Lördag!

Vi passade på att ta en ordentlig sovmorgon imorse, det var så skönt! :) Jag har varit ut med hundarna och vi har ätit frukost men något mer har vi inte hunnit med :P Vi är lite lata idag!
 
Jag hade tänkt att åka och titta på inofficiella utställningen som Umeå brukshundsklubb arrangerade idag men det glömde jag bort och när jag och Jolinn väl var på väg dit så hade finalerna just varit. Så det blev inget för oss :P Jag får åka och kolla på nästa istället :)
 
Igår var vi en sväng till veterinären igen för jag tycker att Jolinn har så problem med öronen. På bara några dagar får hon jättemycket vax i ena örat och hon blir både varm och känslig på det örat. Men veterinären tyckte inte att det var något så vi fick åka hem igen. Känns inte så bra tycker jag, jag jämför ju med Karmas öron och hon har alltid rena så man tycker ju att det borde vara något med Jolinns öra. Jag ska hålla extra koll på Jolinn och rengöra där så hon inte får problem, sen ska jag söka på Internet och se om det finns något bra tips att rengöra med.
 
Mats och Jolinn hos veterinären!
 
Karma sitter bredvid och är stöd!

Eurasierträff!

Igårkväll var vi på eurasierträff här i Umeå, jättetrevligt! :) Totalt blev det 6 st eurasier, Leiionspitz Zippy Zackey,  Kvarnsjölidens Quattro, Leiionspitz Amazing Zeppelin, Risan Gårdens Presley, Risan Gårdens Karma och Risan Gårdens Jolinn :) 
 
Vi tog en liten promenad med många stopp så att inte valparna skulle tycka att det var jobbigt, och dom klarade det galant :) Det blev mycket prat och hundarna fick hälsa på varandra :)
 
 
 
Gruppbild! :)
 
Tre Risan Gårdare!  :)
 
Två från Leiionspitz! :)
 
Och en från Kvarnsjölidens! :)
 
Det var väldigt trevligt att träffa alla, det måste vi göra om snart igen :)

Sluta på topp!

Jag har funderat på en sak.. det gick ju otroligt bra för oss i Överkalix i söndags! :) Jolinn fick sitt första Cert och jag blir så glad varje gång jag tänker på det :D Karma blev BIR för första gången i Sverige och vi har haft en helt otrolig sommar i utställningsringarna. Karma har blivit både Svensk och Finsk champion i sommar, tagit ännu ett Cacib, blivit BIM och BIR och vi har haft det så roligt! :D
 
Ska vi kanske sluta nu när vi är på topp?
 
Det är en fråga jag har ställt mig många gånger dom här senaste dagarna.. det är alla dessa placeringar, titlar och priser jag minns av sommaren och alla utställningar. Ska vi sluta nu när vi är på topp? Karma har blivit BIR och Jolinn har fått Cert, jag tror inte att det kan bli så mycket bättre än så :)
 

Fler bilder från utställningen i Överkalix!

Jag har fått några bilder av Emma som hon tog på oss när vi var inne i ringen :) Här kommer dom!
 
BIR Risan Gårdens Karma och BIM Essmanias Jalisco, Domare: Agnes Ganami Kertes (Israel)
 
Jag och Karma i gruppfinalen!
Här står vi uppställda i gruppfinalen!
 
 

Nationell utställning i Överkalix!

Vilken helg vi har haft! :D Mats åkte ner till Sundsvall i fredags och jag, Jolinn och Karma åkte till Husum för att hämta hem volvon. Det blev en sen kväll i fredags, vid midnatt kom vi hem till lägenheten i Umeå. Passade på att sova ut på lördagsmorgon och vid halv ett var bilen färdigpackad och vi var på väg till Emma för att hämta upp dom :)
 
På vägen upp till Överkalix stannade vi till i Luleå för att äta middag och rasta hundarna. När vi kom till Överkalix så satte vi upp utställningstältet på utställningsplatsen och sedan åkte vi vidare till stugan. När vi äntligen kom fram till stugan packade vi ur bilen och tog en promenad med hundarna :)
 
 Promenad i Nybyn! 
 
