Långpromenader!

Igår efter att jag varit på träningsutställningen tog jag, Karma och Jolinn en långpromenad vid Nydalasjön :) Det blev en härlig promenad än att det blåste otroligt mycket vid sjön, som tur var så var det ganska varmt och soligt :)
 
 
 
Idag blev det en långpromenad tillsammans med Pernilla, Tommie och Sune :) Väldigt trevligt! :) Dom åker hem till Göteborg till veckan och kommer inte upp till Umeå förän i augusti igen. Så vi passade på att ta en promenad med dom idag innan dom åker :)
 
Sune och Jolinn :) 
 
Och Karma :)

Träningsutställning i Umeå!

Igår tog vi sovmorgon till kl 10 och sedan åkte jag till Tomtebo för en träningsutställning. Den här gången kan jag säga "jag" eftersom varken Jolinn eller Karma fick följa med då jag ställde en annan eurasiertik. Jag har fått äran att testa ställa Risan Gårdens Naomi, Laika, och igår var första gången :)
 
Medan vi väntade på vår tur, jag och Laika skulle in i ringen som nr 15, pratade vi och umgicks eurasierna som bar där :) Marty som äger Laika äger även Karmas syster Kira och en äldre tik från Risan Gårdens E-kull. Jättekul att få träffa Karmas syster :) Även en Cool Surprise hane var med och skulle ställas ut, Nemo :) Här får ni se hela gänget som var med igår :)
 
 Karmas syster Kira, så lika varandra :)
 
 Birka och Nemo med ägare :)
 
 Nemo och Sandra :)
 
 Kira och Marty :)
 
 Birka :)
 
 Laika som jag ställde :)
 
 Kira och Birka tittar ut över utställningsområdet :)

Fredagsmys!

Tidigt imorse åkte Mats iväg till Stockholm för att gå på kurs över dagen. Medan Mats var i Stockholm under dagen så har jag haft föreläsning på förmiddagen och sedan mitt på dagen blev det en långpromenad med Jolinn och Karma :)
 
Typiskt nog så regnade det under hela den timmen som vi var ute och gick. Vi var alldeles dyngsura när vi kom hem igen och på eftermiddagen sprack det upp och blev fint väder igen. 
 
 
 
Mats kom hem på kvällen så vi har bara tagit det lugnt ikväll :) Åt en sen middag och sett på film, en sådan kväll behövdes verkligen idag! 

Eurasierspecialen i Orsa

I helgen har vi varit på Eurasierspecialen i Orsa. Vi bestämde oss ganska sent att vi skulle åka till Orsa, jag tror att det var i torsdags vi bestämde oss och i fredags åkte vi neröver. Vi åkte från Umeå kl 13.30 och stannade till i Dombäcksmark och träffade pappa och i Sundsvall för att rasta hundarna och äta middag. Vi kom fram till campingen i Orsa kl 22.30. Vi packade ur bilen medan det duggregnade och bestämde oss för att rasta hundarna efter den långa resan. Vi kom inte långt på vår rastningsrunda förän regnet öste ner. Hundarna gjorde sitt och sedan sprang vi tillbaka till stugan innan vi blev dyngsura. 
 
Det blev en sen kväll då vi även hälsade på Emma och Zeppe i deras stuga innan vi bäddade sängarna och gick och la oss. Stugan var stor och fin, här kan vi gärna hyra stuga igen :) 
 
Jolinn fick en liten koja att sova i :) Hon vill ju gärna sova under något och hon kom inte under sängarna så då fick det bli koja istället :) 
 
På lördagen tog vi sovmorgon till kl 9 och gjorde oss ordning för dagen. Kl 10.30 var det dags för medlemsmöte och föreläsning om BPH, väldigt intressant :) Efter medlemsmötet så tog vi en promenad med Helena, Ellinor, Sara och Emma och alla hundarna, väldigt trevligt :) 
 
Karma och Lykkaz hittade varandra snabbt och ville busa hur mycket som helst :)
 
