Svensk utställningschampion!

Den 15 juni 2014 blev Risan Gårdens Karma Svensk utställningschampion på den Nationella utställningen i Vännäs! :D
 
Vi började med utställningsförberedelserna redan dagen innan utställningen då vi åkte till utställningsplatsen i Vännäs för att sätta upp vårt tält och träffa Karin och Stefan som campade på campingen intill utställningen. Vi satte upp tältet bredvid Karin och Stefans tält och sedan gick vi till deras "husbil" för att fika och prata lite :) Det blev mycket hundprat medan Karma och Obecka tyckte det var roligare att busa med varandra :) Klockan blev sent så det var dags att åka hem till Umeå för att få lite sömn inför den stora dagen!
 
Vi klev upp ganska tidigit för att vara i Vännäs i bra tid och för att hinna varva ner lite innan det var dags för vår tur :) Det var 8 eurasier anmälda, 3 hanar och 5 tikar. När jag fick se vilka hundar som var anmälda blev jag lite orolig att Karma inte skulle få Certet idag då det var hög konkurrens. Karma skulle in sist av alla eurasier så det var en spänd väntan på att få veta vad alla andra skulle få för pris. Stefan och Obecka fick Excellent men tyvär inget Ck, en juniortik från Cool Surprise och en tik från Leiionspitz i öppenklass fick Very good. Då var det bara Jolinn och Karma kvar och hittills hade ingen tik fått CK. Jolinn och Mats var först, Jolinn hade fällt ur allt så tyvär fick hon Good, men hon var lika glad för det :) Jag är så stolt över Jolinn att all träning verkligen har gett resultat, det var inga problem när domaren kände på henne och när hon sprang i ringen såg hon glad ut :)
 
Efter Jolinn var det Karma och min tur, efter att domaren hade känt igenom henne och vi sprungit runt i ringen visade dom upp den röda lappen för Excellent och säger att Karma har fått Excellent med CK!!!! :D Den känslan jag kände då var så himla härlig! :D Jag förstod ju att hon skulle få Certet också eftersom ingen annan tik fått CK, det bubblade till i magen på mig! :D Karma blev då Bästa tik och fick Cert!! :D Vi skulle då tävla mot Bästa hane för att se vem som skulle bli BIR och BIM, och det slutade med att Karma blev BIM och Risan Gårdens Moltas BIR!! :D Vilken härlig dag!!
 
                        BIR Risan Gårdens Moltas och BIM Risan Gårdens Karma! :D          (Foto: Karin Hallgren)
 
Risan Gårdens Karma fick Excellent, CK, Cert, BIM och blev därmed Svensk Champion!! :D
 
Jag har skickat in ansökan om Championat för Karma och igår såg jag att det hade blivit registrerat på SKK's hunddata, så nu kan Karma titulera sig som SE UCH Risan Gårdens Karma :D
 
 
 

Uppdatera!

Jag har väldigt mycket nytt att uppdatera er om här på bloggen nu! 
 
Vi får strax besök av Emma, Stefan och Zeppe så jag uppdaterar lite senare idag! :D 

Imorgon gäller det!

Ikväll har vi varit till Vännäs och satt upp tältet och träffat Karin och Stefan. Dom hade med sig Obecka eller Oppa som hon kallas och som dom ska ställa imorgon :) Det var jättekul att träffa dom igen och det kommer bli en rolig dag imorgon då vi får umgås ännu mer :) Vi har ställt tälten bredvid varandra så det kommer bli trevligt att kunna sitta bredvid dom :) 
 
Vi har även hunnit med att varit ute i stugan i helgen. Vi åkte dit igårkväll och sov över där. Idag har vi varit ute och vilat upp oss :)
 
Vi tog en härlig långpromenad på stranden :)
 
Sedan låg Jolinn och Karma och vilade i skuggan :)
 
Nu ska vi gå och lägga oss och vila upp oss inför imorgon! Det är en stor dag imorgon! 

Besiktning av lägenheten!

Idag har vi haft besiktning av lägenheten och den gick igenom utan anmärkningar, skönt! :)
 
Hej då Luleå och lägenheten!
 
Efter att jag hade varit med på besiktningen så gick jag till skolan och kursregistrerade examensarbetet så att jag kan börja arbeta med det på måndag. Nu är det lite saker kvar att fixa med ex-jobbet så som CSN,  möte med Skanska och möte med examinatorn. Men jag kommer börja på det ändå på måndag med litteraturstudie. 
 
På eftermiddagen satte jag mig i bilen och körde ner till Umeå. Kändes konstigt att lämna Luleå.
 
Idag har jag också hunnit med att inviga ugnen med att baka kladdkakemuffins, så här blev dom! Nu ska vi smaka!
 