 När vi var ute och gick fick vi se en tjej som red på en vit häst i solnedgången, det såg så härligt ut! 
 
 Ridning i solnedgång, så fint! 
 
Efter promenaden såg vi lite på tv innan det var dags att gå och lägga oss, eftersom söndagen skulle bli en stor dag för oss alla! 
 
Vi klev upp halv sju och gjorde oss i ordning inför utställningen. Strax innan kl 8 parkerade vi på utställningsplatsen och gick till vårat tält. Strax innan kl 10 var det vår tur och Zeppe var först ut eftersom han var den enda valpen. Det gick jättebra för Emma och Zeppe inne i ringen och det slutade med Hp och BIR-valp för Zeppe! :D 
 
Sedan var det öppenklass hanar där Jalmar var anmäld och var ute efter sitt sista Cert. Jalmar och Anita klarade det galant och Jalmar fick sitt sista Cert! Han blev då både Svensk och Finsk champion! Grattis till Anita och Jalmar! :D 
 
Efter Jalmar var det öppenklass tikar och det var då min och Jolinns tur att gå in i ringen. Jag är så otroligt stolt över Jolinn, alla träning har verkligen gett resultat! När domaren skulle känna på Jolinn stod hon alldeles stilla, inte ens svansen åkte ner, vår duktiga tjej! :D Det slutade med att Jolinn fick Excellent med CK!!! Fattar ni hur glad jag blev när dom sa CK!! :D Kunde knappt frösta att det var sant! 
 
Då var det dags för Championklass tikar, Karma och min tur att gå in i ringen! Karma var duktig som vanligt, blev lite försiktig när domaren skulle känna på henne men det var en otroligt bra och förstående dommaren så det gick bra :) Karma fick också Excellent med CK och det val alltså dags för Bästa tikklass! :D Emma var snäll och ställde upp och visade med Jolinn medan jag visade Karma. Det slutade med att Karma blev Btkl-1 och Jolinn Btkl-2!! Detta betyder att Jolinn fick sitt första Cert!! :D Så himla glad!! :D 
 
Efter att ha fått firat en kort stund var det dags för mig och Karma att gå mot Anita och Jalmar för att se vem som blir Bäst i rasen. Karma skötte sig jättebra och det slutade med att Karma blev BIR!! :D Första gången i Sverige som vi blivit BIR!! :D Är så stolt över mina två tjejer!! :D
 
Tyvärr så hade vi ingen som fotade medan vi var inne i ringen men här kommer foton på oss i efterhand!
 
 
Risan Gårdens Karma fick Excellent,  CK, Chkk1,  Btkl1 och blev BIR!! :D 
 
Risan Gårdens Jolinn fick Excellent,  CK,  Ökk1,  Btkl2 och fick sitt första Cert!! :D 
 
Jag kan meddela att det var en toppendag!! Tyvärr så åkte både Zeppe och Karma ut ur finalerna men vi var glad ändå! :D 

Bakar!

 
 
Håller på att baka efterrätt till imorgon som vi ska ta med till mormor och morfar :) Vi ska nämligen sova i mormor och morfars stuga, blir första gången som Mats sover där och jag tror det var 7 år sedan jag sov där sist. Kommer bli mysigt :) Sen på lördag åker vi upp till Solberg :) 
 
Imorgon har jag videomöte med Skanska om mitt ex-jobb, hoppas att det går bra. Skulle vilja att examinatorn hinner läsa igenom min rapport till imorgon på eftermiddagen, får se om jag får något svar av han. Känns lite nervöst inför imorgon! 
 
Snart ska vi ta cyklarna och cykla bort till Malin och Andreas, vi är bjudna på middag hos dom :) Ska bli trevligt :)

Ringfördelning till utställningen i Överkalix!

