Medicinering

Eftersom Karma har mått lite dåligt på sistone har vi nu börjat medicinera henne, vi gav henne för första gången medicinen igårkväll. Vi har tagit olika tester och det verkar vara sköldkörteln som inte kan producera det den ska. Jag var lite tveksam till om vi ska börja medicinera Karma för sköldkörteln eftersom testet visade Negativ men värdena var dålig. Men i förrgår ringde veterinären och hon tyckte vi ska testa medicinera henne, så nu är det bara att vänta och se om det blir någon förändring, om Karma börjar må bättre. 
 
Karmas medicin 
 
Karma har fått en sån tjock päls i kragen och den är svår att borsta ur med en karde så igår var vi iväg och köpte en ny borste. Jag testade den lite igår och än så länge verkar den fungera jättebra. Den kommer ända in och det var det jag var ute efter :)
 
 

Sol!

Förra veckan var vi och promenerade vid Nydalasjön och solen lyste så fint! Dom här bilderna är från den promenaden! 
 
 Man ser solstrålarna komma igenom molnen, det var så fint!
 
Jolinn och Karma :)
 
Idag lyser solen så det blir nog en härlig lunchpromenad idag! :) Jag ska även gå på apoteket och hämta ut medicin till Karma så får vi se hur hon reagerar. Hoppas på det bästa! 

Avslutningscermoni på LTU!

I lördags var vi på avslutningscermoni på LTU i Luleå! Det var en väldigt bra helg i Luleå då vi hann träffa många kompisar och även ta det lugnt :) Jag fick diplom och nål i lördags, snapsakademin sjöng och rektorn höll tal :)
 
 
 
 

Lugn måndagskväll..

Efter en helg i Luleå för mig och Mats och en helg på hundpensionatet för Jolinn och Karma tog vi en lugn kväll ikväll. Det blev soffmys för hela slanten och såg sista avsnittet av Lie to me. Så himla bra serie och nu har vi sett alla tre säsonger :( Vi började se en ny serie ikväll och den är riktigt bra, längtar till imorgonkväll då vi ska se fortsättningen :)
 
När vi hade soffmys ikväll hade jag två vovisar som låg med huvudena i mitt knä, så mysigt :)
 
Jolinn och Karma ligger och myser i mitt knä :)
 

En trött Karma..

Det blev en långpromenad med Emma och Zeppe idag, tror vi var ute i drygt en timme :) Härligt! 
 
Märker att Karma inte är på topp, hon hänger inte alls med på promenaderna.. det gör ont i hjärtat att se henne såhär. Nu ligger hon och sover bredvid mig i soffan, det har hon förtjänat :)
 
En trött Karmis! 
 
En annan sak som hände på promenaden var att det kom en lös hund mot oss när vi var ute och gick. Kan inte fatta alla människor som går med sina hundar lösa och inte har inkallning på dom. Ägaren gick långt, långt bakom och ropade på hunden som inte brydde sig. Usch vad less man blir.. kan dom inte bara ha hunden kopplad istället. Jag vill inte att Jolinn och Karma ska få någon smittsam sjukdom som den hunden kanske bär på.. noskvalster, kennelhosta eller vad det kan vara. Nä, skärpning på er folk!!
 
Nu ska jag göra ett sista ryck med ex-jobbet för idag! :)

Anmäld!

Så, då är det klart! Nu är jag anmäld till redovisning av mitt examensarbete den 12 december. Känner redan hur nervös jag börjar bli.. så nu är det bara att se till att bli klar med rapporten till dess.
 
 
Idag är det en trist och grå dag igen.. jag ska självklart fortsätta med rapporten där jag håller på att skriva diskussionen. Mitt på dagen får vi sällskap på vår lunchpromenad för då kommer Emma och Zeppe och ska promenera med oss :) Blir trevligt! :)

Ex-jobb

En ny dag med ex-jobbet! Karma ligger i gästsängen och håller mig sällskap medan jag skriver :) 
 
En trött Karmis! 
 
Det ser ut att bli en fin dag idag, blå himmel och sol :) Så det blir nog en långpromenad vid Nydalasjön på lunchen, härligt! :)

Sara och Gunilla!

