Nationell utställning i Vännäs!

Så, nu har jag bestämt mig och anmält oss till den Nationella utställningen i Vännäs. Det är inga lätta beslut man måste ta, och jag som är så velig har det absolut inte lätt. Men nu är det bestämt att det bli Vännäs den 15 juni! Nära och bra, för då kommer vi bo i Umeå :) 
 
Sedan håller jag på att fundera på om jag ska anmäla oss till Gällivare eller inte, efter det är det Uleåborg och Kemi som jag måste bestämma mig om :P Många beslut som ska tas, det är inte lätt!
 

Bilder från Sundsvallsutställningen!

Här kommer lite bilder från den Nationella utställningen i Sundsvall! När både jag och Mats ställer i samma klass går det ju inte att ta några kort på oss och då är det tur att andra eurasier-människor kan ta istället som vi sedan får :) 
 
Jag och Karma står och väntar på vår tur i Öppenklass, bredvid oss står en tik från Cool Surprise.
 
Mats och Jolinn inne i ringen :)
 
Karma blir bedömd av domaren som känner igenom henne, Mats och Jolinn står och väntar i ringen :)
 
Karma fick Excellent! :D
 
Konkurrensklass i Öppenklassen, här blev Karma 1:a och fick CK! :D Jolinn blev 2:a! :D
 
Konkurrensklass i Bästa tik! Karma blev 2:a och fick R-cert! :)
 
Bilderna är tagna av Ida Nordgren och hennes pojkvän. 
 
 

Kennelträff i Vemdalen!

Nu har vi bokat stuga i Vemdalen för att kunna åka på kennelträff hos Risan Gårdens kennel :) Det ska verkligen bli jättekul att få träffa Jolinn och Karmas kullsyskon och få umgås med Karin och andra eurasiermänniskor under en dag :) Det ser vi verkligen fram emot! Det är så att man har börjat räkna ner dagarna :) 
 
Imorgon åker jag, Jolinn och Karma upp till Luleå igen efter en lång och skön påskledighet! Sedan går det bara någon dag så kommer Mats upp på fredag :) Det är många helger framöver som är uppbokade så jag tror verkligen att den här våren kommer gå fort :) 

Första långpromenaden i Umeå!

Igår tog jag, Jolinn och Karma vår första långpromenad i Umeå! Vi gick bort till Tomtebo och hälsade på Emma, det var jättekul att träffa henne igen :) 
 
Karma och Jolinn på promenad! :)
 
Igårkväll fick vi besök av Sara och Janne, mycket trevligt :) Idag ska jag göra lite skolarbete och sedan ska jag bara ta det lugnt och se på Ryttareliten :)

Nationell utställning i Sundsvall!

I helgen var vi som sagt på den Nationella utställningen i Sundsvall! Det har varit en trevlig helg med mycket hundar :) På söndagen var det vår tur att ställa, Mats ställde Jolinn och jag ställde Karma :) Det började hur bra som helst, Jolinn fick Excellent!! :D Jättekul att det gick så bra för Jolinn, Mats och Jolinn var jätteduktiga tillsammans :D Sedan var det min och Karmas tur och det gick också jättebra! :) Karma tycker att det är så roligt inne i ringen så det var inga problem, Karma fick också Excellent! :D 
 
Då var det dags att tävla om placeringarna i Öppen klass! Karma vann den klassen och fick CK, Jolinn blev placerad som 2:a av tre tikar. Jättekul att det gick så bra för Jolinn! :D Jag är så stolt! Sedan var det dags för mig och Karma att tävla i Bästa tikklass! Vi hade hårt konkurrens i den klassen av två andra fina tikar men Karma placerade sig som 2:a och fick R-cert! Det var jättebra gjort av Karma och hon skötte sig hur bra som helst, jag är så stolt! :D Men det hade ju varit kul om vi hade fått det sista Certet, men det tar vi nästa gång! ;) 
 
Här kommer Jolinn och Karmas kritiker!
 
Risan Gårdens Jolinn 
Excellent Ökk-2
 
Nice over all shape. Head ok, good mouth. Ear placement fine. Topline ok.
Moves soundly,front and behind. Good coat texture, good tailset. 
 
 
Risan Gårdens Karma
Excellent CK R-cert Btkl-2
 
Nice over all type. Nice head, strong under jaw. Correct mouth, good deep chest.
Topline ok, good strong hindquarter. Good coat, good tail carriage. 
 
 
Tyvärr så blev det inga bilder då både jag och Mats var inne i ringen samtidigt men vi kanske ska få några bilder av eurasier-folket som var där. Om jag får några så lägger jag upp dom här sen :)

Sundsvall!