Vi har fortfarande inte fått nummerlapparna men igårkväll la dom upp ringfördelningen på nnkk´s hemsida. Där stod det att det är 4 st eurasier anmälda, och vi vet vilka det är :) Det är Karma, Jolinn, Zeppelin och Jalmar från Byske :) Det känns faktiskt skönt att för en gång skulle veta vilka alla eurasier är som är amälda, känns lite lugnare så :) 
 
 
Vi går i ring nr 4 och eurasier startar som nummer 16, och först ut kommer Zeppe vara :) Känns roligt att ha något att se fram emot, och förhoppningsvis går det bättre för oss än i Svenstavik. 
 
Nu ska jag fortsätta med ex-jobbet och försöka fixa så att jag kan skriva tenta här i Umeå i augusti. Får se hur det går!

En lugn kväll!

Ikväll har det inte blivit mycket gjort. Vi fick besök av Emma och Zeppe efter middagen, väldigt trevligt! :) Fick surra av mig lite :P Sedan har vi bara suttit och tittat på tv, ganska skönt faktiskt :) Jolinn och Karma ligger och sover nedanför soffan, dom har inte heller gjort många knop ikväll :) 
 
Våra fina tjejer! :)
 

Nummerlapp till utställningen i Överkalix!

Sitter spänt och väntar på att ringfördelningen och nummerlapparna ska dimpa ner i mailen, det borde komma dom närmsta dagarna nu. Det är ju så spännande att få se hur många eurasier som är anmälda, undra hur många vi blir :P 
 
Förra året blev jag sjuk lagom till utställningen i Överkalix, så sist jag var i Överkalix på utställning var för 2 år sedan. Då for jag upp själv med Jolinn och Karma och ställde Karma, då var hon den enda eurasiern som kom. Det var anmäld en till tik men dom dök aldrig upp. För ett år sedan då jag låg hemma och var sjuk hade jag bara anmält Karma. Då var det bara Karma som var anmäld av eurasier. Får se hur många vi blir i år! :) Jag vet ju att 3 st eurasier är anmälda iaf, det är Karma, Jolinn och Zeppe :)
 
Ja, det är bara att fortsätta vänta på ringfördelningen och nummerlapparna! :P

Lugn söndag!

Idag blir det en lugnt dag! Igår startade vi dagen med att få besök av Nicklas en snabbis innan han skulle åka vidare till Luleå och sedan Bodö. Sedan mitt på dagen så for vi till Emma och Stefan, fikade och åt tårta :) Stefan har fyllt år så vi grattade han i efterskott!
 
På eftermiddagen fick vi besök av Helena och Rickard som kom hit vid fyra och åt middag med oss. Sedan blev det efterrätt och massa prat i soffan :) En mycket trevlig kväll! Malin och Andreas kom också en sväng :)
 
Så idag blir det soffläge, vi ska nog bara ligga och titta på film hela dagen :) Och gå ut med Jolinn och Karma, det är planen idag :)

Eurasierträff i Umeå!

I onsdagonsdags hade vi vår första eurasierträff här i Umeå! :) Det blev totalt 5 eurasier som kom, 3 hanar och våra två tikar :) Här kommer några bilder från träffen! 
 
Cool Surprise Nitro
 
Karma och Jolinn :)
 
Leiionspitz Amazing Zeppelin och Leiionspitz Zippy Zackey
 
 Leiionspitz Amazing Zeppelin och Leiionspitz Zippy Zackey
 
 Leiionspitz Zippy Zackey
 
 Leiionspitz Amazing Zeppelin
 
Det blev många bilder på Zeppe och Milton men det var nog därför att det var dom som var lös och busade mest :) Jolinn började löpa i onsdags så hon var kopplad och Karma är det inte långt kvar tills hon också börjar löpa, så hon fick också vara kopplad. Men Zeppe och Milton hade roligt som fick busa :) 
 
 

Bad i Nydalasjön!