 
 

Mindre än en vecka kvar!

Nu är det mindre än en vecka kvar till utställningen i Vännäs, och jag längtar otroligt mycket! Det ska bli så kul att få träffa Karin och Stefan igen och prata lite hund, kommer bli kul :)
 
Nu är jag i Luleå igen och ligger i sängen och ska försöka sova. Jag får sova hos Anton och Jenny nu när vår lägenhet är tömd. Imorgon kl 10 är det besiktning av lägenheten och sedan på eftermiddagen ska jag fixa lite med kursregistrering och sånt på skolan, sedan ska jag förhoppningsvis på möte hos Skanska om mitt ex-jobb.  Hoppas verkligen att han har tid för ett möte imorgon på eftermiddagen.  
 
Nä, nu ska jag sova! God natt!

Packar upp i nya lägenheten!

I helgen har vi hållit på att packa upp i vår nya lägenhet, det går sakta men säkert :) Vi har fått ganska bra ordning i tv-rummet och i sovrummet,  köket är snart klart och gästrummet är det ganska många kartonger kvar, men några dagar till så kommer det nog vara mycket bättre :) 
 
Så här ser det ut i tv-rummet just nu :)
 
Imorgon åker jag upp till Luleå igen för att gå på två redovisningar och sedan på tisdag är det besiktning av lägenheten,  hoppas den går igenom besiktningen. 
 
Ikväll är vi hundvakt åt lilla Zeppe, han tycker det är jätteroligt att busa med Jolinn och Karma men dom tycker inte likadant :P Men än så länge går det bra :)

Internationella utställningen i Rovaniemi!

I fredags fick jag PM:et till den Internationella utställningen i Rovaniemi! Bedömningarna startar kl 10 (finsk tid) och Karma går ut som andra hund i ringen. Det är 2 eurasier anmälda så jag hoppas innerligt att det är en hane som går in före oss. Eurasier är först ut i ringen så antingen är det en hane eller en tik som går i junior-, unghunds- eller öppenklass. Kommer bli spännande! :)

Flytt!

Ja, då har vi flyttat! Vi hade otroligt bra hjälp av Åsa, Rune, Mathilda, mamma och pappa. Tack så otroligt mycket för hjälpen!  Det gick faktiskt himla smidigt att flytta ändå, fast än att det har varit en jättevarm dag och vi har svettats väldigt mycket. Kl 19 hade vi fått in allt i lägenheten i Umeå och satte oss för att äta middag, så skönt!
 
Nu ligger vi i soffan och har ont lite överallt, nu är det dags för en dusch!

Packning!

Oj, vilket kaos det är i lägenheten nu! Det är kartonger, ikea-kassar, sopsäckar nästan precis överallt! Ikväll kommer Mats med ett släp som vi ska börja packa ikväll, får se hur mycket som ryms i ett släp :P Just nu skulle jag helst vilja börja packa släpet så att man får bort saker ur lägenheten, kommer bli skönt när den är tom. 
 
Hade verkligen en hemsk natt inatt då grannen längst upp var igång igen. Jag träffade henne när jag var ute med Jolinn och Karma inatt (ca 23.30) för en sista rastrunda. Hon stannade mig när vi kom gående och hon var allt annat än nykter. Natten slutade med ett sönderslaget fönster och att polisen kom. Längtar så otroligt mycket efter att få flytta nu, hade aldrig klarat en natt till i den här lägenheten helt själv, tur att Mats kommer ikväll! 

Jolinn 4 år!

Idag säger vi grattis till Jolinn som fyller 4 år! :D Herregud vad tiden går fort, känns som att det var igår som vi hämtade henne från Karin :) Hoppas att vi får många underbara år med Jolinn! :)
 
Vår underbara tjej! :)
 
 
 

4 dagar kvar!

Ja, nu börjar det närma sig flytten, bara 4 dagar kvar! Jag längtar att få flytta ifrån den här lägenheten och att få flytta till en större och finare lägenheten. Men det känns konstigt och svårt att lämna Luleå och det känns lite konstigt att vi kommer bo i Umeå. 
 
Idag har jag varit bort till återvinningen och slängt massor av saker. Jag ska försöka packa det mesta innan Mats kommer på torsdag så kan vi börja packa släpet då. Hade varit skönt att komma iväg i ganska bra tid på fredag, så vi hinner packa upp lite i lägenheten på fredagkväll. Ska bli kul att se hur allt blir i den nya lägenheten! :) 
 
Jolinn och Karma har passat på att lega ute i det härliga vädret! :) Vi ska strax gå bort till dagiset så dom får busa av sig lite! 
 
 Jolinn och Karma på kennelträffen! :)
 
 

RSS 2.0