Idag har Sara och Gunilla varit här i Umeå så vi gick på stan mitt på dagen och gick och fikade :) På eftermiddagen var det dags för Gunilla att åka till sjukhuset för att röntgas så när hon var klar blev det middag hemma hos oss. Vi hann även med en sväng på Rusta där jag köpte årets första julgrejer, det blev tre juldukar :) 
 
 
Tack för trevligt sällskap idag Sara och Gunilla! :) Det var så trevligt att ha er här några timmar :)

Njuta!

Jolinn kan verkligen det här med att njuta, så här ligger hon i deras hundsäng och sover :) Ser så mysig ut! :) 
 
 
Måste nog bygga en till hundsäng så att Karma får en egen ;) 

Helgen!

I fredags fick vi besök av Marlene, Kristoffer, Lily, Åsa, Rune och Mathilda som sov över till lördagen och på lördagen gick jag och Mats på stan med Marlene, Kristoffer och Lily :) Trevligt att få besök av dom! :)
 
Mats och Lily :)
 
Igår tog vi bara det lugnt och hade skönt hemma :) På kvällen åkte Mats och tvättade bilden men annars gjorde vi inte så mycket. Till och med Jolinn och Karma fick ligga i soffan och ta det lugnt :) 
 
 

Nytt..

Igår for vi en sväng på Hemtex för att inhandla nya påslakan. Det var väldigt länge sedan vi köpte några nya lakan så nu tyckte vi att det var dags :) Och som tur var så hade dom rea på ett otroligt skönt påslakanset, så vi köpte det och nytt underlakan till :)
 
 
Fint va?! :) Och det är så mjukt!
 
 

Vår?

Så jäkla konstig känsla jag har.. bara för att jag satte deadline på min rapport idag och som jag nu har skickat in till både examinatorn och handledaren, så känns det som att det är fredag. Varje gång jag blir klar med något, skriver en tenta, redovisar ett arbete eller något sådant känns det som att det är fredag och helg. Mycket märklig kännsla.. än att jag vet att det är tisdag idag. Jag skulle kanske ha satt deadline på fredag istället? :P
 
På tal om något helt annat.. igår när jag och hundarna var ute på lunchpromenad såg jag videkissar på ett träd, naturen tror att det är vår nu när snön smälte bort :) Inte sån bra bild men ni ser nog ändå :) 
 
Videkissar :)
 
Solen tittade till och med fram lite nu på eftermiddagen men jag hann tyvär inte gå ut för att ta tillvara på den. Jag hoppas att solen kommer fram imorgon så vi får njuta lite extra av vår lunchpromenad istället :) 

Tisdag!

Dagarna flyter på och det är tisdag idag. Idag har jag min deadline på rapporten då jag har lovat mig själv att idag ska jag skicka den till både examinatorn och handledaren för granskning. Jag är långt ifrån klar men det hade känts bra om dom läser igenom och granskar den så jag hinner ändra om det är någonting som inte är så bra. Lite nervöst, det känns nästan som att dom ska granska mig och inte rapporten :P
 
Igår var vi och hälsade på hunddagiset/hundpensionatet som Jolinn och Karma kommer vara på då vi ska iväg till Luleå och Stockholm. Det känns alltid jobbigt att lämna dom när vi ska iväg men jag hoppas att dom kommer trivas där och ha det bra. Så bra som det går iallafall. 
 
Nä, nu måste jag kämpa vidare med rapporten så att jag hinner bli så pass klar att jag kan skicka iväg den. Känns pirrigt!

Bullbak!

Det blev även bullbak idag, efter att jag hade sytt klart bädden så blev det bakning :) Testade att baka krämbullar för första gången och det gick, får hoppas att dom smakar bra också :) 
 
Jag missbedömde storleken litegrann på dom så den första plåten blev minibullar :P
 
Sedan blev det lite bättre storlek på dom andra plåtarna :) 
 
 

Ny hundbädd!