Igår tog vi oss en tur ner till Nydalasjön för att låta Jolinn och Karma bada lite :) Först var dom lite skeptisk som vanligt när dom skulle bada men det släppte ganska fort. Både Jolinn och Karma tog till och med en liten simtur :)
 
 
 Karma testar att bada tassarna :)
 
 Hon vågade sig längre och längre ut men när vattnet gick till magen så fick det vara nog :P
 
 Sedan var det Jolinns tur att bada tassarna :)
 
 Mats och Jolinn :)
 
 
 Det blev en liten simtur för Jolinn :)
 
 Karma står och tittar på medan Jolinn simmar och är beredd att hoppa i om det skulle hända något :P Karma tog också en simtur men fick tyvärr inte med det på bild. Vi får testa att simma mer en annan dag då även jag och Mats har med oss badkläder så vi kan bada :) 

Fler bilder från Svenstavik!

När vi var i Svenstavik i helgen så var vi inte bara på utställning, vi hyrde också stuga i Rätan och passade på att åka till Vemdalen för att hälsa på Karin och Stefan :) Det var en mysig helg som jag gärna hade gjort om! :) Tycker det är så mysigt med bilsemester och helst när man övernattar på en camping. Här kommer några fler bilder från helgen! :)
 
 På väg ner till Svenstavik i fredags! :)
 
 Det kom några regnskurar på väg ner men i Rätan var det fint väder. Vi stannade i Östersund och åt middag :)
 
Solnedgång på campingen i Rätan :)
 
 Vår stuga som vi hyrde en natt! 
 
 Liten och behändig stuga :) Fast Jolinn var mindre nöjd, hon låg och gruffade i stort sett hela natten och trodde att vi behövde vaktas. Vi sov kanske inte så jättebra men det var tur att utställningen började kl 10 och vi behövde inte vara där så tidigt, vi kom till utställningen strax innan kl 11 :) 
 
Efter utställningen i lördags åkte vi till Vemdalen och hälsade på Karin och Stefan. Dom hade 1,5 veckor gamla valpar som vi fick se :) Så söta! Har aldrig sett så unga valpar förut :) 
 Kullen består av två valpar, en hane och en tik :)
 
Efter besöket i Vemdalen var det bara att köra hem. Vi tog vägen förbi Sundsvall och hälsade på Lars och Susan. Tror vi kom till Dombäcksmark strax innan kl 1 på natten, tur vi fick sovmorgon i söndags :)

Bilder från utställningen i Svenstavik!

Här kommer lite bilder från utställningen i Svenstavik! Jag tror att vi fick bilder på alla eurasierna men jag har ingen riktig koll på vad alla fick för priser och bedömning, så därför kommer det bara en massa bilder istället :)
 
 Juniorklass hanar - Cool Surprise Nilas och Risan Gårdens Neymar
 
 Cool Surprise Nilas
 
 Cool Surprise Nilas
 
 Risan Gårdens Neymar
 
 
 Unghundsklass hanar - Amentino's Eico, Risan Gårdens Milo och Risan Gårdens Moltas
 
 
 Amentino's Eico 
 
 Risan Gårdens Milo
 
 Risan Gårdens Moltas 
 
 Risan Gårdens Moltas - Excellent med CK
 Öppen klass hanar - Risan Gårdens Ludvig 
 
 Risan Gårdens Ludvig 
 
 Juniorklass tikar - Risan Gårdens Okita 
 
 Risan Gårdens Okita 
 
 Unghundsklass tikar - Amentino's Era of Ted och Risan Gårdens Morran 
 
 Amentino's Era of Ted
 
 Risan Gårdens Morran 
 
 Championklass tikar - Leiionspitz Qchani och Risan Gårdens Karma 
 
 Leiionspitz Qchani
 
 Risan Gårdens Karma 
 
 Risan Gårdens Karma 
 
 BIR Risan Gårdens Moltas och BIM Amentino's Era of Ted 
 
 Uppfödarklass - Risan Gårdens Moltas, Risan Gårdens Ludvig, Risan Gårdens Morran och Risan Gårdens Okita
 
 

RSS 2.0