Itra och Allie som ägs av Ellinor :) 
 
Allie, så söt och frammåt :)
 
Här står gänget uppradade, från vänster står Ellinor, Sara, Emma, Mats och Helena :) Sedan har vi hundarna Xafira, Allie, Itra, Wilja, Zeppe, Jolinn, Karma, Lykkaz och Ikaros :)
 
Ellinor och Mats :)
 
Vi gick till stranden och tittade ut över sjön, och självklart passade jag på att ta lite bilder :)
 
Allie och Itra :)
 
 
 
Lykkaz och Ikaros :)
 
Snygga Lykkaz :)
 
 
 
 
Efter promenaden var det dags för utställningsträning. Det var Gunilla Hallgren som höll i träningen och det var väldigt många som deltog på träningen. Jag och Jolinn tränade lite inför utställningen på söndagen och Jolinn skötte sig jättebra :) Mats och Karma fick vara valpvakt åt Risan Gårdens Queen, eller Hilda som hon kallas, och som ägs av Gunilla :) 
 
Gunilla berättar hur det går till på en utställning och ger lite tips :)
 
Här står vi uppradade i utställningsringen och Gunilla visar trix och tips!
 
Det blev många varv som vi fick springa!
 
Jag och Jolinn ställer upp oss inför "domaren" Gunilla!
 
Det gick jättebra när hon kände igenom Jolinn :)
 
 
 
 
Efter utställningsträningen tog jag, Mats, Jolinn och Karma en promenad runt campingen och gick till receptionen för att boka platser till grillbuffén som skulle vara i campingens restaurang på kvällen. På vägen tillbaka till vår stuga träffade vi på Risan Gårdens Otis med husse och matte utanför deras stuga. Så vi stannade självklart och pratade en stund och tog några bilder på snygga Otis :) 
 
Otis och Jolinn :)
 
Otis, så fin kille :)
 
 
Efter en heldag ute då vi träffat en massa fina eurasier och trevligt eurasierfolk var det skönt att komma till stugan en stund och vila innan det var dags för mig och Mats att bege oss till grillbuffén :) Jag tror att Jolinn och Karma var ganska slut efter en heldag med massa snygga hanar att flörta in sig hos ;)
 
Trötta tjejer :)
 
 
Så här såg vår stuga ut, jättemysig och fin :)
 
 
 
Efter lite uppfrächning gick jag och Mats bort till restaurangen och åt en god middag tillsammans med 80 andra eurasierägare, väldigt trevligt! :) Det var en väldigt lyckad dag och vi alla gick och la oss trötta och nöjda :) På söndagen var det dags för utställning med det kommer i ett annat inlägg! :) 
 

Nationella utställningen i Sjulnäs!

I lördags packade vi bilen, hämtade upp Camilla och Presley, och körde upp till Piteå för att ställa på den Nationella utställningen i Sjulnäs. Totalt var det 6 eurasier anmälda men tyvär så kom inte Trude med Risan Gårdens Milo och Marty med Risan Gårdens Naomi så vi blev till slut 4 eurasier. Två hanar i juniorklass och två tikar, ni kan nog gissa vilka tikarna var ;) Jag tror jag aldrig varit så här nervös som jag var i lördags. Det var många raser som blev bedömda innan eurasierna och som inte fick ck, många raser som inte fick någon BIR/BIM och några hundar som inte blev prisbelönta. Så ni kan förstå hur nervös jag var, helst när det gällde ett sista Cert för Jolinn för att hon skulle bli Champion. 
 
En nervös Anna innan vi skulle in i ringen!
 
Först ut var Leiionspitz Amazing Zeppelin och Risan Gårdens Presley i juniorklass. 
 
Domaren tittar på Zeppes tänder!
 
Emma ställer upp Zeppe inför domaren!
 
Leiinspitz Amazing Zeppelin fick Excellent med Ck! :D 
 
En glad Emma med Zeppe! :D
 
Sedan var det dags för Risan Gårdens Presley!
 
