Usch för skola!

Nu är det verkligen mycket i skolan! Idag har vi haft stållabben som vi nu har börjar skriva rapport på. I ekonomin så ska det projektet vi håller på med där vara klart till veckan, så vi skriver för fullt på rapporten där med. Sen så har vi vår nästa labb som är nästa vecka där vi ska bygga en bro men först räkna på den. Sen blir det rapportskrivning på den labben också och sen är det redovisning på projektet vi håller på med i ekonomin. Efter det så är det eventuella returer på rapporterna som måste fixat och sist men inte minst så är det omtenta innan jul. Allt detta ska jag hinna med och bli godkänt på innan den 21 dec. Ser inte fram emot det precis, usch! :S
Men för att tänka på något annat så är det ju den 1:a december imorgon! :) Hoppas bara att det blir lite varmare ute så vi kan vara ute och ha vara på ljuset mer! Så till helgen vill vi ha -3 och sol :)

Inhandlat dom första julklapparna!

Nu på eftermiddagen for vi en sväng till stan och köpte dom första julklapparna! Så nu någon dag framöver ska vi slå in julklappar :) Jag och Jolinn var ut på balkongen och tog lite kort på ljuslyckorna som vi har hett ljusslingor i, dom blev så mysiga! Nä, nu ska vi sätta oss framför tv en stund och ta det lugnt :)
Ljuslycktorna!
Ljuslycktona framför dörren!
Jolinn ute på balkongen!

Promenad, lussebullsbak och hemmagjord pizza!

Idag har det varit en riktigt effektiv söndag! Mitt på dagen tog vi oss en promenad på Arcus så Jolinn fick springa lös i skogen, det var lite kallt men vi klädde på oss täckbyxor så det gick bra :) Sen for vi en sväng på ÖoB och Biltema och efter det så for vi hem och bakade lussebullar och hemmagjord pizza! Vi hann också städa lite och medan jag bakade ut lussebullarna så fixade Mats med ljusslingan ute, det blev riktigt mysigt :) Sist men inte minst så tog jag mig ett skönt bad och nu sitter vi och tittar på tv och ska smaka dom nybakta lussebullarna :) Vi får hoppas att dom smakar bra!

Robinson och Hellenius hörna!

Ikväll har det varit en riktig tv-kväll, först Robinson och sen Hellenius hörna :) Så skönt att bara ta det lugnt en kväll! Funderar på att ta fram lussebullar ur frysen som mamma har bakat och sätta på lite julmusik kanske :) Sen är det sängen som gäller!

Möblerat om!

Ja det var inte tänkt från början men nu har vi möblerat om i tv-rummet. Kanske var på tiden då vi har pratat om det i 2 år nu ;P Passade även på att sätta upp julgardinerna, ta fram ljusstakar och lägga ut lite juldukar. Så nu är det städar och fint i lägenheten, lite annorlunda blev det :) Jag tycker att det blev väldigt mysigt i tv-rummet nu :)
.
Möblerar om:
Mats mitt i smeten!
Organiserat kaos!
Jolinn tycker också det är stökigt!
Resultatet:
Julfint i köket :)
Mats tar en välbehövlig vila i det ommöblerade tv-rummet!
Tv-rummet, nu är julgardinerna uppe och ljusstaken framme!
Blev en liten "läshörna" i ena hörnet också!

Dugga

Ja, då var duggan i Konstruktionstekniken gjord! Det kändes väldigt bra så några extrapoäng lär jag få till tentan, känns skönt :) Jag och tjejerna har suttit med vårt projektarbete här hemma nu på eftermiddagen medan Mats har varit på skolan. Så det är väl dags att börja plugga lite nu igen :P
.
Det börjar bli dags att sätta upp julgardinerna och julpynta lite, vet inte om jag ska göra det ikväll eller kanske imorgonkväll, vi får se :) Är så mysigt när det börjar närma sig jul, få spela julmusik och tända adventsljusstakar :)

Norrbottens kuriren

I lördags när vi var på utställningen så kom två småtjejer fram till oss och frågade om dom fick ta kort på Jolinn, och självklart fick dom det. Samtidigt som småtjejerna satt och tog kort på Jolinn så kom även Norrbottens Kuriren fram till oss och frågade om dom fick ta lite kort och ställa några frågor. Så vi var med i tidningen idag :) Jolinn och dom två småtjejerna är med på bild och det står lite information om jag, Mats och Jolinn. Här är länken till artikeln på nätet :)
.
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5657395
.
Dagens tidning och Jolinn är med på bild (Mats och jag är i bakgrunden) :)
kom två småtjejer fram till oss och frågade om dom fick ta kort på
Jolinn, och självklart fick dom det. Samtidigt som småtjejerna satt och tog kort på Jolinn så kom även Norrbottens Kuriren
fram till oss och frågade om dom fick ta lite kort och ställa några frågor. Så vi var med i tidningen idag

