Syster!

Jag har inte skrivit något här på två veckor för jag har inte känt mig motiverad till att skriva. Min syster fick åka in akut till sjukhuset och efter två operationer i huvudet och över en vecka på sjukhus har hon nu fått kommit hem. Det har varit jobbiga dagar och jag åkte ner till Husum/Umeå för att få vara med min syster och familjen. Nu börjar det kännas bra och jag känner att jag kan börja skriva på bloggen igen, det tar tid att bearbeta och komma över att min fina syster var nära döden. Nu när hon har fått kommit hem från sjukhuset känns det lugnare och skönt att veta att hon mår bättre.
 
Jag ska ta och lägga upp lite bilder och resultat från utställningen i Piteå, det kommer snart! :) 

Njuter!

Här hemma njuter vi för fullt! :) Både jag och Mats är lediga idag så jag har passat på att städa här hemma och Mats är iväg och hämtar bilen. Jolinn och Karma ligger ute och njuter i sommarvärmen :) Det är första dagen för i år som vi har riktig sommarvärme, just nu står det 21 grader på termometern. Riktigt härligt! :) 
 
Jag har satt upp en filt så det finns lite skugga på uteplatsen, Jolinn ligger gärna där :) 
 
Karma variera sig lite och ligger ute ibland och inne ibland :) 

Bad!

Det blev ett frivilligt bad och ett ofrivilligt bad för Jolinn och Karma idag! Vi var och lämnade in bilen på hjulinställning idag så vi lämnade bilen där och sedan gick vi hem. På vägen hem gick vi efter vattnet så både Jolinn och Karma gick ut i vattnet och svalkade sig, skönt! :) Det har varit en jättefin dag idag så ett bad i det fria passade perfekt :)
 
Jolinn och Karmas första bad för i år! :)
 
Karma gillar vattnet mer än vad Jolinn gör, så Karma passade på när hon fick chansen! :)
 
 
Karma! :)
 
Mats i det fina vädret! :)
 
Jag och tjejerna fick också vara med på en bild! :)
 
Karma :)
Det blev årets första bad för hundarna! Efter att vi kommit hem och ätit middag var det dags för bad nummer 2. Jag hade tänkt bada dom ikväll i vilket fall som helst eftersom vi ska på utställning på lördag. Jag brukar egentligen inte bada dom inför en utställning men den här gången blev det så :) Nu är det bara borstningen kvar ;)
 
Utställningen närmar sig med stormsteg, det ska bli så roligt på lördag! Och imorgon får vi ju besök också! Emma, Stefan och Ulay kommer imorgon och ska sova här då dom också ska på utställningen på lördag. Kommer bli jättekul, vilken helg vi har framför oss :) Min faster Monica kommer också upp till Piteå för att ställa, och vi har våra ringar bredvid varandra så det blir ju toppen :) Då kan man ju ha lite koll hur det går för dom också. 
 
Jag har också hunnit med att börja städa min klädkammare idag, så nu ska jag ta tag i det sista och göra klart. Jag slänger allt jag har möjlighet till så det blir inte så mycket kvar, det är skönt! :) 

Höst?

Nu på kvällen blev det riktigt höstväder, brrr... Det blåser, regnar och är grått ute.. men vi trotsade höstvädret och gick ut ändå. Det blev en tur bort till dagiset ikväll igen, vi var ute och gick en långpromenad på en timme på eftermiddagen så jag tyckte tjejerna var värda att få leka lite :) Typiskt att det ska vara sånt här väder bara, vi tre kom hem alldeles blöta så nu ligger Jolinn och Karma och torkar till lite medan dom sover :) 
 
Jag ska ta mig en sväng ner till tvättstugan och hämta lite tvätt, sedan blir det nog ett avsnitt av New girl innan det är dags för sängen :) Mats är iväg på trevligheter med klassen, skulle bli middag och lite sånt :) 

Bus på dagiset!