Igår kom vi hit till Sundsvall! Vi började med att gå på Ikea och handla lite till nya lägenheten. Vi hann bara vara i Sundsvall i ca 2 timmar innan vi träffade 2 Eurasier från Cool Surprise som också ska ställa imorgon :) 
 
Idag har vi varit på utställningen och varit sällskap till Åsa, Rune och Matilda som har ställt idag. Det var Matilda som ställde Jenna och det gick jättebra, dom fick Excellent med bra kritik :) Bilder kommer senare!
 
Nu håller vi på att vila upp oss för imorgon, då gäller det! :)

Snart dax!

Nu börjar det närma sig utställningen, bara några dagar kvar. Det känns spännande men även väldigt nervöst, blir nervös så fort jag tänker på det. Det är 11 eurasier anmälda, jag vet vissa av dom som ska dit men vet inte alla. Blir spännande att se vilka som kommer :) 
 
Imorgonkväll åker jag, Jolinn och Karma ner till Umeå för att sova där en natt, sedan på fredagförmiddag åker vi vidare med Mats ner till Sundsvall :) Vi tänkte gå på Ikea och kolla på lite saker till nya lägenheten och sedan åker vi hem till Lars och Susan :) På lördag ska vi åka och titta på utställningen, och sedan på söndag ska vi ställa :) Sedan blir det en lång resa upp till Umeå och sedan Luleå igen. 
 
Kommer bli en bra helg, det känner jag på mig! :) 

Första vårtecknet!

Förutom att snön sakta men säkert försvinner har det första vårtecknet börjat komma fram här i Luleå! På vår bakgård har små blommor börjat växa, ett riktigt härligt vårtecken att se! :) 
 
Titta vad härligt!
 
Jolinn passar på att ligga i solen och njuta medans det går, och skönt ser det ut att vara :)
 
 
Karma har lite svårare att ligga still och njuta men när det inte händer något annat roligt så går det :) 
 
 
Nu tänkte jag sätta mig och fortsätta skriva lite på rapporten i ett av projektarbetena. Förhoppningsvis behöver jag inte jobba så mycket nästa vecka om jag gör bort det mesta nu. Hoppas kan man ju iallafall göra! 
 
Sedan kl 20 ikväll är det äntligen Ryttareliten igen! Det hade varit roligt om det gick fler bra serier på tv så jag har något att längta till och se på nu när jag är själv här i Luleå :) Jag får passa på att göra andra saker annars :P 
 
 
 

Lägenheten uppsagd!

I veckan har vi sagt upp vår lägenhet här i Luleå, så från och med den 1 juli bor vi helt och fullt i Umeå. Det kändes konstigt och lite tungt att skicka in uppsägningen, vi har ju bott här i Luleå i snart 6 år. Kommer kännas konstigt att lämna Luleå. 
 
 
 
Men som tur är så kommer Mats, mamma och pappa upp hit till mig ikväll så då får man något annat att tänka på. Så snart ska jag ta och städa klart det sista och sedan är det bara att vänta på att dom ska komma :) Vi får väl se vad vi hittar på i helgen, jag tänkte kolla på nya promenadskor :) 
 
 

Studievägledaren!

Nu på eftermiddagen klockan halv tre ska jag träffa studievägledaren för vårt program, vi ska prata om min examen och se att jag har läst allt man ska för att få ut det jag vill. Blir spännande! Vill inte höra att jag har missat att läsa någon kurs, det blir jobbigt i sånna fall.. så håll tummarna!
 
Det har varit så himla tråkigt väder dom senaste dagaran, kallt och molnigt. Snön tinar inte bort utan nu är allt som en stor iskaka istället. Skulle verkligen vilja ha lite vårkänslor nu när vi har kommit in i april. Också får min förkylningen gärna ge sig så jag kan börja göra lite saker :) 
 
Nej, nu är det skolan som gäller, ska på möte kl 13!

1 april!

Vilka lugna dagar jag och hundarna har nu! Vi sover ut till halv 10, jag äter frukost framför tv och tar det bara lugnt :) Det enda jag har gjort idag är att gå ut på promenad med hundarna, ätit frukost och borstat igenom både Jolinn och Karma :) Nu börjar det bli dags för lunch innan jag ska på skolan kl 14.45!
 
Jag tror att april månad kommer bli en bra månad! Till helgen kommer Mats och mina föräldrar upp, nästa helg åker vi ner till Sundsvall för att vara på utställning i två dagar. Helgen efter det är det påsk och sedan är det bara en helg till i april. Det händer också en hel del i skolan som är spännande men ganska kritiska, vi får se hur det går!
 
Just nu längtar jag så mycket till utställningen i Sundsvall! Sist jag var på en officiell utställning var i juli förra året på Piteå Internationella så ni försår att jag längtar. Sitter och tittar på bilder från Karmas första officiella utställning då hon tog sitt första cert. Kommer aldrig att glömma det :) Hoppas att vi kan ta vårt sista cert i Sundsvall!
 
 

RSS 2.0