Inofficiell utställning i Luleå

Idag har vi varit på vår första inofficiella utställning som ägde rum på Arcushallen i Luleå. Dagen började olyckligt då Mats klämde handen när han smällde igen bagageluckan, så det blev raka vägen till akuten istället för till utställningen. Mats ena finger svällde upp så den var dubbelt så stor och han fick en rejäl blånagel. Som tur var så trodde dom på akuten att det inte var något brutet. Så efter besöket på akuten begav vi oss till utställningen som började kl 8.30.
.
Vi bärde in alla våra saker och satte oss till rätta och sen var det bara att vänta på vår tur. Vårt nummer, som var 425, ropades upp starx innan kl 10. Jag som var väldigt nervös gick in i ringen och förklarade för domaren att det var första gången för oss så hon var snäll och förklarade vad vi skulle göra. Jolinn var så duktig och lyssnade på mig och följde mig bra när vi sprang i ringen. Hon var lite misstänktsam mot domaren då hon skulle känna på henne, men det gick bra ändå :) Jag är så stolt över Jolinn då hon verkligen anpassade sig bra till dom olika situationerna. Vi träffade också Eurasiern Cool Surprise Great Storm som också ställde ut idag, jättefin hund :)
.
Detaljbeskrivningen som Jolinn fick var:
"Söt tikvalp med bra proportioner. Vackert huvud och uttryck. Bra hals, rygg och
kors. Bra kropp för åldern. Harmoniska linjer. Rör sig bra runt om. Tilltalande."
.
Jolinn blev BIR valp och gick vidare till finalen men där hade vi inte lika tur. Det var otroligt många valpar som var med och ställde ut så jag är så nöjd med våran insats. Jolinn skötte sig helt utmärkt :) Totalt så var det 370 st hundar som ställde ut.
.
Här kommer lite bilder från dagen! :)
Mats och Jolinn vid våran lilla plats :)
Träffade Madelene och hennes Eurasier Cool Surprise Great Storm.
Jolinn var lite nyfiken på han! :)
Jag och Jolinn strax innan vi ska in i ringen :)
Jag och Jolinn träffar domaren Inger Andersson!
Domaren känner på Jolinn!
Jag och Jolinn springer ett varv i ringen.
Jolinn ställer upp sig en sista gång för domaren!
Vi får rosett och detaljbeskrivning!
Jolinn med sin fina rosett!
Våran fina Jolinn :)

Promenad med Ida!

Nu har vi kommit igång med vårt projektarbete som vi håller på med på ekonomikursen, vi var och intervjuade ekonomiansvarig på Ferruform igår så idag har vi suttit och skrivit på rapporten.
Nu på eftermiddagen tog jag och Ida en promenad med Yerry och Jolinn. Dom går så bra ihop och dom tycker att det är jätteroligt att få springa lös tillsammans :) Yerry och Jolinn kutade och hade sig i snön, det är så roligt att se dom tillsammans :) Så nu har jag en trött hund som ligger och sover i hallen!

En helg hemma i Ö-vik!

Det har varit en väldigt trevlig helg hemma i Ö-vik. Vi har hunnit med mycket än att helgen har gått fort. Vi kom ner till Husum på torsdagkväll runt 7-8 tiden, så vi hann inte göra så mycket första kvällen. På fredagmorgon åkte vi till stan och hälsade på mormor och morfar i lägenheten, Mats och Sara hade inte sett deras lägenhet så det var första gången för dom. Mormor och morfar fick också träffa Jolinn för första gången :) Sen for vi vidare till Kroksta där vi träffade Mikael och Abbe (Mats pappas hund). Vi var ute och gick på ängen så Jolinn och Abbe fick träffa varandra först ute och sedan gick vi in. Senare på kvällen kom Marlene och David så vi åt allihopa hos Mikael på kvällen. Dom hade med sig deras lilla söta valp Mira som Jolinn också fick träffa. En väldigt trevlig kväll! :)
Söta Mira!
Jolinn och Mira bekantar sig med varandra
Marlene och Mira!
Jolinn och Mira!
På lördag så bar det iväg till Köpmanholmen för att fira Fredrik! Gunilla hade bakat massa gofika och tårtor, väldigt gott! Sen for vi tillbaka till Ö-vik och hälsade på Marlene och David. Marlene hade bakat lussebullar så där fick vi också äta gofika :) Jolinn och Mira fick också träffas och vara med varandra, dom såg ut som syskon som bråkade när dom skulle ha varandras ben och det inte dög med det dom hade :P Efter besöket hos Marlene och David så bar det iväg till Husum igen för middag. Gunilla kom och åt med oss också, det blev en tidig kväll för oss alla!
Jolinn och Mira var lite bråkiga och ville ha varandras ben :P
Vilket ben är godast egentligen?!
Mats, Jolinn och Mira!
Marlene
Mats och David
På söndag for vi ut till stugan en sväng och kollade. Mamma, Gunilla och Sara plockade mossa till adventsljusstaken medan Mats, pappa, jag och Jolinn tog oss en tur ut på klipporna och kollade. Sen blev det en sväng till Strömsknallen där jag köpte vinterskor, hoppas att dom är varma så man klarar vintern här uppe :P När vi kom hem igen blev det farsdagstårta och pappa fick en liten present av vi tjejer.
Pappa öppnar farsdagspresenten!
Gunilla är beredd med kameran!
Här ska vi äta lite tårta!
Sara och pappa vid fikabordet!
Mats och Sara
Mats for till Kroksta och åt med Mikael, Lena, Marlene och David medan jag stannade kvar hemma och åt med familjen. Sen började helgen gå mot sitt slut och det var dags att packa bilen och dra oss norrut. En fullspäckad, rolig och trevlig helg har det varit! :)
Lilla Mira hemma hos Mikael! :)
Marlene och David på middag hemma hos Mikael och Lena
Lena och Mikael
Familjefoto på familjen Lunnegren :)