Måndag igen, veckorna rullar verkligen bara på. Det är tur att vi har dom här två utställningarna (Piteå och Vännäs) att se fram emot, annars hade det varit lite tungt, nu är det iallafall något kul som händer. Mats har ju sin resa i september att se fram emot så jag får längta till utställningarna vi ska på istället :) 
 
Ikväll tog jag och tjejerna en sväng till dagiset för lite bus. Jolinn och Karma sprang tills dom var helt slut, så roligt att se :) Det blev både bus och lite sök :)
 
Tjejerna letar godis! :)
 
 
En glad Jolinn :)
 
Karma :)
 
 
Karma och Jolinn :)

Mindre än en vecka!

Nu är det mindre än en vecka kvar till Utställningen i Piteå! :D Ska bli så himla kul!
 
Idag är det jättefint väder här uppe i Luleå! Strålande sol och 13-14 grader, härligt! :D Jolinn och Karma har legat ute sedan vi klev upp men nu har dom kommit in för att sova en stund :) Jag har krattat gräsmattan och fått bort diverse skräp (som våra grannar över oss har kastat ner), sedan klippte jag busken som vi har mitt på gräsmattan så nu är den fin igen :) 
 
Det blir nog en ganska lugn dag idag, jag funderar på om jag ska sätta upp nya gardiner i vardagsrumet eller om jag ska ta och städa klädkammaren. Men jag har också funderingar på om jag ska ta och torka av trädgårdsmöblerna och ta fram dynorna... det blir nog till att vara ute :) Hoppas ni har en bra söndag!

Ledig dag!

Ojoj, vad trött man blir en dag som denna. Det är mulet, blåser och inte långt ifrån regn.. mer höst än vår känns det som. Vi tog en sväng till dagsiet mitt på dagen för att leka av oss och träna lite :) Det börjar ju närma sig utställning så vi har tränat på att stå stilla idag och det gick jättebra, Jolinn och Karma börjar förstå vad det är jag vill att dom ska göra :) 
 
Mycket bus blev det på dagiset!
 
 
 
Det är ju så roligt att busa!
 
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
Annars händer det inte mycket hos oss. Just nu ligger både Jolinn och Karma och sover och jag är inte långt ifrån att somna jag med :P Mats är hos en kompis och pluggar inför tenta nästa vecka, så det är väldigt lugnt här hemma :) Ikväll ska Mats hjälpa mig med lite utställningsträning och förhoppningsvis ska även Mats träna lite utställningsträning med Jolinn, det finns ju en chans att han måste ställa Jolinn nästa vecka på utställningen ;) Emma har också varit snäll och erbjudit sig att ställa Jolinn, så vi får se på lördag nästa vecka hur det blir och hur det går :) 
 
Imorgon ska jag äta middag med tjejkompisarna och Mats ska på klassfest. Jag försöker komma på någon efterrätt som jag ska ta med till middagen imorgon men jag har lite idetorka, men jag kommer nog på något! :) Nu ska vi passa på att slöa lite till innan jag ska ta och städa lägenheten och tvätta.

Fin dag!

På förmiddagen var jag på skolan på en föreläsningen så jag passade på att ta en promenad med Jolinn och Karma efter lunchen. Det är fint väder idag igen, sol och 13 grader! :) Det blev lite för varmt för tjejerna (och mig) på vissa ställen där det inte fanns någon skugga och solen gassade på. Så vi gick in i skogen och följde en smal liten stig istället. Det uppskattades mycket mer av Jolinn och Karma :) 
 
En fin dag! :)
 
Karma och Jolinn :)
 
 
Nu på eftermiddagen ska jag försöka bli klar med Konstruktionsuppgiften som ska in på fredag. Om jag blir klar med den idag så är jag helt ledig imorgon och sedan på fredag har jag heldag i skolan och sedan helgen fri. Det låter ju helt perfekt tycker jag :) Håller även på och pysslar med en hemsida om oss, tänkte lägga upp lite utställningsresultat, bilder och information om oss där :) Det är riktigt roligt att sitta och hålla på med hemsidan, jag får ju själv välja precis hur jag vill ha den :)

1,4 mil och utställningskoppel!

