag och Mats posar framför porten in till Ishotellet :)
 
 
 
Efter någon timme i Ishotellet och även lite shopping kände vi oss nöjda och åkte vidare till Kiruna där vi åt och kollade in staden lite. Eftersom det bara är 1,5-2 mil mellan Jukkasjärvi och Kiruna var det en väldigt kort sväng :) Vi var väldigt nöjda efter en dag i både Jukkasjärvi och Kiruna och åkte sedan hemöver :) 
 
Karma var vaken en bit på vägen hem och ville se vart vi åkte, Jolinn sov i stort sett hela vägen :)
 
Detta är resultatet på våran shopping! Två ljuslycktor i glas som ser ut att vara av is, två glas som vi fick av Mikael som det står Icehotel på och varsin mössa, min i vit och Mats i grått som det står Icehotel på :) 
 
Vi var väldigt nöjda efter dagen och jag rekomenderar verkligen er att åka dit, det var en helt otrolig upplevelse :) Det var helt perfekt väder då vi var där, solen kom fram bland molnen då och då och det var +2 grader :) En helt perfekt dag! Jag hade gärna gjort om den här dagen om det gått! Tack Mats och Mikael för en helt underbar dag! :)

Dålig

Oj, vad dålig jag har varit på att uppdatera här. Jag har haft ganska mycket att göra den här veckan, och helst på kvällarna. Mats fyller ju år till veckan så när det inte ha varit fullt upp i skolan har jag sprungit på stan och letat pressenter åt Mats, varit på hundkurs och varit på Skanskas verksamhetsträff.. det har varit mycket helt enkelt. Jag ska ta mig i kragen och lägga upp bilderna från Ishotellet, jag har inte ens lagt in dom på datorn för att kolla på dom men dom kommer :) 
 
Imorgon ska Mats till skolan och sitta med en inlämning, så för min del kommer lördagen bestå av hundpromenader, kanske lite shopping (fortfarande inte klar med Mats presenter), lite skolarbete och förberedelse inför kvällen.. jag ska på A-sittning. Skönt att det är långhelg den här helgen för min del, jag var ledig idag och är även ledig på måndag :) Så skönt! :) 

RSS 2.0