Nytt och fräscht!

Här kommer en liten sen uppdatering! I lördags möblerade vi om och det blev riktigt bra tycker vi :) Vi tog bort skrivbordet i sovrummet och flyttade in en byrå från hallen och glasskåpet från tv-rummet. Så vi fick mer plats i både sovrummet, tv-rummet och hallen. Här kommer lite bilder! :)
.
Vårt ommöblerade sovrum!
Våra nya blommor som vi var och köpte i söndags :)
.
I söndags var vi som sagt och inhandlade nya blommor! Vi hade ju sån otur att nästan alla våra blommor dog under julen då vi var hemma i Ö-vik så nu var det äntligen dags att köpa nya :) Det blev mycket mer hemtrevligt med lite större blommor, det blev så grönt och fint! :)
.
Mysigt och fint blev det :)
.
Efter detta var vi värd en god middag, det var första gången vi gjorde fläskfile med krämig gorgonzolasås och pressad potatis. Det blev riktigt gott, det rekomenderas :) Det blev även lite mys i soffan med Karma efter maten ;)
.

Det ser inte lika gott ut som det var :P




Mys med Karma i soffan :)

Möberat om, igen!

Solen tittade fram idag mot all förmodan, men tyvär har det inte blivit någon längre promenad för oss än. Jag satte igång och började möbler om i sovrummet, igen :P Så det blev storstädning i sovrummet samtidigt som jag har möblerat om och sedan är det tv-rummets tur.
.
Jag och Jolinn har just kommit hem från en promenad och jag ska snart börja med maten, ska testa göra en ny maträtt idag. Det blir fläskfile med krämig gorgonzolasås och pressad potatis till huvudrätt och Leilas mousse au chocolat (Leilas chokladmousse) till efterrätt :) Kan berätta vad betyget blev senare!

Sovmorgon

Äntligen en ledig dag, och sova ut fick man göra också :) Vaknade inte förän kl 10 idag och Karma har inte försökt väckt mig på hela morgonen :) Idag ska vi ta oss en tur ut i friska luften, forhoppningsvis tittar solen fram också men det ser inte så lovande ut tyvär. Jolinn och Karma ligger fortfarande och sover och snart är det dags för frukost. Funderar på att fara och kolla på skidor på Intersport och Team sportia, har varit och kollat på Stadium outlet redan så får vi se om det blir nått skidköp.
.
Nu blir det frukost framför tvn! :)

Filmtajm

Jag och Jolinn tog oss en långpromenad på eftermiddagen och sedan blev det soffan där jag råkade somna :) Skönt var det! Det blev en sväng på Ica Maxi och sedan var det dags för middag. Nu sitter vi och tittar på film medan Jolinn ligger och sover och Karma är rastlös, kan inte förstå att hon sover så lite som hon gör. Hon är ju valp, hon borde sova hur mycket som helst tycker jag :P Det gjorde iallafall Jolinn när hon var liten :P
.
Imorgon har jag bestämt mig för att inte göra något skolarbete alls, så imorgon ska vi ta en långpromenad allihopa så hoppas det blir bra väder :)

Helg!

Då var det äntligen helg! Igår var jag på en en-dags-kurs, säkerhet på väg heter den, så nu får jag vara ute på vägarna och jobba, känns bra :) Idag har jag haft föreläsning och gjort klart en inlämningsuppgift så nu tycker jag att jag förtjänar lite ledigt. Men det kommer troligtvis bli att jag sitter med den sista inlämningsuppgiften i Drift och underhåll i helgen ändå.
.
Nu tänkte jag iallafall ta en välförtjänt långpromenad med Jolinn, det ska bli skönt att få komma ut lite och rensa huvet. Och få vara själv med Jolinn, det är det bästa :)
Karma ute på bakgården för någon dag sedan :)
Jolinn sitter och vilar medan Karma går runt och luktar på allt!
Vår fina Jolinn :)