Ikväll har jag och Mats varit ute och cyklat, det blev 1,4 mil! Jolinn och Karma fick stanna hemma och det tror jag dom är glad för, springa bredvid cykelt är inte det bästa dom vet precis :P Så nu är jag alldeles slut i kroppen, kommer garanterat ha träningsvärk imorgon. 
 
Idag åkte vi en sväng till Storheden. Jag skulle göra ännu ett försök att hitta bra utställningskoppel (eller egentligen utställningshalsband) och Mats skulle till Biltema för att köpa grejor till bilen. Men varken jag eller Mats hittade det vi ville ha. Jag frågade än en gång personalen på Djurmagazinet om dom hade något förslag på utställningshalsband men det jag fick till svar var att "nej, något sånt har inte vi och finns inte heller". Så det var bara att inse att det är kört, det finns inget halsband som jag vill ha till utställning :( Om ni har några tips på utställningshalsband får ni gärna säga till! Jag vill inte ha strypkoppel, halvstryp kan fungera men det ska vara så pass tunnt att det inte syns. Helst vill jag ha ett halsband med spänne och så tunt så att det inte syns, men det ska vara så pass stort att man kan ha det till en Eurasier. Om ni vet något halsband som skulle passa så säg till mig! :)
 
När vi var på Storheden passade jag även på att gå in på Stadium, så där blev det ett par nya sommarskor, det behövdes! :) Nu blir det en dusch och sedan sängen!

Promenad i skogen!

Idag på eftermiddagen blev det en promenad i skogen, vi var ute i över en timme, riktigt härligt! :) Jolinn och Karma tyckte att det fanns tusen saker att lukta på och jag tror att dom hann med att lukta på alla dessa tusen saker. Nosen var i backen hela tiden, men dom hade roligt iallafall! :) Nu ligger båda två däckade på golvet och jag ska ta och fortsätta med lite skolarbete. Det blev en fin dag till slut, sol och 13 grader :)  
 
 
 
 

Ny vecka!

Den här veckan är ganska lugn för min del. Jag har en föreläsning på ondags och två föreläsningar på fredag och sedan en inlämning som ska in på fredag. Så den här veckan känns inte så jätteansträngande :) Men vi kommer nog börja med projektuppgiften i Datorstödd projektering så det blir nog lite mer arbete än bara inlämningsuppgiften. 
 
Idag har jag tagit det lugnt och suttit lite med Konstruktionsuppgiften som ska in på fredag. Jag och tjejerna tog oss en härlig långpromenad nu på eftermiddagen och samlade lite energi i solen. Det har varit en fin dag men det är fortfarande ingen värme ute, idag var det 9 grader så jag tycker att det är dags att värmen kommer snart. Här kommer några bilder från promenaden! :)
 
Vi gick i skogen på Porsön och sedan över till Björkskatan!
 
Nu är äntligen isen helt borta från sjön! :)
 
Jolinn och Karma :)
 
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
Ska nog försöka göra så mycket som möjligt på Konstruktionsuppgiften ikväll medan Mats är på möte. Han ska på möte om deras klassresa som dom ska fara på i september, tråkigt möte va?! ;) Nu snart blir det middag och sedan lite plugg!
 

Kvällspromenad!

Idag blev det två kvällspromenader för mig, en med Jolinn och en med Karma :) Jag brukar ju oftast gå med dom tillsammans men ibland (försöker göra det så ofta som möjligt) tar jag dom på en promenad var för sig :) Dom tyckte att det var roligt att få träna lite själv med mig och bara ta det lugnt i skogen :) 
 
En kväll i Luleå!
 
Jolinn och jag på promenad! :)

Söndag!

Idag medan Mats var på skolan och arbetade med Ex-jobbet passade jag och tjejerna på att ta en promenad till dagiset för lite bus. Efter att dom hade fått busat av sig tog vi en långpromenad, härligt! 
 