Domaren tittar på Preskey!
 
 
Risan Gårdens Presley fick Very good!
 
Efter att Zeppe vunnit klassen var det dags för tikarna och först ut var Risan Gårdens Jolinn i öppenklass!
 
 
 
Domaren känner igenom Jolinn!
 

Jolinn fick Excellent med Ck och jag förstod då att Jolinn skulle få Cert och bli Champion!! :D Så glad! :D
 
Efter Jolinn var det dags för Risan Gårdens Karma i Championklass!
 
 
 
Domaren känner igenom Karma!
 
 
Karma fick också Excellent med Ck och fick då tävla mot Jolinn i Bästa tikklass. Mats ryckte in och ställde Jolinn medan jag ställde Karma och det slutade med att Karma blev placerad som 1:a och Jolinn som 2:a med Cert!! :D
 
Det var då dags för att tävla om BIR och BIM mot Zeppe!
 
Zeppe och Karma tävlar om BIR/BIM!
 
 
 
Och BIR blev Leiionspitz Amazing Zeppelin och BIM Risan Gårdens Karma! :D 
 
När vi kom hem till Umeå igen så åkte vi och tog lite bilder!
 
BIM Risan Gårdens Karma och BIR Leiionspitz Amazing Zeppelin
 
Leiionspitz Amazing Zeppelin Excellent Ck Junk-1 Cert BIR
 
Risan Gårdens Karma Excellent Ck Chkk-1 BIM
 
Risan Gårdens Jolinn Excellent Ck Ökk-1 Cert och Svensk utställningschampion! :D
 
Risan Gårdens Jolinn Svensk utställningschampion! :D
 
 

Inofficiell utställning i Nordmaling!

Igår var vi på en inofficiell utställning i Nordmaling! Det var totalt 5 eurasier anmälda, här kommer bilder och resultat från dagen! :) 
 
Först ut i Juniorklass var Risan Gårdens Presley!
 
 
 
 
 
Presley skötte sig väldigt bra och fick Hp!
 
Sedan var det dags för Cool Surprice Nitro i Unghundsklass!
 
 
 
 
Inget Hp delades ut till Cool Surprice Nitro och Risan Gårdens Presley blev då bästa hane!
 
Sedan var det dags för tikarna och först ut var Risan Gårdens Naomi i Unghundsklass!
 
 
 
 
När domaren skulle känna igenom henne så backade hon och ville inte att domaren skulle komma nära, så tyvär så fick hon ingen debömning idag. 
 
Det hade då blivit vår tur, och först var det Risan Gårdens Jolinn i Öppenklass! :)
 
 
 
Jolinn skötte sig jättebra och fick Hp! :D
 
Sedan var det dags för Risan Gårdens Karma i Championklass! :)
 
 
 
Karma skötte sig också bra och fick Hp! Det var då dags att se vem som blev bästa tik av Jolinn och Karma och det blev till slut Karma! :) 
 
Då skulle Presley och Karma tävla om vem som skulle bli BIR och BIM! :D
 
Risan Gårdens Presley och Risan Gårdens Karma!
 
Och BIR blev Risan Gårdens Presley och BIM blev Risan Gårdens Karma! :D
 
Vi stannade då kvar till finalen för att se hur det skulle gå för Presley i gruppfinalen. Medan vi väntade på att gruppfinalerna skulle börja satt Jolinn och mös med husse! :) 
 
 
Så här bra hade vi det igår! :) 
 
Mina tre älsklingar! :)
 
Det var då dags för gruppfinalen och det var totalt tre hundar i finalen för grupp 5! 
 
 
Och Presley blev placerad som nr 2! Grattis! :D
 
Risan Gårdens Presley Hp BIR BIG-2
 
 

Imorgon gäller det!

Idag hade vi utställningsträning igen nere på Nydala :) Det blev bara jag, Marty och Sandra den här gången med varsin hund då Mats jobbade och Camilla hade fullt upp i skolan. Men det var bra träning ändå!
 