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp, jag har haft föreläsningar och lektionen, gjort inlämningsuppgifter och ja, jag vet allt. Hade ont i huvet när jag kom hem vid fem tiden så då är det tur att man kommer hem till Mats, Jolinn och Karma som gör en glad :) Tog en sväng med spaden på baksidan när jag var hemma på lunch, så Jolinn och Karma fick vara ute och busa medan jag skottade. Det som var lite typiskt är att det har snöat ikväll, så jag får väl ta en omgång med spaden imorgon också :P
.
Det börjar köra ihop sig lite i skolan, det är inlämningsuppgifter som snart ska vara klara, väglab, säkerhet på väg-kurs, deltentor och tentor. Hoppas att jag kan koppla av lite i helgen, skulle vilja bli klar med två inlämningsuppgifter innan helgen men vet inte om jag kommer hinna det. Skulle vilja ha en helg som jag bara kan ta det lugnt under och inte behöver tänka på skolan, det var ju ett tag sen jag hade en sån helg nu. Men om jag får tid i helgen ska vi ha en riktig utedag med hundarna om det blir fint väder :)
.
Här kommer lite fler bilder på Jolinn och Karma :)
Jolinn står på kullen och tittar på Karma när hon gräver :P
Jolinn är nöjd sittandes i snön!
Jolinn :)
Bus-Karma som..
..gräver i snön!

Hemma igen!

Så, nu har jag gjort tenta och varit på informationskväll om praktiken. Tentan kändes hyffsat bra om jag får säga det, men praktikkvällen var väl lite sisådär. Det var ju ingen information till dom som redan har fått en praktikplats men det var trevligt ändå.
.
Här kommer iallafall bildern som jag tog idag! (Och några gamla)
.
Härliga vinterdagar att vara ute med hundarna, dom tycker att det är så roligt att få vara ute på baksidan och busa lite. Imorgon ska vi ta en promenad ner på sjön om det finns tid till det, men det gör det säkert :)

Bilder kommer..

Tog en paus i tentapluggandet och gick ut och fotade Karma och Jolinn lite så snart kommer det lite bilder på tjejerna :) Men innan jag lägger upp dom bilderna ska jag till skolan och skriva tenta och sedan fara på informationskväll om praktiken med middag och allt. Så det blir lite senare ikväll som jag återkommer med bilder :)

Promenad

Jag och Jolinn har just kommit hem från en promenad med Madelene och Molle. Det är så härligt väder ute så man vill vara ute hela dagarna. Mats, jag, Jolinn och Karma tog en promenad tidigare idag, det var riktigt härligt! Försökte ta bilder på Jolinn och Karma men det gick inte så bra, dom sitter inte precis still så det var inte så lätt för min mobilkamera :P Men här kommer en bild iallafall!
¨
En hyffsat bra bild på Karma! :)
En suddig Jolinn :P
Ja ni ser ju hur dom blev :P
Karma mser i soffan med mig :)

En lång vecka...

Vilken vecka det här har varit.. jag har varit sjuk och vi fick tillbringa fredagen på akuten, men helgen har ju varit hyffsat lugn iallafall. Jadu.. vart ska jag börja, jag har ju legat sjuk hela veckan och missade alla mina föreläsningar som jag haft denna vecka. I torsdags kände jag mig feberfri och i fredags när jag vaknade kände jag mig ännu bättre, fortfarande snuvig och hostig men mycket bättre. Då kontrar Mats med att få ett njurstensanfall på morgonen så det blev att köra full fart in till akuten. Det är den värsta bilfärden jag har varit med om, Mats var alldeles vit i ansiktet av smärtan att jag trodde att han skulle gå in i chock eller något sånt. När vi äntligen kom fram till akuten kändes det som en evighet innan han fick komma in på ett rum för att få smärtstillande. Vi spenderade några timmar på akuten tills Mats kände sig så pass bra att vi fick åka hem. Om någon vecka ska Mats röntgas för att se att allt är borta.
.
Jolinn och Karma har nog tyckt att jag och Mats har varit världens tråkigaste den här veckan, men några sånna här dagar klarar dom av. På onsdag när jag har gjort bort min tenta och företagskväll ska vi passa på att vara ute, hoppas att det blir bra väder :) I helgen har det varit riktigt busväder så Jolinn har knappt velat gå utanför lägenheten men Karma bryr sig inte så mycket om vädret, hon kan vara ute och busa ändå tycker hon :P
.
Snart fyller både Mats och Marlene år och jag kommer inte på någonting som jag kan ge till Mats. Födelsedagspresenten till Marlene har vi redan kommit på så den är bara att inhandla :) Jag brukar alltid ha en liten aning vad jag ska ge han men nu vet jag inte alls. Är det inte någon som har lite tips på en födelsedagspresent till han?! ;)
.
Nä, nu blir det lite mer kemiplugg och sedan en semla framför tvn innan det är dags för sängen :)