 
Härligt att få springa av sig lite! :)
 
Tur att det finns några snöhögar kvar utanför dagiset, både Jolinn och Karma tycker att det är skönt få svalka av sig efter lite bus :)
 
 
 
Efter bus och en promenad var det skönt att sätta sig på vår bakgård en stund :) Gräsmattan är fortfarande lite blöt så tjejerna får inte vara där utan bara på uteplatsen där vi har stenplattor. Jag längtar till gräset är grönt och marken torr, ska bli härligt! 
 
Dom här blommorna har börjat växa efter husväggen på vår bakgård, vet någon vad det är för blomma? :)
 
 
Känner ni igen den? :)
 
Jag gick på ica en sväng idag och såg att dom hade tuplaner så jag köpte en bukett, så nu pryder dom köksbordet :) Jag tycker att det är så fint och mysigt med blommande blommor på bordet, man blir glad av att titta på dom :)
 
Det blev väldigt trivsamt! :)
 
Nu sitter vi och väntar på att efterrätten ska bli klar! Jag har gjort chokladmousse så den står och stelnar till i kylen, så om någon timme blir det efterrätt :) Gott!

Härlig morgonpromenad!

Vilken härlig dag att vakna till! :) Sol och 10 grader ute, härligt! Förhoppningsvis blir det lite varmare mitt på dagen också :) Jag, Jolinn och Karma tog oss en härlig morgonpromenad, nu ligger tjejerna ute på uteplatsen och njuter i solen :) Tror jag ska göra dom sällskap där ute!
 

Promenad och pyssel!

Idag tog vi oss en riktig sovmorgon, inte ens Karma var sugen på att kliva upp imorse. Till slut kom vi oss upp och tog en morgonpromenad i solen :) Det blev en lugn förmiddag medfrukost framför tvn och sedan tittade jag på Let's dance och bara slappade. Mats tog en ännu längre sovmorgon och låg kvar i sängen någon timme längre än mig :P 
 
Efter några timmars slappande så var det dags för en promenad med tjejerna :) Det har varit fint väder idag men lite kallt, någon värme har absolut inte kommit till Luleå. Vi gick på gångvägen efter vattnet och hade det skönt! :)
 
Jolinn och Karma på promenad! :)
 
Isen börjar försvinna och vatten börjar synas, härligt! :)
 
På vägen tillbaka ser jag att Jolinn lämnar blogfläckar efter sig och var alldeles blodig på tassen. Oturligt nog så hade pulpan gått upp igen (jag klippte klorna på både Jolinn och Karma imorse och råkade klippa Jolinn i pulpan så det började blöda :/ ) och det bara rann blod. Så det var bara att ringa hem till Mats som fick komma med papper och blodstoppande "pulver". Så efter lite omplåstring kunde vi fortsätta promenaden och gå hem :) Jolinn har inte haft ont eller så idag utan det har bara haft lite svårt att läka. 
 
När vi kom hem från promenaden började jag att pyssla lite. Har länge varit sugen på att sy en ny bädd till tjejerna så nu äntligen blev det en ny bädd. Jag tog en gammal bädds stoppning att stoppa den nya bädden med, funkade perfekt :)
 
Håller på att stoppa den nya bädden! :)
 
Mats sitter  i soffan och är smakråd! :)
 
Karma sitter och väntar på att bädden ska bli klar!
 
Först provliggningen och jag tror den blev godkänd :)
 
Jolinn var ju också tvungen att provligga den :)
 
Nu ligger både Jolinn och Karma och tuggar på varsitt ben. Jolinn har tagit beslag på den nya bädden så nu är det väl lika bra att jag syr en till så att det blir rättvist ;) Maten ligger på grillen så vi sitter och äter lite vitlöksbröd som förrätt, mycket gott! :) Hoppas ni får en bra lördagkväll! :) 
 

Inlämning och passivitetsträning!