Idag har jag sytt en ny hundbädd till Jolinn och Karma :) Vi köpte tyget för ganska länge sedan men jag har inte tagit tag i att sy klart den förän idag, så nu ligger den i deras hundsäng och verkar vara godkänd av både Jolinn och Karma :) Den gamla bädden har nu fått komma ner på golvet så dom har två sovplatser att sova på. Det har nämligen blivit så att Jolinn har tagit beslag på hundsängen dom senaste nätterna så Karma har fått sova på golvet, men nu är det ändring på det då det finns två nu :) Tycker att den blev riktigt bra faktiskt :)
 
 
 

Helg!

Idag följde jag och Jolinn med Emma och Zeppe på inofficiell utställning i Vindeln som Zeppe och Risan Gårdens Presley var anmälda till. Jag och Jolinn var sällskapsdamer ;)
 
Både Zeppe och Presley skötte sig bra i ringen och det slutade med att Zeppe fick Hp och Presley fick Hp och blev BIR-valp! :)
 
 Zeppe och Presley i ringen :)
 
 
 Domaren känner igenom Zeppe :)
 
 
 Leiionspitz Amazing Zeppelin
 
 Domaren känner igenom Presley :)
 
 Risan Gårdens Presley
 
 Det slutade med att Risan Gårdens Presley blev BIR-valp! :)
 
Efter att vi hade varit på utställningen så tog vi chansen och släppte Jolinn, Karma och Zeppe så dom fick busa av sig lite :) Det blev inte jättemycket bus men litegrann iallafall :) Zeppe busade igång Karma och Jolinn väldigt bra :)
 
 Jolinn, Zeppe och Karma :)
 
 Karma och Zeppe :)
 
 Zeppe :)
 
 Jolinn :)
 
 Jolinn och Karma :)
 
Nu ligger vi och tittar på film medan Jolinn och Karma ligger och sover :) Jolinn är helt slut efter att ha varit sällskapsdam på utställningen idag :)
 

Igår!

Igår tog vi en långpromenad mitt på dagen då solen sken och det var -4 grader ute, så härligt! :) Idag är det samma fina väder fast lite kallare, det var -11 grader när jag klev upp imorse. Här kommer lite bilder från igår :)
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom det är samma fina väder idag blir det nog en långpromenad mitt på dagen idag också, får se vart vi går idag :)

Vinterdag!

Imorse vaknade man upp till riktig vinterdag! :) Solen lyser och det är alldeles vitt ute! Så fint :) Så här såg det ut när jag tittade ut genom fönstret imorse!
 
 En härlig syn från köksfönstret!  
 
 Det var så fint ute när vi var på morgonpromenaden :)
 
 Karma och Jolinn :)
 
En härlig dag! Jag tror att vi ska passa på och ta en riktigt långpromenad vid Nydalasjön idag, där är det nog härligt att gå idag :)
 
Läste på ÖA imorse att det har brunnit ner ett lägenhetshus i Husum inatt. Två personer omkom, usch vad hemskt.  

Snö igen!

Nu på eftermiddagen har det snöat! Jag, Jolinn och Karma tog oss en promenad och tjejerna tyckte det var superkul med snö! Dom busade och hade sig :) Det var svårt att få dom att sluta men till sista satte dom sig så jag kunde ta en bild :)
 
Karma och Jolinn :)
 
Jolinn :)
 
Karma :)
 
Nu sitter jag under en filt och håller på att skriva på ex-jobbet, känns som att det tar aldrig slut. Jag hoppas att det går bra att skriva slutet nu! 
 
Om det fortsätter snöa så här och snön ligger kvar tills ikväll måste jag gå ut och släppa Jolinn och Karma så dom får busa lite :) Det är ju så kul att se när dom busar i snön :)

Utställningsträning!

Igårkväll hade vi lite utställningträning här i Umeå! Vi var fem stycken eurasier som träffades och tränade en timme :) Väldigt kul!  
 
Från vänster: Risan Gårdens Presley, Risan Gårdens Neptunus (Sune), Risan Gårdens Jolinn och Risan Gårdens Karma :)
 
Sune :) 
 
Jolinn sitter och väntar på sin tur :)
 
Emma och Zeppe :)
 
Presley :)
 
Det var väldigt kul att träffa lite eurasier igår :) Vi passade även på att släppa Jolinn, Karma och Sune för lite bus efter utställningsträningen, dom lekte bra med varandra :)
 

RSS 2.0