Feberfri

Det har hunnit bli torsdag och jag är fortfarande inte helt frisk. Jag har missat fyra dagar i skolan pga att jag varit sjuk, det är inte kul kan jag säga. Idag är första dagen då jag känner mig helt feberfri och piggare, så hoppas att det går åt rätt håll nu.
.
Jolinn hade turen och fick följa med Madelene och Molle på en långpromenad igår, det var väldigt snällt att hon fick följa med eftersom det inte har blivit så många promenader nu när jag har varit sjuk. Det ska förhoppningsvis bli ändring på det till veckan, måste bara bli fullt frisk innan jag börjar anstränga mig.
.
Annars händer det inte så mycket här hemma, Mats kämpar på i skolan medan jag kämpar på att bli frisk. Karma växer så det knakar och Jolinn ligger mest då hon löper. Karma tycker att Jolinn är så tråkig när hon bara ligger, hon försöker få igång Jolinn med jämna mellanrum men lyckas inte. Det brukar sluta med att Karma ligger i soffan med mig och blir kliad på magen istället :)
.
Nu ska jag försöka ta tag i lite skolarbete, har en inlämning på måndag och sen deltenta på tisdag. På tisdagkväll är det informationskväll om praktiken där man har chans att gå på intervjuer med olika företag, men detta behöver ju inte jag göra då jag redan har en praktikplats :D Känns så otroligt skönt att ha det klart redan :) Sen på onsdag ska jag till Boden på en väglab, det ska bli spännande, och sen är det "bara" två inlämningar till som ska in. Har en del att göra som ni hör :P Nä nu blir det lite brunch!

Sjuk

Nu är det min tur att vara sjuk, har varit sängliggandes sen i söndags och är väldigt less på det här nu. Nu vill jag bli frisk!

Klarade duggan!

Så då var järnvägsduggan klarad, fick en 5:a :D Det känns riktigt bra! Första kvällen den här veckan som jag inte behöver plugga, det känns också riktigt bra kan jag säga :) Imorgon ska vi tjejer ut och äta så det ser jag fram emot.
.
Jag och Jolinn ska snart ta en promenad med Madelene och Molle. Temperaturen har höjts en hel del så nu är det bara -13 grader, perfekt väder att ta en promenad i. Det har varit en härlig dag med sol och inte allt för kallt, synd att man har fullproppat schema en sån här dag. Men i helgen ska vi passa på att vara ute och även ta lite kort, har varit dålig på att ta kort på Karma så det ska det bli ändring på till helgen :) Nu blir det till att slappa lite i soffan innan det är dags för en promenad :)

En bortgjort - en kvar

Så då var ena deltentan gjord, nästa har jag imorgon så ikväll är det plugg som gäller (igen). Kommer unna mig att se på Sveriges mästerkock och Fuskbyggarna men annars är det om järnvägar jag kommer sitta läsa om.
.
Vi kom just hem från en liten promenad som vi alla fyra tog :) Det blev en klockren inkallning på Karma då hon fick springa till jag och Jolinn :) Jolinn har nu börjat löpa så hon ligger mest i sovrummet och sover. Och Karma är mer vild än tam idag tror jag :P Jag klev upp strax innan halv 7 imorse för att sitta och plugga lite innan jag skulle till skolan kl 8, kan ni gissa vem som redan var vaken då och busade för fullt?! Karma är expert på att ta sockar och ligger sedan och tuggar på dom i bädden, så om man har tappat en sock vet man vart man ska leta :P
.
Nä nu ska jag ta och plugga lite innan det är dags för mat, det blir mjölkstuvade makaroner och korv :)