Idag lämnade jag in den andra inlämningsuppgiften, känns skönt! Det är verkligen bra då dom lägger inlämningarna på fredageftermiddag för då känns det som att man blir mer ledig på helgen. I helgen kommer jag inte göra något skolarbete utan det tar vi på måndag, så nu hoppas jag att det blir en fin helg så det blir många långa promenader med tjejerna! :)
 
Idag mitt på dagen tog vi oss en promenad och passade även på att träna lite passivitet. Jag satte mig på en bänk så tjejerna fick sätta sig bredvid och ta det lugnt. Dom satt och kollade på allt folk som gick förbi och var nöjda med att sitta still en stund :)
 
Lite passivitetsträning blev det idag! :)

Promenad, städning och kurs!

Mitt på dagen blev det en långpromenad med tjejerna och även lite bus på dagiset :) Snön som kom på morgonen och förmiddagen tinade fort bort så när vi gick ut och gick så var snön borta, skönt! :) 
 
Snöhögen på dagiset börjar också tina, det tycker inte Jolinn och Karma om! 
 
Jolinn ligger och svalkar sig :)
 
Karma är sugen på bus, hon ligger och väntar ut Jolinn :P
 
Efter promenaden tog jag tag i städningen av vårat förråd så nu är det nästan klart. Det är bara vissa saker kvar nu som jag inte vet om det ska kastas eller sparas, jag tycker kastas med Mats vill spara.. det brukar ju vara ombytta roller :P Jag har även varit på hundkurs ikväll, riktigt roligt! :) 
 
Jag har lämnat in ena uppgiften idag så jag ska göra klart den andra imorgon. Den är krånglig och inte kul så vi får väl se hur det går, har inte så mycket motviation kvar till den uppgiften längre. Det går inge bra tycker jag.. men, men, det får jag ta tag imorgon. God natt! :)

2 maj = snö!

Vilken härlig dag att vakna upp till.. eller inte! Här i Luleå snöar det så imorse när vi vaknade var det vitt på marken. Jag vet två stycken som är glad iaf att det snöar, det är Jolinn och Karma :P Så fort vi kom ut så körde dom nosen ner i backen och ville sätta igång och leka, det hann även bli ett Eurasierryck på den lilla promenaden :) 
 
Så här ser vår bakgård ut nu, vit!
 
 
 
 
Två snöiga hundar som älskar snö! :)
 
Idag blir det en pluggdag hemma, jag har inga föreläsningar idag så jag ska försöka göra klart inlämningsuppgifterna som ska in imorgon. Annars har jag ju en dag imorgon också på mig som jag kan fixa det sista :) Mitt på dagen ska jag, Jolinn och Karma ut på en långpromenad i snön, som tur är kommer förhoppningsvis den här snön försvinna fort, känns inte som att den kommer ligga kvar länge :) 
 
Ikväll är det äntligen hundkurs igen, förra veckan blev det inställt pga att vår ledare fick förhinder och veckan innan det var jag halvsjuk så då hoppade jag över den gången så nu äntligen är det ikväll :)
 
Nej, nu ska jag ta tag i skolarbete och sedan blir det promenad! :)

Cykla!

Ikväll har jag och Mats varit ute och cyklat med Jolinn och Karma :) Det var första gången som jag cyklade med hund så det gick lite sakta men förvånadsvärt bra. Karma och jag fixade det där bra, vi är ett bra team :) Så nu ligger både Jolinn och Karma och sover efter cykelturen, jag och Mats sitter och tittar på tv och funderar på att ta lite efterrätt :)
 
Jag håller på att fundera på om jag ska fixa en hemsida där det ska finnas lite information om oss och där Jolinn och Karma har sina egna sidor med info, resultat från utställningar och röntgen mm. Kanske ett galleri med bilder på Jolinn och Karma och lite sånt :) Vi får väl se vad det blir! :)

Lugn dag!

Idag har vi haft en lugn dag hemma! Igår kom våra kompisar över på middag och lite trevligheter, det var en trevlig kväll :) Så idag har vi tagit det lugnt, jag har städat lägenheten och varit ute på en långpromenad med Jolinn och Karma på en timme :) Nu ligger vi i soffan och bara latar oss, funderar på om man ska ta tag och göra något. Vi har ett förråd och en klädkammare som skulle behöva städas, det är bara det att det är så tråkigt :P 

RSS 2.0