Anmälda!

Nu har jag anmält oss till en inofficiell utställning i Boden den 30/11. Det är snart 4 månader sedan vi var på en utställning sist, tiden går fort och jag längtar efter att få fara på utställning igen. Det är nästan så att man börjar längta till våren och sommaren för att kunna fara på utställning igen, och till sommaren kommer det nog bli lite extra speciellt då vi har bestämt att åka till Finland och ställa ut :) Ska bli så himla kul! :) Men nu har jag iallafall en utställning att längta till, bara en månadg kvar! :)
 
 

Hundsäng!

Idag har jag byggt en hundsäng till Jolinn och Karma, jag är ganska nöjd faktiskt :) Mats var snäll och hjälpte mig att handla virke igår och idag har jag byggt ihop den :) Så här blev den!
 
Karma ligger och beundrar brädhögen!
 
Ena sidan är klar!
 
Två sidor klar!
 
Det börjar lika en säng!
 
Nästan klar!
 
Klar! :) 
 
Nu ska vi såga ut en skiva till botten och sedan ska jag sy en ny bädd som ska passa till hundsängen :) Jag tycker faktiskt att den blev fin för att vara jag som gjort den :)
 
 
 
 

Något nytt!

Jag har hållit på och försökt möblera om vårt sovrum men vi har ett sovrum som är väldigt svårtmöblerat. Jag tycker om att få något nytt här hemma, som tex att möbler om, sätta upp nya gardiner eller något annat roligt som gör att hemmet känns nytt. Nu har jag flyttat om lite i sovrummet så Jolinn och Karma har en ordentlig plats för sina bäddar :) 
  
 
Igårkväll åkte jag och Mats iväg till Byggmax för att köpa hem planhyvlad furu, vi åkte först till Beijer men dom hade inte planhyvlat.. mycket märkligt. Byggmax hade iallafall så nu ligger det en brädhög inne i sovrummet. Idag medan Mats är på skolan ska jag försöka bygga ihop den, undra hur det kommer sluta :P

Flockpromenad!

Nu på kvällen följde jag och Jolinn med Sanna och hennes hund på flockpromenad som det anordnas varje måndag här på Porsön. Det var totalt 8 hundar som var med och gick på promenaden, Jolinn skötte sig bra som vanligt :) Hon lunkade på bredvid mig och brydde sig inte om dom andra hundarna :) 
 
Nu ligger Jolinn och Karma och tuggar på varsitt ben medan jag och Mats sitter och tittar på tv :) Den här veckan ska jag göra en ny hundbädd till Jolinn och Karma, förhoppningsvis ryms båda två i den och förhoppningsvis ligger dom samtidigt i den :) Vi får väl se hur den blir!
 
Karma och Jolinn!
 

Grå dag!

Idag är en riktigt ruggig dag, regn och grått ute. Just nu ligger vi bara inne och undviker att gå ut men ikväll ska jag och Jolinn gå på promenad med några andra hundar här på Porsön, så vi hoppas att regnet ger sig tills dess. 
 
Idag är Karma lite slö, tror att hon är lite trött från gårdagens kurs. Och det är ju verkligen rätt dag att vara slö på för här hemma händer det inte mycket idag :) Jag ska testa möblera om i sovrummet och plugga lite men annars tar vi det lugnt :) 
 
Här är några bilder från när vi var på dagiset och busade för några dagar sedan. Jolinn och Karma hade mycket energi till bus den dagen :)
 
 
 
 
 Har lite problem att ladda upp bilder så det kommer fler senare!
 
 

Utställnings- och anatomikurs

Idag har jag och Karma varit på utställnings- och anatomikurs :) Det började kl 13 och vi var inte klar förän kl 16, vi hann också med fika därimellan :) 
 
Här står halv gruppen och ställer upp sina hundar.
 
Karma var så duktig idag på kursen :) 
 
Vi tränade mycket kontaktövningar och olika tempon, det var även tre "domare" som kände igen Karma och det gick bara bättre och bättre :) Karma var jätteduktig att ställa upp sig och stod så fint, är så stolt över henne :) 
 
Nu på kvällen har hon fått en välförtjänt vila och ett ben :) Snart är det dags för kvällspromenaden och efterrätt! Ska bli gott :)
 

Utställning!

Idag har jag varit iväg med några kompisar till Arcus för att gå på typ Norrbottens största loppis. Det var roligt att bara gå och kolla men det blev inget köpt för min del. Det fanns hur mycket som helst där!
 
Nu på eftermiddagen gick jag med Jolinn och Karma bort till dagiset för att ta lite kort. Det blev bus, inkallning och sök och sedan tvingade jag Jolinn och Karma att vara modeller medan jag fotade :P 
 
Jag har lite svårt att bestämma mig angående en inofficiell utställning. I november är det två utställningar här i Norrbotten, den första är den 2 november i Kalix och den andra är den 30 november i Boden. Vilken ska jag anmäla oss till? Mats har sagt att jag får välja en! :P Jag har ingen erfarenhet från någon av dommarna så i det hänseendet spelar det ingen roll. Det hade ju varit roligt att få åka på utställning om en vecka men om jag väljer den 30 november har jag något att se fram emot. Svårt val :P
 
Mats kommer få ställa Jolinn och..
 