Imorgon bär det iväg!

Imorgon bär det iväg hem till Dombäcksmark, vi ska vara hemma hela helgen :) Det ska bli skönt! Det blir också en sväng till Ö-vik, Kroksta och Köpmanholmen, också ska Jolinn kanske få träffa Mira och Abbe :) Det var ju ett tag sen vi var hemma nu, närmare bestämt snart 13 veckor sedan. Åh vad jag längtar tills imorgon! :D

Vinterpromenad!

Det har kommit några centimeter snö i helgen, så nu är det vitt och fint ute. Jag och Jolinn var ute och gick en sväng i finvädret idag, Jolinn fick springa i långlina på ängen nedanför oss, det tyckte hon var roligt! :)
Det finns mycket gott att lukta på i snön!
Snö är verkligen roligt tycker Jolinn :)
Fina Jolinn :)
Lillgumman! :)

Jättetrevlig helg!

I helgen har vi haft besök av Åsa, Rune, Marlene och Mathilda! Det har varit jättetrevligt, roligt att ha dom här :) Det blev en sväng till Boden på fredag där vi gick på DollarStore, på lördag tog vi en sväng till Storheden och idag tog vi det lugnt tills dom for vid halv ett. En riktig toppenhelg har det varit! :)
Lite läxläsning för Mathilda.
Mathilda, Jolinn och Mats!
Tv-spel på G, Mats och Marlene spelar för fullt!
Mathilda
Det gör ont att få massage av Mats :P
Mathilda håller på med play-doh-lera!
Systrarna!
Nu på eftermiddagen for vi iväg med bilen en sväng också var vi ute och gick med Jolinn så hon fick springa lös.
Jolinn sitter och väntar på nått gott!
Springa i skogen är bland det bästa som finns!

Nu är dom påväg!

Nu är Forstins/Lunnegren snart här :) Det ska bli roligt! Lägenheten är städad och fin så vi nu sitter vi bara och väntar på att dom ska komma :) Jag har hunnit baka en liten överraskning idag som vi ska äta imorgon, får hoppas att den smakar bra, det är ett nytt recept som jag hittat på internet.
Jag tror att vi har världens bästa hund, när det gäller att kliva upp på morgonen så är hon precis som jag och Mats :P När väckaren ringer så bryr hon sig inte, den kan ringa ett par gånger innan vi kliver upp och Jolinn ligger fortfarande kvar. När vi till slut kliver upp och börjar klä på oss så tittar hon bara på oss också brukar hon sucka lite lätt. Så hon är ingen hund som är morgonpigg och vill ut på en gång. Sen när vi har varit ut på första rundan så går hon gärna och lägger sig igen :) Jag tror att hon har lärt sig av jag och Mats :P

Nya kurser

Igår startade våra nya kurser, Mats läser nu Matematisk statistik och Byggfysik medan jag läser nu Konstruktionsteknik och Grundkurs i projekt- och industriell ekonomi. Så vi får se hur det här kommer att sluta :P
Usch vad tråkigt det är nu, det blir mörk så fort. Man måste ju nästan ha lamporna tända mitt på dagen, börjar bli less på hösten nu.
Här kommer lite bilder i höstmörkret från i sommar då vi hämtade hem lilla Jolinn! Kan inte förstå att hon har varit såhär liten :)
Mats och Jolinn någonstans mellan Vemdalen och Örnsköldsvik. Det
var mer än 12 veckor sen nu, herregud vad tiden går snabbt!
Jolinn, vår lilla söting!
Och såhär ser hon ut nu..
..stor och fin! :)

RSS 2.0