En helg i Ö-vik

I helgen har vi varit hemma i Ö-vik en snabbis! Det blev Paradisbadets relaxavdelning i lördags och sedan middag med Mats familj. Synd att det var lite kallt inne på badet men det var skönt att få sitta i olika bastu i några timmar :) Sedan på söndagen så blev det en sväng till Kroksta där vi tog en liten promenad med Mikael och Abbe och sedan höll Mats på med bilen medan jag passade på att plugga lite. Sen var det bara att åka uppöver igen på söndagkvällen för att komma upp till Luleå och plugga inför mina två deltentor som jag har denna vecka.
.
Nu när jag la upp bilderna på lunchen vi åt i torsdags blev jag så otroligt sugen på dom där mackorna igen. Så därför har jag tagit upp kyckling ur frysen så kanske vi kan testa att göra egna grillade mackor :) Får se vad Mats tycker om den idéen när han kommer hem från skolan :P
.
Jag ska sätta mig och plugga en stund till innan Mats kommer hem och det är dags för middag. Jag har deltenta i kemi imorgon som jag måste plugga till. Här kommer iallafall lite bilder från promenaden i lördags som vi tog med Mikael och Abbe :)
Mikael och Abbe tog täten sedan kom Mats och Jolinn och sist var det jag och Karma :)
Efter att det varit -30 grader under helgen kändes det skönt ute då det bara var runt -20 grader :P
En riktigt fin vinterdag var det, solen sken så det blev en lite paus efter halva vägen :)
Karma och Abbe :)
Abbe hade inte en chans då det var två tjejer mot en kille :P
Mikael och Mats :)
Solen börjar titta fram :)
En snöig liten Karma får avsluta detta inlägg :)

Lunch på stan

I torsdag var ju jag och Mats på stan en sväng då vi även passade på att gå ut och äta lunch :) Tog några bilder så här kommer dom! :)
Det blev grillade mackor med kyckling, ost och lite sånt :) Väldigt gott var det!

Fredag = Ö-vik

Håller på att packa för fullt här hemma! Mats har föreläsningar hela dagen fram till kl 15 ungefär och jag har varit på skolan en sväng nu på förmiddagen och ska snart på min andra föreläsning som börjar kl 13. Och efter att Mats har slutat så drar vi neröver mot Ö-vik.
.
Mats har blivit helt frisk nu, ingen feber och inte förkyld, så skönt! :) Igår var vi på stan en sväng och köpte lite kläder, det var verkligen länge sen jag och Mats gick på stan här i Luleå men igår blev det av. Vi åt lunch på ett cafe, det blev grillade mackor för oss båda riktigt gott :) Tog några bilder som jag kan lägga in senare :) Allt är just nu nerpackat så har inte tillgång till kabeln mellan mobilen och datorn, kan kanske försöka att göra ett inlägg från mobilen och lägga upp bilderna därifrån..?!
..
Det kommer bli en väldigt kort helg då vi kommer att spendera mer än 8 timmar i bilen, tur att det inte är något problem för Jolinn och Karma att åka bil. Dom lägger sig och sover och sen är dom nöjda :) Förhoppningsvis kommer det finns lite tid till att plugga i helgen också då jag har två deltentor på onsdag, blir kanske att vi far upp ganska tidigt till Luleå på söndag så jag får sitta och plugga på söndagkväll.
.
Nä nu ska jag ge hundarna mat och sedan blir det en kort promenad ut i kylan innan det är dags att gå till skolan igen. Imorse när vi gick till skolan var det -30 grader, man är som inte van vid den här kylan då hela hösten och fram till nu har varit så varm. Men det är bara att klä sig ordentligt och gå ut ändå!

Sjukling

Vad dagarna går sakta.. det är bara onsdag men känns som att det är fredag. Tycker att dom senaste två veckorna har gått otroligt sakta, men det är väl för att schemat är fullproppat så dagarna blir så långa. Vi har just ätit amerikanska pannkakor, det var första gången för oss och dom blev god :) Tyckte att dom blev lite för tunna, när man har sett bilder på det så ser dom alltid så tjocka och goda ut men dom kanske blir bättre nästa gång.
.
Mats är inge pigg, inatt hade han 39-graders feber, nu har febern gått ner lite som tur är. Så typiskt att bli sjuk, han missar så mycket i skolan också är det ju typsikt att vi har planer på att fara hem till Ö-vik till helgen så hoppas att han blir piggare innan dess.
.
Annars rullar allting på, Karma växer så det knakar och ensamhetsträningen går jättebra. Nästan alltid har gått över förväntan med Karma, det har varit mycket lättare med vår andra hund än första eftersom Karma har Jolinn som lär henne allt och hon behöver aldrig vara själv då hon alltid har Jolinn. Dom älskar att vara ute på baksidan och busa, så fort dom får chansen så vill dom ut. Lite tråkigt att det är så kallt ute bara, just nu är det -20 grader så man vill inte gå ut på några längre promenader med Jolinn.
.
Nu är det dags för lite plugg innan Sveriges mästerkock börjar!

RSS 2.0