..jag kommer ställa Karma! :)
 
Och imorgon ska jag på utställnings- och anatomikurs, ska bli jättekul! :) Längtar!
 
 

Bilder!

Idag gick vi bort till dagiset för att ta en paus i skolarbetet och för att få busa av oss lite. Både Jolinn och Karma var på riktigt bushumör och busade verkligen gärnet. Sedan blev det lite sök, platsliggning och inkallning.. det sitter väldigt bra nu på Jolinn och Karma :) Dom sitter/ligger och väntar medan jag går en ganska lång bit och sedan får dom vänta tills jag säger "hit", då kommer dom som två skott :) 
 
Nu när vi kom hem tog jag fram kameran och tog lite kort på Jolinn och Karma, det var länge sedan jag tog några kort med systemkameran nu. Så här blev dom! :) Det är så mörkt inne så jag var tvyngen att använda blixt så ljuset är ju inte det allra bästa :P 
 
 
 
 
När jag tog fram kameran gick Jolinn och la sig under sängen så det blev tyvär inte så många. Jag får passa på att ta lite kort imorgon mitt på dagen då det är ljust ute, då blir bilderna bäst :) 
 

Tagit över sängen!

 
Jolinn älskar att ligga i vår säng nu för tiden och sover gärna där :P Så här kan det se ut när Jolinn har tagit över sängen och tar upp hela sängen :P
 

Redovisning!

Imorgon gäller det! Kl 8 redovisar jag och Sanna vårt projekt i Naturvärme. Det är nervöst, känns lite hemskt och jobbigt, men jag hoppas att det ska gå vägen. Vi ska redovisa på engelska inför en klass på ca 45 pers och även representanter från olika företag kommer vara där.
 
 

Snart helg!

Imorgon blir det till att sitta på skolan ännu en dag och fortsätta jobba med projektarbetet i kursen Naturvärme. Imorgon när skoldagen är slut ska rapporten och även en PowerPoint vara klar. Förhoppningsvis blir vi klar i ganska bra tid så vi slipper sitta på skolan till kl 18 en fredagkväll. Vi ska även hinna med att förbereda redovisningen som vi har på tisdag, första gången jag ska redovisa på engelska :P 
 
I helgen har vi inga andra planer än att tentaplugga. Det ska faktiskt bli lite skönt att bara ta det lugnt och slappa imorgonkväll. På lördag är det en utställning i Boden som jag är lite sugen på att åka och kolla på :) Vi får se hur uttråkad och hur mycket tid jag har på lördag :P Annars har jag en inofficiell utställning i november som jag är sugen på att anmäla oss till, vi får se hur det blir med den.. jag har ju en man här hemma som ska godkänna det också :P 
 
Nu ska jag ta kvällsrundan med Jolinn och Karma och sedan ska jag krypa ner i sängen :) Det ska bli skönt att få gå och sova efter en lång dag på språng :)

Första snön!

Inatt kom första snön! Jolinn och Karma var först lite fundersamma varför det var vitt på marken imorse när vi gick ut på morgonpromenaden. Jag tror att dom hade nosen nere i marken hela promenaden förutom när dom fick ett tokryck och skulle börja busa med varandra :P
 
Karma :)
 
Jolinn :)
 
 

Hundkurs!

Nu på kvällen har jag varit på hundkurs. Vi var bara 5 st idag men det var ganska skönt, nu fick alla chansen att prata :) Jag passade även på att anmäla mig till en till kurs, utställningsträning och anatomi! Ska blir roligt, nästa söndag börjar det :) 
 
Idag när vi var ute på långpromenaden gick vi förbi dagiset så att Jolinn och Karma fick springa och busa av sig lite :) Här är lite bilder från promenaden :) 
 
Jolinn och Karma :)
 
Jolinn :) 
 
Jolinn ställde upp sig så fint så jag var snabb att ta ett kort, kolla vad fin hon har blivit i pälsen :) Hon har fått en kraftig och fin pälsa, hon är verkligen i bra form just nu :)
 
Jolinn har börjat tycka om att ligga och sova i vår säng på kvällarna, igår låg hon och sov i sängen i 4-5 timmar på kvällen, vet inte riktigt vad som har tagit åt henne :P
 
Så här mysigt har man det då :)
 
Kul att jag (och hundarna) har ännu en kurs att se fram emot nu! Ska bli kul att få lite utställningstips och lära sig ännu mer om anatomi, det är jätteintressant och kul att kunna :) Nu ska vi ta en kvällspromenad och sedan slappa i soffan innan det är dags för sängen :)
 

Dagarna flyger iväg!