Imorgon är det dags för den inofficiella utställningen i Nordmaling! Håller tummarna att det är sol imorgon, och inte som idag.. regn!  
 
Kommer bli kul imorgon! Det är 5 eurasier anmälda och Monica ska dit med två av sina hundar :) Det set vi fram emot! 

Zeppes MH!

 
 
 
I lördags följde jag med Emma och Zeppe till Umeå brukshundsklubb då Zeppe skulle göra MH. Jag har ju aldrig varit med på något sånt så jag tyckte det skulle bli jättekul att få följa med och titta på :) Och kameran var ju så klart med också! :) Här kommer några bilder från dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zeppe skötte sig jättebra genomgick hela MH:t och rörde sig inte ur fläcken när dom sköt de 4 skotten! :) 

Utställningsträning

Idag träffades 5 eurasier med ägare för att ha lite utställningsträning, jag och Mats var två av dessa :) Det var Marty med Laika (Risan Gårdens Naomi), Camilla med Presley (Risan Gårdens Presley), Sandra och Nemo (Cool Surprise) också var det vi :) Kul att träffas och träna ihop! 
 
Vi kände igenom alla och tränade på att springa lite också, men det var mest fokus på att känna igenom hundarna idag för det var många som behövde träna på det. 
 
Marty med Laika, Sandra med Nemo och Camilla med Presley. Och Mats som domare :)
 
Totalt var vi ute i två timmar, vi tog en liten promenad efter att vi hade tränat också :)

Godkänd dispens!

I höstas blev ju Karma dålig och vi började medicinera henne med Laventa för hennes hypotyreos. Efter många provtagningar, tester och ökad medicinering börjar nu värdena gå upp och Karma börjar äntligen må bättre och vara sig själv igen :) Men detta betyder också att nu när Karma går på medicin så får hon heller inte ställas ut eller tävla på någon av SKK's tävlingar. 
 
För att få ställa Karma på uställningar så är vi nu tvungen att ha dispens för henne. Därför ringde jag till SKK för några veckor sedan för att få hem en blankett att fylla i och skicka tillbaka. Blanketten är inskickad och kompletterad med Karmas journal och provsvar. 
 
Idag fick vi dispensen godkänd så nu är det fritt fram att ställa Karma på SKK's utställningar! :D Nu är vi redo för Piteå och sommarens utställningar! :D 
 
 
 

Första utställningarna!

Till veckan ska vi på våra två första utställningar för i år! Först ut är en inofficiell på torsdag i Nordmaling. Det är 5 eurasier anmälda till den utställningen, ska bli kul! :) Sedan på lördag är det dags för vår första officiella utställning för i år! Då åker vi till Piteå och ställer på den Nationella utställningen i Sjulnäs. Där är det 6 eurasier anmälda, 3 hanar och 3 tikar :) 
 
 
Det är 5 st från Risan Gårdens kennel och en från Leiionspitz kennel som är anmälda till Sjulnäs. Så om det går bra för minst 4 st från Risan Gårdens så kan vi ställa upp i Uppfödargrupp om vi vill :) Vi får se hur det går! Kommer bli en rolig vecka till veckan! :D
 

Klarade tentan!

I onsdags skrev jag tenta i kursen Analys fördjupning och idag fick vi mail om att tentorna var rättade och klar att hämtas ut! Och jag klarade den!! :D Jag fick 21 poäng av 24 på tentan också hade jag 3,5 bonuspoäng av 4,  så det slutade med ett VG!! Så skönt!! :D
 
 
 
I helgen har vi haft besök av Åsa, Rune och Mathilda :) En jättebra helg med trevligt sällskap och lagom med aktivitet, vi tog det ganska lugnt i helgen och det var skönt :) 
 
Igår började jag på min sista kurs, nu ska jag ge gärnet en sista gång på min sista kurs i skolan!
 
Det var en liten uppdatering, imorgon kommer en till! ;)

RSS 2.0