Dagarna går fort nu.. dom bara flyger iväg! I helgen var vi hem till Ö-vik och spenderade många timmar på lördagen på relafen på Paradisbadet. Det var härligt att bara ta det lugnt och inte göra någonting :) Sedan på kvällen gick vi ut och åt och hade det trevligt. 
 
Nu, några dagar senare, känner jag att jag skulle behöva spendera ännu fler timmar på relaxen, det är alldeles tjockt i bihålorna och allmänt degig. Idag har jag suttit några timmar på skolan och ritat på lägenheter som vi ska redovisa till veckan. Nu på eftermiddagen tänkte jag bara ta det lugnt :) Jag, Jolinn och Karma ska ta en långpromenad och sedan ska jag sätta mig i soffan och läsa igenom dom sidorna vi ska ha läst till hundkursen ikväll, sedan efter middagen blir det hundkurs och teori för hela slanten :) 
 
Nä nu ska vi ut i höstkylan! Det kom några få fjuttiga snöflingor på förmiddagen.. hoppas att dom håller sig borta några veckor till ;) 

Valp!

Ikväll har jag varit på hundkurs igen, mycket trevligt! :) Och ännu trevligare var det ikväll då vi fick sällskap av en 8 veckors valp, så söt! Det är en Dansk svensk gårdshund!
 
Han var så snäll och somnade i korgen en stund! :)
Nu när jag kom hem vispade jag grädde och piffade till några rulltårtebitar, gott blev det! :) Så nu sitter jag och Mats och fikar och tittar på film :)
 
Gott med lite fika!
 
Jag ska ta och lägga upp lite bilder från Stockholmsresan! Jag har några bilder därifrån som jag tänkte visa, tyvär blev det inte så mycket fotande men några kort fick jag till :) 

Promenad i Stockholm!

Jag och Mats är ute och promenerar på Östermalm, kan tänka mig att det är fint och mysigt här på sommaren :)
 
 
 

Stockholm!

Igårkväll kom vi till Stockholm efter lite förseningar med planet, vi tog Arlanda express in till T-centralen och sedan tog vi tunnelbanan vidare till Karlaplan där mamma och pappa mötte upp oss. När vi kom till lägenheten hade mamma och pappa förberett räkor, kex och ost som vi åt :)
 
Idag tog vi sovmorgon till kl 9 sedan gjorde vi oss klara och gick bort mot Gamla stan. Där gick vi runt och tittade och gjorde några inköp innan det var dags för en fika paus, väldigt mysigt café nere i källaren i Gamla stan stannade vi och fika på :) Sedan gick vi vidare mot Drottninggatan där vi kikade på lite skor och småsaker. Imorgon blir det nog inköp av ett par skor för min del :)
 
Nu på kvällen har vi varit och ätit på Kinarestaurang där vi tog Fyra små rätter med friterad banan och glass till efterrätt, gott! Nu har vi kommit tillbaka till lägenheten och tar det lite lugnt, vi har köpt lite speciella chokladpraliner som vi snart ska äta till kaffet :)
 
Imorgon blir det lite mer shopping och mer vandring!
 
 

Härlig långpromenad!

Det blev en riktigt härlig långpromenad nu mitt på dagen! Det är som en vårdag, varmt i luften och solen skiner :) Kan det bli så mycket bättre än så här?! Nej, det tror jag inte :) Jag tog en hel del bilder på promenaden och här kommer dom :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag!

Nu är projektarbetet snart klart! Vi har redovisning på måndag så då gäller det! Här kommer lite bilder på vad jag har gjort dom senaste veckorna i skolan.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag, Jolinn och Karma ta en riktig långpromenad i det fina höstvädret! Solen skiner och det är runt 10 grader ute, härligt! :)
 
Ikväll tar vi och packar väskor, en till jag och Mats och en till Jolinn och Karma. Jolinn och Karma ska nämligen få vara på hunddagiset i helgen och jag och Mats flyger ner till Stockholm ikväll :) 
 

Promenad!

Idag blev det en lite längre promenad på lunchen! Jag ska strax tillbaka till skolan för att fortsätta med projektarbetet, vi har en del kvar att göra.
 
Vi piggar upp dagen med lite höstbilder på tjejerna! :) 
 
Idag på promenaden, Karma och Jolinn :)
 
Nu har det blivit riktig höst i Luleå!
 
 

Trött!

Det är jobbigt att fylla år! Karma ligger utslagen i soffan nu och har det bra :) Födelsedagen har bestått av köttfärs, godis, bus och mys i soffan :)
 
 
Nu är det snart läggdags, ska bli skönt att krypa ner i sängen :) Imorgon blir det en heldag på skolan, vi ska bli klar med projektarbetet, och sedan på kvällen ska jag på hundkurs, vi ska tvätta och packa inför resan :)
 
Nä, god natt på er! :) Karma och Jolinn sover så skönt så jag tänkte göra detsamma :)
 

Karma 2 år!

Idag fyller Karma 2 år! :D Grattis på födelsedagen vår älskade tjej! :D
 
<3

RSS 2.0